Kibertámadás

Ez most komoly?

Nem hírcsárda. Kormányzati információs oldal:

Kibertámadás érte az oltási regisztráció lekérdezését szolgáló honlapot

Így kezdődik:

"Terheléses támadás érte az oltásregisztráció lakossági lekérdezését szolgáló honlapot,"

És így folytatódik:

"a csütörtök délelőtt indított weboldalt (vakcinareg.neak.gov.hu) több mint 600 ezer rosszindulatú kibertámadás érte" (kiemelés tőlem).

Komolyan, ez fáj.

Hozzászólások

"Te mondd, hogy kibertámadás, a te hangod mélyebb"!

Komolyan, mit vártál? Eddig az összes ilyen sikerprojektnél, ami az első napon összedőlt mint a kártyavár, bevetették a "túlterheléses támadás" nevű jolly jokert.

 A kibertámadást meg nem biztos hogy érti a törzsközönség, ezért elé kellett rakni a "rosszindulatú"-t is, hogy tudják, a gyurcsányista Sorosbérenc migráncsok voltak, libernyáknak öltözve.

Én egészen jóindulatúan próbáltam ellenőrizni a regisztrációmat, mosolyogtam is közben és csak kicsit csikorgattam a fogaim.

Pedig lehetett volna számítani arra, hogy mindaz a 600 ezer aki regisztrált, meg akarta nézni csütörtök reggel, hogy tényleg regisztrált-e, vagy csak rosszul emlékezett.

Ezek a nyaloncokból felépített cégháló akiknek kiadják a melót abban a pillanatban hasalnak el ha tényleges munkáról van szó.

Szerkesztve: 2021. 03. 27., szo – 06:34

kevéske erőforrás + alacsony kapcsolódási limit + alacsony átviteli sebesség limit = kibertámadás ?

az egész kormányzati rendszerre jellemző az erőforrás krónikus hiánya.
ezért hunyt el naponta egy csomó idős krónikus kormányzati weblap? :))))

Az a baj hogy már az a nagyon pici kompetencia sincs meg ami ehhez kéne.

Nagyjából egy darab medior devops kellett volna az egészhez, aki már egyszer látott perftesztet valahol.

Gábriel Ákos

Működik a kontraszelekció; a lojalitás és a kapcsolatok (lobby) előnyt élvez. De ez így van sajnos máshol is, bár lehet, hogy nem ilyen arányban, nem ilyen egyenletesen oszlik el. Lásd például az USA új harci gépének az esetét.

Amúgy a legutóbbi vagy azelőtti ilyen 'támadás'-nak meglettek az 'elkövetői'? Hallott valaki a vizsgálat/nyomozás eredményeiről?

A BÜNTETÉST az idióta, milliószor milliárdos, "globális problémamegoldásban" érdekelt big-tech cégektől és a tulajdonosaiktól kapja az emberiség. És ezt, - a lehetőségeknek hála, - egyenletes eloszlásban terítik a Föld-golyón. - Tekintet nélkül, hogy az érintett bőrszíne sötét vagy fehér, a vallása keresztény vagy muszlim. (Biztosan azért: "mert mindenki egyformán vétkezik" :) - és egy kisebb ország nemzeti kormánya nem tud mást tenni, mint közvetíteni, és sokszor a legtöbb nagyobb is.

Szerkesztve: 2021. 09. 18., szo – 14:33

Alakul, most már KariGerit is támadják :)

"„Az elmúlt három órában minden részletre kiterjedő technikai elemzést végeztünk az előválasztás informatikai rendszerét lelassító délelőtti jelenséggel kapcsolatban. Mostanra teljesen világossá vált, hogy ma reggel 6 óra és délelőtt 10 között a változást akaró választók tömegei mellett más valakik is érdeklődtek az előválasztás iránt: jelenleg ismeretlen eredetű tömeges terhelés érte az előválasztás háttérrendszerét” - írja az Országos Előválasztási Bizottság. A bizottság szerint „nem sima túlterhelés vagy jól ismert támadási formák, hanem egy összetettebb, több lépcsőből álló visszaélés történhetett”

azért van némi különbség.

elismerik hogy:

  • alultervezett a rendszer.
  • a kevés erőforrás mellett még elszúrták a konfigot is
  • és erre jött a túlterhelés. - ami szinte mindig jelen van az egész neten, még egy otthoni szerveren is. szerintem -

én azért hozzátenném, hogy míg az államnak korlátlanok a lehetőségi egy ekkor a projekthez képest, addig nekik nem.

más kérdés hogy sikerült ennyire alul tervezni. és mi a sok online szavazó oka :)