Hivatalos: A OnePlus 9 töltővel a dobozban érkezik

Úgy fest, hogy a OnePlus (egyelőre legalábbis) nem ül fel az Apple által indított vonatra töltő ügyben. Mint az ismert, az Apple elkezdte töltő nélkül szállítani telefonjait. Ezt elkezdte több más telefongyártó is - például a Xiaomi - követni.

Pete Lau, a OnePlus Inc. első embere viszont megerősítette, hogy lesz töltő a OnePlus 9 mellett a dobozban:

Don't worry about it. We have the charger inside the box.

Hozzászólások

A fereg Samsung es a fereg Xiaomi utan jo hir, hogy valahol megmaradt a common sense. (Igen, az Apple volt eloszor fasz, de ahogy a Samsung es a Xiaomi gunyt uzott beloluk, majd 1-2 honapra ra kivettek a toltot, az annyira gusztustalan hulyenek nezesi szintje volt a vevonek, hogy meger egy #votewithyourwallet-et).

Hogyan tudják a töltő költségeit a 250.000Ft feletti árba beleszorítani? Hihetetlen bravúr.

Persze ha egységes töltési szabványok lennének, és 7+ évig használhatnám ugyanazt a töltőt akkor érteném.

Hehe, tudjuk hogy ez nem erről szól :)

Hanem arról szól hogy ha leszállitanak 1 millió telefont és a töltő 1 dollárba kerül a cégnek akkor pont 1 millió dollárt spórolnak meg, ha kihagyják. A környezetvédelem meg a többi az csak a justification meg a rizsa.

De én már asszem leirtam, ez vihar a biliben, tele van a világ usb aljzatokkal.

Mobilfejlesztőként azt hiszem, hogy elég jól értem és átlátom az iPhone ökoszisztémát, pont ezért nem ez az elsődleges mobilplatformom. :P

Óramű pontossággal megjelensz és bevéded az apple -t minden egyes olyan hozzászólásnál ahol minimum nem dicsérik az egekbe.

Mindjárt elnézést kérek hogy nem tudom felfogni és nem tudok igényt sem állitani eme csodálatosságokra. Lehet hogy nem nagyon követed a kis szösszeneteimet - nem baj, nem is várom el - de valószinüleg azért tekintem egyformának az almát meg az androidot mert nagyon cloud-kapcsolat ellenes vagyok, mindent szeretek lokálisan tárolni és minél inkább elválasztani egymástól azokat a szolgáltatásokat amik az adataimra pályáznak. Például ezek a fiókjaim (a, g) csont üresek, és csak arra szolgálnak, hogy tudjak alkalmazást telepiteni az eszközre.

Szóval az hogy a cloud-kapcsolt ökoszisztémában hogyan beszélget össze az iphone meg az ipad meg a macbook pont nem érdekel, mert kerülöm az effajta dolgokat.

De egyébként őszintén javaslom neked hogy irj a jobs@apple.com -nak, kiváló "nagykövet" lennél.

ott baszod el, hogy: "pont ugyanolyan mint a többi, csak drágább."

NEKED ugyanolyan. de ettől még nem lesz ugyanolyan. más operációs rendszer fut rajta, más alappal. érdekes hogy egy IT szakember ezt nem érti. van androidos telefonom és elárulom neked, hogy nem ugyanolyan a kettő. :(

az mondjuk megint érdekes, hogyha a fiókban van 1 iphoneod akkor miért vettél ezután egy androidos telefont. ha ugyanolyan, akkor miért nem volt jó az iphone? :D

"NEKED ugyanolyan"

Nem is mondtam ennek ellentmondót.

"az mondjuk megint érdekes, hogyha a fiókban van 1 iphoneod akkor miért vettél ezután egy androidos telefont. ha ugyanolyan, akkor miért nem volt jó az iphone? :D"

Mert a fiókos iphone egy régi modell: 2016 se, kevés tárhellyel és kicsi kijelzővel.

Vettem helyette 50 ruppóért egy olyan android telefont aminek kétszer akkora kijelzője, négyszer akkora akksija, négyszer akkora tárhelye van. A hasonló kvalitású iphone -ok ennek az árnak a triplájával mennek.

Mivel leirtam hogy telibe leszarom az úgynevezett ökoszisztémát, csak egyes appokat futtatok a telefonon, és helyben tárolok adatokat, nekem egyforma értéket képvisel az iphone meg az android, mert pl. egy wolt, simple, otp smart bank, revolut app pont ugyanúgy néz ki és ugyanazt csinálja majd.

Innentől kezdve irracionális lenne ugyanezért 150 ezret kiadni, amikor 50ért is megkaptam. Nekem nem fontos az apple logó, nem vagyok 16 éves kislány, a másik - másoknak fontos - dolgot meg már megbeszéltük.

Ebben az esetben épphogy értem és meg tudom fogalmazni az igényeimet, tudok eszközt választani, nem a BS meg érzelmek alapján döntök, és még ismerem is mindkettőt. Még azt az úgynevezett ököszisztémát is, mert a nejem MBA-t meg iphone -t is használ, és látom mit tud.

"Még azt az úgynevezett ököszisztémát is, mert a nejem MBA-t meg iphone -t is használ, és látom mit tud."

Akkor viszont mi a kérdés? Nekem speckó nagyon bejön hogy összejátszik a gép/tablet/teló kombó és ez számomra megéri a felárat. Kényelmes, ha más környezetben vagyok hiányzik mert megszoktam és hatékonyan, kényelmesen tudom használni együtt az eszközeimet.

Ha ez neked nem releváns akkor nem te vagy a célközönség, ezzel semmi gond nincs de attól még nem lesz ugyanaz, max ami másnak előny az téged hidegen hagy.

Engem pontosan ugyanígy hagy hidegen a dual sim vagy bővíthető tárhely hiánya, esetleg a külső appstore-ból telepítés lehetősége mert semmi szükségem rájuk.

Sokféle ember sokféle igénnyel. De attól még baromira nem lesz a kettő ugyanaz.

nekem nem foszlott szét, ugyanakkor láttam már androidos telefonhoz járó kábelt elszakadva, stb. persze arról nem lehet ennyit olvasni. mert egy 5 ezer forintos samsung brandelt kábelnél ez rendben van, de az applenél már nincs. logikus.

Szerintem pont telibeszarható, hogy Android esetén mi van. Az Apple kábelei fosok. Nekem is szétmállott szépen-lassan az MBP-m töltőkábele az adaptertől a magsafe csatlakozóig. És ezen a tényen nem változtat az, hogy valamelyik másik telefonomé is elkezdett málni egy idő után (Talán a 920-asé, de édesmindegy).

Azt, hogy te mit olvasol a neten, azt nem tudom. Én a saját tapasztalataimról beszélek. Mobilfejlesztőként az átlag felhasználónál jóval több iOS és Android készülék van folyamatosan az asztalomon. Jellemzően az Apple kábeleinek 90%-a szétmállik egy év alatt, míg más gyártóké nem. Én már nem is veszek pótláskor gyárit, hanem rendelek Kínából pár dollárért harisnyázott, tényleg strapabíró darabokat.

Tény és adatszerű megfigyelés hogy pontosan ugyanolyan használat mellett az Apple kábelei gyorsabban amortizálódnak a mindenféle egyéb gyártótól származó kábelekkel szemben.  Nem az én egyéni megfigyelésem, hanem sok-sok almás ismerősöm és saját megfigyelésem összesitése. Nekünk három apple termékünk van otthon, ebből csak a macbook töltője eredeti.

Elhiszem hogy neked nem megy tönkre, hiszen az átlagnál jobban vigyázol rá. Csak te nem az átlag vagy. És ami bennem ellenérzéseket kelt hogy az alma egyébként két-háromszoros áron adja a hasonló termékekhez képest az árut, mégis ugyanolyan, sőt, silányabb kábelt ad mellé. Ha pedig azt gondoljuk hogy az extra odafigyelés lenne a rendeltetésszerű használat egy prémium árú (tehát nagyobb durability-t ELVILEG tudó eszköznél) terméknél, azzal nem tudok egyetérteni.

Ott van például az a csodás új magsafe töltő amiből nem lehet kihúzni a legendásan hulladék kábelt, az is egy "szép" döntés volt, kontakt esetén az egész mehet a kukába...

És ami bennem ellenérzéseket kelt hogy az alma egyébként két-háromszoros áron adja a hasonló termékekhez képest az árut, mégis ugyanolyan, sőt, silányabb kábelt ad mellé

Ezt engedjük már el. Droidos gyártók flagshipjeinek ára is az egekben van, aminél meg 2-3x drágább az iphone ott teljesítményben is ég és föld a difi. 

 

Az hogy az almás kábelek kényesebbek én is aláírom, de ha vigyázol rá nem lesz baja. Nekem is évek óta ugyanaz a madzagom van már sokadik készülékre és semmi baja nincs. Ellenben családban friss kábel kettő hét alatt ment a levesbe. Tökmindegy hogy almás vagy nem, aki nem vigyáz rá meg fog makkanni a madzagja, legyen az almás, nagyobb brand vagy noname.

Ha nem tudsz/akarsz odafigyelni akkor vannak frankó strapabíró kábelek, egyszer megveszed és kb életed végéig kitart.

"Ezt engedjük már el. Droidos gyártók flagshipjeinek ára is az egekben van, aminél meg 2-3x drágább az iphone ott teljesítményben is ég és föld a difi. "

Simán mutatok neked 50-60 között Androidokat amik teljesitenek mindent, amit egy SE 2020 (150k).

Nem azt állitottam hogy nincsenek felülárazott prémium Androidok, mert vannak, csak a széles választékban tudsz matchelni olyat a szifonokhoz amik töredékáron mennek.

Persze ahhoz nincs icloud meg alma logó meg iFeel.

"de ha vigyázol rá nem lesz baja. "

Ahogy a tojás sem törik össze ha nem gurul le az asztalról.

Akkor kérlek tedd meg és mutass nekem néhány 50-60 közötti olyan droidos telót ami tudja azt hogy:

- Szoftveresen sok évig támogatott

- SOC ugyanazt/többet tud benne

- Szoftveresen minden garantáltan fut rajta ami a store-ba van

- Ugyanolyan/jobb kamerája van és ugyanolyan minőségben videóz/fotóz, esetleg meg is tudom rajta vágni a videóimat/képeimet és ugyanolyan tempóval ki tudom exportálni

Komolyan kíváncsi vagyok.

Az iFeelt most nagyvonalúan elengedem és akkor az ökoszisztéma kártyát zárójelbe is tehetjük hogy összejátszik óráddal/tableteddel/gépeddel, de ha fenti listához ezeket is hozzácsapod akkor már veszem is a listádon lévő telefonok valamelyikét.

Nézz körül az android one telefonok között.

De azon kivül pl. ott a Redmi Note 8 ami '19 Q3 körül jött ki Android 9-cel, megjött rá a 10, és érkezik a 11 is. Néztem gyorsban egy SDM665 Snapdragon 665  vs Apple A13 benchmarkot, csak nem nagyon van. Kifutóban van a telefon, kb. pont 50ért kapod meg.

(közben találtam pár szintetikus eredményt amiben az A13 jobb, de ezek szintetikus tesztek, real life review nem fogja alátámasztani)

Valószinűleg találni ennél sokkal jobbat is, ez egy random modell volt.

 

Kapcsolódni tud ez google fiókon keresztül tablettel meg órával is.

Hosszabbitott támogatást pedig ad a LineageOS rá: https://download.lineageos.org/ginkgo (igen tudom, ezt pl. nem mindenki tudja vagy akarja igénybevenni, de ahogy máskor is, most is a saját buborékomról beszélek)

Azt mondtad simán tudsz többet is, akkor légyszíves tartsd magad ehhez és írj le párat, mert a note 8:

1. Sw támogatás: Kinőttem a telefonom hekkeléséből, ki akarom venni a dobozból és használni. Ő szolgáljon ki engem, ne nekem kelljen rá sw-t vadászni.

2.Benchmark:

Apple A13 Bionic vs. Qualcomm Snapdragon 665 - Benchmark and Specs (cpu-monkey.com)

Erre szokják azt mondani hogy "not even close". Nyilván az opel corsára is rá lehet vágni hogy erős autó mert pályán elcirkálsz vele 140-150-el de azért messze nem egy sokszáz paripával megáldott autó lesz. Telefonra lefordítva ez annyit tesz hogy évek múlva is (komplexebb szoftverrel) használható lesz. Jó példa erre a 2016-os iPhone SE-m amire tegnap jött gyári update és tempóban pontosan ugyanazt tudja mint amikor kivettem a dobozából, csak azóta jött rá 5 főverzió.

3. Videó 4k-ban 30 fps-t tud, almás 60-at. Ha ezeket szeretném kicsit megvagdosva/effektelve kiexportálni akkor szerinted melyik végezne hamarabb a szintetikus benchmarkban látott nagyságrendbeli difit alapul véve?

Azert annyira nagyon nem rossz ez a 655-os Snapdragon. Ha pl az elso generacios A9-es SE-det kidobod es atvaltassz egy ilyenre, elofordulhat, hogy talalsz olyan dolgot, amiben jobb lesz: https://www.cpu-monkey.com/en/compare_cpu-apple_a9-1660-vs-qualcomm_sna…

Szerk: Szerintem ezt az oldalt hanyagolni kellene. Az A9-ben biztos, hogy van h264 hardveres encoder, es biztos, hogy van h265 hardveres dekoder. Az A10-tol pedig hardveres h265 encoder is van. Szoval, csak ovatosan a tech infokkal. A benchmarkok jok lehetnek.

Nem tervezek váltani mert tökéletesen fedi az igényeimet a mostani készülék is. Illetve részese vagyok annak a vékony ám annál hangosabb közösségnek akik nem hajlandóak lapát telefonnal mászkálni.

Mit nyernék ha váltanék?

- Videóban ugyanazt tudják, 4k@30 és 1080@60.

- Bukom az összejátszást a gép/tablet kombóval

- Bukom az egykezes használatot és a számomra kedvező méretet

- Bukok az egymagos tempón

- Minimálisan nyerek a többmagos tempón úgy hogy ami eddig 2-vel ment azt most 8-al tudja

- Bukom az eddig megvásárolt szoftvereimet, de ez nem a telefon hibája, max nekem fáj. Amúgy van droidra pixelmator tudású képszerkesztő? Illetve lumafusion/imovie tudású videószerkesztő? Nem kötekedés, tényleg kíváncsiság, illetve ha vannak akkor ezek hogy futnának a redmin? Én nem hiszem hogy váltanék de párom nyitott a droidra és őt ez a jellegű felhasználás érdekelné erősen (friss gyerkőc, rengeteg kép és videó, telefon/tableten való otthonosan mozgás).

"Nézz körül az android one telefonok között."

Körülnéztem. Androidos telefonom van évek óta. Nincs flagship Android One device. Amik vannak, azok erős középkategóriás eszközök.

A legfrisebb flagship Android One eszköz a Nokia 8.3, egy éve jelent meg, nem flagship CPU sorozatot használ (Snapdragon 765G), totál középkategóriás CPU.

 

 

Az Android One egy befuccsolt projekt.

Nokia 7.2 (kicsivel több mint 1 éves) is kalap szar. Olyan hülyeségeket csinál (pl. nincs GPS vétel hiába bekapcsolom a location-t, csak reboot után, vagy browser online filmnézeskor behülyül, csak reboot segít szintén) hogy az 1 katasztrófa. Soha többet nokia telefon, meghaltak a szememben.

"Simán mutatok neked 50-60 között Androidokat amik teljesitenek mindent, amit egy SE 2020 (150k)."

Ez igaz lehet, ha hunyorítva csak a saját preferenciáidat nézed és a többiről nem veszel tudomást. De akkor ez igaz androidon belül is, mármint hogy az 50-60K-s teljesít mindent, amit egy 150K-s.

Van itthon pont ebbe a képbe illő középkategóriás android telefon (nem is rossz, Mi 9 SE - asszonyé volt, eladó, kb 50-60K-t érhet :). Ha szigorúan a számokat nézzük (dupla tárhely, több ram, több kamera, több megapixel), akkor még egy iphone 11 pro-nál vagy egy alap 12-esnél is jobb , mert a dupla tárhellyel meg a több rammal nem lehet vitatkozni. 

 

"Ez igaz lehet, ha hunyorítva csak a saját preferenciáidat nézed és a többiről nem veszel tudomást"

Ha minden egyes (mérhető és objektiv) képességet figyelembe vesszük akkor lesz két oszlopunk, az egyikben hogy az iphone ebben jobb, a másikban meg hogy az android ebben jobb. Az a kérdés hogy neked melyik sorok fontosak. Ezt nem is vitattam, csak azt szoktam mondogatni hogy az apple az objektiv képességeihez képest túlárazott a többihez képest.

Ilyet ne mondj! Majd jön Hevi és elmondja, hogy rosszul használod a kábeleket. Vagy kiír egy szavazást, aminek az eredményét úgy értelmezi, hogy az embereknek több mint a fele nem tudja használni rendeltetésszerűen a kábelt.... nem úgy, hogy a kábelek legalább fele hulladék módon lett legyártva. Remélhetőleg egyébként ez már megoldódott, legalábbis mostanában nem hallok erről az iPhone-t használó ismerőseimtől annyit, mint régebben (2-4 év).

Fanboy nem vagyok, csak van itthon néhány apple cucc. És nem mennek szét a kábelei. Ergo mindenki más azt hiszi. A te eseted még hagyján, neked volt iphone tapasztalatod, én akkor röhögök igazán, amikor olyanok mantrázzák a szétmálló kábelt, akiknek sose volt.

Érdekes, nekem volt jó pár iPhone-om és velük együtt szétmálló kábelek. Soha, egyetlen más gyártó kábelei nem mállottak szét nálam. Se előtte, se azóta. Egyébként, a megfejtés az lehet, hogy miután ótvar szar kábelek jöttek az Apple-től, rábaszott az asztalra Kínában és változtattak a gyártástechnológián. A későbbi Apple kábelek már nem olyan rosszak.

Te, aki viszonylag newcomer vagy az Apple világában, nem találkoztál már vele feltehetően.

trey @ gépház

Hát, ha valaki nem gyűri, akkor az én vagyok. A műanyag borítás előbb megbarnul, majd szétmállik. Szimpla kémiai folyamat, nem fizikai.

Sajnos minden puhagumis borítás ilyen ragacsos levakarhatatlan masszává válik kb. 8-10 év után. Régi autós GPS, headset gumis gombja, usb dongle gumiborítású gombjai mind így elfolyósodnak amin ez a puha gumi volt eredetileg.

A gond az, hogy ez esetben inkább 1-1,5 évről van szó. Mondom megoldottam kínai, harisnyázott 1000 Ft-os kábellel, de ez akkor is szégyen az Apple-re nézve.

Pete Lau, a OnePlus Inc. első emberek

Nem értem ezt a kamuzöld bohóckodást, de ha valaki 10 dollárral többet tud keresni 1 millió telefonon, az komoly összeg.

Ha tényleg számítana a pénzen kívül bármi akkor lenne két külön kivitel, töltővel és nélküle.

Az apple és a one+ esetén van egy további szopófaktor is, nem szabványos gyors töltés így nem jó hozzá "akármilyen" szabványos QC töltő, mert ha szabványos telefonok lennének akkor jó ötlet is lehetne mert veszel egy Ikeás beépített cuccot és remekül megoldod a töltőbázist mindenre és nem kell minden telefonhoz más töltő.

Az Apple eszkozei (mar a 2014-es iPad Air 2 is) mind profitalnak az USB-PD szabvanyu toltokbol. A 2017-es evet megelozo telefonjai maximum 12W teljesitmennyel (az Air2-t es a 6s-t tudtam megmerni, mert ebbol van is itthon), a 2017-es evtol pedig 18W teljesitmennyel toltenek (itt egy Xs Max-ot es egy 8-ast tudtam megnezni). Toltonek az Apple gyari notebookokkal adott toltojet (61W), egy 45W-os HP Notebook toltot probaltam (ehhez hasznaltam egy USB-C female-female toldo is). Van egy "olcso" AlzaPower-es cuccom is, ott maximum 12W -t tudtam kiszedni az iPad Air 2-vel es az Xs Max-ot hasznalva is, ami viszont egybevag az Apple dokumentaciojaval, mert 18W-ra csak akkor lep fel, ha a tolto 20W teljesitmenyt tud. A kabel minden esetben az Apple gyari, Lightning to USB-C kabele volt 1 meter hosszban. 

Szoval kizartnak tartom, hogy ne lehetne gyorsan/ertelmesen tolteni az Apple eszkozkoet barmilyen USB-PD toltovel. 

mekkora konnyezetszennyezo ceg! gondolom ott kinaban mondjuk nem szamit!!! :(

Powerbankhoz sem adnak wall plugot, itt is felesleges szerintem.

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 11:41

Lehet elhagyni a töltőket, de akkor legyen a telefon annyival olcsóbb!
A gyári töltők pedig megbízható forrásból normál árakon legyenek és ne alkalmazzanak 3-4x szorzót rá. Például OnePlus gyári töltője 10e Ft.

van egy csianglingunkó márkájú tv-m, most a tied lehet 500 ezerért. tudom soha nem hallottál még erről a márkáról, de teljesen ugyanaz mint a sony csak más van ráírva hidd el! na meg mindkettőre az van írva hogy made in china, ez is bizonyítja, hogy 100%-ban ugyanaz!

Hallottál már a TVT-ről (http://en.tvt.net.cn/)? Nem ugye. Pedig egy rakás kamerarendszert a TVT gyárt és más-más márkanevek alatt adják el (nálunk is), így biztosan találkoztál már vele. Simán ki lehet cserélni az eszközökön a szoftvert.

Vagy hallottál már az FSP-ről? Valószínűleg már igen, mert egy ideje saját nevük alatt is gyártanak. Azonban megtalálhatod a tápjaikat még egy tucat márkanév alatt.

Én már azt  várom, amikor a dobozban telefon sem lesz.

vicces, hiszen pont a oneplus atyja próbál jelenleg a semmiből megélni. :D 

kurvára szánalmas amúgy, hogy jól kereső informatikusok nem tudnak tovább lépni, venni egy adaptert egyetlen egyszer az életben és utána azt használni. vagy csak simán nem vergődni mint egy nyomorék, hiszen nem kötelező megvásárolni. ennyire nincs pénz? vagy ennyire savanyú a szőlő? az fáj hogy a 2007 óta minden nap betippelt "AZ APÜL BELEÁLL A FŐDBE DE MOSTMÁ AZTÁN TÉLLEG" jóslat nem jött be azóta se? nehéz eldönteni.

jaj, most nézem, hogy Mr. NEM SZÓLOK HOZZÁD-nak válaszoltam. :D:D:D

Vonatkoztassunk el az iPhone-tól, ha érzékenyen érint.

Két éve vettem az aktuális autómat. Amikor ráadtam a gyújtást, az autó azt írta ki, hogy 4 km-nyi benzin van benne. Ki tudok fizetni egy tank benzint, és volt négy km-en belül benzinkút, tehát végülis nem ért kár. De azért érted, ha otthagysz valakinél X millió forintot, az adhatna egy-két liter benzint, hogy ne kelljen szopni az egész témával.

hogy 4 km-nyi benzin van benne

Szerencsefia! :D Néhányszor voltam átvenni  új autót (ebből kettő az enyém volt) győri Porsche-ba. Vele szemben, a 4 sávoson út másik oldalán van egy benzinkút, légvonalban 100 méter sincs. Általában már csak vitorlázva sikerült befutnom oda. :D

trey @ gépház

ez mar a fillerbaszas csimborasszoja azert a gyori porschetol akkor, nem?

 

de gondolom senki nem mondja azt, hogy jakerem, akkor nem veszem meg 20 misiert az autot, kezitcsokolom, a magyar az interneten szeret csak panaszkodni, ezert az ilyen cegek megtehetik tovabbra is az ilyen pitianer dolgokat.

hát ja, ezek a kereskedések eladják ezeket az autókat amit aztán nem lehet használni mert kifogy belőle az a kevéske üzemanyag is amit adnak :((((

a ford ezek szerint nagy lelkű volt, mert kb 60km-re elegendő benzint adtak, én azt csináltam hogy hiszti nélkül elmentem tankolni. számítottam rá, hogy tankolni is kell majd. 

szerencsére arra is lehet számítani, hogy nem lesz a dobozban töltő adapter.

protip: a dolog innentől annyi, hogy ki kell fizetni azt a 7 ezer forintot és utána nem kell eladni egy telefon váltásnál.

ha valakinek ez anyagi vagy mentális problémát okoz annak szerencsére itt a oneplus aki még ad adaptert a telefonjaihoz. 

Nem vagyok benne biztos, hogy ez (kizárólag) az üzemanyag áráról szól, könnyen lehet, hogy valami szállítással és tárolással kapcsolatos előírás miatt közel üresnek kell lenniük a tankoknak.

Mondhatod, hogy akkor átadás előtt menjenek és tankolják tele. De ritkán teszik meg.

Nem olyan rég sírta el nekem egy autókereskedő, hogy egy 10 milliós autón kb. 150 000 Ft haszna van, abból kell fedeznie minden költséget. Nem tudom, hogy ebből mi igaz, de ha így nézed, akkor talán érthető, hogy miért nyalják fényesre a segged egy apple vagy rolex kereskedésben, az autósok meg miért nem.

amennyiben szabalyozasbeli akadalya van, akkor persze mas a helyzet, de en nem tudok ilyenrol - ettol persze meg letezhet. azt tudom, hogy Svajcban tele tankkal adjak el meg a hasznalt autokat is, nem hogy az ujat, ahol miutan a selyemleplet lehuztad rola es a pezsgot kinyitottad.

nem tudom mennyi a hasznuk, nem ebben a szakmaban dolgozom, csupan arra akartam ravilagitani, hogy nem kell elfogadni mindent, csak azert, mert ugy van, meg ha meg is lehet ideologizalni (evone altal), hogy miert.

 

a tolto teljesen mas tema szerintem mint uj autonal a teli tank, csak hogy leszogezzuk:)

10 milliós autón kb. 150 000 Ft haszna van

Ezért dobálgatják a 2-300 ezres kedvezményeket csak úgy puszira... Eleve amiért kisírta magának ez a szakma, hogy kötelező a middleman, és nem mehetek oda az autógyártóhoz h. közvetlenül tőle vehessem meg mindenféle köztes - hozzáadott értéket nem közvetítő- nyerészkedők nélkül éppen ezért olcsóbban, azóta nincs szimpátiám a lókupecek felé.

Látom, átment a lényeg. :)

Senki nem azt várja, hogy élethosszig elég benzint/töltőt kapj. Arról van szó, hogy ha megveszel egy többszázezres terméket, akkor abba nem beletenni az alapvető kiegészítőket fillérbaszás. Részvényesként az Apple sokszor annyi pénzt nyomtatott nekem, mint amennyibe a retkes töltője kerül, tehát az üzleti döntést értem, de attól még fillérbaszás, akármilyen ideológiát teszel mögé.

Szerintem nem a 7000 forintról van szó, hanem az egésznek a lehúzás szagáról, amit környezetvédelemmel próbálnak eladni.

Csak néhány ötlet, amivel sokat tennének a környezetvédelemért, ha már olyan fontos nekik:

  • Ha komolyan gondolnák a környezetvédelmet, akkor mondjuk lehetne nem színesen festett, fehérített kartondoboza. Helyette egy újrahasznosított papírból készülő doboz, ami szója alapú festékkel van csak festve, sok tonna fa kivágásától mentene meg. Ilyenben vannak már jó ideje az Asus laptopok, a Benq monitorok, Qnap nasok és még sok más termék. Teljesen életképes csomagolási módszer, 10+ éve használják már máshol. (Igen, kicsit kevésbé lenne mutatós egy ilyen színű doboz a luxus kinézetű boltban)
  • Elhagyhatnák a telefon dobozát körbe-ölelő műanyag fóliát, elegendő lenne csak a doboz két végét egy kis papírszalaggal leragasztani.
  • Gyárthatnának a telefonból olyan kiszerelést is, ahol a csomag tartalmaz már töltőt. A telefon + töltő csomagolása együtt most több hulladékot eredményez, mint régen a mindent egyben tartalmazó doboz. (igen, kétféle csomagolást drágább gyártani, de ha a környezetvédelem a fontos, és nem a profit maximalizálás, akkor beleférhet ennyi áldozat)
  • A Lighting kábel csomagolása is lehetne színesen nyomtatott fehérített karton helyett újrahasznosított papírból, sőt, akár egy vékonyabb anyagú, ehhez hasonló papír-tasak is megőrizné a használatba vételig (nyilván a méretében gyártva).

Ezekkel a módszerekkel az a baj, hogy nem termelnek közvetlen profitot. Akár mondhatnák azt is, hogy bevezetünk hétezer forint "láma-adót", mert úgy is megveszik majd a telefont. Tudom, hogy aki iPhone-t szeretne, annak nincs más választása, ha ilyen telefont szeretne magának. 

Engem csak az álszent magyarázat zavar egy pofátlan lehúzásra.

Nagy Péter

Új autóban csak egy löttyintés üzemanyag van, ez a standard. Majd egy autós szaki elmondja, hogy miért, de biztos megvan az oka. Az enyém is 4km -t irt. Sőt mondok szarabbat is: nyári gumival adják alapjáron, ha nem tetszik / éppen tél van, akkor venni kell hozzá téli gumit is. Mert az alapmodelleket általában nyári gumival szerelik.

Szerintem is nettó fillérbaszás ez az üres tankkal átadás. Aki ezt megcsinálja, valószínűleg az órát is visszatekerte, és arról is mélyen kussolt h. valójában egy németből totálkárosként behozott roncsot pofozott ki ilyen eladható állapotúra néked.

Ja és a szűrők és porlasztók befecskendezők is szeretik ha a csontszáraz tank aljáról az utolsó szem ganéjt is felszívja a rendszer.

Igen, mert azt hiszed, hogy ha teli tankkal kapod, akkor azt nem fizeted ki :D

Új autónál (vettem párat) vagy egy olyan költség, hogy első üzembe helyezés, folyadékokkal feltöltés. Azt az összeget lesegessétek legközelebb :D

Ha tele tankkal adnák át és ott figyelne az 20-40K összeg még mellett, a sok fillérbaszó rappelne a legjobban, hogy azt meg ki kérte, ö havonta 2 ezerért tankol ...

trey @ gépház

Még plussz 40 ezret elkérni egy 40 literes tankú kocsinál még csurig tankolt állapotban is lopás.

A 40 liter benzin és az éppen ki tudsz gurulni a 100 meterre levő kútra között van pár lépcső, nem kell digitálisan gondolkodni itt.

Velem is kifizettették az új autó ütembehelyezesi lóvét (valami 30 ezer plussz), de legalább volt bőven benne annyi hogy kényelmesen el tudtam menni benzinkútig, és nem gyomorgörccsel (meg bekészített kannával) vitorláztam a külsőben.

Semmit, nem érdekelt komolyan a dolog. Ettől még a fillérbaszás legtöbb formája zavar, legyen szó egy liter benzinről, vagy egy töltőfejről. Mondhattam volna azt a példát is, hogy a 490 forintos sörrel megvárod, amíg a csapos visszaadja a tíz forintot. Pont ugyanolyan irritáló. Tökmindegy, nem a benzin volt a lényeg.

Mint említettem, nem feltétlen kereskedő oldali fillérbaszás miatt van így, hiszen kifizettetik azt veled bőven, hanem a fillérbaszók miatt, akik kikérik maguknak, hogy ők majd megtankolják magunknak, ha akarják. Ráadásul, az is kérdés, hogy mivel tankolja meg a kereskedő? Nekem csak Racing 100 prémiummal. Majd jön a fillérbaszó, hogy neki 95 legaljával. Nehéz kérdés :D

trey @ gépház

Én azt sejtem emögött a dolog mögött hogy az autókereskedő nem jogosult üzemanyag kereskedelemre. Márpedig ha egy tartályban elad neked ~30 liter (ennyi megy egy kisautóba) benzint, az üzemanyag kereskedelem.

De mondom, majd a szakik tisztázzák.

A legolcsóbb új autók is 2,5-3 körül indulnak, nem gondolnám hogy arról a 15 ezer forintról lenne szó bárki részéről.

Ez ügyben egyébként inkább az Apple-lel értek egyet. Legutóbb már úgyis a 30W-os töltőjüket vettem, a sima gyári csak porfogó. (Egyébként el tudtam sütni így is, mert az Apple töltők jó minőségűek.) De tény, hogy bőven több töltő van, mint eszköz és ez pazarlás.

Autó picit más: az hogy nincs 10l üzemanyag az autóban az fillérb@szás. Inkább olyan, mintha a dobozban nem lenne feltöltve a telefon. Én nem vettem még új autót (nem is fogok, bérlem havi 2-3 alkalommal, mert az idő 90%-ában az utcán/garázsban állni hagyni az autót az igazi pazarlás, szóval Zipcar és Sixt rulez), de elküldeném az eladót a fenébe, ha városon belül kihívás lenne elgurulni egy kútig.

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 13:47

Xiaomi nem túl jó példa erre. Ugyan nincs töltő a dobozban a telefon mellett, de aki kéri, az kap hozzá egy töltőt teljesen díjmentesen. 

Xiaomi will be offering two versions, one with smartphone only, and the other with the smartphone and a separate 55W GaN charger as a bundle, both at the same price.

Ami amúgy környezetvédelmileg szerintem a legjobb megoldás, mert akinek kell, az amúgy is venne egyet a telefon mellé, akinek meg már van otthon elegendő, annak nem kell feleslegesen még egyet rakosgatnia. 

Nagy Péter

Erről nagyon gyorsan le kell szoktatni őket. Ahogy a szerszámgyártókat is, hogy akksis szerszámot árulnak akku nélkül. Egyszerűen nem szabad megvenni.

Az OnePlus messze a legjobb töltőt és kábelt adja a készülékek mellé amivel eddig találkoztam.

sudo mount -o ro /hup.hu

Ha olyan minosegu lesz, mint az 5T toltoje, akkor inkabb ne is tegyek melle.

Mi baj volt az 5T töltőjével?

A sima 5-ös töltője a mai napig jó, pedig a megjelenés napja óta megvan. (most már édesapám használja) Nekem a 7T Pro van most, annak sincs gond a töltőjével.
De igazából soha egyik modellről sem hallottam még, hogy gond lett volna vele, igaz 5T pont senkinek nem volt a rokonságban.

Nagy Péter

Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 20:16

off

Van itt sok elektronikai kütyüvel foglalkozó ember: ezek az usb 5V 2A töltők mennyire zavarszűrt feszt adnak a kimenetükön v. gyenge minőségű szűrés miatt hamarabb tönkremegy tőlük az akkumulátor?

Én megfontolnám, hogyha valaki fehér és hetero, akkor NE kapjon töltőt, minden más kombináció esetén ingyen töltő jár... :) Master és slave szavak cseréje után akár elvarható is... Viccnek szántam.

N+1. USB-C töltő helyett én beérném azzal is, hogy ha nem kopna ki a telefonban a csatlakozó rövid időn belül, hogy aztán lehessen cserélni. Pont múlt héten untam meg a második telefonomnál, hogy kikopott a csatlakozó és kontakthibás lett.

Miért nem fogalmazol úgy hogy a lightning töltő igy és igy jó? (mert amúgy tényleg jó)

Borzasztóan gyengén hangzik hogy ha androidot veszel akkor rossz töltőd lesz.. :)

Egyébként meg wireless kell tölteni és tökmindegy hogy alma vagy android. Az talán a legkényelmesebb és garantáltan nem kopik fizikailag.

Tenyleg tilos. De en leszarom. Mentalisan leepultem volna, ha nem jartam volna lockdown alatt emberek koze. A mentalis egeszsegem meger egy £200-as csekket, elotte meg meg ennyivel se fenyegettek.

Szerencsemre a szomszedaim pont ugyanigy alltak hozza, bar szomszedokkal amugy is mindig jo viszonyt szerettem apolni. Sose felejtsd el: ha valamivel megvadolnak, az ujsagirok a szomszedaidat fogjak megkerdezni, hogy kineznek-e ezt beloled. Ennek megfeleloen viselkedtem mindigis - sosem otthon rosszalkodtam, de most a lockdown rakenyszeritett.

Én nem duhajkodtam. "Extended" (== majd eldől ki az, mikor hivatalosan kérdezik) social bubble-lel nyilván találkoztam az elmúlt 1 évben; az első, teljes lezárást követően sose basztattak, hogy a parkban 2-3-an iszogatunk* (pubok nyilván zárva, ember lakásra nem jöhet fel, de ha mégis, a COPD-s haver nem feltétlen érezné magát komfortosan zárt térben, legalábbis míg meg nem kapta az első szurit...).

Mikor lehetett pubba menni, akkor mentem (~2 hónap nyáron; azóta tier 3(, tier 4?), meg lockdown). Na jó, meg november-decemberben besétáltam párszor az irodába, hogy személyesen fárasszam a kollégákat a vicceimmel...
 

De a tavaly nyár volt nagyon jó, irgalmatlan mennyiségű ember a parkokban, ez nekem nagyon hiányzott a UK-ben; majdhogynem mediterrán érzése volt az embernek :)

A bezártsággal nincs különösebb gondom, örülök a home-officenak, sőt: rájöttem, hogy egy pár hetes silent meditation jólesne, meg egy sensory deprivation tank kaland se ártana minden második héten... :)

Ez utóbbit Stanislaw Lem: Pirx első "kalandja" taglalja részletesen, és mióta először olvastam, azóta ki szeretném próbálni.
 

*: egyszer történt olyan, hogy a rendőrök körbevették és elkezdték kiűríteni a parkot; akkor se az volt a baj, hogy sokan voltak, vagy hogy iszogattunk ("fejezzétek be nyugodtan a sört..."), hanem, hogy kaptak egy fülest ("intelligence"; "Vir, intelligence has nothing to do with politics") arról, hogy rave-et szerveznek ide, és ugye prevention meg ilyenek. A legnagyobb probléma az volt, hogy haver elment a susnyásba pisilni, visszafele meg meglátta egy rendőr: remélem nem azt csináltad, amit gondolok, hogy csináltál... persze hogy nem!

Kérdeztük, hogy ha felmegyünk az úton egy parkkal arrébb, akkor jók vagyunk-e: persze, menjetek, van egy park nem messze innen, csak itt ne... szóval pozitív volt eddig a lockdown kezelése errefele. (Vicces módon a másik parkban a tinik kérdezgették tőlünk, hogy tudjuk-e merre lesz a rave. Mondtuk nekik, hogy nem, de az előző parkba ne menjenek...:)

Hasonlo a sztori. Van, hogy tobben vagyunk, de nem talalkozunk vulnerable-okkel. A COPD-ssel talalkozast mar meggondolnam, ha lenne.

Ha mennenk is valaki idosebbel talalkozni, elotte nem mennenk egy ideig sehova.

De a "mi hibank", veletlen se azoke, akik tomott metron mennek a Harrods ele sorba allni tobbezren a nyitas napjan, meg azoke, akik tovabbra is "munka" meg "business" ugyben repulgetnek 3 atszallassal.

Ja, mert egy eve nem kepesek bejelenteni, hogy "jarattorles", ezert azt szivatjak, akinek az a bune, hogy az orszagban akar maradni nullanal nagyobb szocialis elettel. :( Mikozben rengetegen hoztak be ide mindent, mert legforgalmi atjarohaz maradt az orszag, de a te hibad, mert elmennel 2 haveroddal sorozni. Szopjon kette az angol kormany.

Hidd el, baromira nem akartam én Androidot, arról viszont nem tehetek, hogy a Microsoft ilyen balfaszul kezelte a Windows Phone-t.

Viszont mivel Androidos és nem Androidos telefonnal is előjött a probléma, azt hiszem kijelenthetjük, hogy nem függ össze az oprendszerekkel a probléma.

Cserébe megcsinálják úgy azt a töltőt, hogy hiába tud fast charge-ot, csak a megfelelő kábellel, csak oneplus telefont tud gyorsan tölteni.

Akkor már inkább ne legyen gyári töltő és legyen támogatva a jó öreg USB-C-s power delivery 

Várom már az első autót amit kerék nélkül szállítanak le. Az is van már mindenkinek. Mondjuk ez egy almás hír alá kellett volna menjen.

Nem a legjobb hasonlat. Autókerekeket nem nagyon őriz az ember, és olyan is ritkán van, hogy a frissen vett autóról szereled is le, mert neked már van egy jól bevált, esetleg vezeték nélküli megoldásod :)

Azért egy töltővel más a helyzet. Eleve nem egyet használsz, mert van mondjuk az ágyad mellett, az íróasztalodnál, irodában, stb. Van akinél falba épített USB van már, van aki vezetékes töltőt használna. 

Hányunknak van fiókja tele régi töltőkkel?

Nincs mindenkinek minden esetben szüksége egy új telefonhoz egy új adapterre, tehát nem indokolatlan ha anélkül adják, és eldöntheted hogy akarsz-e külön adaptert, vagy sem. Nyilván az a jó ha erről tudsz a vásárláskor, van opciód kérni, és töltő nélkül olcsóbb.

"Hivatalos: A OnePlus 9 töltővel a dobozban érkezik"

Ez pont nyolccal tobb, mint amennyit az Apple-nek a dobozba kellett volna raknia. ;)