6 166 840

Fórumok

Hozzászólások

És tudják már, hogy kiket oltottak be? Mert ahogy hallottam szombaton olyanokat is beoltottak, akik nem is voltak listán. Meg küldtek SMS-t hogy jöjjenek, aztán küldtek SMS-t hogy ne jöjjenek, aztán mégis beoltották akik eljöttek.. stb..

Csak azt nem értem, hogy mikor én Ferihegyen Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren voltam (pozitív) teszten, akkor ott szigorúan ellenőrizték az irataimat és le se teszteltek volna, ha nem vagyok rajta a listán. Ha egy teszthez fel kellett mutatni fényképes igazolványt + TAJ kártyát, akkor egy oltást hogy kaphat meg bárki jogosulatlan?

Biztos nem nézted tegnap este az RTL Klub híradóját. Odamentek, kérdezték:

- Magukat ki hívta?

- Senki, hallottuk itt oldanak, megpróbáltuk ...

- Akkor haza lehet ballagni.

Aztán ki-ki vérmérséklete szerint dolgozta fel ezt. Van amelyik hőbörgött, van amelyik zavartan motyogott, hogy akkor hazamegy és vár tovább.

trey @ gépház

Ja, a kormányzati faszkalapok balfaszságai miatt meg azokat előbb odarendelik, mégsem, aztán mégis, aztán mikor odamennek, elküldik, aztán kiderül, hogy mégsem kellett volna.

Ki a faszkalap, aki fél, vagy az, aki ilyen állat módon játszik ember életekkel?
Még szerencse, hogy sosem derülhet ki, hány ember azért hal majd meg, mert a faszkalapok képtelenek voltak 3 napig eldönteni, kit olthatnak be és nem? Napi 150-en halnak meg, a beoltottak 30% Astra/Zenecás * 3 nappal. Ez az oltás állítólag 60%-os, akkor is alsó hangon 70 ember potenciális halott.

Ki a faszkalap? Mielőtt a NER-től átizzott véred tombolna: az is faszkalap, aki bizonyos kipróbált vakcinák ellen akár egy percet is ágált.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2021. 03. 08., h – 12:14

trey, tudnál beszélni Nyunyóka nénivel, hogy ha

 • https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra űrlapon az adatvédelmit beikszeltem (fölső pipa), a kapcsolatttartást nem (alsó pipa) és
 • azt az üzenetet kaptam, hogy "Amennyiben jóváhagyta a kapcsolattartást, akkor értesíteni fogjuk a vakcinával kapcsolatos információkról és a további lépésekről."

akkor most kapok majd értesítést, hogy mikor, hogy oltanak vagy sem? vagy ilyenkor kukába megy a regisztrációm? (és  kérd meg Nyunyóka nénit, hogy valami értelmesebb választ rakjanak már ki a weboldalra)

csak azért kérdezem persze, hogy tovább növekedjen a számláló, hogy tudd tolni a sikerpropagandát :-)

 

na jó, valójában tényleg érdekel a válasz.

Tegnap már valami olyan is volt, hogy a Gyurcsány a még több kínai vakcina MELLETT korteskedett.

https://www.facebook.com/kocsismate/posts/10158517138638241

Ugye, ugye

Pár hete Gyurcsány pártja még a kínai vakcina betiltásáért indított petíciót, ma viszont már azt követelik, hogy legyen több. A petíciójukat azóta persze szép csendben elsüllyesztették, de az oltásellenes kampányukat folytatják, csak sunyi módon, elbizonytalanítással. Mindegy nekik, egy kis politikai haszonért akár vágóhídra is küldenék az embereket, majd rákennék a kormányra. Nincs új a nap alatt, akik rálövettek a saját népükre, azoknak ez meg sem kottyan.

Jó, hogy nem ők állnak a kormányrúdnál, így a vakcina folyamatosan érkezik a világ minden tájáról, ahonnan csak lehet. Most is újabb 100 ezer. Ma-holnap eléri a másfél milliót a beoltottak száma itthon, Európában ez majdnem a legnagyobb szám lakosságarányosan. Oltassák be magukat! Remény és biztonság. Erre van most szükség, nem Gyurcsány kocsmajóslataira és embertelen halálkampányára. Tűnjön el a közéletből végre!

trey @ gépház

Nyunyóka

Van egy pár ember az ismerőseim között, akikkel szoktunk beszélgetni az élet nagy dolgairól, akár vitázni is. Többnyire tanult emberek, van, akinek 4 diplomája van (mérnöki, közgazdasági és jogi területen) és van, akinek egy sincs. Szélsőségesen liberális és jobboldali is van köztünk.

Ha a fent idézett gúnyolódást valamelyikünk beszélgetés közben esetleg elejti, talán mindannyian megmosolyogjuk elsőre. A negyedik alakalomra viszont biztosan nem kerül sor, mivel a beszélgetésnek előbb véget vetnek a többiek.

Szeretnék köszönetet mondani Neked azért, hogy megerősítetted bennem azt a tudatot, milyen szerencsés is vagyok!

A kürtőskalács egy nagy lyuk, tésztával faszán körbetekerve.

miért ne lehetne gúnyolódni egy olyan emberen, aki hazudik? Ezek alapján simán megérdemli. Az én adómból él, akkor legyen szíves tenni is érte.

 

Müller Cecília országos tisztifőorvos újabb 45 nappal meghosszabbította a válaszadást Hadházy Ákos országgyűlési képviselő kérdésére, ezúttal is arra hivatkozva, hogy a válaszadás veszélyeztetné a járvány elleni védekezést – írja Facebook-oldalán Hadházy Ákos.

 

https://telex.hu/belfold/2021/03/10/muller-cecilia-orszagos-tisztifoorv…

Nem a gunyolodassal van baj. Hanem hogy a "nyunyokazas" mar annyira unalmas, hogy mar nagyon nem vicces. Ahogy a kipcsakozas sem. Ahogy az se vicces, amikor a masik oldal "Klara urazik", mert mar az is unalmas.

Annyi meg, hogy a "nyunyoka" es a "kipcsak" olyan szavak, hogy meg a hangzasuk is irritalo.

nyunyóka nekem újdonság, eddig nem sokat foglalkoztam vele. Itt valaki mondta, hogy nyunyóka pár napja, de sztem kis idő múlva le fogok szokni róla én is, addig is türelem :-)

 

kicsit lehetnél toleránsabb. Lehet, hogy egy érzékenyítő tanfolyamra van szükséged? :-)

Szeretnem azt hinni, hogy igazad van. Systemd kerdeskoreben olyan ertelmeseket ir, azalapjan szimpatikus lenne.

De politikai temaban sajnos nem talaltam meg olyat, ahol egyet tudtunk volna erteni, pedig volt par tema. (Veled tobbszor is sikerult, pl. PC tultolasa, egykulcsos ado.) Es ez onmagaban nem lenne baj, de tobbszor olyan szinten mas hangvetellel ir politikai kerdeskorben, hogy erezheto belole az erzelem-alapu gondolatmenetnek azon foka, ahol ezt mar komolyan gondoljak. O egy olyan ember, akinek van logikaja, egy jo logikaja. De a logika teljesen eltunik, amint politikai jellegu a diskurzus.

na jó, továbbolvastam, amit írt abban a thread-ben, inkább arra hajlok, hogy komolyan gondolta.  Na, akkor mehettek az érzékenyítő workshopra :-)

 

de érdemes lenne végigvinni, hogy mit hogy gondolt pontosan nehogy félreértsünk vmit.

 

a homofóbiának is nyilván megvan az evolúciós oka. bár fogalmam sincs mi az és egyelőre a tudósok is találgatnak (az egyik pl a látens homoszexualitás) de nem hiszem, hogy egy agyonkutatott terület lenne. innen már csak az a kérdés, hogy a homofóbia fóbia (ami NevemTevének lehet az átnevelőtáboros és aberrációs hozzászólása alapján) jelentése és oka vajon mi lehet :-)

Esetleg azt tudjátok, hogy hova tűnt Botka László a három puszi után?! :D

https://www.origo.hu/itthon/20210310-tovabbra-is-sok-a-kerdojel-a-koron…

Hova tűnt Botka László, miután a koronavírusos Gyurcsánynéval találkozott?

Eltűnt Botka László, miután kiderült, hogy az őt meglátogató Gyurcsányné koronavírusos: a szegedi polgármester egyáltalán nem számol be az állapotáról, arról, hogy őt is megfertőzte-e a DK uniós képviselője, vagy hogy karanténban van-e - ha pedig nincs, azért nincs, mert már (titokban) megkapta a koronavírus elleni vakcinát. Az ATV, ahol Gyurcsány Ferenc felesége a betegség lappangási ideje alatt vendég volt, megerősítette, hogy több munkatársuk is beteg lett a következő napokban. Hozzátették: azt lehetetlen pontosan megmondani, hogy ki fertőzte meg őket. Mint arról beszámoltunk, a politikus kampánykörútján a járványügyi előírásokkal szembemenve több alkalommal sem viselt maszkot, ami a jelenlegi vírushelyzetben súlyos felelőtlenségnek számít.

[...]

Három puszi Szegeden

A Szeged Ma friss cikkében arra utal, hogy Botka és Gyurcsányné, a "mozgalomban" megszokott módon, három puszival köszöntötte egymást. Mint ismert, az Operatív Törzs sajtótájékoztatóin rendszeresen elhangzik, hogy most kerülni kell a hagyományos köszönési formákat, így a puszikat, az ölelést és a kézfogást, hiszen ezek elősegítik a vírus terjedését.

trey @ gépház

De? Elég nagy baromság volt... Kb. mint a hipós tojás. Bár azóta nálatok domestosban áznak a tyúkok is....

Áh...

Trey, tervezel topikot a halálozási adatoknak is? Vagy csak a kormánypropagandát szajkózod?

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Amit max. egy balfasz vesz szó szerint. Annak idején kitettem télen babakocsiban az erkélyre jól felöltöztetve a gyereket levegőzni. A gyerekorvos is javasolta.

Nekem lejött mit akart mondani. De egyetértek, a mai gyopárnemzedéknek, akinek kellene 2 agysejt a gondolkodáshoz, valóban nehéz feladat lehet ezt értelmezni.

Dikk-Tokkon kellett volna influencernek mutatni, úgy értenék.

trey @ gépház

Az első pipa elég, a második csak akkor kell, ha szeretsz semmitmondó hírleveleket olvasni. Amikon én regisztráltam, még nagyon az elején, akkor muszáj volt bekattintani a második pipát is, így én kapom ezeket a leveleket. Később, amikor nagy lett a felháborodás, igazítottak a dolgon, azóta elég az első pipa.

Akkor már csak 8 millió van hátra. Ha hétvégente megy 1 millió, akkor május végére megleszünk?
Hétköznap lehet pihenni.

nana, ne csúsztassunk!!!

 

ezek voltak az állítások:

 • Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő átoltásnak a föltételei megvannak.” (2020. december 18.)
 • „Ha sok vakcina van itt, akkor sokat és gyorsan oltunk.” (2021. január 03.)
 • „Egymillió embernek a két nap alatt történő beoltására is fel vagyunk készülve.” (2020. január 19.)

Az azért kemény, amikor felnőtt emberek szakemberek helyett politikusok szájából elhangzó kijelentéseket kérnek nagy pofával számon. Nincs még 2 hónapja, hogy Bident beiktatták és már hazugságon kapták.

Egyébként, a második idézettel mi a baj? Egyértelmű, hogy gyorsan oltunk. Európa második helyén állunk.

trey @ gépház

Csodájára jár... édes istenem.

 • megszabadulni 5000 embertől az egészségügyben, nem gond,
 • PCR teszteket adni afrikai országoknak, mikor Magyarországon még mindig nagyon keveset tesztelünk, parádé,
 • 2 éve vadászati kiállítást, meg katolikus baromságot szervezünk, milliárdokért, de az online oktatás hulladék, így kell ezt,
 • nem támogatjuk, aki kiesik a gazdaságból, hanem nagyberuházunk az EUs pénzből, stratégiai gondolkodás,
 • balfaszkodunk a lezárásokkal, 6-ikak vagyunk az 1.000.000 főre vetítve a halottakban az EU-ban, megelőzve az USA-t, a nyertes mindent visz,
 • es végül egy hétvége alatt beoltunk 2 millió embert...

A szó, ami ide illik inkább a kudarc.

 • megszabadulni 5000 embertől az egészségügyben, nem gond,

97% aláírt, 3 százalék duzzogó helyett majd lesz más, vagy szépen visszaoldalognak, amikor rájönnek, hogy Lidl eladóként sem fenékig tejföl az élet

 • PCR teszteket adni afrikai országoknak, mikor Magyarországon még mindig nagyon keveset tesztelünk, parádé,

Igen, mert a teszt megállítja a járványt. Mint Szlovákiában. 

 • 2 éve vadászati kiállítást, meg katolikus baromságot szervezünk, milliárdokért, de az online oktatás hulladék, így kell ezt,

Offtopik DK-propaganda.

 • nem támogatjuk, aki kiesik a gazdaságból, hanem nagyberuházunk az EUs pénzből, stratégiai gondolkodás,

Érdekes, mert a környezetemben ami (cég) igényelt bértámogatást, megkapta. Persze, nem kamucégek, kamuvállalkozások. Hanem, amik teljesítenek.

 • balfaszkodunk a lezárásokkal, 6-ikak vagyunk az 1.000.000 főre vetítve a halottakban az EU-ban, megelőzve az USA-t, a nyertes mindent visz,

A koronavírus előtt hol álltunk a halálozási statisztikákban? Elöl. Miért? Ennek számos oka van: bagósok, zsírdisznók, orvoshoz nem járók, hosszasan lehetne sorolni

 • es végül egy hétvége alatt beoltunk 2 millió embert...

Annyit oltottunk be eddig, hogy kétszeresen verünk az EU átlagra. Darabszámban és sebességben is.

trey @ gépház

97% aláírt, 3 százalék duzzogó helyett majd lesz más, vagy szépen visszaoldalognak, amikor rájönnek, hogy Lidl eladóként sem fenékig tejföl az élet

Nyilván ilyen helyzetben az áll fel, aki nem versenyképes... nyilván te is outage alatt tárgyalsz a béredről... nyilván az elmúlt 10 évben ez volt a legalkalmasabb időpont.

Igen, mert a teszt megállítja a járványt. Mint Szlovákiában.

Kontaktktutatás az a módszer, amivel vakcina nélkül is kezelhető a járvány. Lásd kelet Ázsia. Egyébként amíg volt teszt, addig az volt a mondás, hogy be kell tartani a WHO ajánlását... ez akkor múlt el, amikor nem tudtuk tartani azt, mert nem volt elég tesztünk.

Offtopik DK-propaganda.

1 éve szívunk a járvánnyal. Lehetett tudni, hogy több hullám lesz. 1 év (egyébként az előző 10 mellett, úgy, hogy kormánybiztosa is van) nem volt elég arra, hogy legyen értelmes online oktatás és anyag. Ezzel szemben ami a szívüknek kedves, az minden pénzt megér. Mi az állam feladata? Vadász kiállítást szervezni vagy oktatást? (Lesz@rom a DK-t, de ha valóban ők is írták, akkor nem lesz igaz?)

Érdekes, mert a környezetemben ami (cég) igényelt bértámogatást, megkapta. Persze, nem kamucégek, kamuvállalkozások. Hanem, amik teljesítenek.

Örülök, hogy a környezeted ilyen szerencsés. Az enyém nem ilyen, tudom kamucégek, meg nem teljesítenek... Érdekes módon ezt Ausztria, Németország vagy a UK meg tudja oldani normálisan (azért ezeket írom, mert ezekről olvastam részletesen is és hát van különbség).

A koronavírus előtt hol álltunk a halálozási statisztikákban? Elöl. Miért? Ennek számos oka van: bagósok, zsírdisznók, orvoshoz nem járók, hosszasan lehetne sorolni

Orbán Viktor nyilatkozta (mikor még jól álltak a számok), hogy a sikert hallottak számában méri. Egyébként logikus ebben mérni egy járvány idején. Most, hogy látszik az aparátus alkalmatlansága a számokon, célpontot vált. Semmi meglepő nincs ebben, ők sosem hibáznak.

BTW: a rendszerváltás óta (30 év) 14 évet (közel a felét) a Fidesz volt hatalmon. Ha rossz a rendszer, az bőven ő saruk.

Annyit oltottunk be eddig, hogy kétszeresen verünk az EU átlagra. Darabszámban és sebességben is.

Megint csak: nem én találtam ki, hogy egy hétvége alatt menne a tervek szerint 2 millió ember. Ez volt a miniszterelnök állítása. Ehhez képest napok óta örülsz néhány 10.000 változásnak. Ez 2 nagyságrend különbség. (És még 70.000 is balfaszkodva ment 1 hete.) Iszonyat magas a kományzati ló az eredményeihez képest. Az a durva, hogy topic címével sikert akarsz sugározni (lám milyen sokat oltunk), miközben ordas nagy kudarc (mennyire lassan haladunk ahhoz képest, hogy mekkora arcunk volt).

Leírtam már feljebb neked az érveim, de látszólag nem érdekeltek.

Egy valamiben egyetértek veled: A járvány után egy post mortem vizsgálatnak és jelentésnek lenne helye arról, hogy hogy a bánatba lehet az, hogy nálunk ennyi ember elpatkol az intenzíven. Kíváncsi lennék a szakmai okokra.

trey @ gépház

Az ITO-s orvos szerint a tubussal lélegeztetett betegek mortalitása világszerte ~80%.

Kiskunhalasi Mobil Járványkórház

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

Pont ott fedeztek fel valamit, ami javítja azt az arányt:

https://index.hu/belfold/2021/03/07/kiskunhalas_koronavirus_lelegezteto…

Úgy fest, hogy a NAAAAGY intenzíves orvosokra is ráférne egy kis fejtágítás! BTW: remélem már felvették a kapcsolatot a kiskunhalasi kórházban tevékenykedő csókával, aki a TV-ben mutogatta az új eljárást!

trey @ gépház

Igen, az általam linkelt interjúban is elmondja. Dialízishez hasonló módszerrel kiszűrik a vérből a citokinvihart okozó IL-6-ot. Ezzel 80-ról 40%-ra csökkentették a mortalitást az intubált betegeknél.

Ez lehet a lényeg: "A kiskunhalasi kórház dolgozói szerint ez a technológia a legtöbb hazai kórházban elérhető." viszont "A terápiát január óta alkalmazzák, kifejlesztéséhez hosszas kísérletezések kellettek."

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

97% aláírt, 3 százalék duzzogó helyett majd lesz más, vagy szépen visszaoldalognak, amikor rájönnek, hogy Lidl eladóként sem fenékig tejföl az élet

Basszus Gábor, te kurva gáz vagy, azt kell mondanom. Jól láthatóan fogalmad sincs az ezzel kapcsolatos valóságról, de azért agyatlanul osztod az észt.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Mély mondanivalót tartalmazó komment! Tudom, hogy egyesek nehezen néznek szembe dolgokkal, de azért az legyen tiszta, hogy ahol 97% aláír, ott nem a 97% hugyozik a széllel szemben.

Megpróbálták, nem jött be. Van az úgy, hogy valaki csak fingani akart, de beszarás lett a vége. 🤭

trey @ gépház

A 97% nem azért írta alá, mert minden pöpec, hanem 
- ahogy az előttem szóló is mondta:hivatástudatból (az a baj, h ezzel qrvanehéz fizetni a boltban...)
- az eddigi qrvajó fizetésből nem tudott annyit félretenni, hogy most 1-3-6 hónapig keressen állást

Azért gondolom tisztában vagy a reform lényegével. Azaz, ha eddig fél évet kellett várni, hogy TB-re megcsináltass egy vizsgálatot- emiatt elmentél privát rendelésre, ahol 1 hét alatt (10-20 000Ft nem állami kasszába való befizetéssel) diagnosztizál az orvos, majd TB-s beutaló keretében megkapod az ellátást -> mostmár választhatsz, hogy vagy privát utat járod és a privát műtét párszázezres költségét vállalod, vagy maradsz a TB-nél és kivárod a pár hónapot a diagnózisra, majd a további jópár hónapot a beavatkozásra. Aztán vagy megmurdelsz addig, vagy nem...

Igen, csak mások nem sírtak folyamatosan az elmúlt 30 évben. A tanárok és a EÜ dolgozók. Ezek, de folyamat. Másnak nem szar az élete, más nem dolgozik, más nem keres keveset. Ezek.

Hát, az élet nem habos torta. Értem, hogy járvány van, értem, hogy dolgozni kell. Nekem is kell, ha kijön egy 0day. Van, hogy nappal, van, hogy este, meg van, hogy éjjel, van, hogy hétvégén és van, hogy ünnepnap. Van, hogy jobb helyen, vagy hogy rosszabb helyen, van, hogy egy pöcegödörben.

Mindenkinek megvan a keresztje. Mégsem vinnyogok folyamatosan a médiában.

trey @ gépház

az a különbség, hogy feltételezésem szerint ritkán múlik azon emberélet, hogy 24órás műszakod végefelé azon gondolkodsz, hogy ki tudod-e fizetni a rezsit a hónapban, vagy nem. Nyilván Rolexxel a kezeden kicsit más dolgokon gondolkodik az ember - ami nem is baj, de azért tegyük hozzá, hogy egy szakosodott orvos szerintem tanult annyit, mint Te...

az a különbség, hogy feltételezésem szerint ritkán múlik azon emberélet, hogy 24órás műszakod végefelé azon gondolkodsz, hogy ki tudod-e fizetni a rezsit a hónapban

Jaj, hagyjuk már ezeket a túldramatizálásokat!

Nyilván Rolexxel a kezeden

Meg ugyanazokat a szar köröket.

Pont olyan, mintha az Audi A8-assal járó orvosbárókat hoznám példaként.

trey @ gépház

Ez biztos olyan, mint a többi híres FIDESZ-es sikertörténet, pl. ez:

 

- Gulyás: digitális oktatás lesz
- Iskola: itt jelezzék, ki kér gyerekfelügyeletet
- Kormányrendelet: nem lehet gyerekfelügyelet se
- Iskola: elnézést, már ne jelezzék, kérjük oldják meg
- Gulyás: meggondoltuk, mégis lehet gyerekfelügyelet

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Az is, hogy elbasztak 74 ezer oltást?

Vagy ez a kis „sikertörténet”, amit első kézből kaptam?

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy háziorvos, aki kapott két doboz, összesen tíz darab vakcinát. Kapott listát ukászt, hogy szedjen össze a listáról tíz embert és adja be nekik.

Meglett a tíz, megvolt az időpont, mindenki nagyon készült és bizakodott.

Aztán az egyik ember valamilyen (a történet szempontjából lényegtelen) ok miatt visszalépett az oltástól.

Így az orvos utasítást kapott, hogy a második doboz oltóanyagot bontatlanul adja tovább. Négy ember pedig nem érti, hogy miért nem lett beoltva, ha már időpont is volt rá.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Azért példálózok Angliával, mert ahhoz van kedvem. Meg azért, mert látszik, hogy lehet ezt sokkal jobban is csinálni, ha valaki tényleg akarja, és kevesebbet szövegel, helyette többet tesz. Egyébként is, úgy tudom, nem azt kell nézni, hogy valaki mit mond, hanem azt, hogy mit tesz ("pay no attention to what I say to get elected"). Továbbra is mondom, hogy szerintem is nagyon jól tette itthon a kormány, hogy beszerzett sokféle vakcinát, ez abszolút dicséretes, csak nem sokat ér, ha a szövegelést nem követik a tettek - itt azokra gondolok, amiket nem akartok soha meghallani, hogy "felkészültünk mindenre is"; "már régen készen van az oltási terv, nekünk már akkor készen volt, amikor még nem is volt vírus"; "semmi perc alatt mindenkit is képesek vagyunk beoltani" és társai, ehhez képest jött a bénázás az elmúlt hétvégén.

Ennyi jött, vagy ennyit hívtak le? Mert ugye Modernából sem kérték az összeset, helyette vettek drágábban a „baráti” Kínából. Sikeres program ez is, mint a drágán vett, raktárban porosodó lélegeztetőgépek!

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Hát, persze :D Arra azért figyelj, nehogy elő kelljen venni azokat a lélegeztetőgépeket, mert aztán lesz ám itt cudar világ, hogy azt rappeltétek először, hogy nincs, aztán sok, aztán megint, hogy nincs elég.

Bár, én már semmin sem csodálkoznék. :D

trey @ gépház

Úgy tudom, hogy egyik adat sem szigorúan titkos, csak nem dobol rajta az Origó.

Ui: Technikailag elég szarok azok a kínai gagyi, de legalább túlárazott lélegeztetőgépek. Szóval mindenki jobban jár, ha csak azért fizetünk, hogy a raktárban álljanak. Ha már eladni normális áron nem tudjuk őket.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Pl. hogy a kormány nem hivott le minden számára elérhető EU-s vakcinát.

De nem gond, hiszen az orosz vakcina anmyira szuper, hogy Szijártó szerzett a szlovákoknak is. Biztos ott arányaiban több a FIDESZ szavazó.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Kormányinfó:

Az EB sérelmezte - természetesen az általa állandóan szajkózott transzparencia jegyében :D -, hogy Gulyás publikálta az egyik gyártóval kötött szerződés kis részletét. Gulyás azt ígérte, hogy továbbmennek és arra szólítják fel az EB-t, hogy hozza nyilvánosságra az összes vakcinagyártóval kötött szerződés részleteit.

trey @ gépház

Levelet kaptam a kormánytól, amelyben azt írják, hogy szerintük veszélyeztetné a védekezést, ha késlekedés nélkül kiadnák a Szputnyik V és a kínai oltóanyag beszerzéséről szóló szerződéseket. Ráadásul most már nemcsak, hogy eltitkolnak minden létező adatot, de még azután is nyomozni kell, hogy egyáltalán melyik minisztériumnál lehetnek meg a vakcinaszerződések. A külügy és a pénzügy nem adatkezelő, ezt írták. Felmerült a kérdés, hogy akkor mégis melyik minisztérium vagy állami szerv köthetett szerződést az oroszokkal és a kínaiakkal. Adatkéréssel fordultam a Kásler-, Pintér- és a Rogán-minisztériumhoz, az Operatív Törzshöz és Müller Cecíliához is, de az összes helyről az a válasz jött, hogy veszélyeztetné a feladatellátásukat, ha elküldenének 2 darab szerződést, amire egyébként már eddig is két hetük volt. Most 45 napot kértek, de biztos vagyok benne, hogy jön majd az újabb 45 napos hosszabbítás. Müller Cecília munkatársai közben találtak egy "jobb szöveget", idézem: "Tájékoztatom, hogy a veszélyhelyzetben megnövekedett közfeladatok ellátásából adódó rendkívüli mértékű megterhelés miatt a pandémia kezelésével közvetlenül összefüggő járványügyi intézkedések prioritást élveznek."

https://www.facebook.com/szelbernadett/posts/3687707068008875

MOST itt tartunk!

https://telex.hu/belfold/2021/03/11/kormanyinfo-gulyas-gergely-koronavi…

Gulyás levélben kéri majd Brüsszeltől, legyenek nyilvánosak az EU-s vakcinaszerződések is

Gulyás szerint az uniós vakcinabeszerzésekkel kapcsolatban az Európai Bizottság nem teljesen valós tájékoztatást ad, ezért a magyar kormány levélben fogja kérni, hogy ezeket a szerződéseket, lekötéseket nyilvánosságra lehessen hozni. Ha Kína és Oroszország számára nem probléma a nyilvánosság, akkor Brüsszelnek sem kell, hogy problémát jelentsen, mondta Gulyás.

24 órán belül nyilvánosak lesznek az orosz és kínai vakcinaszerződéseink

Magyarország kötött szerződéseket kínai és orosz vakcinákra, a szerződéseket 24 órán belül nyilvánosságra fogjuk hozni, mondta Gulyás. Ezek közérdekű adatok, talán a közbizalmat is erősíti, ha megismerhetőek a szerződések. Gulyás hozzátette, a brüsszeli szerződések nem nyilvánosak.

trey @ gépház

Remélem, hogy mielőbb azok lesznek, Szél Bernadett ruha és fodrászszámláival együtt! :D :D :D

„Dettin, akitől „lehet más a politika“ elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést”.

Kanász-Nagy szerint kampányban természetes dolog az, hogy egy miniszterelnök-jelöltnek vannak hivatalos megjelenései, országjárása, aminek vannak költségei, de ezek szerinte nyilvánosak az LMP-ben.

trey @ gépház

"Van"-tól nem kell félni. A "nincs"-től inkább. Engem megnyugtat, hogy van elég.

Ha már eladni normális áron nem tudjuk őket.

Ahogy a járványhelyzet áll, nem is biztos, hogy bölcs dolog lenne. Vagy te tán tudod, hogy mennyi ilyen gépre lesz szükség a járvány végéig (mikor is lesz?)?

trey @ gépház

"Ennyi jött, vagy ennyit hívtak le? Mert ugye Modernából sem kérték az összeset, helyette vettek drágábban a „baráti” Kínából."

Ennyi jött. A lehívás csak megrendelés, nem befolyásolja mennyi érkezik, mert nem lehívott/megrendelt mennyiség szerint osztják szét az oltóanyagokat, hanem lakosság arányosan. Nem szállítanak kétszeres adagot azoknak akik kétszeres mennyiséget hívtak le, majd csak akkor jelenik meg pluszként, ha minden első körös megrendelést teljesítettek.

Egyedül Málta lóg ki a sorból valamiért. Mindenki más lakosság arányosan kapja, de pl. induláskor 9750 adagot kaptunk a jóval kisebb lélekszámú Málta meg 10000 adagot. Ezért van Málta a sor elején ők a többiektől eltérően nem lakosságarányosan kapják a vakcinát.

A legjobb helyezései azoknak az országoknak van még, ahol nem tartalékolnak a második oltásra, hanem mindent beadnak ami érkezik, pl.: Dánia. Ez az elméleti maximum, aminél magasabb átoltottság nem érhető el az EU vakcina beszerzési programjával (kivéve Málta).

raktárban porosodó lélegeztetőgépek!

Addig jó, amíg ott porosodnak! Jelenleg 900-an vannak lélegeztetőgépen. Mi legyen a raktárkészlettel, miniszter úr? Adjuk el? Mennyi az a mennyiség, ami szerinted szükséges, nem ismerve a járvány végét, nem ismerve, hogy milyen jelenleg a beszerzés folyamata, hogy mennyi kell tartalékba meghibásodások esetére. Tudnál egy szakmai számot mondani? 

trey @ gépház

Azt kérdeztem, hogy a jelenlegi helyzetet ismerve - 900 fő van gépen - szerinted mennyinek kellene raktáron lennie, figyelembe véve a csereeszközöket, a hektikus beszerzést stb.

Mennyi ma a felesleges szerinted, amit el kéne adni.

trey @ gépház

A legrosszabb forgatókönyvet tekintve sincs szükség 8000-nél több lélegeztetőgépre (ráadásul a kezeléséhez, üzemeltetéséhez szükséges személyzetből sokkal rosszabbul állunk; hiába van elegendő gép, maguktól nem képesek megmenteni az emberek életét).

Több mint 20 ezer lélegeztetőgépünk van most. Szerintem 10 ezer darabot gond nélkül értékesíteni lehetne. (Természetesen a beszerzési ár töredékéért...)

Úgy érted, hogy nincs az országban 8000 ezernél több olyan ember, akit mondjuk 1-2 napon belül ne lehetne ezeknek a Enigma-t megszégyenítő bonyolultságú gépek kezelésére kiképezni, hogy adott esetben a rászorulókat el tudják látni?

Röhögnöm kell bazmeg :D

trey @ gépház

Értem a terelésed.

Orvostanhallgatók, olyan orvosok, akik jelenleg nem dolgoznak, magánegészségügyiek LEHETETLEN!

Világvége helyzetben is tök lehetetlen!

Hallod, ezért örülök, hogy nem a ti brigádotok vezeti az országot. Csak azt hallgatnám, hogy mi lehetetlen.

trey @ gépház

"Értem a terelésed."

Nem. Nem hogy nem érted, amit írok, de még abban sem vagyok biztos, hogy külön-külön érted a szavakat.

"Orvostanhallgatók, olyan orvosok, akik jelenleg nem dolgoznak, magánegészségügyiek LEHETETLEN!"

Nem csak 8000 embert nem tudsz 1-2 nap alatt kiképezni a lélegeztetőgépek kezelésére, de 8000 olyan orvost sem találsz, aki jelenleg nem dolgozik, és ért a lélegeztetőgépekhez.

Gondolkodj egy kicsit mielőtt leírsz valamit. Vagy nézz utána. Esetleg kérdezz meg egy felnőttet.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Defibrillátort sem használtam még, de nem hiszem, hogy gondot okozna!

Pedig az SZÍVET vesz ki a fibrillációból! Uram-isten! Az van bazmeg, hogy ezek automata eszközök, amiknek a kezelése nem egy rocket science.

Értem a csodásítást, meg a balos dumát, hogy de lehetetlen...

trey @ gépház

Nem találgatok. Amit eddig írtál, abból egyértelműen kiderült, hogy fingod nincs, hogy kell kezelni egy lélegeztetőgépet. Még csak ötletszerű gondolatfoszlányaid sem. 

1-2 nap alatt 8000 embert kiképezni :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

De hát ezek csak találgatások a részedről. Meg mindenki részéről, aki életében nem próbált ilyet és nem bukott bele.

Tehát:

 • az utcán kiüthetek egy defibrillátorral egy embert
 • anafilaxiás sokk esetén belenyomhatok egy kéznél levő injekciót
 • autóbaleset esetén újraéleszthetek
 • leszakadt végtag esetén ömlő vérzést csillapíthatok
 • fuldokló embert stabil oldalfekvésbe helyezve, légutat biztosíthatok, akár egy tollal, késsel megvágatom, hogy levegőt kapjon

De orvosi felügyelet mellett képtelen lennék pár napi oktatás után egy lélegeztetőgépet kezelni vészhelyzetben.

:D :D :D :D

Bazmeg, ha rá lennék szorulva, még repülőgépet is vezetnék távsegítséggel adott esetben!

Alulbecsülöd az emberek tanulási képességeit.

trey @ gépház

Nem, mert teljesen érthető okokból nincsenek ilyen 1-2 napos lélegeztetőgép-kezelő tanfolyamok. 

 Nem, mert teljesen érthető okokból nincsenek ilyen 1-2 napos lélegeztetőgép-kezelő tanfolyamok BÉKEIDŐBEN. Egyetértek!

Itt lenne az ideje kiképezni azokat, akik hajlandóak lennének jelentkezni ilyenre. Elsősorban természetesen az orvosok közt kezdeni a felmérést.

trey @ gépház

Valami történni fog!

Mennyi szabad kórházi ágy van?

13 244 szabad kórházi ágy van, és 1918 szabad, lélegeztetőgéppel felszerelt ágy. A kormány tudja, hogy a humán erőforrást a legnehezebb biztosítani, de Gulyás szerint ezen a területen is meghozták a szükséges döntéseket. A kórházban ellátandó betegek száma akár jóval tízezer fölé emelkedhet.

trey @ gépház

A mondtat tovább:

"de Gulyás szerint ezen a területen is meghozták a szükséges döntéseket. A kórházban ellátandó betegek száma akár jóval tízezer fölé emelkedhet."

:D :D :D

Megfejtem neked mi lesz:

https://hup.hu/comment/2601845#comment-2601845

Onnan, hogy magánegészségügy stb.

Mutatom!

A magánegészségügyet is bármikor bevonhatják

Elkészültek tavaly tavasszal a magánegészségügy bevonását szabályozó jogszabályok, így ha a kormány szükségét látja, akkor bármikor léphet ez ügyben, ennek jogi háttere kidolgozott.

trey @ gépház

Nem, a lényeg nem a távolság, hanem, hogy korházat kell bezárni, hogy koronavírus-járvány-t oldják máshol. 

Nincs itt 8000 "Orvostanhallgatók, olyan orvosok, akik jelenleg nem dolgoznak, magánegészségügyiek" 

Az orvos, aki jelenleg nem dolgozik, az csak úgy a te fejedben létezik. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Amugy az az erdekes, hogy ha lelegeztetogep helyett oxigenpalackot irt volna, meg igaza is lenne. Ott egy orvos 5-bol 4-et megment, de siman elhiszem, hogy 5-bol 3-at sikerulne "elsosegely-kepzessel" megmenteni.

De a lelegeztetogep tenyleg komolyabb temakor: altatasban? Mesterseges komaban? Megvagjam a hangszalagot? Ehhez tenyleg atfogo ismeret kell.

De rajtam ha csak a lelegeztetogep segitene, inkabb meghalnek, olyan szovodmenyek varhatoak az 50% tulelesi esely esetere, hogy azokkal nem latnam ertelmet tovabb elni. Foleg, hogy az agyambol elek.

"De rajtam ha csak a lelegeztetogep segitene, inkabb meghalnek, olyan szovodmenyek varhatoak az 50% tulelesi esely esetere, hogy azokkal nem latnam ertelmet tovabb elni. Foleg, hogy az agyambol elek."

Na de ha Trey kezelné azt a gépet egy teljes, akár 2 napos tanfolyam után? 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tehát, akkor tudnék-e kezelni egy nem invazív gépet adott esetben? Tudnék.

Tudnék-e egy invazív gépet 1-2 napos (de oké, legyen 10 napos intenzív oktatás) után kezelni? Egy tubust behelyezni? Szerintem tudnék. 

Milyen gépek állnak raktáron itt, btw?

trey @ gépház

Önkénteseket toboroz a Magyar Orvosi Kamara (MOK) Győr Moson Sopron Megyei Területi Szervezete

A feladatra megbízható, motivált laikusokat keresnek, akik egy ingyenes 3-4 órás tréning elvégzése után akár munkába is állhatnak.

[...]

A tervek szerint Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban szervezik a tanfolyamot, valószínűleg délután vagy hétvégi napokon. Jelentkezni önéletrajzzal, motivációs levéllel lehet a spartacuscovid@gmail.com e-mail címen,

A képzés a következőkből áll:

 • alapismeretek a COVID betegségről;
 • a védőfelszerelések helyes használata;
 • a COVID betegek észlelése, vérnyomás, oxigén szaturáció, hőmérséklet, légzésszám, pulzus meghatározása, éberség megítélése;
 • oxigén adása különböző eszközökkel, ennek ellenőrzése;
 • fekvő, ülő beteg itatása, etetése;
 • alap kommunikációtréning a beteggel, szakszemélyzettel, hatékony viselkedés hierarchikus rendszerben, stressz helyzetben;
 • ágyazás, ágynemű csere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

:D :D :D :D :D :D 

trey @ gépház

Jelentkezz, és meglátod, hogy nem adnak a kezedben invazív lélegetetőgépet 4 órás tréning után.

oxigén szaturációt (nem tudom miért pont ezt emelted ki, de biztos van valami komoly oka), azt viszont magadnak is mérhetsz már most is.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nincs ilyen tanfolyam

Van. 

nem adnak a kezedben invazív lélegetetőgépet 4 órás tréning után

Már megy a terelés, hiszen onnan kezdtem, hogy nem minden raktáron levő gép invazív és természetesen tudnék kezelni lélegeztetőgépet. Az biztos, hogy nem invazív lélegeztetőgépet tudnék kezelni. 

Jelentkezz,

Folyamatban van. A munkahelyemet meg kell kérdeznem, hogy összeegyeztethető-e. Sajnos elmúltam már 45, oltást nem kaptam még és a betegségen sem estem át. Ennek ellenére, hétvégét és esti műszakokat tudnék vállalni. A kérdés, hogy engedik-e.

trey @ gépház

"Már megy a terelés"

Iderakom, hogy mivel nyitottál...

"Úgy érted, hogy nincs az országban 8000 ezernél több olyan ember, akit mondjuk 1-2 napon belül ne lehetne ezeknek a Enigma-t megszégyenítő bonyolultságú gépek kezelésére kiképezni, hogy adott esetben a rászorulókat el tudják látni?"

És most meg ideraktál egy hirdetést, ami ápolókat keres.

Legalább gondolkodnál, mielőtt belinkelsz valamit :/

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mellébeszélsz már megint.

Jelentkeztem egyébként.

oxigén adása különböző eszközökkel, ennek ellenőrzése;

^^

Raktáron levő gépek jó része nem invazív gép, légzéstámogatásra használják középsúlyos eseteknél. Egy laikus is képes ezeket az eszközöket kezelni megfelelő oktatás után.

Továbbá tartom, hogy megfelelő oktatás után ennél bonyolultabb gépeket is tudnék kezelni. Azt sosem állítottam, hogy aneszteziológus lennék tanfolyam után. De be tudnék dolgozni gépek mozgatása, üzembe helyezése, tesztelése, felügyelete munkakörben.

trey @ gépház

Úgy érted, hogy nincs az országban 8000 ezernél több olyan ember, akit mondjuk 1-2 napon belül ne lehetne ezeknek a Enigma-t megszégyenítő bonyolultságú gépek kezelésére kiképezni, hogy adott esetben a rászorulókat el tudják látni?

Mert ezen mi az, amit vitatsz? Ezen én nem sértődtem meg, továbbra is tartom. Egy részüket - inasok - már be is sorozták. Szégyen lesz, ha rezidensek, medikusok nem lesznek képesek ezen gépek kezelésére a megfelelő tanfolyam után. Ha szükséges és kellek, megyek én is. 

trey @ gépház

"Mert ezen mi az, amit vitatsz? "

Na még egyszer, te értetlenkedők gyöngye, megpróbálom lassan.

Jelenlen Magyarországon nem lehet egy hétvége alatt 8000 embbert kiképezni lélegeztetőgépek kezelésére. 

Ezt én állítom.

Szerinted meg lehet.

Ezt vitatom.

Ennek melyik részét nem érted? Próbáltam rövid mondatokban, bár az egyik kicsit hoszabb lett...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

oxigén szaturációt (nem tudom miért pont ezt emelted ki, de biztos van valami komoly oka), azt viszont magadnak is mérhetsz már most is.

Igen, doktor úr. Ismerem én is az ilyen eszközöket. A legegyszerűbbek kezelése nem bonyolultabb egy lázmérő használatánál.  Azért emeltem ki, hogy jelezzem, a kórházban én is meg tudnám mérni egy beteg oxigén szaturációját és ha szükséges, akkor légzéstámogatást tudnék neki biztosítani megfelelő géppel. 

trey @ gépház

Megint osztod a karosszékből, hogy mi lesz. Amit én idelinkeltem, az is egy konkrét szöveg. Ideidézem még egyszer, hogy mire keres a MOK embereket:

A feladatra megbízható, motivált laikusokat keresnek, akik egy ingyenes 3-4 órás tréning elvégzése után akár munkába is állhatnak.

[...]

A tervek szerint Győrben, Mosonmagyaróváron és Sopronban szervezik a tanfolyamot, valószínűleg délután vagy hétvégi napokon. Jelentkezni önéletrajzzal, motivációs levéllel lehet a spartacuscovid@gmail.com e-mail címen,

A képzés a következőkből áll:

 • alapismeretek a COVID betegségről;
 • a védőfelszerelések helyes használata;
 • a COVID betegek észlelése, vérnyomás, oxigén szaturáció, hőmérséklet, légzésszám, pulzus meghatározása, éberség megítélése;
 • oxigén adása különböző eszközökkel, ennek ellenőrzése;
 • fekvő, ülő beteg itatása, etetése;
 • alap kommunikációtréning a beteggel, szakszemélyzettel, hatékony viselkedés hierarchikus rendszerben, stressz helyzetben;
 • ágyazás, ágynemű csere, segédkezés pelenkázásnál, betegmozgatásnál.

trey @ gépház

Igen, kevés az ápoló. Ezt tudjuk (már aki tudja, hogy a kormány hazudik arról, hogy minden oké. Én tudom. Te tudod?)

Nem, továbbra sem igaz, hogy 8000 embert ki tudnak egy hétvége alatt képezni a lélegeztetőgépek kezelésére, ahogy azt te állítottad.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az van bazmeg, hogy ezek automata eszközök, amiknek a kezelése nem egy rocket science.

Ja, az AED valóban automata a plázákban. Sokkal jobb mint a semmi, ne érts félre. Kórházakban azért mégiscsak az van, hogy manuális defibrillátort használnak, mert hatékonyabb, viszont ahhoz érteni is kell.

Komolyan nem értem trey. Fogalmad sincs az egészségügyhöz, azt sem tudod, hogyan kell üzemeltetni ilyen gépeket. Te mit szólnál hozzá, ha az intenzív osztályon a hentes Józsi kezelne téged vagy kapcsolgatná a gépeidet?

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Már egy ideje nyomod itt ezt a hülyeséget, hogy 8000 ember 1-2 nap alatt kiképezhető lenne arra, hogy életeket mentsenek lélegeztetőgépekkel. Azt kéne megértened, hogy a "megpróbáltam" nem egyenértékű azzal, hegy "megcsináltam". Nincs azzal semmi baj, hogy valaki vészhelyzetben odaugrik egy rászorulthoz, és benyom neki egy injekciót, ahogy írtad ezt korábban, ez nagyon jó dolog, még akkor is, ha nem mindenki alkalmas erre, és hidd el, attól még nem lesz valaki szar ember vagy gyáva alak, ha nem alkalmas erre, egyszerűen nem vagyunk egyformák, van, aki vészhelyzetben erőn felül tud teljesíteni, de van, aki meg olyankor "lefagy", lemerevedik, és képtelen tenni bármit is. A lélegeztetőgép ettől nagyon különbözik, ott egy hosszadalmas kezelésről van szó, ahol nagyon kell a szakértelem, nagyon fontos a tapasztalat, a kitartás, az időszakos felügyelet. A lényeg: már most sem sikerül megmenteni a lélegeztetőgépekre kerültek nagyobb részét, azzal meg, hogy felesleges energiák mennének el ún. gyorstalpaló tanfolyamokra, csak a gyógyításból vonnál el embereket. Az ilyen és hasonló képzéseket (pontosabban nem az ilyen gyorstalpalókat, hanem rendes tanfolyamokat) előbb kellett volna elkezdeni, pl. akkor, amikor felkészült a mindenható kormányod a járvány második hullámára - látjuk, az is milyen jól sikerült.

Meg még ezt:

Azt kéne megértened, hogy a "megpróbáltam" nem egyenértékű azzal, hegy "megcsináltam". Nincs azzal semmi baj, hogy valaki vészhelyzetben odaugrik egy rászorulthoz, és benyom neki egy injekciót, ahogy írtad ezt korábban, ez nagyon jó dolog, még akkor is, ha nem mindenki alkalmas erre, és hidd el, attól még nem lesz valaki szar ember vagy gyáva alak, ha nem alkalmas erre, egyszerűen nem vagyunk egyformák, van, aki vészhelyzetben erőn felül tud teljesíteni, de van, aki meg olyankor "lefagy", lemerevedik, és képtelen tenni bármit is. A lélegeztetőgép ettől nagyon különbözik, ott egy hosszadalmas kezelésről van szó, ahol nagyon kell a szakértelem, nagyon fontos a tapasztalat, a kitartás, az időszakos felügyelet. A lényeg: már most sem sikerül megmenteni a lélegeztetőgépekre kerültek nagyobb részét, azzal meg, hogy felesleges energiák mennének el ún. gyorstalpaló tanfolyamokra, csak a gyógyításból vonnál el embereket. Az ilyen és hasonló képzéseket (pontosabban nem az ilyen gyorstalpalókat, hanem rendes tanfolyamokat) előbb kellett volna elkezdeni, pl. akkor, amikor felkészült a mindenható kormányod a járvány második hullámára - látjuk, az is milyen jól sikerült.

A kérdés még mindig nem az, hogy tudok-e, hanem, hogy képes lennék-e elsajátítani. Egyébként, a kórházakban nem minden gép invazív. Már feltettem a kérdést feljebb, de válasz - nem meglepően - nem jött.

A raktáron levő lélegeztetőgépek jellemzően milyenek? Mert tudtommal nem invazívak.

trey @ gépház

"A kérdés még mindig nem az, hogy tudok-e, hanem, hogy képes lennék-e elsajátítani."

A válasz meg az, hogy valószinűleg nem.

"Egyébként, a kórházakban nem minden gép invazív. "

Ez igaz, de a Covidnál invazív lélegeztetőgépeket használnak (azok tudnak bármit is kezdeni a véroxigénszint nagymértékű esésével, ami a Covid komplikációknál jellemző).

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ez igaz, de a Covidnál invazív lélegeztetőgépeket használnak

A Kínából beszerzett lélegeztetőgépek egy része nem alkalmas intenzív terápiára

Tehát, a gépek egy része nem invazív.

Most már érdemes lenne a kritikusoknak egyeztetni, hogy mit támadnak, mire, minek üzemeltetésére kéne ember, mi van, mi nincs, mert kezd uncsi lenni az állandó rinya és annak megfelelően a szavak forgatása, ahogy az beleillik a narratívába.

trey @ gépház

Tehát, a gépek egy része nem invazív.

Tehát a gépek egy része nem alkalmas arra, amire megvették. Ezért emberre sincs szükség az üzemeltetésükhöz, mert nem fogják őket használni, és ezt te is tudod, hiszen benne van a cikkben:

Mint írja, a ResMed Lumis 150 lélegeztetőgép egy olyan eszköz, melyet egyértelműen otthoni használatra fejlesztettek ki többek között obstruktív tüdőbetegségek és obstruktív alvási apnoe (OSA) kezelésére.

„A termék leírásában sehol nem szerepel a fertőzéses eredetű tüdőbetegségek ezen eszközzel történő ellátása.”

(Még annak ellenére sem, hogy kórházi használatra is ajánlja a gyártó a terméket, de itt is szintén csak a fentebb nevezett betegségekben.)

Érdemes lenne a odafigyelni, hogy mit linkelsz, mert csak a cím alapján állítani, hogy minek üzemeltetésére kéne ember, mi van, mi nincs, mert kezd uncsi lenni az állandó rinya és annak megfelelően a szavak forgatása, ahogy az beleillik a narratívádba.

Már megint terelsz, mert kiderült, hogy akár én is meg tudnám nyomni adott esetben a gombot egy ilyen gépen.

Főleg, hogy tűpontosan adagolok CO2-t az akváriumomba palackról, reduktorral, mágnes- és tűszeleppel. Visszamérve a koncentrációt, beállítva, hogy növénynek még elég legyen, de a állatvilág ne pusztuljon el.

Össze tudok állítani egy ilyen rendszert, palackot cserélek, tömítéseket, nyomást állítok bemeneti és kimeneti oldalon.

De te tudod, hogy én mire lennék képes.

trey @ gépház

Ezekkel a gépekkel nem kezelnek Covidosokat, mert ott invazív lélegeztetőgépekre van szükség. És ahhoz nincsenek emberek. És azokat te sem tudnád kezelni (nem merném állítani, hogy ezeket a kínaiakat igen, de nem is ezekről van szó)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Ezekkel a gépekkel nem kezelnek Covidosokat, mert ott invazív lélegeztetőgépekre van szükség.

Az intenzív osztályon ...

És azokat te sem tudnád kezelni

Persze, mert ezek klingon űrsiklók, az orvosok meg természetfeletti lények. Ők azért tudják. Megtanulhatatlan. Elsajátíthatatlan. Felfoghatatlan.

trey @ gépház

"Persze, mert ezek klingon űrsiklók, az orvosok meg természetfeletti lények. Ők azért tudják. Megtanulhatatlan. Elsajátíthatatlan. Felfoghatatlan."

Nem, de nem is az, amit egy mezei, utcáról betért muksó két nap alatt megtanul. 

Te most komolyan megsértődtél azon, hogy nem tudnál két nap alatt megtanulni egy lélegeztetőgépet kezelni? :D :D :D 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Neked kéne felnőni, mert én nem azt állítottam, hogy 1-2 nap alatt aneszteziológus lennék, hanem, hogy óriási szükség esetén meg tudnám tanulni egy gép kezelését. Természetesen a "fingod nincs az egészről" is egy légből kapott balfaszság a részedről. Az egyik haverom apja 30 éve szerel orvosi gázt a megyei kórházban, számtalanszor láttam mivel foglalkoznak. Kórház ilyen részein - műtő, intenzív - is számtalanszor megfordultam, beöltözve is.

De te tudod.

trey @ gépház

" hogy óriási szükség esetén meg tudnám tanulni egy gép kezelését."

Na, ez az, ami faszság, csak te találtad ki úgy, hogy fogalmad sincs, hogy működik egy lélegeztetőgép. Mert ha tudnád, nem írtál volna olyen faszságokat, hogy 1-2 nap alatt 8000 embert ki lehetne képezni. De írtál, mert téged kurvára nem érdekel, hogy van-e a kijelentéseidnek valós alapja. 

Amúgy nincs.

De tudod mit, kérdezd meg az ismerősödet, hogy lehetne kiképezni 1-2 nap alatt 8000 embert, és ha megvan, írd le már ide, szerintem sokunkat érdekelne a megoldás. :D

“Any book worth banning is a book worth reading.”

""Persze, mert ezek klingon űrsiklók, az orvosok meg természetfeletti lények. Ők azért tudják. Megtanulhatatlan. Elsajátíthatatlan. Felfoghatatlan."

Nem is emberek kezelik azt, hanem földönkívüliek!"

Látod, ez megint egy olyan dolog, amit te találtál ki úgy magadnak, és kapaszkodsz bele, mint hülyegyerek az ajtókilincsbe.

A valóság ezzel szemben az, hogy a lélegeztetőgépek használától senki nem állította, hogy megtanulhatatlna, elsajátíthatatlan eselteg felfoghatatlan.

Azt igen, hogy 1-2 nap alatt nem tudsz kiképezni 8000 embert, de ennek az ellenkezőjét még te sem próbáltad alátámasztani (pedig tényleg kiváncsi vagyok, hogy csinánád :)), csak úgy benyögted...

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Elfelejtettél tartalmat tenni a kommentbe. Te az a fajta ember lehetsz, aki mindennél azt nézi, hogy miért nem tudná a feladatot megcsinálni, hogyan húzhatná ki magát. Ismerem ezt a fajtát. Ezeket szoktam a csoportomból rövid idő alatt kipenderíteni. :D

Szerencsére nem sok ilyennel találkoztam, de messziről ismerem a típust.

trey @ gépház

Kedves Trey!

Kezd nagyon félremenni ez a szál - most hagyjuk, kinek a hibájából. Én készségesen elhiszem, hogy x nap alatt simán megtanulnád a gép kezelését. Sajnos ez még nem a megoldás. Kéne egy olyan orvos, aki szólna, hogy Trey, gyorsan nyomd meg az alsó zöld gombot/emeld 5 százalékkal a szaturációt/stb., mert a betegen olyan tüneteket látok, hogy most erre van szüksége. Na ilyen orvos nincs, pontosabban nincs elég, és belátható időn belül nem is lesz. Ezt a szemész, plasztikai sebész vagy az ortopéd szakorvosok sem tudják 1-2 hét alatt megtanulni, még ha oda is vezénylik őket.

Ha a Covid intenzíven 10-15 betegre jut egy hozzájuk értő szakorvos, még görkorcsolyával sem fog időben odaérni minden kritikus állapotba került beteghez.

... A toxikológus beszélt arról is, hogy az egészségügyi dolgozók rettentően fáradtak, az utolsó utáni erőtartalékaikat veszik elő. Mint mondta, az lenne az ideális, ha egy-egy nővér maximum három beteget látna el, ehelyett a legtöbb esetben öt-hat beteg jut rájuk. Zacher Gábor még rosszabbnak tartja az orvosok helyzetét: egy-egy orvosra ma már 10-12 lélegeztető gépen lévő beteg jut, mert „nem tudunk több orvost leakasztani”...

Ez a szomorú igazság.

. Én készségesen elhiszem, hogy x nap alatt simán megtanulnád a gép kezelését. Sajnos ez még nem a megoldás. Kéne egy olyan orvos, aki szólna, hogy Trey, gyorsan nyomd meg az alsó zöld gombot/emeld 5 százalékkal a szaturációt/stb., mert a betegen olyan tüneteket látok, hogy most erre van szüksége.

Örülök, hogy valaki kezdi kapisgálni, hogy miről írtam. 

Abba bele se menjünk, hogy ki lett több ponton csavarva a állítottam:

Úgy érted, hogy nincs az országban 8000 ezernél több olyan ember, akit mondjuk 1-2 napon belül ne lehetne ezeknek a Enigma-t megszégyenítő bonyolultságú gépek kezelésére kiképezni, hogy adott esetben a rászorulókat el tudják látni?

és 

Orvostanhallgatók, olyan orvosok, akik jelenleg nem dolgoznak, magánegészségügyiek LEHETETLEN!

Erre a troll kihegyezi arra, hogy én nem tudnám. Én úgy jöttem szóba, hogy ha világvége lenne, adott esetben meg tudnám tanulni. 

Tehát, állítod, hogy nincs tanuló, jelenleg nem dolgozó orvos, magánszférában dolgozó stb. akit ki lehetne képezni?

A 10-ből 2 marad életben számot nem tudnák produkálni? Mert jelenleg ott tartunk, hogy a gépekhez értő "istenek" ezeket a számokat hozzák.

trey @ gépház

Tehát, állítod, hogy nincs tanuló, jelenleg nem dolgozó orvos, magánszférában dolgozó stb. akit ki lehetne képezni?

A 10-ből 2 marad életben számot nem tudnák produkálni? Mert jelenleg ott tartunk, hogy a gépekhez értő "istenek" ezeket a számokat hozzák.

Mivel nem értek hozzá, nem merek semmit állítani. Aki meg ért hozzá, Svéd Tamás intenzív terápiás szakorvos, a Magyar Orvosi Kamara titkára, ezt mondja (a számokra vonatkozóan lásd a cikkben az ejtőernyős példát, direkt azért nem írom ide, mert a többit is érdemes elolvasni):

https://444.hu/2021/03/12/hataron-az-egeszsegugy-szerelik-fel-az-agyakat-lelegeztetokkel-de-nem-lesz-ember-aki-mukodtesse-oket

Mindenhol, ahol konkrét választ kellett volna adnia, terelt. Nem ezt várná az ember a MOK titkárától. Nekem ez az interjú felelősségletolás, a rossz adatok miatti magyarázkodás.

Mint említettem, be fogják vonni a fizetős egészségügyet. Nem láttam erre való utalást az interjúban. Miért nem?

trey @ gépház

Európa második helyezett. Hamarosan első.

Ez az egyik az olyan hozzászólásaid közül, amik nem sikerültek?

Ki mögött második Európa?

Ha arra gondoltál, hogy Európában mi másodikok vagyunk, és hamarosan elsők leszünk, akkor azt sem árt tudnod, hogy Anglia is Európában van.

Esetleg az EU-ra gondoltál?

 

Már decemberben neki tudtunk volna állni oltani, hanem csak 9750 DARAB :D :D :D jött volna.

Most van elég vakcina. A hétvégén mi hiányzott a sikerhez? Ugye nem amiatt nem ment a srácoknak, mert nem volt elegendő számú vakcina az országban?

Elég lett volna annyi is, hogy "hibáztam" :)

Nincs abban számomra semmi kellemetlen, ha mi leszünk a legjobban védettek a COVID-akármennyi ellen, sőt, örülni fogok neki, méghozzá nagyon, ahogy annak is örülök, hogy nálunk van sokféle vakcina, hogy szereztünk be innen is, onnan is, de annak nem örülök, hogy közben nagyokat bénáznak, hogy szar a kommunikációjuk, hogy folyton összevissza beszélnek (bár már a hazudozás se megy olyan jól, mint régen - talán nem kellett volna beengedniük maguk közé egy becsületes embert, és akkor szegénytől nem jött volna ilyen kérdés, hogy "nincs erre jobb szövegünk?"), hogy egy egyszerű regisztrációt, amire bőven volt idejük készülni, képtelenek normálisan megoldani stb.

Igen, örülök, hogy jól állunk az oltásokkal, de azért azt kár vitatni, hogy állhatnánk jobban is, ha átgondoltabb lenne a szervezés. Nem, nem keresek a kákán is csomót, pusztán látom a hibákat is, és egyelőre abból van sokkal több.

Nem, nem azt csinálom :)

Nem veszem semmibe azok munkáját, akik rengeteget dolgoznak, bár az is igaz, hogy nem az számít, hogy ki mennyire izzad meg, ugyanis ésszel is lehet dolgozni, nem csak ész nélkül; lehet előrelátóan, átgondoltan is végezni valamit, meg lehet kapkodva, fejetlenül is.

Kár, hogy érdemben nem tudsz reagálni semmire, pedig akkor van értelme a vitának, így csak annyira futja tőled, hogy engem minősítesz, ráadásul ebben is tévedsz.

Én is konkrét számokat mutattam neked, amire felháborodtál :)

Csak azt akartam mutatni azokkal a számokkal, hogy aki átgondoltabban, szervezettebben dolgozik, az nagyobb sikereket tud elérni.

Nagyvonalúan átlépsz azon a tényen, hogy az elmúlt hétvégén mekkorát bénáztak "nagyjaink". Vajon akkor is ilyen elnéző lettél volna, ha ezeket a sorozatos bakikat a másik oldal követte volna el? Ne válaszolj rá, mert nem lenne igaz :)

Nagyvonalúan elfelejted azt is, hogy akinek több vakcinája van, az többet is tud oltani (természetesen csak lakosságarányosan érdemes ezt nézni, bár nyilván abszolút értelemben is igaz, csak úgy nem fair, ezért én nem is úgy nézem). Többször írtam, hogy ebben nagyok a magyar kormány érdemei, mert szereztek vakcinát az EU-s beszerzésen túl is, ezért jár a köszönet és az elismerés, ugyanakkor a lehetőséggel, amit ők maguk teremtettek, nem nagyon tudnak élni, csak szövegelnek, terelnek (hogy az egyik kedves szavadat is használjam). Te csak a jót látod, a rosszat meg nem (szabad észrevenned).

Nagyvonalúan átlépsz azon a tényen, hogy az elmúlt hétvégén mekkorát bénáztak "nagyjaink".

Előttem van, ahogy Orbán, Szijjártó és Gulyás SQL select-eket felett görnyedve azon morfondírozik, hogy miért mentek félre az SMS-ek. :D

Ezek a kommentek komolyak egyébként?

trey @ gépház

Azt gondoltam a 444-ről, hogy nem teljesen pöce, de ezekkel a cikkekkel biztossá vált előttem, hogy az. Ezek a "cikkek" kiknek (szellemi szint) készülnek?

Kuruzs Lajos és Komáromi ámokfutásáról is szoktak cikkezni? Hogy maradjunk az EÜ témánál.

trey @ gépház

Légy erős, a vakcinákat se ők szállítják ki az oltópontokra, és még csak nem is ők adják be.

Próbálj meg egyszer elgondolkodni azon, hogy mit jelent az, hogy "mindenre fel vagyunk készülve", vagy az, hogy "megvan az oltási terv". Itt volt az egész nyár arra, hogy készüljenek, csak ennyire futotta? Alkalmazástesztelésről nem hallottál még? Biztosan a megfelelő emberek ülnek a fontos pozíciókban? Lehet, hogy ilyenkor szükség lenne szakértelemre is?

Ha olyan szépen halad az oltási terv végrehajtása, akkor nem értem, hogy miért kullogunk leghátul az EU-ban a felhasznált vakcinák arányait tekintve. Észtország és Luxemburg után hátulról a harmadikak vagyunk 56 százalékkal, az átlag 74,6%.

A ma reggeli adatok alapján pont annyi adagot nem oltottunk el, amennyi keleti vakcinát már leszállítottak. Pedig állítólag két nap alatt egymillió oltást tudnánk beadni. Mármint a terv szerint. Akkor lehet, mégsem halad olyan szépen a végrehajtás. Miért veszélyezteti az állam az emberek életét azzal, hogy „ül” a vakcinán?

Szerk.: Az ECDC adatai https://hup.hu/comment/2600141#comment-2600141 szerint tényleg valamikor március 1–2. környéki állapotokat mutatnak. Mocskos Brüsszel, elhazudja az eredményeinket! Pedig a tegnap reggeli adatok szerint a rendelkezésre álló oltások 59,73 százaléka lett felhasználva. WOW! Micsoda hatékonyság!

"Ha olyan szépen halad az oltási terv végrehajtása, akkor nem értem, hogy miért kullogunk leghátul az EU-ban a felhasznált vakcinák arányait tekintve."

Mért majdnem annyi oltóanyag érkezett oroszoktól és kínaiaktól február végén, mint december végétől az EU beszerzés keretében.

"Pedig a tegnap reggeli adatok szerint a rendelkezésre álló oltások 59,73 százaléka lett felhasználva."

Tegnap 62,75% lett felhasználva:

2088705 adag érkezett
1310643 adag oltva
1085991 adag raktáron

Ma 65,19% lett felhasználva:

1361530 adag oltva
1041660 adag raktáron

Egymillió embernek a két nap alatt történő beoltására is fel vagyunk készülve.

Állította Orbán Viktor 2021. január 19-én.

Tegnap 62,75% lett felhasználva:

2088705 adag érkezett

A hivatalos tájékoztatás szerint 2194305 adag volt itt március 4-én: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipu…

Ha sarokba szorulsz, mindig elfogynak a konkrétumok. Közben a kormány is ugyanigy csűri-csavarja a számokat több-kevesebb sikerrel.

Szerintem nem leszel rosszabb ember attól, ha néha egy a tiedével nem megegyező véleményre azt mondod: „igazad van”.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

 OP törzs:

Átoltottság: Magyarország a második helyen áll az Európai Unióban

Magyarország az átoltottság tekintetében a második helyen áll az Európai Unióban. Az itthon beoltottak aránya egyébként másfélszerese az uniós átlagnak. Megelőzzük az osztrákokat, a németeket vagy a franciákat is. A magyar átoltottsági arány 9,72%, az uniós átlag csak 6,12%. A magyar kormány fontos stratégiája a - nyugodtan nevezhetjük így - vakcinaháborúban a több lábon állás: ahogy a nemzetközi összehasonlítás is mutatja, a következetes taktika meghozta az eredményt.

trey @ gépház

Csodálom a türelmedet trey. Dr Miniszterelnök Úr megmondta pénteken. A kormány a magyarok érdekeit képviselik az EU-ban, az ellenzék az EU érdekeit Magyarországon.

Feltettem ezt a szemüveget és igazat kell adnom a Dr Miniszterelnök Úrnak. Ezek még a beoltottakból is kiszívnák az oltást, ha az EU-nak nem megy nekünk se menjen alapon.

Tudod Trey néha rácsodálkozok arra amit írsz.  Elsőnek mikor a főnök azt mondta 1 nap alatt beoltunk mindenkit akkor még talán Margit néni is gondolta, hogy ez a manus lódít.

Ebben az szerepelt van terv, helyszín, ember csak épp szer nincs.

Majd kérték a csapatfőnökasszonytól hogy ossza már meg a tervet, de az szupertitkos volta miatt nem sikerült. 

Február közepétől/végétől kezdtek jönni információk arról hogy is tervezik a következő heteket, szerencsére az oltást rábízták szakszemélyzetre (háziorvos, stb) ezért kisebb nagyobb gondoktól eltekintve működött. Csak közel sem volt a számokban ahhoz amit szerettek volna. 

Közben kiszaladt egy kérdéssor hogyan nyissunk(mikor mindenki tudta szinte esélytelen) mert a főnök tanácstalan (ő mondta).

Most a hétvégén először próbáltak meg szervezetten oltani nem a megszokott módszerrel. Kudarcba fulladt. Nem ecsetelném mert minden részlete szomorú.

Mindennek tetejébe azt mondod 3 millióan regisztráltak? Akkor érdemes abbahagyni, mert 70% alatt biza ez nem sokat ér. 

A legelszomorítóbb, hogy emellett azt mondják húsvétra vagy nyárra minden fasza lesz. De aki egy kicsit nem hülye az tudja, nincs olyan szer amivel oltanánk 18 év alattit. Viszont ők kiváló hordózók és vannak 1,8 millióan. Ebből 1300e  elégé mobilis, rendszeresen jár közösségbe. 

Szóval légyszíves ne téveszd össze a kormány teljesítményét a profikéval.

Amúgy hajrá.

"... a Telex, 444 és hasonlóak megbízhatatlanok ..."

Csak tudni kell, hogy ezek hasonlóan elfogultak, mint az Origo, csak épp a másik irányba. Amikor olvassa az ember a Telex-et vagy Origo-t, akkor ezt jó észben tartani.

Pl. egy szép hosszú cikk a telex-től moderna ügyben:

https://telex.hu/koronavirus/2021/03/09/moderna-vakcina-rendeles-beszer…

A cikk végén megemlítik miért is ilyen fontos a Moderna rendelés nem rendelés kérdése:

Majd 2022-ben (!!!) amikor még mindig vakcina hiány lesz (!!!), nagyon jól jönne a meg nem rendelt oltóanyag.

Vagy ugyan ebben a cikkben említik, hogy a le nem hívott 1,7 millióra már lecsaptak a Németek és Dánok. Igaz a németek +20 milliót a dánok meg +5 milliót rendeltek. Az csak egy fél mondat, hogy úgy tudtak az 1,7 millióból 25-re rendelést leadni, hogy nem csak mi, hanem sok más EU-s ország sem rendelt modernából.

Szóval megfelelő távolság tartással kell olvasni minden sajtóterméket.

Hát, ha ez melé a telex cikk mellé odateszed Gulyás azon írását, amire a Telex reagált, akkor eléggé ég-és-föld a különbség, míg Gulyás csúsztat és sumákol (meg próbáll idiótán gúnyolódni), a Telex cikk kifejti a dolgokat, konkrét idézetekkel, hivatkozásokkal és példákkal. Ez mondjuk az Origóra sem jellemző.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Írtam én ilyet? Gondolni viszont bármit gondolhatok, jogomban áll, nem?

Kicsit komolyra fordítva a szót: a linkelt cikk nagyon szépen (ahogy haladnak szerinted az oltások :D) bemutatja, hogy hogyan viselkedsz akkor, amikor olyan kérdéseket, megjegyzéseket kapsz, amikre nincs jó válasz. Te a riporter helyében mit kezdtél volna Orbán Viktorral? Jön egy egyenes kérdés, amire terel (igen, jól olvasod, terel), majd a megerősítésre még jobban terel. Erre szokták mondani, hogy vérlázító. Szerinted nem az? Nyilván nem, mivel te is ezt csinálod.

Természetesen bármit gondolhatsz, bármire célozhatsz. Hidd el, nincs már olyan a palettán, amit ne kaptam volna meg 20+ év alatt. Igazából annyira repetitív a duma, hogy én lepődnék meg, ha tudnál újat! ;)

Ez egy flame topik. Minek jár ide, aki nem bírja? Eleve le lehet osztani előre az érkező véleményeket elfogultságra. Hiszen pontosan ismerlek már benneteket nick alapján. Ki merre húz. Várok én szerinted tőled objektív hozzáállást?

trey @ gépház

Egy nap alatt kiderült, hogy a 1818-on lehet jelezni, ha probléma van a vakcinaregisztrációkor megadott adataiddal. Ugyanis reggel Viktor még ezt sem tudta elmondani a rádióinterjújában, sőt később Cecília asszonyság sem.

 • Orbán Viktor: Nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy mindennap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot is, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani.
 • Riporter: El tudjuk ezt most is mondani ezt a számot?
 • Orbán Viktor: Nem, sajnos nincs nálam.
 • Riporter: Majd Cecília asszony elmondja.

Nyilván ez is csak egy baki, minek foglalkozni vele. Ellenben az ellenzék, az mindig szar és béna és AL-KAL-MAT-LAN!!!444

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Annak kéne kellemetlennek lennie, akinek köze volt hozzá. Mi köze ennek a családhoz? Főleg, hogy annyira felnőtt ember a gyerekem, hogy már évek óta külön él?

Érdekes próbálkozás ez részedről. :D

A témához összesen ennyit tudtál hozzátenni, vagy onnan Svájcból lesz valami komment is ehhez?

https://ourworldindata.org/coronavirus-data-explorer?zoomToSelection=true&time=2021-01-01..latest&country=HUN~CHE%C2%AEion~CHE&region=World&vaccinationsMetric=true&interval=total&perCapita=true&smoothing=0&pickerMetric=population&pickerSort=desc

:D :D :D

trey @ gépház

A tema nem kulonosebben erdekel. Csak a gyerekes vergodesre, becenevezesre reagaltam.

De ha mar megszolitottal ebben akkor elmondom mit gondolok.

Valoszinuleg tenyleg az a legjobb megoldas, ha orosz, kinai vakcinat is bevetik es beoltanak minel tobb embert. En ugy tudom, hogy a nyajimmunitas eleresenek elso lepese az, hogy alap virus se terjeden, mert kevesebb lesz a mutacio. Szoval en is amellett vagyok, hogy elso korben az osszes elerheto vakcinat bevessek minel elobb, foleg ha az EU csak politikai dolgok miatt kaszalta el. De EU sokszor Nemeto meg Franciak erdekeit nezi es az alapjan hoz torvenyt vagy akadalyoz masokat. Onvezeto auto korlatozasokat is azert vezettek be, mert egyik fos hulladek gyartujuk sem kepes mukodo dolgot osszerakni.

De amugy COVIDban nem kovettem ki hol tart, mert en nem vagyok veszelyeztetett. Majd szolnak ha menni kell, nekem tok8. Amugy en csak remelem tovabb tartanak a korlatozasok. Egy tok elheto kornyezet lett szinte mindenhol.

Csak a gyerekes vergodesre, becenevezesre reagaltam.

Mondod te? Keressek minősíthetetlen kommenteket tőled? :D

Valoszinuleg tenyleg az a legjobb megoldas, ha orosz, kinai vakcinat is bevetik es beoltanak minel tobb embert. En ugy tudom, hogy a nyajimmunitas eleresenek elso lepese az, hogy alap virus se terjeden, mert kevesebb lesz a mutacio. Szoval en is amellett vagyok, hogy elso korben az osszes elerheto vakcinat bevessek minel elobb, foleg ha az EU csak politikai dolgok miatt kaszalta el. De EU sokszor Nemeto meg Franciak erdekeit nezi es az alapjan hoz torvenyt vagy akadalyoz masokat. Onvezeto auto korlatozasokat is azert vezettek be, mert egyik fos hulladek gyartujuk sem kepes mukodo dolgot osszerakni.

De amugy COVIDban nem kovettem ki hol tart, mert en nem vagyok veszelyeztetett. Majd szolnak ha menni kell, nekem tok8. Amugy en csak remelem tovabb tartanak a korlatozasok. Egy tok elheto kornyezet lett szinte mindenhol.

Látod, tudsz te ontopik is lenni :D

trey @ gépház

A cikkben szereplő adatok a múlt heti keddi (03.02) adatközlés számai lehetnek: 949985 oltott adag, hétfői (03.01) koronavirus oldal tájékoztatója alapján: 936938, keddi (03.02): 974524.

A pénteki (03.05) adatközlés nem szerepel az alábbi országoknál: Finnország, Magyarország, Izland, Olaszország, Luxemburg, Norvégia, Románia és Szlovénia (szlovákiánál még nem szerepel a múlt héten behozott orosz vakcinájuk viszont az oltott mennyiség frissült).

Elméletileg ma kellene frissülnie az ECDC oldalnak.

A tegnapi állapot szerint a rendelkezésre álló oltások 62,75% lett felhasználva (ECDC oldalán még 56,0%, Telex cikkben 56,04%).

"2021. március 09. - 14:40: Ma újabb vakcinaszállítmány érkezett: a 120.510 adag Pfizer-oltóanyagot egyenesen a kórházi oltópontokra szállítottak, és nagyrészt a regisztrált idősek oltásához fogják használni a következő napokban."

Ettől lecsökkent a felhasznált adagok aránya 61,6 %-ra.

$ grep -c egy$ word.list
100

Nagyon szép annak főleg örülök, hogy a az egyik legbuzidoidabb celeb is leinstázta, hogy megkapta, holott nincs semmilyen alapbetegsége.

No rainbow, no sugar

Mindeközben:

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 fő a beoltottak száma, ebből 317 906 fő már a második oltását is megkapta.

trey @ gépház

Nem rohadt lassan, hanem a maradék tartalékolva van a második dózisra...

Mo. nem a UK féle "adjuk be az első dózist mindenkinek, mert az is jobb mint a semmi, a másodikat meg majd mikor lementek az első körösök, pár hónap múlva az akkori szállítmányból" alapon olt.

Otthon aki megkapta az első oltást, az záros határidőn belül megkapja majd a másodikat is (az ajánlásoknak megfelelően). Ezért van a stratégiai készlet félretéve, hogy esetleges ellátási zavar esetén is maximális védelmet kaphasson az, aki már megkapta az oltás első felét.

Mo. nem a UK féle "adjuk be az első dózist mindenkinek, mert az is jobb mint a semmi, a másodikat meg majd mikor lementek az első körösök, pár hónap múlva az akkori szállítmányból" alapon olt.

Akkor Te biztos többet tudsz ennél a március 9.-i bejelentésnél:

https://koronavirus.gov.hu/cikkek/orszagos-tisztifoorvos-rendkivul-sulyos-jarvanyugyi-helyzet-magyarorszagon

Müller Cecília kiemelte: az oltási stratégia változott, most már az a cél, hogy lehetőség szerint minél többen kapják meg az oltás első adagját, hiszen már az is nyújt egyfajta védettséget.

Nem rohadt lassan, hanem a maradék tartalékolva van a második dózisra...

Ez már egy hete nem így van: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gyorgy-istvan-versenyt-futunk-az-idov…

Szólt arról, hogy már a következő egy hét oltási tervét is e szerint tervezték: a kedden érkezett Pfizer-szállítmány minden adagját felhasználják és a korábban érkezett kínai szállítmány második adagját is a háziorvosok rendelkezésre bocsátják.

(Az oroszt nem lehet, ott a két komponens eltér, de gondolom, az AZ-t is fel akarták használni, ha már egyszer 12 hétre tolták ki a második adagot a korábbi 4-ről.)

György István jelezte, 529 ezer koronavírus elleni védőoltást adnak be a következő, szerdától szerdáig tartó oltási héten, ennyi idő alatt ekkora mennyiségre még nem volt példa Magyarországon.

És végül most sem volt rá példa, mert a március 3. és 10. közötti 8 nap alatt lejelentett oltások száma mindösszesen 451173. Egyébként nagyjából az a 74 ezer a különbség, amit megpróbáltak tisztán központilag megszervezni.

Lehet, hogy poénosnak tűnik, de azért írtam ki, mert a legtöbb helyen az oltottak száma alatt a legalább egy oltást megkapókkal számolnak (a koronavitur.gov.hu-n is), és mielőtt valaki arra gondolna, hogy én is, gondoltam, jelzem, hogy amit én megadtam, az az első és második beadott oltások az adott időszakban, mindösszesen.

Lulhahahaah

100 000 ezer embert oltottak be 2 nap alatt. Ezzel a tempóval biztos meg fog rohadni 🤣😂🤣

Kevesebb Telexet, meg 444-et kéne olvasni.

--

Közel háromszor olyan gyorsan zajlik az oltás Magyarországon, mint az EU-ban. https://www.origo.hu/itthon/20210309-magyarorszagon-az-europai-unio-mas…

trey @ gépház

Ne kötekedj!

az operatív törzs már hónapokkal ezelőtt megalkotta, hogy ha egy hétvége alatt kellene mindenkit beoltani, arra képesek lennének. Ma egy általános, országos, egy-két nap alatt történő, teljes átoltásnak a föltételei megvannak, az oltási tervünk rendelkezésre áll, az ehhez szükséges eszközökkel, számítógépes nyilvántartással, adatbázissal, helyszínkijelöléssel, mindennel készen vagyunk, a vakcina hiányzik. Most azért nem tudjuk ezt a rendszert megindítani, mert nincs annyi vakcina.

1.1 milla? Az még gombócból is sok! ;)

A népességarányos beoltottságban és a napi oltások számában is jól áll Magyarország

Az Európai Unió tagállamai között kiemelkedő helyet foglal el Magyarország a népességarányos beoltottság tekintetében, összesen egy ország volt képes megelőzni minket a friss adatok szerint.

[...]

Ha a szélső értékeket nézzük, február 10-ről 11-re például még csak pár ezer embert sikerült beoltani naponta (292 627 - 294 624) addig március 5-ről 6-ra már meghaladta a napi 86 ezret az oltások száma (862 953-949 497), ami óriási ugrás.

 • Március 10. - 1 107 791
 • Március  9. - 1 047 045
 • Március. 8. - 1 millió
 • Március 7.- - 981 401
 • Március 6. - 949 497
 • Március 5. - 862.953
 • Március 4. - 785 440
 • Március 3. - 758 037
 • Március 2. - 721 677
 • Március 1. - 685 247 
 • Február 28. - 677 682
 • Február 27. - 563 601
 • Február  26. - 521 283
 • Február 25 .- 508 073
 • Február 24. - 471 004
 • Február 23. - 457 096
 • Február 22. - 453 457
 • Február 21. - 445 535
 • Február  20. - 427 309
 • Február 19. - 391 821
 • Február 18. - 365 021
 • Február 17. - 348 927
 • Február 16. - 341 958
 • Február 15. - 336 297
 • Február. 14. - 335 188
 • Február 13. - 330 745
 • Február 12. - 310 448
 • Február 11. - 294 624
 • Február 10. - 292 627

trey @ gépház

Az oltás ellen kampányol azt jelenti, hogy mindenféle COVID-oltás ellen kampányol. Az nem tartozik ide, hogy (akkor még) nemzetközileg nem elismert, megfelelő alapossággal nem bevizsgált oltóanyag használata ellen kampányol.

Vagy ez csak a szokásos jobboldali „revolvermédia”?

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Igen, vagy nem?

PS: a revolvermédia szót ebben a cikkben olvastam ma:

Saját fegyverével semmisítették meg az új Index bloggerét, élő adásban

Bohár Dániel ugyanis leült Fábiánnal, és komoly ízelítőt adott neki abból, hogy milyen az, ha neki tesznek fel valódi kérdéseket. A Pesti TV műsorvezető-riportere éppen azokat a fogásokat, technikákat és stílust alkalmazta Fábiánnal szemben, amit a blogger rendszerint és előszeretettel próbál használni, amikor kormánypárti politikusokat provokál. Fábián Tamás persze köpni-nyelni sem tudott, maradt a duzzogás és a revolvermédia, valamint a propagandajellegű klisékkel dobálózás.

trey @ gépház

A másik oldal, érdemes megnézni a videót:

Kedd este a Fidesz-médiában dolgozó Bohár Dániellel vállaltam egy vitát. Mindenki nézze végig, és alakítsa ki a véleményét, én a számomra legtanulságosabb részét emelném ki.

A 36. percben Bohár kijelentette, hogy egy 2018. október 17-én megjelent videóban azt mondtam, hogy 2018-ra "az újságíró politikai szereplővé érett". Jeleztem neki, hogy biztosan nem fogalmaztam így, de nem tudtam pontosan idézni a három évvel ezelőtti videóból, mire ő kitartott amellett, hogy márpedig ezt mondtam, két napja nézte meg a videót, amit ki is jegyzetelt. 

Visszanéztem az említett felvételt, és tényleg nem mondtam ilyet. Arról beszéltem, hogy Magyarországon a hatalom felemelte a sajtót a politikai ellenfelek polcára, és hadakozik vele. 

Gondolom érezzük a különbséget a két megfogalmazás között. 

Tanulságos személyesen megtapasztalni, milyen az a pártlogika alapján működő munkamódszer, amely úgy néz ki, hogy a szádba próbálnak adni olyasmit, amit nem mondtál, hogy aztán arra reagáltassanak. Ez nem újságírás, ezt úgy hívják, hogy revolvermédia.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=185629526696882&id=10005749…

Segítene, az Origót nem feltétlen fogadnád el mindig hiteles hivatkozási alapnak. Bár ezt a „szájba adós” stílust már elég jól sikerült átvenned.

HUP-ot olvasni olyan, mint Zuzu Petalssal beszélgetni.

Azért nem véletlen, hogy az Origó nem linkelte be azt a videót, amiről írtak, nehogy megnézze valaki :D

Amúgy itt van, nézzétek meg, sokkal jobb, mint hülyeségeket olvasni róla :) : https://www.youtube.com/watch?v=uEAivakwXmQ

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Dehogy tudna.

A Momentum még fizetne is az oltásért, az LMP kampányol az oltás mellett, és a többieknek sincsenek oltásellenek kampányai.

Ebből kategorikusan kijelenteni, hogy a baloldal az oltás ellen kampányol, egy primitív, manipulatív hazugság. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"... elhiszi a sok hülye, hogy az ellenzék úgy, ahogy van, oltásellenes, sőt még valami kampányt is folytatnak, mert miért ne."

Igaz, nem pontos megfogalmazás az oltásellenesség, inkább az oltások gyorsítása ellen foglalnak állást:

A DK petíciót indít az európai engedéllyel nem rendelkező kínai vakcina ellen
DK: A kormány emberkísérletet fog végezni a magyarokon

Az becsulendo, hogy te nem, de a "propogandasajto", amit szivesen olvasol, igen. A trey altal olvasott "propogandasajto" (masik polus) meg "oltasellenes ellenzeknek" tulozza a dolgokat.

Nincs itt semmi latnivalo, igy mukodik a politika, mindenki tuloz, mert meg igy sem kapnak figyelmet. Hatha meg nem is tuloznanak, ott tartananak, mint egy atlagos centrumpart - 5% alatt.

Ez a szomoru igazsag. Azon megy a politikai diskurzus, hogy a lo melyik oldalanak a kommunikacioja "szimpatikusabb" (kevesbe elrettento), aztan ha hatalomra kerul a lo egyik oldala, lehet remelni, hogy "kozepen gondolkodik, csak a pofaja volt nagy".