A Red Hat kiterjesztette a no-cost RHEL ajánlatát a nyílt forrású szervezetekre

Részletek a bejelentésben.

Hozzászólások

Szerintem akármennyire lazák is legyenek ezek a "no-cost" kritériumok, soha nem lesz olyan mint a CentOS, egyszerűen azért mert a RedHat esetében végig kell gondold, hogy az újabb use-case amire használni szeretnéd beleesik-e vagy nem. Egy nagyobb szervezetnél ezt szigorúan felügyelni kell majd. A CentOS-nél ez a kérdés fel se tevődött, fel lehetett akárhova tenni, akármire használni, akárhol. Szerintem hiába forgatják a dolgokat, egyszerűen nincs egy egy-az-egybe helyettesítésük a megszüntetett CentOS-re.

A mi cégünk is migrál Ubuntura mint alapértelemezett szerver disztró, pedig tele vagyunk ex Redhatterekkel, akiknek a Fedora/CentOS/RedHat fele húz a szíve, de hiába mert a CentOS helyén egy nagy űr maradt, amit hiába próbál betölteni a RedHat.

:wq

A mi cégünk is migrál Ubuntura mint alapértelemezett szerver disztró,

Mindeközben nálam ... semmi változás!

pedig tele vagyunk ex Redhatterekkel, akiknek a Fedora/CentOS/RedHat fele húz a szíve

Néhány érvet fel tudnál sorakoztatni erre?

trey @ gépház

Semmi különös ok. Ezekkel vannak megszokva, "ismerős" nekik. Nem tudok semmilyen különleges műszaki okról.

 

Arról tudok beszélni, hogy én személyesen miért kedvelem jobban a Fedorát mint asztali disztrót munkára az Ubuntuval szemben amit régebben használtam. Személyes tapasztalat szerint stabilabb és frissebb mivel évente jön ki új verzió. Tudom, hogy az Ubuntunál is jön évente, sőt félévente, de a nem LTS verziók nekem mindig másodvonalbeli polgároknak tűntek kidolgozottságban, az LTS-en pedig nagyon hamar elavulttá válnak a csomagok. A Fedora saját tapasztalat szerint egy sokkal jobb egyensúlyt kapott, a friss csomagok és stabilitás tekintetében.

:wq

Vendor support?

Mármint különféle alkalmazások gyártóinak előírása?
Van aki RedHatot/Centost  kér, mert csak azon fut a szarja, és láttam már ubuntu onlyt is.

... van amikor nincs választás, mert pont AZ a szar kell akármi ok miatt.

Szerinted ha jön az alkalmazásvendor, hogy tessék, rhel-en tesztelve, akkor mi történik, ha centosre rakod, és mi történik, ha fedorára? Gondold végig, hogy egy hibabejelentésnél, amikor el kell magyaráznod a vendornak, hogy nem azon futtatod, amin tesztelték, akkor mivel tudsz érvelni az egyik, illetve a másik esetben.

ezek technikailag eddig is a developer subscriptionnal mentek :D

No rainbow, no sugar