Vezetéknélküli hálózati adapter furcsa jelenség ?!?

Sziasztok,

 

Van egy vezetéknélküli hálózati adapterem amivel eddig nem volt gond de most megőrült. Ha usb2 portból usb3 as portba akkor néha elfelejti az illesztőprogramot és használhatatlan. Ez a probléma nem mindig jelentkezik tehát van olyan eset amikor átdugom és ugyanúgy jól működik , viszont az ötödiknél kb elszáll és nem működik. Az a megoldás erre legtöbbször hogy az illesztőprogramoknál kiválasztom a listából azt ami a jó és akkor ismét jól működik. Viszont sajnos van olyan is hogy ilyenkor sem működik mert hogy nem érzékeli az usb eszközt a gép. Ha kihúzom és visszadugom akkor meg megint jó. Szóval ez a egész ilyen nagyon furcsán működik és nem értem miért.

Az a kérdés hogy nem tud valaki olyan megoldást hogy az illesztőprogramok listájában egy darab szerepeljen a többit pedig felejtse el ? Vagy hogy amikor nem érzékeli az illesztőprogramot akkor automatikusan válasszon egyet a listából? Ha egy illesztőprogram lesz a listában akkor automatikusan azt fogja próbálni használni ugye ?

A folyamat alatt tucatszor próbáltam törölni a drivert és újraindítani , ami sikerült , de nem oldotta meg a gondom.

Válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólások

Kezdjük az elején: 

  • milyen vezetéknélküli adapter
  • milyen OS
  • logokban mit látni

?

Milyen ez az illeszto? USB 2.0-as? Nem lehet, hogy valamelyik oldala az USB modulnak kicsit kilog a szabvany alol? Gondolok itt arra, hogy az USB 3.0 csatlakozoban van +5 db lab (gep-anya oldalon a csatlakozo elejen; kabel-apa oldalon pedig a csatlakozo hatuljaba) es szerintem ezek a labak ernek hamarabb/kesobb/mashogy egymashoz, emiatt megzavarodik az enumeracios folyamat. Probalj bedugni egy usb 2.0 hosszabbitot a kerdeses portba es megnezni, hogy ha abba dugod be/huzod ki az eszkot jo lesz-e.

Szerkesztve: 2021. 02. 02., k – 13:19

usb 2-es apa csati

tendom wireless adapter

win10

ezt próbáltam usb 2 anya és usb3 as anyába

de ha mondjuk nem érzékeli akkor kiválasztom neki manuálisan az illesztőprogramot és egyből megy újra. Csak hát nyilván jobb lenne ha ezt sem kellene. Ha egyáltalán megoldható

 

De ez sincs mindig így , tehát ha kihúzom és visszadugom nem mindig kéri újra az illesztőprogramot , Van hogy ugyanúgy megy mintha mi sem történt volna . De van hogy újra meg kell adnom neki. Mi okozhat ilyen jellegű hibát?

amikor belépek az eszközkezelőbe , akkor az adapternél jelzi a sárga háromszög valami gond van. Ha rákattintok az eszközre van ilyen gomb hogy illesztőprogram frissités, ezen tovább van egy olyan hogy nem tallózok meg ilyesmi , hanem kiválasztom a listából . És akkor ott van egy csomó , de abból csak egy jó , ami mögött az áll hogy microsoftos driver. Ha azt kiválasztom akkor elkezd működni. És valahogy úgy szeretném hogy ő azt örökké érezze hogy az az alapértelmezett, akkor is ha átdugom másik usb portokba.

Regen, a Windows telepitesi directoryjaban volt egy INF nevu konyvtar, abban pedig az osszes inf. Ott szemmel felismerhetoek azok, amik extrak, a gyari keszlethez kepest (talan van OEM folder is? erre mar nem emlekszem). Itt eleg megkeresned azt az infet, amiben a hibas driverek vannak es eltavolitani onnan (backupot nyilvan csinalsz mindenrol, amit letorolnel).

Nem vagyok abban biztos, hogy ezt tudod majd kezelni. Attól tartok, két lehetőséged van:

1. A Win10 futása közben nem piszkálod az adaptert.

2. Veszel egy olyan adaptert, amelyiket a Win10 alapból támogat, és nem kell hozzá gyártói drivert telepíteni. Bár arra számíts, hogy a wifi kapcsolat adatait, jelszót néha ilyenkor is be fogja kérni.

Kellene valami USB monitor program. Ha Linux lenne egyszerűen a syslog vagy dmesg folyamatos figyelése mellet megnézném ha ki-be tolom mit lát a rendszer. (Én elővennék egy live Linuxot, így kiszűrheted ha hardware hiba vagy az oprendszered rozsdált be)

Az USB csatlakozók is tudnak problémát okozni, ráadásul az sem használ ha mindenféle protézist teszel a gép és az adapter közé.

* Én egy indián vagyok. Minden indián hazudik.