Asus RT-N14U recovery

Került hozzám 1 ilyen, úgy néz ki döglötten. Asus oldalán a download centerben nagy nehezen megtaláltam (sehol máshol nem dobja ki a kereső ezt a modellt, csak a download center-en keresztül):

https://www.asus.com/supportonly/RT-N14U/HelpDesk_Download/

leszedtem a firmware recovery tool-t, letöltöttem a rúterhez való legutolsó firmware-t (2019-es, szóval annyira nem ősrégi). Benyomom bekapcs-kor a reset pöcköt a rúteren, elkezd villogni a power LED, adok a PC-nek egy 192.168.1.x-es IP címet (kivéve .49 mert úgy tűnik azt az IP-t veszi fel recovery-ben a rúter), rádugom LAN1-re. Van link, recovery utility-vel elindítom a firmware upload-ot, látszólag elkezdi feltolni TFTP-n a szoftvert. Sikerült végig mennie, utána még Step2-ben restore-ol valamit 1-2 percig (0 hálózati forgalom látszik wireshark-ban), majd hirtelen azt mondja success. Viszont elnémul a LAN portja, power on után 2-3 mp-el megszűnik a link.

Ha megismétlem a firmware upload procedurát, ilyen 90-98% környékén elakad, timeout-ra fut a TFTP, próbálkozik az utolsó csomaggal 3-4x, majd a utility failed-et ír. Több régebbi FW-el is próbáltam, mindegyik ezt csinálja. Mind a 4 LAN portja és a WAN is lemegy.

Teljesen kuka?

Hozzászólások

Nekem firmware sérülés miatt boot-loopba került TP-link csinált ilyet - soros konzolon megnéztem, mit csinál, aztán annyiban hagytam, mert sem időm, sem kedvem nem volt szórakozni vele :-/

Nekem úgy tűnik, hogy a tároló (ROM?), amire az adatokat írnád hibásodott meg. Rengeteg eszköznél találkozom ezzel, hogy bizonyos számú írás után megmakkan és szektorhibás lesz vagy írásvédett. és többé semmit nem tudok ráírni. Szóval szerintem kuka.

Látszólag egy hosszabb kikapcs után az 1. írási próbálkozás végigmegy és sikeresnek írja, bár wireshark-ban látszik h. mikor végigmegy a fw upload tftp-n (az utolsó block-ot is acknowledge-li), utána a szöszmötölős rész végén amikor semmi network forgalom nincs, mintha 1-2 tftp error config csomagot küldene ki a rúter.

Keressek yt-on videót hogy kell szétkapni a dobozát és vmi serial porton keresztül rámenni debug módban? Max kidobom ha teljesen szarnak látszik, eredetileg is ilyen vélelmezett állapotban került hozzám.

Legutóbb olyan eszközt kaptam (valami könyvolvasó), hogy sikeresen tudtam rá írni, mind win mind linux alatt, tehát a másolás folyamán semmilyen hibát nem jelzett, de valójában nem írt rá semmit. Gyakorlatilag írásvédett lett, ami rajta volt azt lehetett olvasni, de sem törölni sem formázni sem új adatot ráírni nem lehetett. Repült az elektronikai szemét tárolóba, mert környezettudatos vagyok.

Asus RT-N14U debrick -re keress rá.

Én 2-3 SOHO routeremnél a serial-poNtokhoz csatlakoztatott konzol kábellel állítottam vissza a működőképes állapotot.