Cryptocurrency cash out hagyomanyos devizaba - tapasztalatok

Sokmindenki lazban eg, hogy cryptocurrency-t vegyen. Vagy azzal fizessen, ahogy a Visa mar beszallt, a MasterCard tervez beszallni erre a piacra.

Mindenkinek van valami "bevalt valto". Coinbase, crypto.com, stb., ahol a fiat currency-ert (EUR, USD, GBP)

Az is nyilvanvalo, hogy a legtobben ezt inkabb veszik most, nem eladjak.

En adtam el 2017-ben, de szemelyes ismerosnek, es az nem mindig megoldhato.

A nagy valtok/"bitcoin bankok" eseten (coinbase, crypto.com, stb.) sok negativ review-t latni arrol, hogy az ugyfelszolgalat tobbhetes papirmunkaval huzta el a tenyleges kifizetest.

Van-e valakinek tapasztalata olyan crypto valtoval, ahol gyorsan ment a kifizetes? (Sajat bankszamlara/devizaszamlara atvezetes).

Ezenkivul johetnek a negativ tapasztalatok is, amikor hetekig tartott kivenni valahonnan a penzt, ami jart (mennyi idore tuntek el, mivel indokoltak, stb.)

Mennyire szokott ez mukodni?

Jogos meglatas lenne meg: "atkuldod masik szolgaltatohoz a wallet tartalmat, es cash-outolod ott"

Ebben az esetben melyik a "masik szolgaltato"? Es melyik az a szolgaltato, amelyiktol atutalni se lehet magat a kriptovalutat sem masik walletre/mas szolgaltato walletjere?

Minden tapasztalat erdekel tehat:

- olyan crypto walletekrol, amibol nem utalhatott ki a user a szolgaltato restrictionje miatt

- olyan crypto valtokrol/"bankokrol", amik nem tudtak, vagy csak nevetsegesen hosszu ido utan tudtak atutalni a usernek jogosan jaro GBP-t, EUR-t, USD-t, stb.-t

- olyan crypto valtokrol/"bankokrol", ahol a penzze valtas gyorsan ment

Hozzászólások

eToron-n dollárért veszek crypto-t eladáskor dollárt kapok érte. Tehát befizetéskor van egyszer USDHUF váltás onnan már eladás-vétel USD-ben mindenféle váltás nélkül.

Revolut-on forintért vettem és eladáskor forintot kaptam (csak részvényért kellett eddig forintról dollárra váltanom, majd dollárért vennem), tehát ott tényleg semmi váltás nem volt crypto-vásárláskor csak kereskedtem. Eladáskor instant a revolut-számlámon volt a forint.

Revolut múlt hónap óta UK bank-licencel rendelkező bank. Mindkettőről kb azonnal lehetne visszautalni a magyar bankomnak, ha akarnék.

Revolut nagyon jó, amíg csak revolut-on belül próbálod ki magad crypto kereskedésben, de mivel nincs wallet cím, így nem lehet külső crypto wallet-re kifelé vagy arról befelé natív crypto-t mozgatni.

Ígérik, hogy lesz, az durván fogja borogatni a crypto tőzsdéket, mert egyszerű, alacsony díjú, azonnali.

A Kraken kiszámíthatóan, gyorsan és olcsón utal SEPA-val, nincs semmiféle vacakolás.

Koszonom a tapasztalatokat.

Ja, Revolut nem hogy privat, de publikus kulcsot se ad, lehet, meg se veszi. :)

Szerkesztve: 2021. 02. 13., szo – 11:34

régebben:

ledger(kripto) > cb pro > kripto - eur váltás > revolutra sepa utalás
 

mostanában:

ledger(kripto) > cb pro > kripto - usdc váltás > ledger(usdc)
majd igény szerint:
ledger(usdc) > crypto.com > visa card top up (usdc - eur)

 

Kripto és stablecoin is ledgeren tárolva, váltón csak annyi, ami orderben van, vagy amennyi a daytradhez kell. Kereskedés 90%-ban kripto-stablecoin páron. A cb pro sepa utalás pár perc, sose volt vele gond. A kripto utalás tud lassú lenni mempool függvényében.

ne terelj

Félig off, de ahogy csak halványan olvasgattam, nem egyértelmű: van pl. a Coinbase app és a Coinbase Wallet app is, ahova át is lehet vezetni a Coinbase app-ban megvett crypto-t. Ez miért jó, illetve meg kell-e tenni? Ha lesz az embernek egy Coinbase kártyája, az melyiket használja?

Elméleti kérdések, de a kivét miatt kapcsolódik.

Szerkesztve: 2021. 02. 21., v – 09:16

Szoktak kerdezni hogy eddig hol tozsdeztel? Ahol a MOL reszvenyt vetted, ott nincs valami bitcoin vagy azt lekoveto papir? Ha eddig nem volt reszvenyszamlad, akkor miert pont most kezdened el a tozsdet/kereskedelmet?

A kerdezo egy fontos tenyezot kihagyott a kerdesekbol (es elegancia miatt nem is illik megkerdezni): ha van par % beragadasi esély, keslekedes, akkor a vagyonom mekkora reszet merjem odatenni? 10m Huf-bol 500e-rel jatszak vagy 5m-val? A valasz jelentosen arnyalja a "konnyen hozzaferek, csak visszautalom" valaszokat.

Ps: nekem tul kockazatos ez a szarnyalas, nincs ingyenebed, tobbszor eszembe jut. Max csak jatszani lenne jo, de azt inkabb vasutmodellezessel teszem. Ez a gondolat arnyalja a fenti mondandomat. A gyerekeimnek olvasom a Matyas Kiralyt, ahol is: "házból, ökörből, mindenből kutya lett. De csak egyszer volt Budan kutyavasar" 

Ahol a MOL reszvenyt vetted, ott nincs valami bitcoin vagy azt lekoveto papir?

Én eddig értelmes brokernél nem láttam BTC-t, de fixme. ETP van hozzá (például), de erről különösebb tapasztalatom nincs. BTC future van, IBKR-nél például asszem 5 bitcoin az underlying, szóval szárnybontogatásra nem biztos, hogy ez való. :)

blockchain.com, 1 napon belül oda-vissza működik

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2021. 02. 21., v – 21:26

Sziasztok, érdeklődöm csak, hogy tudnátok példát, konkrét számokkal, hogy mennyibe kerül az oda vagy vissza alakítás Huf és Bitcoin között mostanában? Mekkora összeg, hány százalék a költség?

bitpanda.com

EUR es USD-vel. Mind ket penznemben mukodik a kifizetes.

--
"ssh in a for loop is not a solution" – Luke Kanies, Puppet developer

Hadd kérdezzem meg, a Coincash.eu nem megfelelő a célra? Ahogy' nézem, közel 20 helyen van az országban automatájuk.
(soha nem használtam, és nincs BTC-m sem, csak kérdem. rossz az árfolyam, v mi a gond vele?)

A Wirex-et használom napi szinten, kártyájukkal fizetek.

Vásárláskor váltja át a kriptot kívánt fiat valutára. Ez a webáruházaknál előnyös.

Ha fogy rajta a kripto, papirtárcáról töltök fel a Bitcoin Core teljes csomópontomon keresztül.