Google-nek hol lehet jelenteni bankkártyával visszaélést?

Fórumok

GOOGLE*ADS[itt egy tranzakciószám] cc@google.com bankkártyatranzakcóról kaptam üzenetet, nem én kezdeményeztem. Hogy lehet a google-nek jelezni? Az ADS gondolom adsense, vagy google ads. Nekem egyik sincs. Bankon már túl vagyok... (az sem volt happy end, majd ha 2-3 munkanap múlva könyvelték akkor lehet reklamálni, addig marad a tiltás) A google wallet-ben direkt nem volt soha működő bankkártyám...

Hozzászólások

Nincs más fizetős szolgáltatásod náluk? Nekem family van, volt már hogy ads-os megjegyzés jött a fizetéskor

Nincs, és a kerek 60Khuf picit soknak tűnik. Végül itt committeltem jobb híján. Nem tudom ez-e a megfelelő hely.

Amúgy ha nekem számláznának valamit akkor feltételezem a gmailembe jött volna egy receipt... inkább úgy néz ki nekem, mintha egy idegen acc tolt volna fel google hirdetés díjat az én kártyámról. Feltehetően magyar, mert szép kerek 60KHUF. Egyedül a wolt appba volt mentve a kártyaadatom, sehol máshol. Különben csak egyedi tranzakciók voltak bankos felületeken.

Az ADS talán még jobb reményű, mintha ajéndékkártyát vettek volna rajta... amúgy first ever, hogy ismeretlen tranzakció jelent meg a kártyámon, másoknál hogy végződött a reklamáció?

Úgy látom itt is ugyanazok a szabályok a banknál, majd ha könyvelt lesz a tétel, akkor lehet csak jelenteni - kérik a banki könyvelési bizonylatot - 2-3 munkanap malmozás. Az ember azt hinné ezeket a kártya visszaéléseket komolyabban veszik... (mármint nem csak 2-3 munkanap múlva kezdenek el foglalkozni vele)

Nálam is ugyanez volt. Előbb 10 ezret, aztán 60 ezret próbált a google ads levenni. Szerencsére a virtuális kártyámról, amin nem volt semmi. Le is tiltattam a biztonság kedvéért.

Szerkesztve: 2021. 03. 03., sze – 17:34

Update1 a mai napon:

- Google jogosulatlan vásárlás miatti követelés: Sajnos nem tudtuk megerősíteni a követelését
- Feladtam a banknál is a reklamációt, és egy google ads reklamációt amit fentebb is posztoltatok, amihez már kellett a könyvelt státusz, csak reménykedtem, hogy az első tickettel meglesz

- gondolkodom: a kiszivárgott jelszavak adatbázisához hasonlatosan nincs kiszivárgott bankkártyaadatok adatbázis? haveibeenpawned mintájára?

Update2 a mai napon:

- refunded (gondolom ez is afféle belsős banki info, hogy volt esetleg valami szivárgás, ezért ilyen marha gyorsan refundoltak)

Vagy csak szimplán olyan típusú tranzakció volt amit automatikusan visszatérít a bank. A különböző módokon megterhelt kártyákhoz különböző visszatérítési policy tartozik. Kevesen tudják mert magyarországon nem szokás ilyet, de a telefonon bediktált kártyaszám alapján is lehet kártyát terhelni, CVC és minden egyéb nélkül. Az ilyen tranzakciókat viszont vita esetén automatikusan viasszafordítják és a kereskedőnek kell követelni a pénzt és bizonyítania ha mégis jogos lenne a terhelés.