RFID rendszer + API-val

Sziasztok,

Egy ipari parkba kellene telepíteni 10 db RFID olvasót, jelenlét figyelésre, azonban nekünk nem egy klasszikus munka-időnyilvántartó rendszer kellene, hanem be kéne integrálnunk a saját szoftverünkbe, REST API, Webhook, vagy direkt adatbázis eléréssel, etherneten.

Adatok: RFID kártya száma, time-stamp

Ismertek ilyen rendszert, amiből valós időben kinyerhetőek az adatok?

Köszönöm.

Gábor

Hozzászólások

Gondolom kulcsrakesz eszkoz kell. Viszont masba integralni sajatot egyszerubb, szoval adott a kerdes: mennyire fer bele a sajat hardware osszerakasa? (Nem bonyolult egyebkent, minden reszehez van valami elore osszerakott modul, amibol mar csak ossze kell legozni.)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Holnapra mondok céget. Én az övékéhez csináltam sajátot. Egyszerű mint a faék.

Tibor

Köszönöm, jobb lenne kulcsrakész, mert ipari környezetbe lesz.

Számomra hihetetlen, hogy 2021-ben egy ilyen egyszerű dolog nincs out-of-box megoldva, amiket találtam, mindenféle klienses, max webes volt, de semmi normális interface.

De még az is lehet, hogy megcsináljuk és eladjuk :)

Kész rendszerük nekik is van, de ők hajlandóak voltak arra, hogy közvetlenül elérjem a központjukat és saját progival állíthassak be elérést és én kérdezhessem le az adatokat.

Így olyan hardverhez jutottam, ami kipróbált, van magyar supportja de én "piszkálhatom".

Független out of the box megoldás meg szerintem azért nincs mert, alapesetben Ők nyilván a saját szoftverüket akarják eladni, neked meg nincs hardveres részleged...

Vannak ilyen eszközök, de nagyon drágák. Például nekik https://www.nordicid.com/
Egy lehetséges: https://www.nordicid.com/device/nordic-id-ar-series/

Kapsz API dokumentációt, Demo programot, konfigurátort, stb..

Azonban nekünk túl drága volt, így később inkább vettünk kínai antennákat RS232/485 porttal és RPI-kre kötöttük. 

Ja és ha embereknél van a kártya és passzív (természetesen UHF a távolság miatt), akkor készülj rá, hogy nem fogod tudni a sugárzási teljesítményt az engedélyezett limiten belül tartani. Ugyanis az emberek nagyon árnyékolnak és még két oldalon elhelyezett méteres (értsd nagy nyereségű) antennák se mindig működnek már 2 m-ről sem (ha például rásimul a kártya a testére vagy zsebre rakja vagy pont úgy takarja, stb..). Az aktív kártyák pedig verődnek mindenfele, főleg ha sok fém van a környéken. Volt hogy 1 emelettel lejjebb érzékelt..

Zónahatároknál forgóvillás kapuk (integrált RFID olvasókkal) segítségével biztosabb a dolgozó mozgásának/jelenlétének figyelése és nem jár állandó sugárzással sem.

Egyébként általában ha van pénz, akkor antenna arrayeket raknak osztott vezérlőkkel nem túl magasra a dolgozók feje fölé, amelyek meghatározott periódusonként rövid olvasásokat végeznek. De ez egy magas raktárba elképzelhetetlen.

manapsag mar mindenki zsebeben lapul egy okostelefon, uj telepiteskor nem egyszerubb lenne BT-n keresztul azonositani a telojat?

most hogy (majdnem) mindenki a bankkartyajat a telora rakja hogy ne kelljen magaval vinnie, az rfid kartyat nem lehetne telora cserelni?

vagy lenne egy CEG-DOOR SSID ahova csatlakozna a telo wifivel, es egy app probalna csatlakozni ezen a halozaton levo szerverhez mittomen akar http-n keresztul es elkuldeni a telo valamelyik egyedi azonositojat? a szerverrol meg sql-bol mar mindent ki tudnatok olvasni.

neked aztan fura humorod van...

jo ott biztos telok vannak vagy a telo tonkreteszi a raktarkeszletet vagy nem szabad fotozni vagy mittomen miert, de nem csak ilyen helyek vannak es a postban sem zartak ezt ki.

vagy le lehetne adni a belepteto kapu utan is a telot.

tehat eloszor beleptetokapu, utana leadja, utana jon a vegbeltukrozes es csak utana haladhat at a belso ajton.

neked aztan fura humorod van...

saját magamtól függetlenül a kiterjedtebb környezetemnek is csak egy nagyon apró szelete lépte ezt meg eddig, vagy gondolkozik rajta egyáltalán.

Van akinek lehetősége lenne rá és úgy dönt, hogy inkább nem :), szóval nem csak hw képességeken múlik.

Azt írtad, hogy

most hogy (majdnem) mindenki a bankkartyajat a telora rakja

csak kiváncsi vagyok, hogy ezt a megállapítást mire alapoztad

Még egy ellenérv: ahol mi ilyenekkel játszogatunk, ott a GINOP-3.2.2 pályázati kiírás  határozottan nevesítve előírja az " RFID technológiát alkalmazó specializált rendszer" alkalmazását. Hiába vannak esetleg jobb ötletek, más technológiai megoldások, ha egyszer kizárólag csak az RFID felel meg a kiírásnak, és arra adják a pénzt... :)

https://eVIR.hu
Elektronikus Vállalatirányítási Információs Rendszer