"Beoltott gyöngyösi polgármester: Hibáztam, és ezért bocsánatot kérek"

Fórumok

Hiesz György a DK, a Momentum és az MSZP közös jelöltje volt 2019-es önkormányzati választáson. Korábban az MSZP-ben politizált, de 2018-ban kilépett a pártból.

A Pesti Srácok írta meg először, hogy jogosulatlanul kért és kapott koronavírus elleni védőoltást január első napjaiban Gyöngyös polgármestere.

Linkek:

Hozzászólások

Külföldön is volt egy-két ilyen görény. Az osztrák kancellár a sajátjait trógereknek nevezte.

trey @ gépház

A polgármester szerint, amikor az orvosi személyzet „azzal szembesült, hogy több tucat vakcina megmaradt”, értesítették a gyöngyösi háziorvosokat, akik szóltak az ismerőseiknek. Így hívták fel a gyöngyösi polgármestert is, akinek állítása szerint azt mondták, „megmaradt nagyon sok vakcina, menjek be, beadják a védőoltást, egy órám van eldönteni, igen vagy nem.” Hiesz állítása szerint másokkal együtt így kapta meg az oltást akkor, amikor még az egészségügyi személyzet volt soron az oltási protokoll szerint. Ő maga egyébként még nem is regisztrált az oltásra.

Innen: https://telex.hu/koronavirus/2021/01/26/gyongyos-hiesz-gyorgy-vakcina-o…

Te amugy mit tennel hasonlo helyzetben? 

Muuuhhhahahha...bazzeg ...

Nagy brainstorming volt, h akkor most melyik narratíva legyen: 1) A Dárgajó Polgi csak példát akart mutatni, h nem kell félni az oltástól, és biztatni akarta a gyöngyösieket h ők is oltássak majd be magukat. 2) Megmaradt az oltás -- érted: megmaradt az oltás  jaaaaaaaaaaaaaajjjj :DD

Biztos úgy gondolták h a Pfizer ampullából mégiscsak hatot lehet oltani öt helyett! Nyilvánvalóan ez lesz a  magyarázat! 

Amúgy meg érdemes megnézni a házitévében adott interjút, micsoda intellektussal is van dolgunk!

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Én nem vagyok ilyen kristálygömbbe látó mint te, hogy tudjam hogy volt, de tudod itt a különbség az, hogy nem kezdett el mismásolni, hanem leírta: Bocs, hibáztam. Ugyanez a regnáló csapatnál elő sem fordulhatna, nincs beismerés, nincs bocsánat, nincs semmi ők hiba nélküliek ugye van különbség?

Fúúú, leírta? Azttaaa! Ez bizony leírta! Fel is hívom mindjárt az összes ismerősömet, h elújságoljam nekik, h leírás történt! Megmondom minek a leírása történt (optimistic version): ez lenne a liberális program teljes terjedelmében: Bocsánat, hibáztam.

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

És mond, nem túl gyakran jön ez az érzés, hogy hiába magyarázol dolgokat? 
Sztem alábecsülöd prostisrácok újságírói kvalitásait!  A részükről bedobott gumicsont megfelelően körbe van támogatva holmi gesztustalansági mímelt idealizmussal szemben! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Hát ja, de vezetőként az átlagtól egy kicsit tökéletesebbnek kellene lenni (mindkét oldalon). Gesztus az lenne, ha az ilyen eltakarodna a picsába (mindkét oldalon). Meg az is aki folyamatosan rinyál. Bolsevikok ezek kérem, nem emberek, nekik minden belefér. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Az ember hibázhat. Vannak elnézhető hibák, meg nem. Nem ugyanaz, ha a cég költségére intézi a magánlevelezését, meg ha lemészárolja a családját.

 

Mit árul el ez a hiba Heisz személyiségéről:

- majd összeszarja magát a COVID-tól való rettegésben

- majd összeszarja magát, hogy DK konform legyen ezért nem is regisztrált a vakcinára, pedig láthatóan nagyon akarta

- az első adandó alkalommal, amikor lehősége adódott, kihasználva polgármesteri helyzetét, suttyomban felvette okosba'

 

Igazából inkább szánalmas a csávó, mint bűnöző. Kispályán focizik szegénykém.

hogy DK konform legyen ezért nem is regisztrált a vakcinára

Amikor ez történt, akkor még a kutya nem mondta, hogy az oltáshoz regisztrálni kell. Én is csak akkor regisztráltam, amikor kiderült, hogy kötelező, ha meg akarom kapni.

Valami egyéb fröcsögés még?

Esetleg arra is válaszolhatsz, hogy mégis, mit kellett volna csinálni a másfél óra múlva kidobandó készlettel.

Oké, adott egy bocsánatkérő riportot és a riport végén egy mondatban odaszúrt az oltási tervnek, amely Vásárhelyi Mária szerint nem létezik. Az nem működik, hogy gerjeszt a D.K. egy oltásellenes kampányt, majd rohannak beoltatni magukat. Erről az jut az eszébe az embernek, hogy azért agitálnak az oltás ellen, hogy nekik biztosan és minél hamarabb jusson. (Bezzeg Szlovákiában Cibulkovát megkaszálták rendesen ugyanézért.)

 

(Heisz még regisztrálni sem regisztrált az oltásra!)

> Sol omnibus lucet.

Hát tudod, mindenkinek meglehet a véleménye. Neki is. Két dolgot nem értek ebben, egyszerre elhiszed, beoltatja magát meg elhiszed, hogy az oltás ellen kampányol. Ugye szerinted is 0 az esélye, hogy maradt tényleg vakcina az oltási időpont végére? Ugye annak is 0 esélye van, hogy ez tervezési probléma?

Ha igen mindkét kérdésre a válasz nem tudunk miről beszélni sajna.

Egyfelől az célszerűnek látszik, h ha kivonul valahova egy ilyen oltóbizottság, az a várható oltásszámnál több oltóanyagot vigyen magával, h ha összetörik v. más baj történik és nem lehet felhasználni valamelyiket, akkor legyen helyette másik. Eleve a beoltásra megjelenő embereket meg is vizsgálják és akkor kaphatják meg az oltást, ha átmennek ezen az orvos vizsgálaton. Ebből is adódhat, h megmarad oltóanyag, mert valakik mégsem kaphatják meg az oltást a megjelentek közül az orvos döntése alapján. Míg nyilvánvalóan itt egy szigorú elszámolású készletről van szó, a megmaradt oltóanyagot nem osztogathatják ki a helyi potentátoknak suttyomba azzal a dumával, h különben kidobhatnák. Ami tudtommal nem is igaz, mert a -70 fokról való felolvasztás után valami 6 napig lesz felhasználható -  tehát bőven van arra idő, h odaérjenek vele a következő kórházba/idősotthonba és azok kapják meg az oltást akiknek az rend szerint jár. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

valami 6 napig lesz felhasználható

Mármint kiolvasztás után 5 napig, az eredeti ampulla, hűtőben. De a felhasználás előtt ki kell venni a hűtőből, hogy elérje a szobahőmérsékletet, aztán a felhasználáshoz fel kell higítani. A hűtőből kivételtől számítva 6 órát bír ki. Nagyjából, amit ott helyben nem használnak fel, kuka.

Remélem ez a kérdés tisztázásra kerül valamelyik jövőbeni tájékoztatón! Előfordulhat-e olyan, hogy több tucatnyival - a videóban ennyiről beszél -  számolják el magukat az oltóközpontban, és aztán miért a helyi erős emberek részesülnek belőle? Jó lenne ha tisztáznák mi a betartandó protokoll az esetlegesen megmaradt oltásokkal kapcsolatban! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A kiolvadt vakcinát az eredeti injekciós üvegében kell felhígítani 1,8 ml mennyiségű 9 mg/ml-es (0,9%-os), injekcióhoz való nátrium-klorid oldattal.A hígítás után az injekciós üveg 2,25 ml-t, azaz 5 adagot tartalmaz, amelyek 0,3 ml-esek. A hígítás után 6 órán belül fel nem használt vakcinát meg kell semmisíteni.

Innen: https://ogyei.gov.hu/tajekoztatas_a_pfizer_vakcinaval_olto_intezmenyek_…

A 6 nap inkabb 6 ora ezek alapjan. De most ettol eltekintve, es azt nezve, hogy a megkezdett tortenetet meg kell semmisiteni, akkor talan az a logikus, hogy probaljak beoltani azt, akit csak tudnak, nem? (Ismeros pont ezert kaphatta meg, regisztracio nelkul, es a polgi tortenete is hasonlo kepet fest le.) 

Én úgy tudom, h úgy van @blr is írta. Hűtve 6 napig felhasználható. A hűtőből kivéve és szobahőmérsékletre melegítve csökken le a felhasználhatósága 6 órára. Egy ampulla 5/6 oltásra elegendő. Hát azért szerintem ezt kb be lehet lőni az eljárás során, h felesleges ampulla ne legyen felmelegítve. Tehát  max 1 ampullából maradhat 1-4 v. 5 oltásnyi adag. Ennek felhasználásának a szabályairól semmit nem tudok, de azt legmesszebbmenőkig elítélendőnek tartom, hogy ilyenkor a polgármester legyen az "szerencsés" aki megkapja. Mert igen erősen felmerül a kérdés, h ha van a rendszerben egy ilyen kiskapu, akkor nem direkt játszottak-e rá?  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

A hűtőből kivéve és szobahőmérsékletre melegítve csökken le a felhasználhatósága 6 órára.

Nem. 2 órán belül fel kell higítani.

Hát azért szerintem ezt kb be lehet lőni az eljárás során, h felesleges ampulla ne legyen felmelegítve. Tehát  max 1 ampullából maradhat 1-4 v. 5 oltásnyi adag. 

Most képzeld el, hogy azt mondják, hogy egy csapat menjen ki, és oltson be 100 embert. Ha odaérnek, és kiderül, hogy csak 50 embert kell, akkor a maradékkal mit csinálsz?

(Jelenleg kb. ez az állítás, és én is nagyon kíváncsi vagyok mi lesz a vizsgálat eredménye.)

> Nem. 2 órán belül fel kell higítani.

Ezt most mire írod? Mért fontos?

>  50 embert kell, akkor a maradékkal mit csinálsz

Csak annyi ampullát veszek ki a hűtésből, amennyi az 50 embernek kell. De azt se egyszerre, hanem folyamatában ha lehet. Ha az 50-ből 3 -ról akkor derül ki, h mégsem lehet oltani akkor az a három adag se legyen feleslegesen felmelegítve. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Ugye megvan, hogy ha azt mondják, hogy szükség van 100 oltásra, ezért a személyzet azt kiolvasztja, és kiderül, csak 50 kell, akkor nem a személyzet a hibás, hogy felkészült arra, hogy beadjon 100 oltást?

De mondom, baromi kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a vizsgálat eredménye, hogy fordulhatott ez elő.

A kiolvasztás egy másik processzus! Szándékosan kevered össze? Három állapot van: 1) -70 fok; 2) Hűtő; 3) Szobahőmérséklet.  A 2. állapotban 6 napig használható fel. Így tehát a helyszínen el lehet dönteni, hogy a kivitt 100 adag 2 állapotú oltóanyagból, mennyire lesz szükség. 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Normális esetben a helyszínre úgy érkeznek, hogy most oltani fognak. Annyit, amennyit előre jeleztek. Ha nem így van, akkor valaki ott fent valamit kurvára elbaszott a szervezéssel.

Itt nem behívott emberekről volt szó, akik vagy mentek, vagy nem! Ha kihalt az emberek fele, vagy mindenki hirtelen belázasodott, az sem derülhet ki csak a helyszínen, mert akkor is valaki odafent valamit kurvára elbaszott.

Ezt pedig ne akard már szerencsétlen technikai személyzet nyakába varrni.

Ha muszáj, akkor muszáj:

> Normális esetben a helyszínre úgy érkeznek, hogy most oltani fognak. Annyit, amennyit előre jeleztek. Ha nem így van, akkor valaki ott fent valamit kurvára elbaszott a szervezéssel.

Mondjuk, h itt valami logikai anomália történhetett a fejecskédben! :D Vagyis: abból, h nem annyi oltandó van jelen, mint amennyit előre jeleztek (kik jelezték?) nem állapítható meg h a hibát - a te terminusodat használva - ott fent v. itt lent követték el. 

Feltehetően prekoncepciód által vagy megvezetve, és vetted úgy automatikusan, h csak is "ott fent" hibázhatnak. 

Minthogy az előzőekben tisztáztuk, h normál körülmények között is megmaradhat minimális mennyiségű oltás, ebből következően sem fent, sem lent nem kell hibázniuk, h a problémás helyzet kialakuljon. 

Azt h több tucat oltás megmarad - ahogy a videóban elhangzik - az általad technikai személyzetnek aposztrofáltak nyakába varrható annyiban, amennyiben ők felelősek azért, h a hűtésből (nem a fagyasztásból, ahogy próbáltad az előbb is félrevinni a dolgot) mennyi ampullát vesznek ki. 
 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Vagyis: abból, h nem annyi oltandó van jelen, mint amennyit előre jeleztek (kik jelezték?) nem állapítható meg h a hibát - a te terminusodat használva - ott fent v. itt lent követték el. 

Elvileg van egy ún. oltási program, amit ugyan senki nem látott, de higgyük el, van. Elvileg ebben kb. név szerint szerepelnie kell az embereknek, hiszen másképop nem lehet szervezni, kit mikor. Nem úgy van, hogy átugrok a szomszédba, azt' aki ott van, beoltom. Jelen esetben sem arról szólt a dolog, hogy „átugrok a Mátra túloldalára, megnézem, ki van ott”, hanem vélhetően azt mondták, „menjetek át, ott vannak X-en, oltsátok be őket”, aztán kiderült, hogy csak X−sok.

Ne mellébeszélj, ne azon agyalj, hogy miért nem várnak órákat, hogy mindig csak egy kiolvasztott ampulla legyen. Azt időközben megfelelően hűteni, kezelni kell, egy csomó macera. Ha tudom, hogy két óra alatt beoltok mindenkit, akkor nyugodtan előre előkészíthetem az oltásokat, bevágom egy hűtőtáskába, odamegyek, beszúrom, kész.

Mi köze egy technikai csapatnak (értsd: nem ő fogja ott helyben kitalálni, kit kell beoltani és kit nem) ahhoz, hogy nem annyi oltást kell beadniuk, mint amennyivel elindultak.

Szóval utoljára: ha azt mondják, menjetek oda, beoltotok száz embert, és amikor odamennek, csak ötvenet kell beoltani, azért ki a hibás?

Mondjon le. Csatlakozhat az oltást "szervező" KH vezetője is. :P 

Nem igazan ertem mi a baj. Az oltasokat celszeru elobb egereken-patkanyokon-majmokon meg szocialista politikusokon tesztelni mielott embereknek adnak. Igy ha van valami durva mellekhatasa, idoben kiderul. Tobb ilyen kene!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Szerkesztve: 2021. 01. 26., k – 22:37

eddig tartott amig tartani tudtad az igeretedet? :DDD

majdnem 1 honap..

hetekel ezelott egy balatoni vizimento dicsekedett azzal hogy mar megkapta...

erdekes modon meg az orvosok tobbsege sem kapta meg, de egy balatoni szalloda es etterem tulaj aki mellekallasban vizimento mar megkapta..

Normálisan magyar viszonyok között ez úgy kellett volna legyen, hogy addig tökölődnek és haboznak, míg végül letelik az idő és ki kell önteni. (Gondolom, veszélyes hulladéknak számít.)

Normálisan ennek úgy kellett volna történni, hogy a polgármester - mikor tudomására jutott a lehetőség - összeránt annyi nálánál idősebb, betegebb embert ahány szabad oltás maradt, és elvisz beoltatni őket, hogy ne vesszen kárba az oltóanyag.

Már beteges ennek a szarjankónak a mosdatása. A Telex most nullázta le magát.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Normálisan ennek úgy kellett volna történni, hogy a polgármester - mikor tudomására jutott a lehetőség - összeránt annyi nálánál idősebb, betegebb embert ahány szabad oltás maradt, és elvisz beoltatni őket, hogy ne vesszen kárba az oltóanyag.

Akkor azért lett volna elővéve. :) Normálisan ennek úgy kellett volna lennie, hogy nem a polgármesternek telefonálnak, hogy itt a lehetőség, hanem valaki oltás előtt felcsapja az EESZT-t és előre leszűri a lehetséges tartalékosokat (szerintem). 

ha lett volna oltasi terv -mint ahogy nincs, de azt hazudjak-, akkor eleve +10%-al tobb embert ertesitenek, hogy tegye szabadda magat az oltasra, ha az elotte levok kozul vki nem kapna meg es o kaphatja meg.

 

csak szervezes kerdese, de ebben az orszagban meg "egy kurva hetkoznapot sem tudnak rendesen megszervezni"

Ezek a hibák amit mosdatásként felhoztok - ha egyáltalán léteznek - nem mentesíti a polgármestert. Ha nem egy szarjankó lett volna, akkor mindegy, hogy ki hol hibázott, neki azt kellet volna cselekedni amit fentebb leírtam és utána kivizsgálni, hogy miért történhetett ez.

Minél tovább mosdatják/mosdatjátok ki fog derülni, hogy nem csak egy sima szarjankóról van szó, hanem korrumpálta az oltóbizottságot (vagy minekhívják) is. 

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Persze, hogy nem mentesíti. Ezért írtam fentebb, hogy mondjon le, azzal együtt aki az oltást ilyen módon szervezte meg. :)

Amúgy meg a neki kellett volna cselekedni szerintem nem igaz, mert kétlem, hogy az oltási terv (amit senki sem ismer) bármilyen feladatot ró a polgármesterekre.

Úgy néz ki kicsit write-only-ban voltam. :-)

A polgármesternek mindig cselekedni az önkormányzatát érintő ügyekben, mindegy, hogy a felsőbb hatalom mit baszott el.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Mosdatja a rosseb a kormányzatot, legszívesebben deportálnám őket a déli sarkra, az ellenzéket meg az északira.

Az a baj, hogy a kormány úgynevezett alternatívája, ilyen beaszari, tesze-tosza, rinyáló, megélhetési, korrupt szarjankókból áll. Mi változna ha hatalomra kerülnének? Lényegében semmi, akkor meg minek.

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

nalatod..en meg nem mosdatom a polgit..viszont olyanokat sem irok, hogy korrumpalta az orvosokat, mert fingom sincs a valos tortenesekrol..viszont ha mar maradt oltoanyag akkor inkabb adjak be neki, mint hogy kiontsek.

a faszi 60+, ahogy lattam kepeken minden esely megvan hogy van par kronikus betegsege is.

Szerkesztve: 2021. 01. 27., sze – 10:34

Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere január elején kapta meg a vakcinát, amikor csak az egészségügyi dolgozók, valamint a veszélyeztetett betegek voltak jogosultak rá.

EGYRÉSZRŐL A MAGÁNAKCIÓJÁT ELTITKOLTA A VÁLASZTÓK ELŐL, MÁSRÉSZRŐL A LÉTEZŐ ÖSSZES SZABÁLYT MEGKERÜLTE,

trey @ gépház

Tehát, a transzparencia azt jelentené a baloldalon is, hogy ha megkapta NEM SUTYIBAN/MUTYIBAN, akkor bejelenti, hogy kapott. Ez lenne az elvárt minimum. Természetesen az igazán elvárt az lenne, hogy fel sem vesz egy számára jogosulatlan oltást.

Tudod, a süllyedő hajón sem a kapitány ugrik elsőként a mentőcsónakba (a Costa Concordia kapitánya kivételével, de ha jól tudom, ő már ül).

trey @ gépház

A magánakció azt jelenti, hogy aláírja a papírt (amire ugye nem lett volna jogosult) és ennek ellenére beoltják. :P Ha mutyiban kapta volna meg akkor nem lett volna mit kileakelni a KH-ból. ;) Szopóágra tették, de én nem sajnálom. :D

Azt majd én tudom, hogy mit jelent a magánakció.

Ránézésre is egy zsírfejű balfasz. Gyurcsány-báb. Megszavaztátok, ott van.

Ne kockáztassa a város jövőjét! Kockáztassa inkább a veszélyeztetettek életét!

Lehetett volna a választási szlogenje. 

trey @ gépház

Szerkesztve: 2021. 01. 27., sze – 12:46

Minden állat egyenlő, de egyes állatok egyenlőbbek a többinél.

Egyébként egy faluban elképzelek ilyet (hogy "leszól" a polgármester), de ez egy város. Szégyen! Remélem a szavazatokban is látszani fog legközelebb eme csodálatos jellem értékelése.

azert valahol gyonyoru, hogy nincs eleg oltas, ezert a kinai&ruszi csodat rendelunk, kozben meg a maradekot _politikai okbol_ ki kell onteni.... :/

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Kérdésre válaszolva Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy a gyöngyösi kórház igazgatója vizsgálatot indított a polgármester oltakozásának ügyében, hiszen egyelőre nem tiszta, hogy Hiesz György hogyan juthatott soron kívüli oltáshoz. 

Másik kérdésre Müller Cecília hangsúlyozta, hogy a Pfizer vakcinája nem egy nagyon gyorsan romlandó dolog, ugyanis az

5 NAPIG FELHASZNÁLHATÓ, HA 5-8 FOKON TARTJÁK FELOLVASZTÁS UTÁN. KIEMELTE TOVÁBBÁ, HOGY A MÁR MEGBONTOTT VAKCINÁKAT HAT ÓRÁN BELÜL FEL KELL HASZNÁLNI.

( https://index.hu/belfold/2021/01/27/operativ_torzs_muller_cecilia/ )

 

Mondjuk az nem tűnik túl jó dolognak, h a városi kórház igazgatója kezd vizsgálatot a polgi ügyében! :-/

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

De :)

https://www.napi.hu/tech/microsoft-botrany-nav-belso-vizsgalat-korrupci…

 

Az a hétvégi belső vizsgálat, amiről írtam, 2013-ban volt, és ÁFA-csalásokkal volt kapcsolatos, ami kicsivel nagyobb összegeket érintett :)

„Hétvégi jelentés”
Varga Mihály kérésére az adóhatóság 2013. november 8-10. (péntek-vasárnap)
között lefuttatott egy átvilágító vizsgálatot, amelyet azt követően indítottak
rapid módon, hogy pár nappal korábban kilépett a NAV kötelékéből és a
nyilvánosság elé állt az áfabotrányt elindító Horváth András. Ezen vizsgálat
anyagát az adóhatóság több mint egy évig nem hozta nyilvánosságra. Schiffer
András, az LMP társelnöke pert indított a közérdekű adat megismerése
tárgyában a NAV ellen. Ezt a pert első, majd másodfokon is megnyerte, így a
NAV-nak mindenképpen át kellett adnia Schiffernek a dokumentumot. Ezek
után az adóhatóság 2014. november 26-án nyilvánosságra hozta a jelentés
anyagát. A NAV állítása szerint ez azután történt, hogy ők átküldték az
anyagot Schiffernek, ám a közzétételről kiadott közleményében nem szerepel,
hogy bíróság kötelezte az adóhatóságot a dokumentum nyilvánosságra
hozatalára.

 https://lehetmas.hu/wp-content/uploads/2018/03/371970276-Alternativ-NAV…

Megosztás az Index alkalmazásból

A gyöngyösi polgármestert egy volt szocialista biztatta, annyira sikerült, hogy felesége is kapott oltást

https://index.hu/belfold/2021/01/27/nyomoznak-az-oltassal-mutyizo-gyong…

A gyöngyösi kórház főigazgatója saját hatáskörben vizsgálatot indított a helyi polgármester soron kívüli beoltásának ügyében – közölték az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján. Az újabb sajtóértesülések szerint Hiesz György egy volt MSZP-s képviselő tanácsára oltatta be magát.

A Mandiner azt írta: Hiesznek háziorvosa, dr. Lénárt András javasolta azt, hogy a parádi idősotthonban megmaradt vakcinákból oltassa be magát.

A lap felkereste dr. Lénárt Andrást, aki megerősítette, hogy valóban ő Hieszék háziorvosa. Az orvos azt is elismerte, hogy telefonon arra biztatta a polgármestert, hogy jelentkezzen az oltásra,

AZT VISZONT TAGADTA, HOGY JAVASOLTA VOLNA NEKI A MEGMARADT VAKCINÁKKAL VALÓ OLTAKOZÁST.

A Mandiner szerint nemcsak a polgármestert, hanem a feleségét is, sőt, még a háziorvos feleségét, dr. Lénártné Benei Anikót is beoltották a megmaradt vakcinákkal.

trey @ gépház

Hol érem el az oltási tervet, ami szabályozza többek között az olyan esetet, amikor megmarad vakcina? 

Ez egy regisztrációs oldal az oltásra, nem ezt kértem.

Azt a folyamat-leírást, ami az oltás beszerzését, tárolását, logisztikáját és felhasználását szabályozza.
Ami alapján a személyzet el tudja dönteni, hogy a nap végén fel nem használt oltóanyaggal mi a teendő. 

https://hvg.hu/itthon/20180612_Orban_gondterhelt_arccal_beelozte_a_bete…

 

Egy receptért ugrott be a miniszterelnök, senki nem merte megakadályozni a soronkívüliséget.

Kedd reggel 8 körül várakozott 10-15 ember egy budapesti kórház szakrendelőjében – köztük az Index munkatársa –, mikor váratlan dolog történt: két szakállas testőr és a kórház igazgatójának kíséretében megjelent Orbán Viktor miniszterelnök, gondterhelt arccal. A lap beszámolója szerint Orbán udvariasan megkérdezte a kint várakozókat, hogy előreengedik-e. Senki sem mert nemet mondani, volt, aki azt felelte, "persze, tessék", de azért többen halkan méltatlankodtak.

A legmeglepőbb fordulat ezután jött: a vizsgálóba a miniszterelnök érkezése előtt behívott beteget visszaküldték a folyosóra. Az asszisztensnő a folyosón, mindenki előtt megkérdezte tőle, ugye nem baj, mire a beteg azt mondta, nem.

Orbán a testőrei nélkül ment be a rendelőbe, nagyjából öt perccel később egy recepttel a kezében kijött, megköszönte a türelmet, a folyosón smúzolt egy beteggel, majd elment.

Tobbszor volt mar olyan, hogy a boltban eloreengedtem valakit, mert csak egy zacsko kifli volt nala (annak ellenere, hogy en mar kipakoltam az enyemet a futoszalagra). Nincs ebben semmi. Egyszer olyan is, hogy egy idosebb neni kert meg ra, mert nem erezte jol magat (ot is). Ha ok eloreengedtek, nincs vele problemam. Foleg, hogy egy recept felirasa nem tart sokaig. (mondjuk oda is telefonalhatott volna, es a TAJ szama ismereteben elektronikusan kiallitjak, az talan valamivel egyszerubb)

Sok rendeloben szokas, hogy idopontra is mehetsz. Ha annyi az ido, neked van prioritasod, attol fuggetlenul be fognak hivni, hogy mas "elobb" ott volt. A mentovel erkezoknek is elsobbsege van a korhazban ahhoz kepest, aki rautott az ujjara kalapaccsal - teljesen ertheto modon.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Felteszem, az orvosnak van annyi esze, hogy ha az elozo betegnek mar nekikezdett olyan szinten, akkor nem kuldi ki. Tippre mutetrol sem toljak ki receptfeliras miatt. Ha teljesen levetkozott, talan mar akkor sem zavarjak ki a tobbi varakozo koze.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

a rendeloben az idopont pont semmit nem szamit.

annyi a funkcioja, hogy meg lehet vele szervezni, hogy kb. csak annyian legyenek egy nap, hogy mindenki sorra keruljon es az orvosnak ne kelljen orakat tuloraznia.

pl. tegnap voltam szakrendelesen, csak egy igazolasert mentem volna. a doki mondta hogy ugorjak be erte.

egyebkent aprilisra volt idopontom (4 honapos varakozas, koszi orban!), de mivel amugy is lejart a szakorvosi ajanlas a gyogyszeremre aprilis helyett megvizsgaltak..kicsit szabadkoztam, de azt mondtak hogy ha mar vegig ultem a sorom..

ugyanis amikor beerkezel a szakrendeloben es bejelentkezel abban a sorrendben fognak szolitani es nem a honapokkal azelott kapott idopont szerint.

a rendeloben az idopont pont semmit nem szamit.

Helyfuggo. Ahol normalisan van megoldva, ott a doki asszisztense kimegy, megkerdezi, hogy X idoponttal rendelkezo ott van-e, es ha igen, akkor o jon. Ha nem, akkor a sorban kovetkezo.

A masik, a haziorvosom tobb gyarban uzemorvos is (van egy beosztasa melyik delelott hol van). Az uzem tudtaval es beleegyezesevel kulsos betegeket is fogad, de ha egy munkasnak van valami baja, akkor ot hivjak be. Mert azert van ott elsosorban. Szoval sok dologtol fugg, nem csak attol, milyen sorrendben estek be az utcarol.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Persze, csak utána a "többen halkan méltatlankodtak" helyében nem lennék frusztrált amiatt, hogy megint tutyimutyi voltam.

Félreértés ne essék, leszarnám, ha Orbán bemenne előttem receptet íratni, mert a nyugdíjas öregasszonyokat is behívják előttem ("de nekem csak recept kell"), én most kifejezetten arra gondolok, aki ilyenkor kussol, utána meg pattog otthon a családnak, hogy megint átgázoltak rajta.

Akkor hogy ebből ne legyen félreértés: leszarom, hogy a gyöngyösi polgármester mit csinált, a legkevésbé sem érinti a mindennapjaimat, hogy be van-e oltva. Felőlem inkább oltsák be soron kívül, mint hogy kibasszák a kukába a limitált darabszámban elérhető oltást. Sőt, az sem érdekelne, ha Orbánt soron kívül beoltanák, amikor legközelebb receptért megy. Sőt, az lenne a legjobb, ha kötelezően minden politikust beoltanának minél hamarabb, még mindenki más előtt.

A topikban meg azért vagyok, mert feltettem egy kérdést, amire el szeretném olvasni a válaszokat.

Ezek szerint a politikai nyereségvágyból elkövetett képmutatás sem érdekel téged. Mármint, hogy minden fronton próbálják támadni a védekezést, ha Orbán beoltatná magát, már vonyítanának Brüsszelben, oltásellenességet propagálnak, emberkísérletekről fröcsögnek ÉS KÖZBEN titokban oltatják magukat.

:D :D

trey @ gépház

Bocs, de nem megyek bele olyan játékba, ahol idézni kell olyan szardaraboktól, akik ősszel még a jelenleginél kevesebb fertőzött és halálozás mellett teljes lockdown-t, most meg korlátozások feloldását követelik. Akik az elején kevés léglegeztetőgép miatt sírtak, utána meg mert túl sok. Akik óvoda, iskolazárt sürgettek, majd amikor megvolt, már azért kampányoltak, hogy nyissák ki őket.

De, egyébként, nice try.

trey @ gépház

Nagy pofára esés lesz ezeknél amint az EU engedélyezi a Sputnik V-t :D :D Merkel nem azért kilincsel az oroszoknál?

Akkor lesz majd nagy pofára esés, amikor az EU engedélyezi az orosz vakcinát, a nagypofájú EU országok vezetőinek meg magyarázkodniuk kell a saját polgáraiknak, hogy miért állnak sorba utolsóként az oroszoknál.

Könnyen láthatunk majd a mostani hollandiai állapothoz hasonló képeket Európa országainak utcáin.

trey @ gépház

kezelje

azzal lennének elfoglalva, hogy mi legyen operatív kaspó helyett és, hogy a tisztifőorvos médiakompatibilitásának hiányában a nyilatkozó minden percben más identitású tudósító hajának szín árnyalatai milyen irányból merre változzanak.

És persze, hogy mely színárnyalatokat tartalmazza. f*k*t*-t és f*h*r*-t biztosan ne :)

De hol van a baloldali összefogás egységes koronavírus-kezelés, oltás stb. állásfoglalása? Hol olvasható? Azért kérdezem csak, mert belefáradtam, hogy külön-külön olvasgassam ezeknek a fisz-fasz támogatottsággal bíró pártok sokszor homlokegyenest ellentétes állásfoglalásait, amik ráadásul úgy változnak napról napra, mint a szélkakas változtatja irányát.

trey @ gépház

valószínűleg kimerült volna ilyesmikben:

  • kövessük a who előírásait /semmi gond nincs velük, csak késő lesz ha proaktív helyett csak és kizárólag reaktív intézkedéseket hozol/
  • kövessük "*a eus*" tervet /ha van ilyen. amíg nincs addig is osszunk pénzt mindenkinek aztán kezdjen vele amit tud, hisz az mindenre megoldás/
  • hibáztassuk az ellenzéket amiért nem készítette fel az országot a jelenlegi helyzetre és pl nincs élesztőből minden háztartásba minden adott napra legalább 1 raklap készlet
  • miért fogyott el 3hónap után az elosztogatott pénz
  • [..]
  • [..]
  • mindenközben: melyik párt vezetője milyen eredményt könyvelhet el a sajátjaként? Kié volt az: "ingyen pénz" alapötlete? A 2farkú kutyák kimaradtak a koalícióból így az győz akinek a logója leginkább hasonlít az övékére...
  • [..]

Ugye ebben az fonákság, h ha még lenne is ilyen állásfoglalás, és adott esetben az egy értelmes és építő - ad abszurdum - megoldó javaslat lenne, akkor SEM fogadnám el azt tőlük, mivel meg vagyok róla győződve, h képtelenek, de nem is akarják megoldani a problémákat, minden eszköz CSAK ADDIG számít, amíg magukhoz tudnák ragadni a hatalmat. Persze nem kell attól tartani, hogy képesek lennének értelmes javaslatokat tenni és így megvezetni az embereket - ez a mi nagy szerencsénk! 

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

nem érdemes rögtön "bololnd lyukból bolnd szél fúj"  szerint kezelni őket: ha esetleg valóban felvetnek valami értelmeset akkor arra érdemes nyitni. De eddig nagyon kevés olyan esetet láttam, ahol tényleg értelmes konstruktív újítással jelentek volna meg. általában marhaságokat és blődségeket fogalmaztak meg elég vállalhatatlan stílusban pl követelőzve..

így igaz. Csak abban értenek egyet, hogy hatalmat akarnak. Arról, hogy mihez kezdenek vele már se fingjuk se akár csak hasonlatosságot mutató fingjuk nincs.

Illetve ha az önkormányzati választások eredményét nézzük akkor tendenciákat azért fel tudunk mutatni:

 - kitűzzük a szivárvány zászlót és BLM szobrot avatunk, hogy legyen min pattogni amikor lehugyozza / felgyújta stb valami arra járó szerencsétlen akinek nincs jobb dolga

 - visszahozzuk az eddig főként proxy-kon keresztül működő gazembereket immár direktben

 - látszatintézkedéssel tovább kutyuljuk a szart. pl random helyekre festéket löttyinteni járdára / úttestre

[...]

A legnagyobb érdemük eddig, hogy vannak dolgok amiket nem akadályoztak meg. Lásd Vitézy tevékenységének egyes elemei :).

Idézet a Dumaszínháztól (Karantények):

 

Petíciót indítottak "Tűzijáték 2021" néven azok, akik a korábbi auguszus 20.-i állami tűzijátékokkal szemben legfőbb érvként azt hozták fel, hogy egy ilyen fényűző kiadásból hány kórházi ágyat lehetett volna venni. Az aláírók szeretnék, ha 2021 nyarán járvány helyett inkább újra tűzijáték lenne.

Trey, nem év vagyok Brüsszel. Nem tudom, Brüsszelben mit mondanának, mert nem élek Brüsszelben.

Megismétlem:

Sőt, az lenne a legjobb, ha kötelezően minden politikust beoltanának minél hamarabb, még mindenki más előtt.

Pont. Az összeset. Nem a fideszt, nem az ellenzéket, hanem mindet. Mindet. Szvsz egy ország vezetése ne járjon úgy, mint Szijjártó és a keletiek.

Nagyjából semmi.

https://nepszava.hu/3107108_ketmillio-keleti-dozis-nem-a-magyar-vizsgal…

Az orosz vakcinából decemberben már kaptunk 6000 dózist, akkor Kásler Miklós arról beszélt, hogy ezt a készítmény klinikai hármas fázisú vizsgálatára használják. Ezt ugyanis addig még nem végezték el. Azóta viszont semmi hír nem volt arról, hogy mi történt ezzel a mennyiséggel, elindult-e a vizsgálat. Lapunk kérdésére az OGYÉI csütörtökön még nem adott egyértelmű választ. Pénteken viszont a hatóság lényegében azt közölte, hogy okafogyottá vált a tervezett gyógyszerpróba, az el sem indult.

Én ezt olvastam az általad linkelt cikkben:

„A hazai kutatás engedélyezéséhez szükséges dokumentumok benyújtását megelőzően megérkeztek az OGYÉI-hez az orosz klinikai III-as fázis előrehaladottabb, interim (köztes) eredményei is, amelyet több tízezres populáción végeztek, a beérkezett adatok pedig alátámasztották az intézet pozitív értékelését.”

illetve:

Más forrásból úgy tudjuk, hogy a korábban ideérkezett 6000 dózis az NNK fagyasztójában van, és valószínűleg hamarosan az oltási program keretében fel is használják.

Tehát, mivel már nem kellett vizsgálni, félretették, hogy amint lehet (engedélyezés után), felhasználják. Mi a problémád?

Használták volna fel előre, miközben az ellenzék azzal riogatja az országot, hogy az orosz vakcina gyíkká változtatja őket? Nem igazán értelek.

trey @ gépház

Ne gyere az ellenzékkel, mert nem elegáns. Te semmire se tartod őket (én is így vagyok ezzel egyébként, csak én a mostani kormányt se tartom többre), de azért mégis azt erőlteted, hogy olyan komoly befolyásoló tényező az ellenzék, hogy miattuk nem akarják beoltatni magukat az emberek. Nem érzed az ellentmondást? Vagy mindenki hülye, csak te vagy helikoper, és így te átlátsz rajtuk, a többiek meg sík idióták, azért van a FIDESZ-nek 2/3-a?

Ez is arról szól, hogy kapkodnak, nincs igazi tervük semmiről. Akartak valamit hirtelen, azután meg már más lett belőle. Csak a duma van.

Most ez mellébeszélés akar lenni a részedről, mert felolvastam neked az általad linkelt cikket?

Ne gyere az ellenzékkel, mert nem elegáns.

Nem nagyon értelek. Ez a topik is az balfasz ellenzék álszentségéről szólt, amíg szét nem offoltad. Olvasd el a nyitót.

trey @ gépház

Most ez mellébeszélés akar lenni a részedről, mert felolvastam neked az általad linkelt cikket?

Te beszélsz mellé, mert te elfogadod a magyarázatot, ahogy a parlament is elfogja az interpellációkra adott magyarázatokat, még a "Boldog Karácsonyt" is. A lényeget nem látod, vagy próbálod elterelni róla a szót: nem az történt a vakcinával, amit akartak vele tenni. Te benyalod a hozzá adott magyarázatot, én nem. 3000 önkéntesnek akarták beadni, hogy  lehet, hogy nem hallottál róla, és nem jelentkeztél?

 

Nem nagyon értelek. Ez a topik is az balfasz ellenzék álszentségéről szólt, amíg szét nem offoltad.

Egy polgármester az egész ellenzék lenne? Legalább jachton kokózott volna, vagy valami komolyabb...

Itt nem csak neked van véleményed, amint látod, és érdekes módon legtöbbször a te véleményed az, ami válaszra késztet, ennyit a "szétoffolásról".

Szereptévesztésben vagy :)

Azért, mert neked utasításba adják, hogy ezt kell csinálnod, más még dönthet szabad akaratából.

 

Egyébként pont ma mesélte kollégám, hogy a lánya is soron kívül kapta meg az oltást a munkatársaival. Kollégám lánya gyógyszertári asszisztens, telefonáltak nekik, hogy minél előbb menjenek át, ha akarnak oltást, mert maradtak oltások, és nem lehet tartogatni. Biztosan mást is lehetett volna értesíteni, de ilyenkor nem sok idő van arra, hogy a nem létező oltási tervet tanulmányozzák.

Kétmillió keleti dózis: Nem a magyar vizsgálatok alapján adták ki az engedélyt

 

És ezektől várod azt, hogy objektív véleményt mondjanak a Pfizer, Moderna,... vakcinák minőségéről?

Mert az OGYÉI a hiteles forrás, amit ők forgalmaznak, az tuti jó lesz, reggeltől estig ez megy a TV-ben.

Ne gondold, hogy az EU-ban a "szakértők" másképp dolgoznak, mint itthon. Kb. hasonlóan alapos "kutatásokat" végeznek.

Elmennek egy gyárlátogatásra, megnézik a csajokat, ha pedig tetszik, akkor oké.

 

Valszeg fingjuk sincs semmiről, aláírnak mert megmondták nekik, hogy kell, valami seggfejféle kiáll és elmagyarázza, hogy tüzetes szakértői vizsgálatok után sem találtak problémát a vakcina minőségével.

Sőt, az lenne a legjobb, ha kötelezően minden politikust beoltanának minél hamarabb, még mindenki más előtt.

+1 erre! Ezt meg azzal fejelnem meg, hogy lehetoleg attol fuggoen, hogy kinek a micsodaja van a szajaban (finoman fogalmazva). Ha Putyine, akkor az orosszal, ha Hszi parti, akkor a kinaival, ha nemet-amerikai, akkor meg a Pfizerevel.

Egyebkent volt olyan orszag, ahol az oltasi hajlandosag novelese miatt az orszag vezetojet oltottak be elsokent. Igy a lakossag mar nem tart annyira az oltastol.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Ó, jaj! Akkor most szétoltják a "jobbikos" brigádot az orosszal?!?!

Egyebkent volt olyan orszag, ahol az oltasi hajlandosag novelese miatt az orszag vezetojet oltottak be elsokent. Igy a lakossag mar nem tart annyira az oltastol.

Ó, jaj. Nem is értem, hogy hogyan tudtam akkor eldönteni, hogy beoltatom magam, miközben a Főnit még nem oltották!  :( Amiről te beszélsz, az Ork-land lehet, ott kell az embereknek ilyen példaképeket állítani. 

trey @ gépház

akik erről papolnak

Nekem úgy tűnik, hogy a 10parancsolatot és annak értelmezését elsősorban az egyházak szolgálói: lelkészek & papok hirdetik.

Mint mindenhol itt is vannak képmutatók, meg hiteles emberek is. Ettől még nem a parancsokkal van gond, hanem a személyekkel. leginkább azokkal akik a listáról 1et sem tartanak be :)

Ha pártokra gondolsz ott régi közhely, hogy a legkevésébé rosszat keressük, jó nincs. Pláne tökéletes. Hiszen az ottani emberek a köznépből kiemelt és még jobban nagyító alá vett példányok. amíg az átlag közember ilyen állapotú addig a kiemeltek se mások.

Nekem úgy tűnik, hogy a 10parancsolatot és annak értelmezését elsősorban az egyházak szolgálói: lelkészek & papok hirdetik.

Nekik ez "munkaköri kötelességük". Egy minisztertől azonban komolyabb hozzáértést várnék el: https://magyarnarancs.hu/belpol/kasler-miklos-azt-allitja-hogy-a-tizpar…

>  hozzáértést várnék el

Nem várnál el te semmit, csak a fajti véleménymegmondók ostoba és lejárt szavatosságú gumicsontját citálod ide, hangosan körbeugatva, hátha valaki felveszi és eldobja neked, h szaladhassál érte egy kört a manézsban.  A bölcselet sajátja, h a bugrisok nem igazán érik fel agyilag. Az állam és a szakralitás kéz a kézben vezették a jónépet évezredeken át, láthatóan neked semmit nem számít.  

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

"Az állam és a szakralitás kéz a kézben vezették a jónépet évezredeken át, láthatóan neked semmit nem számít. "

hogyne számítana? Csak már eljárt felette az idő, mert nagyon káros. Régen pl kovakővel kellett tűzet gyújtani az is számít még ma is, csak már ezerszer jobb megoldások is vannak, ha ebédet akarok főzni.

Jelenleg a demokrácia haldoklását látjuk.

 

A világ legstabilabb államformája az egyiptomi fáraók rendszere volt, 3000 éven át kitartott.

A mai demokráciával 100 év után gondok akadtak.

 

A fáraók rendszere egyébként teokratikus rendszer volt, a fáraó volt a Felkelő Nap Istene.

Sőt előfordult, hogy két katolikus Pápa volt, embereket égettek és kínoztak. Szigorúan betartva a parancsolatokat. Emellett többször szakadt az előtte egységes hit. Igazad lehet. Ez a kéz a kézben szakrális irányítás. Imádom mikor valaki örökkévaló jónak állít be valamit de még arra sem képes, hogy legalább azt felmérje, hogy a belátható múltban hogy is hat a mondanivalója. Persze nem kell kipécézni a kereszténységet, de itt épp erről volt szó. 

Az államnak szüksége volt olyanra amivel az embereket tudja irányítani, a természetfeletti hatalom és a tőle eredeztetett világi hatalom elve miatt volt szüksége az "államnak" a szakrális képekre. Ha mehetett volna nélküle akkor ment is. Ezért találták ki okosok később a gyengébb kötésű ideológiákat amivel próbálták az embereket terelni. 

Most meg egyszerűen illuzionista mutatványt csinál az összes hatalomra törekvő és hatalmon levő, hogy biztosítsa saját számára az emberek többségének támogatását. Ez mindenhol így megy, nem csak hazánkban. Azonban itt az is az olcsó mutatvány része, hogy a múltba révedés részeként felhasználják az egyházakat. Elég szomorú, hogy az egyházak ezt hagyják. Mondjuk abból az apró szeletből amit láttam, hogy a legtöbbet hogy vezetik nem is csodálkozok ezen.

Félreértés történt: Legkevésbé sem állt szándékomban közhelyszintű "vitába" bocsátkozni szekuralizáció témában - és ezzel szétoffolni az oltásos topikot - pusztán arra reflektáltam, hogy az egészségügyi miniszter hozzáértésének "komolysága" csorbulna egy fikarcnyit is, mert bölcseletileg vallásos utalással nyomatékosította a véleményét - magam a miniszterrel egyetértve, ellenkezőleg gondolom. 

Röviden azért reagálok: Tulképp az előzmények tükrében logikailag érvényes, h az állam és a szakralitás kapcsán az államra és az egyházra asszociálsz, de szigorúan véve nem teljesen erről van szó. Maga az _állam_ az ami originálisan szakrális eredetű. Az állam eszménye egy centralitást és axialitást fejez ki, amely egybe esik a létezés kibontakozásnak centrumával és tengelyével. Plasztikusan kifejezve ez a tengely v. középpont ami körül történnek az események, változások. De közben maga a tengely és középpont változatlan, álló marad. Ez az állandóság az állam legvégső lényege. Ebbéli vonatkozása és számos egyéb tulajdonság hiánya miatt államról a jelenkorban (és már jó régen) egyáltalán nem beszélhetünk. Így aztán az állam és az egyház szétválasztása is totálisan bugyuta felvetés. 

Bővebben: dr. László András: Aristocratia (1994)
https://www.youtube.com/watch?v=JVVi6ecjZUs

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem vagyok biztos benne, hogy az orosz rossz. Nem mRNS alapu, az adenovirus kiprobalt technika, es nem mondott le a teljes vezetes "valami" miatt, mint a kinainal. Reszemrol en meg inkabb kivarok, majd ha kiderulnek a hosszabb tavu mellekhatasok, akkor kiserletezek vele.

Amugy rakeresve szingapuri meg indiai linkek jonnek elo, ami szerint a miniszterelnokkel kene kezdeni. De az eredeti cikkben talan Fulop szk. lehetett, ha jol emlekszem. Amig teszteletlen vakcina van csak, addig engem nem fognak meggyozni, de van olyan ember, akit ezzel meg lehet. Korabbi topicban irtam is, hogy a MS beta tesztre is vannak onkentesek, csak itt nagyobb a tet.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

És ezt most el kellene hinni, mert egy neve nincs újságíró egy clickbait lapban lefirkantotta?

Ha véletlenül igaz is lenne, akkor miért nem ott volt legény és mondott nemet?

„Az összeomlás elkerülhetetlen, a katasztrófa valószínű, a kihalás lehetséges.” (Jem Bendell)

Neked nem kell, de azoknak kellene, akik oltanak. Kellene továbbá komolyabb, értelmesebb tájékoztatás, nem elég kiírni a marha nagy táblákra, hogy "Minden ember számít!", oda olyanokat kellene most kitenni, ami arra lenne jó, hogy növelje az oltási hajlandóságot, nem pedig olyanokat, amit a kormány népszerűségének a növelése miatt vannak. Most az egyszer lehetne tényleg az emberekre gondolni, de hát az az átkozott beidegződés, azon nehéz változtatni.

Értelmetlen vitát megszakítva én azért lovagolnék az oltási terven, mert az egész társadalmon segíthetne azzal, hogy tervezhetővé tenné az évet. Gondolok itt arra, hogy 

1, Az egyes csoportokba lévő népesség azonosítása, valamint tájékoztatás arról, várhatóan mennyien fogják igénybe venni, ha már egyszer van regisztráció

2, Ez alapján és a leszerződött mennyiségek pontos kommunikációja alapján (nem facebook, hanem adatsor azon a ragya oldalon) hogy mikor hogy kívánnak beoltani. Olyan részletekre kitérve mi lesz azzal aki előnyösebb csoportban van, de időközben meggondolta magát.

3, A beérkezett és felhasznált vakcinák átlátható és pontos vezetése (területre és felhasznált csoportra lebontva)

Ezzel szemben mi van AS szabvány szerint rábízzák a területre hogy végezze a munkáját és abból hagyják extrapolálni az újságírókat úgy hogy még azokat is félretájékoztatják akiket kormányközelinek tekintenek.

Ugyan fent is írtam miért lenne ez fontos, de ha esetleg van vendéglátós ismerősöd azzal beszélgetve szerintem kevésbé kedvesebb szavakat használva tudná ezt elmondani. Nem is akarom mondani ki profitál ebből is.

Az viszont simán megy, hogy bölcs vezérünk eldönti ki adja ingyen a szolgáltatását mert most neki erre szüksége van. Remélem megérem, hogy ez egyszer fordítva lesz.

Szerkesztve: 2021. 01. 28., cs – 16:13

Mivel jelenlegi, az államilag is gerjesztett oltási hajlandósággal együtt tesztelnek, igazából most kerül beárazásra a vakcina a következő, fél év múlva esedékes, ismételt oltáshoz és majd a következőkhöz. Valójában tényleg fizetni kéne az oltásért a tesztalanyok áldozatvállalásáért, - na nem az államnak, de a vakcinát gyártó cégeknek. Az első teszterek megérdemelnék. (Innentől kezdve jobbról nagyvonalúan lehetne kezelni ezt a most éppen balos "mallőrt", végül is "példaképként" az életét kockáztatja a hős, "bevállalós" polgmester..., ráadásul ingyen és még a felesége is, ha jól tudom. :) )

(Afrikában a gyógyszergyártó cégek korábban talán még fizettek is pár dollárt a vakcina-tesztekért az önként vállalkozóknak. Most meg szabadon gyűjthetik a milliós teszt-adatbázist.)

Ami hirtelen eszembe jut:

  • politikusból nincs olyan sok (értsd jól, a minisztériumban dolgozó gyakornokot nem sorolom ide), hogy érdemben hátráltassa a veszélyztetettek beoltását
  • jó példát mutatnának, amikor a társadalom jelentős része nem akarja beoltani magát
  • nem történnének olyan bakik, hogy lefertőzzük más országok vezetőségét
  • nem dőlne ki az ország vezetése (lehet szidni a kormány járványügyi tevékenységét, de ha hirtelen végigsöpörne ott egy COVID-hullám, akkor kurva nagy fejetlenség lenne)

Nézzük az osztrákokat (egy mérsékelt oldalról) (kiemelés tőlem):

"Sebastian Kurz: Ha valaki előretolakodik, az nagy csalódást jelent erkölcsileg"

Dühítő, amikor politikusok semmibe veszik az oltási rendet és megpróbálják soron kívül beoltatni magukat – mondta el a Sebastian Kurz a Kronen Zeitungnak. A kancellár azt is megígérte, hogy az AstraZeneca vakcinájával fogja beoltatni magát, és addig is mindent megtesz annak érdekében, hogy az Európai Gyógyszerügynökség mielőbb engedélyeztesse ezt a vakcinát is. 

Az osztrák kancellár az interjú első részében arra a hírre is reagált, hogy több párttársa – köztük Feldkirch városának polgármestere, Wolfgang Matt – néhány fel nem használt vakcinát megpróbáltak félretetetni maguknak, és ezzel semmibe vették a kormányzat által felállított oltási sorrendet.

Ha valaki előretolakodik, az nagy csalódást jelent erkölcsileg. Engem személy szerint az ilyen viselkedés nagyon fel tud dühíteni

mondta a kancellár, hozzátéve: ha van olyan vakcina, amelyet végül nem használnak fel, akkor azzal az időseket kell beoltani, „és nem a politikusokat, a feleségeiket vagy a celebeket”. 

[...]

Sebastian Kurz az interjúban azt is elmondta: bízik abban, hogy az orvosok csak azoknak fogják beadni a vakcinát, akik arra jogosultak, ugyanakkor az egészségügyi minisztérium az esetek miatt szigorítani fogja az oltások dokumentációját, a kormányzat pedig – visszaélések esetén – fel fog lépni az elkövetők ellen. 

trey @ gépház

Egyikkel sem értek egyet, mivel

  • a politikus státusz önmagában nem jelent veszély, veszélyetetettséget
  • rossz példát mutat (kivételezést)
  • a politikusból nincs sok nem értelmezhető, mennyi az a nem sok? ki a politikus, hol a határ?
  • politikus, mint példakép az oltásra? vagy bármire? na ne viccelj! :D
  • így sem dőlt ki az ország vezetése, feltalálták már a távértekezleteket

Az, hogy egyes, sokat utazó politikusokat (pl. egy külügyminiszter) be kellene-e oltani, lehetne vita tárgya. Esetleg. De itt útszéli bohócokról van szó, nem kormánytagokról.

Neked valami kommented az osztrák kancellár véleményéről? Ha már bekérdeztél és vettem a fáradságot, hogy megkerestem neked?

trey @ gépház

a politikus státusz önmagában nem jelent veszély, veszélyetetettséget

Ezt szerintem nem is mondta senki. :)

rossz példát mutat (kivételezést)

Talán igen. Szerinted ha beoltanák a politikusokat, az pozitív vagy negatív irányban befolyásolná az oltásellenes tömegeket?

a politikusból nincs sok nem értelmezhető, mennyi az a nem sok? ki a politikus, hol a határ?

Nehéz kérdés, talán a közszereplői nyilatkozat definíciói jó iránymutatást adhatnak. Akik szerintem mindenképpen oltandóak lennének: államfő, kormányfő, miniszter, miniszterhelyettes, államtitkár, országgyűlési képviselő, legfelsőbb bíróság, alkotmánybíróság, olyan magas rangú bírói testület tagja, amelynek a döntései ellen fellebbezésnek helye nincs, a számvevőszék és a központi bank igazgatósági tagja, rendvédelmi feladatokat ellátó szerv központi szervének vezetője és annak helyettese, a Honvéd Vezérkar főnöke és a Honvéd Vezérkar főnökének helyettesei.

Ez nem olyan rengeteg.

politikus, mint példakép az oltásra? vagy bármire? na ne viccelj! :D

Miért ne? Egy jelentős tömeg vallásosan felnéz a kormányra, őket szerintem kapásból jó irányba terelné a dolog, illetve a többiek között is sokan lehetnek, akik kevésbé lennének bizalmatlanok az oltással kapcsolatban, ha Orbán/Gyurcsány is beoltja magát.

így sem dőlt ki az ország vezetése, feltalálták már a távértekezleteket

Valóban nem, az oltás pedig segítene, hogy így is maradjon a dolog. Az operatív törzs pl. távértekezik?

Talán igen. Szerinted ha beoltanák a politikusokat, az pozitív vagy negatív irányban befolyásolná az oltásellenes tömegeket?

szerintem rossz példát hozna, mert irreleváns szempont szerint kiválasztott emberekkel kivételezne egyéb célokat figyelmen kívül helyezve.

Szerinted azokat akik regisztráltak és amúgy félnek; azon aggódnak, hogy mikor jutnak végre hozzá az oltáshoz milyen irányba befolyásolna ilyen formájú kivételezés?

De úgy egyáltalán bárkit, aki normális és vár a sorára szerinted nem idegesítene fel, hogy ezek az idióta kretének már megint pozicónál fogva  ismét "special case"-nek képzelik magukat?

Ha valaki olyan fontos, nagyobb közösség számára nélkülözhetetlen feladatot lát el aminél ez mindenképp indokolt arról pl lehetne vitatkozni, hogy ki esik ebbe a kategóriába. De úgy egyáltalán "A politkusok" összessége biztosan nem :).

De úgy egyáltalán bárkit, aki normális és vár a sorára szerinted nem idegesítene fel, hogy ezek az idióta kretének már megint pozicónál fogva  ismét "special case"-nek képzelik magukat?

Szerintem az a pár száz ember nem befolyásolja érdemben, hogy mikor kerülsz sorra. Tavaly csak orvosból 41 282 volt a KSH szerint, és ez az eü-nek csak a töredéke. Nyugdíjasból is van pár millió, ők is előtted kerülnek sorra. Most tényleg arról beszélünk, hogy néhány száz ember beoltása, akinek a kiesése hátrányos következményekkel jár(hat), az zavaró? 

De úgy egyáltalán "A politkusok" összessége biztosan nem

Fentebb még egy listát is írtam, hogy kik jöhetnének pl. szóba, és eleve úgy indult a téma, hogy értsd jól, politikus != fidelitas-os egyetemista.

Most nagyon fontos szempont lenne, hogy az oltakozási (de nehéz ezt a kifejezést megszokni) hajlandóságot növeljék, ezért is lenne jó pl. olyanokat oltani, akik szem előtt vannak, akkor talán kevesebb hülye mondogatná, hogy chipet juttatnak be az emberekbe az oltással, és talán elgondolkodnának azon, hogy talán ez akkor mégis csak jó vagy legalább szükséges dolog. Egyelőre kevesebben mondogatják, hogy szeretnék már megkapni, mint azt, hogy ő bizony nem kér ebből. Erre kellene most minden trükköt bevetni, mert így szart sem ér, hogy elindultak az oltások, ha közelébe se jutunk az elégséges számnak, mert nem lesz soha akkora tömeg beoltva egy értelmes intervallumban, ami kell a járvány megállításához.

DR. LÁSZLÓ IMRE KÖZLEMÉNYE

Megint úgy támad(na) a Fidesz, hogy politikusai alapvető információkkal nincsenek tisztában. Kezdte a héten a hangulatkeltést Junghausz „én is egy vagyok az újbudai rászorultakat 0 forinttal támogató fideszesek közül” Rajmund. Azt állította, hogy „elintéztem magamnak az oltást”. Tájékozatlansága páratlan, de ehhez hozzászoktunk, ebben legalább következetes.

Kezdjük ott, hogy Szent Kristóf Rendelőintézetben önkéntes segítő munkát vállaltam még tavaly, ezt dokumentumok igazolják.

Ahogyan azt is, hogy a napokban önkéntes oltóorvosnak is jelentkeztem. Nyilván minderről semmit nem tud. Erről se.

Így aztán Junghausz és baráti köre tájékozatlansága ismét megcsillan. Közügyekben megszólalóként nincs tisztában azzal, hogy az orvosok megkapták és fogják is a vakcinát. Függetlenül pártszínezettől vagy pártpreferenciától. Annyit talán tud rólam, hogy orvos is vagyok, nevem elé a doktor címet nem Dr. Bubótól kaptam.

A kijelölt oltóhelyek egyikén regisztráltam, és onnan értesítettek az oltásról, a döntést személyes közbenjárással nem befolyásoltam. Lehet, hogy neki és párttársainak ez a kultúrája vagy eljárása, ehhez szokott a Mészáros-Tiborcz közpénzszivattyú közepette vagy saját magának, uniós forrásból az újbudai polgárok felhatalmazása nélkül megbízást adó Kóti Tamás helyettes államtitkár gyakorlatát nézve, de nyugodjon meg, tőlem az ilyen távol áll.

Bizonyára minden fideszes politikus emlékszik rá, hogy a hetekkel ezelőtti jelentkezésemkor sem volt egyértelmű oltási terv. Ezzel szemben csak úgy tudom hitelesen képviselni saját és politikai közösségem oltáspárti álláspontját, ha orvosként magamnak is beadatom a vakcinát.

vs 

"Előre elvégzett damage control volt."

ROTLF 

Háppersze! :D

DR. LÁSZLÓ IMRE úr,

Az átláthatóság érdekében kérjük a fentieket dokumentumokkal igazolni. Pic or didn't happen!

Kthxbye!

pelsődániel, ezeket nem az érintettek bullshi nyilatkozataiból szoktuk összerakni, hanem független vizsgálat eredményére várunk. :D

trey @ gépház

Nem értelek. Nekem nagyon sok bajom van az ellenzékkel (vagy az annak hívott valamivel), egy társaság van, akiket szimpátiával figyelek, és ők nem szövetkeztek a többiekkel, szóval felőlem a DK-sokat az fürdeti, aki akarja, én biztosan nem, legalábbis azért soha nem védenék senkit, mert DK-s.

 

Hibáztam, és ezért bocsánatot kérek.

Ezek közül melyik szót nem érted? Esetleg az egész mondat furcsa neked, mert ilyet még nem hallottál FIDESZ-estől?

Mielőtt bárki abba a hibába esne, h az  állítólagos önkénteskedésére való hivatkozása alapján ítélje meg ezt az alakot - bár önmagában már az is gusztustalan, h ha valaki ilyen formán hozakodik ezzel elő - javaslom nézze meg Novák Előd - mint újbudai önkormányzati képviselő -  munkásságának köszönhetően az alábbi videót, amiben részletesen bemutatja, h ez a nem Bubónál doktorált tahó által vezetett önkormányzat a kerület rászorultjainak karácsonyra silány és egyébként eladhatatlan élelmiszerekből állított össze  csomagot, amikért a kereskedőnek a piaci ár  sokszorosát fizette ki: 

"A DK fővárosának minősülő Újbuda önkormányzatában elburjánzott korrupció miatt feljelentést tett a Mi Hazánk Mozgalom, miután a politikusbűnöző Czeglédy Csaba tízmilliós nagyságrendű megbízatásai után képesek voltak még a veszélyhelyzetben kapott többletjogokat is visszaélésekre felhasználni: az MSZP helyi elnökségi tagja által vezetett Ázsia Boltból (https://azsiabt.hu/gasztro) vásárolták több mint 13 millió forintért, túlárazottan a termékeket az önkormányzat drágán árult élelmiszercsomagjába. A 16 termékből csak 2 magyar, még a kenyér és a tej is külföldi. Nem csoda, hogy az önkormányzat nyakán maradt a rengeteg egészségtelen, selejtes áru tonnaszámra, a 3 ezer csomagból pusztán 43 db-ot tudtak eladni - hívta fel a figyelmet Novák Előd újbudai önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke."

https://www.youtube.com/watch?v=RBjHie1m7RU

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Nem lehet az ilyet eléggé ismerni: 

Nos, mint kiderült, az a bizonyos önkénteskedés amire hivatkozva találta az idő előtti beoltásra magát érdemesnek a nevezett DK-s polgármester "úr", valójában nem személyes jelenlétet, hanem  telefonos és internetes segítségnyújtást jelentett - aminek sem a részleteiről, sem az időtartamáról, pontos időpontjáról nem volt hajlandó beszámolni.  Az oltóorvosnak való jelentkezése pedig később, az oltását követően történt, amikor a botrány kipattant. 

https://kuruc.info/r/2/224752/

"antiegalitarian, antiliberal, antidemocratic, and antipopular"

Szerkesztve: 2021. 01. 29., p – 23:27

az esetleg szóba lehet tudni, hogy történhet az ilyen meg és ki üzemelteti azt a rendszert, amiben olyan dolog megtörténhet, hogy valaki soron kívül jut oltáshoz?

Ez is jó kérdés + hol vezetik a listát, hogy ki kapta meg + kinek van döntési jogköre arról, hogy kinek adja be + milyen ellenőrzéseket végeznek a rendszerben? Tehát le lehet "nyúlni" akár az oltásokat, ha megmaradnak? Vagy arról szigorú számadás van? Mi van, ha egyesek értékesítik "feketén" a megmaradt oltásokat? Magyarországon elég korrupt ember van ahhoz, hogy akár ezt is feltételezni lehessen. Ez az eset kibukott volna később valamilyen szűrésen a központi rendszerben vagy ha nem "csacsogja" el valaki, akkor sosem derül ki?

Ha választani kell a vírustól beszaró és a kurvák seggéröl kokaint szívó politikus közül, akkor tudom melyiket fogom választani :)

Egy dolog biztos: ezek után mindig és mindenhol ki fogják önteni a megmaradt oltóanyagot.

Talán nem, vannak, akik tudnak gondolkodni, és nem szarják össze magukat egy újságcikktől. Az egy dolog, hogy a politikusok osztják egymást, az is, hogy a szolgalelkű újságírók megrendelésre csinálják a fesztivált, a vakcina (illetve az általa elérhető hatás) sokkal értékesebb annál, hogy ezektől a féleszűektől egy oltóorvos összefossa magát.

Nem hallottam olyanról, hogy akár egyetlen oltóorvos is lett volna, aki megtagadta a védőoltás beadását azért, mert az oltásra jelentkező nem illett bele az oltási terve, ha egyébként minden más rendben volt. Olyat viszont már több helyről is hallottam, hogy vadászták az embereket, nehogy ki kelljen dobni védőoltásokat.

Off: Igazából az effektíve oltó ember mellett van még egy diszpécser, aki számolja az embereket meg az oltóanyagot. Idővel majd arra is lesz algoritmus, hogy már a nap elején kitalálják, hogy kinek kell szólni (közeli tűzoltólaktanya, pl.), ha gyorsan kell még 13 oltandó ember. Sőt, novemberre talán oda jutunk, hogy a budapesti Moszkva téren lesz egy sörsátor, ahol Random Béla járókelőt is beoltják, ha aláírja, hogy három hét múlva ugyanitt megjelenik a második adagért.

Ne türelmetlenkedjünk, egyelőre itt tartunk:
https://index.hu/belfold/2021/04/19/belfold-koronavirus-oltas-budajeno-…
A Blikknek nyilatkozó, neve elhallgatását kérő orvos azt mondta, létező jelenségről van szó. Többször előfordult, hogy akik regisztrálnak, nem mennek el az oltásra, az egészségügyi dolgozók azonban nem akarják, hogy az oltóanyag kárba vesszen, ezért keresnek valami alternatív megoldást, mert erre még egyelőre semmilyen szabályozás nincs.

Egyre több ilyen lesz. A 4 millió regisztrált beolthatósága is igencsak kérdéses. Sőt, olyan is van, hogy elmegy az első oltásra, de a másodikra szarik, mert elege lett belőle. Ahogy az okosok mondják, ha nincs mellékhatás, nem is hat rendesen.

 

Amilyen hozzászólásokat olvasok, azok alapján van, aki örül, hogy az elsőt túlélte...

Nyugodj meg, valami elindult.

https://www.blikk.hu/aktualis/belfold/oltas-utan-meghaltak-boncoolas-re…

 

Természetesen a becsületes orvosaink teljes mellbedobással tiltakoztak a kormány új rendelete miatt.

Azt gondolják a "szakértők", hogy biztos kicseszre megy az egész.

 

Egy neve elhallgatását kérő egészségügyi szakember szerint viszont ez újabb pluszterhet róhat az amúgy is a határaikat feszegető egészségügyi intézményekre és dolgozóikra.