Megoldva. Téglafalba vezérlő panel besüllyesztés?

Sziasztok, tesómék új építésű lakásba költöztek. Olyan szűk az előszoba, hogy a falon lévő videós ajtónyitó és csengő, lcd kijelzős panelbe bekeakadok, mert a falon van, nem egy szintben. A riasztó kezelő panelt is majd most rakják fel, és majd kiáll a falból ott mellette. Még festés előtt vannak, 10 cm-es vastagságú, lakáson belüli téglafal van glettelve, arra van most odarakva ez a videós kapucsengő , a közeli jövőben a riasztó vezérlővel ez a 2 eszköz lesz. Esetleg még amit kitalálnak. Mit javasoltok, mit tudnék oda bevésni, kb 2,5 - 3 cm mély, kb 40-50 cm széles, 25-30 cm magas, törtfehér műanyag vagy bármilyen lapot, fedelet, ami kulturáltan, vállalhatóan néz ki. Van több ilyen villanyszerelési doboz, kötődoboz, azoknak a fedele tökéletes lenne, mármint van pereme és van mélysége, de nyilván nem lenne szép. Rögzíteni gondoltam, hogy ahol lesz ez a 2 eszköz, ott mögötte tiplikkel fúrom a falba, vagy ha kell, ragasztom. Hogy szokták ezt?

 

Gipszkartonból lesz, ahogy lent javasoltátok. Köszi

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 26., k – 22:13

Minden valahol ronda. Én sűrün előfúrva óvatosan kivésnék 3 centit, továbbá 45 fokban levésném a széleket. Vékony habarcs és falfesték rá. Azaz süllyesztett falrészre szerelted az eddig kiállókat.

Továbbá indokolt méretű és tényleg oda való eszközöket szerelnék fel. Azaz minél kisebb méretű legyen a süllyesztett rész.

Szerkesztve: 2021. 01. 27., sze – 08:17

off

Azért ez nem semmi, hogy új építésűbe ilyen szűk előszobát raknak. Már csak a gipszkarton falak hiányoznak..

Viszont arra figyelj, hogy az ilyen vezérlőket általában aljáról (vagy/és más oldaláról) lehet szétszedni és ha besüllyeszted, akkor azt vésés nélkül senki sem javítja!

A fürdőszobában a wc mögött gjpszkarton elemek vannak, azt burkolták. A régi házakban a betonozott elemek nagyszülők óta állnak, a gipszkartonból nem nézem ezt ki. Számomra a gipszkarton a fal tervezett elévülésének a megoldása, hogy az se tartson örökké. Az, hogy egy csavarhúzóval lebontom a gipszkarton falat, szerelni előnyös, élettartam szempontból vicc.

Szerintem azt a 3 centit nagyobb szívás kifaragni + gyanúsan bajos lesz még a kábelezést is rendezni mögötte, mintha 1-1db L vasat "vésnél be" flexxel két oldalról "áthidalónak" (és ez most erős túlméretezés szerintem), és simán kivágnád "ablaknak" azt a részt.
Utána pedig gipszkarton darab a hátoldalra és visszavakolnám/gipszelném 2 húzásra + valami maradék kőzetgyapotot tennék még mögé, hogy tompítsam a hangátvitelt.

Gödröt faragni 3x ennyi idő szerintem és utána örök korlátaid lesznek a mélysége miatt.

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Inkább ez, mint a szerelődoboz. (luk, gipszkarton szendvicselve gyapottal). Akárhogyan is csinálod, ne feledd, hogy a besüllyesztett panel mögött még a kábelcsatorna is el kell menjen benne a kábellel, mert hát legyen már újrahúzható ha valami miatt kellene, meg hát a kezelőpanelt is tartania kell majd, a tiplik bele... izgi lesz. Hát még ha kimozdul majd amikor nyomkodjátok a túloldalon... szóval azt se felejtsük el, hogy ez másik oldalról minden nap nyomkodva lesz, nem mindegy a beépítés módja. Gipszkartonvasalat is kell oda bőven, utána több réteg glettelés-csiszolás még festés előtt. A hátoldalára vehetsz egy képet arra az esetre ha nem sikerül tökéletesre :)