nginx http_realip_module

Fórumok

Debian 10 (stable) alatt van egy nginx szerver ami fut ahogy kell. Úgy alakult, hogy használnom kell a sslh csomagot is (port multiplexer), azonban a webszerver logokban ezáltal minden csatlakozást 127.0.0.1 nek ir. Szeretném látni a valós ip címeket. Erre létezik a http_realip_module . Kérdésem, hogy milyen módon tudnám hozzáadni a jelenleg futó nginx-hez.

nginy-extras csomagot feltetttem.

nginx -V kimenetén a configure argumentsnél látszik a --with-http_realip_module lehetőség.

hogy tudnám ezt betenni? Olvasgattam a témában, de azt írják, hogy töröljem a debien forrásból telepített nginx -et és saját forrásból forditsam újra és úgy tegyem fel. Van esetleg valami egyszerűbb módja a 3. évezredben? 

köszi előre is

Hozzászólások

a konfigot beállitottam, de nem akar működni továbbra is 127.0.0.1-eket ir a logba. 

De ezen az oldalon is azt irja, hogy engedélyezni kell "should be enabled with the --with-http_realip_module configuration parameter." csak nem látom értem hogyan.

Az nginx modul könyvtárában nincs ott egyébként

Az sslh nem fog becsempészni semmit a http header-be, így a http_realip_module nem is fogja látni, mert nincs mit (ez nem webproxy). Ha pcap-al van fordítva az sslh, akkor használhatod a --transparent paraméterét és a http_realip_module nem is kell. (man-ban ott a többi infó)

// Happy debugging, suckers
#define true (rand() > 10)

Én ugyanezen okból inkább leforgattam forrásból az nginx-et a -with-http_realip_module kapcsolóval, azóta megy. Biztos van más módja de nem jöttem rá, hogy hogyan is kéne beállítani.