Új Index - Keresd a hibát a képen...

... vagy inkább az írásban:

https://dex.hu/x.php?id=inxcl_mindekozben&url=https%3A%2F%2Findex.hu%2F…

Eredeti bejegyzés (fentit közben javították):

https://imgur.com/a/9N8Z4dz

Hozzászólások

Ha addig javítanák, a képaláírás:

Hawking speciális kerekesszékében látható egy nyomtató mellett a KFKI csillebérci telephelyén.

Ez egy kicsit sem érdekes dolog, de azért ügyes, sasszemű ember vagy. :D

mondjuk engem a Tudományos Akadémia nemecsekesítése zavart jobban, de azt nem javították.

Eleve miért fontos információ az, hogy egy írásvetítő mellett látható? Azt hiszik nem tudom megkülönböztetni Hawking-tól?

Nem találom most meg, talán Wikipedián volt egy szócikk, amiben szerepelt egy kép, amin egy kutató volt megy egy pingvin.
A szócikk history-jába lehetett látni, hogy a képaláírást szerkesztették olyan módon, hogy a kutató neve mellé odaírták, hogy "(balra)". :D

Szerintem.

Szerkesztve: 2021. 01. 20., sze – 13:10

"Újságíró, nem kell hozzá értenie". - index.

Má mé? Fotonokkal nyomtat a falra. Kvantumfizika.

Hát az azért sokkal viccesebb volt, amikor a CEU "történésze" szovjetnek nézte a magyar bakákat a "régi" indexen :D

Most már azt is megtudtuk, hogy nem csak egyes összetett mondatok szóismétlés, meg egyéb szemantikai hibák nélküli leírása okoz nehézséget Indexéknek, hanem az írásvetítő is ki lett innoválva a tudatukból. De hát mit várjunk okostelefongenerációs előre a semmibe tapicskoló hipsterektől.

Mondjuk ez se öregedett jól:

Elvileg elég lesz egy appot írni az asztali és a mobilos Windows 10-re, és az kisebb változtatásokkal mindkét platformon futtatható lesz.
 

A Microsoft legalábbis ezt ígéri, de akinek ez fontos, inkább várja meg, hogy a boltokba kerüljenek az első Windows 10-es okostelefonok, és legyen olyan eszköz, amin kipróbálhatók a két platformra szánt univerzális appok. 
 

Erre aztán várhatnak...

Érdekes, hogy a Mac fel se mert bennük, holott hoz mindent, amit a cikkben ígértek, csak minőségien. És a telefonra is lehet telepíteni univerzális appot, nem kell megvárni, mire a boltokba kerülnek az első iOS-t futtató készülékek...

De miért kellett odaírni, hogy mi mellett? Aki összekeveri az írásvetítőt meg Hawking-ot, annak olyan mindegy...

Csakhogy ebben az esetben eredetileg nem Hawkingot keverték össze egy írásvetítővel, hanem egy nyomtatót kevertek össze egy írásvetítővel... így teljesen jogos, hogy odaírják, hogy az a bigyó micsoda, mert már lassan kihal az a nemzedék, aki még látott ilyet működés közben :)