Xiaomi Mi Air Purifier pro vagy 3H ?

Van valami előnye a Xiaomi Mi Air Purifier Pro-nak a valamivel kisebb teljesítményű és méretű de újabb Xiaomi Mi Air Purifier 3H -val szemben? 

Áramfogyasztás arányosan a 3H 1 wattra vetítve több köbméter levegőt tisztít meg, ~25%-kal. Viszont kevesebbet egy óra alatt. 500m^3 vs 380m^3

A Xiaomi Mi Air Purifier pro nagyobb nehezebb, több anyag van benne. Van esetleg valami ami miatt érdemesebb azt megvenni (még épp tudnék szerezni egy megmaradt darabot) vagy inkább az újabb és kisebb 3H? 

Hozzászólások

A levegő ha csak nem üveg gömben élsz nem zárt rendszer, tehát két eszköz közül az a jobb ami ugyan annyo m3 ugyan annyi idő alatt kevesebb energiával tisztit azonos minőségre.

Nyilván van egy mennyiség ami neked már elég, ha mind kettő többet tud ennél akkor már csak az energia felhasználás számít.

Ez lenne az ideális, de vagy hosszabb idő alatt de kevesebb energiával illetve rövidebb idő alatt de köbméterarányosan is több energiával megoldások között lehet választani. 

Általában azt írják a cikkek, hogy az újabb jobb mert modernebb technológia stb. Csak van egy olyan érzésem, hogy a háttérből a Xiaomi motiválja a cikkírókat mert nagyon hasonlóak az érvek. :) A Pro vonal megszűnt, gondolom jobban megéri a kisebb méretű és súlyú 3H modell a szállítás és logisztika miatt. De nem zárom ki, hogy valóban ez az újabb a jobb. 

Sok jelentősége nincs a számoknak, mert az esetek döntő többségében (99%) alapjáraton (vagy éjszakai módban) pörög csak, ekkor pedig alig fogyaszt. Ha viszont érzi, hogy odaégett a konyhában a kaja, akkor veszettül elkezd dolgozni, és akkor sem a fogyasztásával leszel elfoglalva, hanem azzal, hogy hangos, és inkább lejjebb szabályozod :-)

Elégedett vagyok a termékkel (kb 4 éve vehettem), év vége felé konkrétan életet ment a parlagfű szezonban, de ha most kellene vennem, inkább a BlitzWolf hasonló cuccát venném, mert sokkal olcsóbb, és kisebb helyet foglal el, mert henger alakú, nem négyzet.

Illetve még az legyen szempont, hogy a bele való szűrőt mennyiért tudod pótolni, mert hosszú távon az lesz a drága.

Nézegettem a BlitzWolf légtisztítóját, nem igazán találok róla használati információkat, hozzávaló szűrőt sehol sem találtam. Már az órájukat is néztem, de ott a hozzávaló app-nak igen rossz volt az értékelése.

Én félnék, hogy meddig lesz hozzá szűrő, meg támogatás.

Hivatalosan fél év a szűrő üzemideje. Legalábbis az app elkezd basztatni, és vásárlásra sarkallni :-) Persze lehet resetelni, és megy az jóval tovább. Én 2-3 havonta a külső részét ki szoktam porszívózni, így kb 1 évig használok egy szűrőt.

Volt már mindenféle színű szűrőm, a különbséget nem érezni, legfeljebb "tudod", hogy az egyik jobb, minta a másik. Talán az aktív szenes jobb, ha a konyhából kiáramló szagokat kell megfogni, a fene se emlékszik már rá.

Akkor szoktam rendelni, amikor kifogok egy akciót, a szekrényben eláll, nem akkor, amikor szerinte kellene.

Ezek a légtisztítók mennyire képesek megbirkózni a kajaszaggal? Nekem még egy cca 10 éves régi Daikin fotokatalizátoros légszűrőm van használatban, de az sajnos nem képes egy egész estét üzemet követően sem száműzni a kajaszagot az amerikai konyhás nappaliból ami kb 20nm. Időnként a szellőztetés sem gyógyír, mert nem lehet huzatot csinálni, így légcsere sem történik igazán.