Mini PC Android 4-el - Érdemes?

Sziasztok!

Van szerencsém hozzájutni egy Mini PC-hez 1-2e Ft-os áron. Valami ilyesmiről van szó: MK802

Android 4.1 fut rajta a doboza szerint. Arra megfelelne nekem, hogy a sok éves TV-n tudjak vele youtube-ot, videát nézni, ha használható.

Mi a véleményetek?

Gábor

Hozzászólások

Az Android 4.1 nagyon régi, nem fog rajta futni kb semminek az aktuális verziója. Ráadásul a sima Android nem TV-re való, az alkalmazások kezelése körülményes lesz. 

A helyedben ezt az 1-2e forintot pár sörre költeném, annak több értelme van, vagy gyűjtenék hozzá még párezret, és szereznék egy rendes Android TV-s boxot vagy egy ChromeCast-ot. Mondjuk 15-20e forint körül találsz is jót. Persze nem ugyanaz az ártartomány.

Igen, tudom, hogy régi. Alapvetően nem is akarok nagyon alkalmazásokat futtatni. Egyetlen egy dolog, ami miatt izgatja a fantáziám, az, hogy esetleg az elavult tv-nken tudnánk nézni youtubeot, vagy videát. (A TV-nk egy kb 8 éves Sharp, 80 cm-es, Full HD-s ledes fél-okos TV: félokosnak írom, mert lehet rá netet rakni, akkor a saját alkalmazásai elérik a netet, de böngészni nem lehet vele).

15-20e Ft-ot nem fogok rákölteni, annyit nem ér meg nekem.

Szóval a konkrétabb kérdésem: a 4-es Androidon lehet youtubeot, vagy videát nézni?

Gábor

Szerkesztve: 2021. 01. 17., v – 16:42

már évekkel ezelőtt is használhatatlanul lassú volt, nekem is van egy a fiókban.

Pont egy ilyen Mi TV stick-et rendeltem tegnap 33 euróért. Előre 2-es generációjú használt Chromecast-et  akartam venni, de ezek többe kerülnek az Ebay-en mint a Mi újonnan.

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Sőt, kicsit jobb is a dobozos, mert kétszer annyi ramja van, 4k támogatása és talán egy kicsit az órajele is magasabb. Szóval kicsit pörgősebb (vagy inkább a stick visszafogottabb). Persze árban van némi különbség.

Nem tudom egyébként, hogy mikor terveznek újabb modelt. Néhány jelét látom annak, hogy talán hamarosan jöhet valami:
- néhány helyen kivezették a miboxS-t a kínálatból, van ahol akciózzák
- ígértek 4k sticket is, ami még nem jelent meg. De hardverileg úgy szellőztették, hogy kb ugyanaz a soc lehet, mint a "chromecast with GoogleTv"-ben. 
- tán az újonnan kiadott androidtv 10-11 készülékeknek követelménye az AV1 hardveres dekódolás, így az újabb készülékeknek már a frissített soc kell. Korábban, talán android tv 6-nál vezették be a vc9 támogatási kötelezettséget. Youtube és netflix már azt hiszem elkezdte használni az új codec-et megfelelő készülékeken. Bár talán a cctv sem tudja még, mert az egyel előző amlogic chipre épül.

Sajna nem nagyon jellemző. A google dongle is csak 2GB-os. A fire tv 4k stick meg másfél. Valaki panaszkodott is másik topicban, hogy ha háttérbe tesz egy videót, akkor le is állítja. És tényleg, kilövi, mert kell az erőforrás.

F-droidról a skytube még futhat rajta, akkor van esély.

Szerkesztve: 2021. 01. 17., v – 19:45

Ha nem akarsz 1-2 ezer Ft-ot sem kockáztatni, akkor kérj egy hét próba lehetőséget, hogy megnyugtasd magad, tényleg nem érdemes vele szenvedni!
Amúgy meg én is a Xiaomi Mi TV Stick-et javaslom, mint legolcsóbb működő megoldást.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Annak van szerencséje, aki ezért még pénzt kap :)

Ez egy adománybolt, ahova az emberek ingyen leadják a számukra feleslegesnek ítélt dolgokat, ők pedig pár száz forintért továbbadják. Nem is értenek ezekhez a műszaki dolgokhoz. Igazából a vásárlással az ember itt jótékonykodik. 1-2e Ft-ot megért volna, hogy kísérletezzek, 12e Ft-ot már nem ér meg, hogy újat vegyek.

Van 4.1.2 es androiddal szerelt telefonom, a youtube már nem fut rajta, frissíŧeni kellene, de azt meg nem lehet, legalábbis play storebol nem.

Fedora 38, Thinkpad x280

Én a Remix Mini TV-boxomat nyugdíjaztam hasonló okokból. Pedig annak Android 5.1 az alapja.
A Play alkalmazás frissítésébe bolondult folyton bele. Nem győztem visszaállítani az alap Play-t! Ami frissítette az alkalmazásokat meg önmagát is ha kellett ha nem. Így legközelebb már nem ment, újból vissza kellett állítani az alap verzót.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

Esetleg Linux és Kodi elmehet rajta?

Abban, ami a linken szerepel, Allwinner A10 vagy A10s a CPU. Az A10-re vannak kész image-ek, az A10s-re nincsenek, arra neked kell összerakni (legalábbis sok éve így volt). Az A10s valamivel olcsóbb, mint az A10, ezért előszeretettel tették inkább ezt a kevésbé támogatott típust ezekbe a kütyükbe. Egymagos CPU-ról van szó, nekem volt ilyen egy rövid ideig, finoman szólva nem volt nagy élmény a használata.