Népszerű a desktop linuxosok körében a Vivaldi böngésző

Címkék

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 18., h - 16:07

Valószínűleg a Vivaldi piaci részesedése olyan kicsi, hogy ha a telepítések 100%-a Linuxon történne, akkor sem állná meg a helyét a cím...

Helyesen: A Vivaldit használók körében népszerű a Linux.

Még ez se egészen pontos. Helyesen: az alternatív böngészők népszerűek a Linux-felhasználók körében. Ugyanis aki Linuxot használ, az nagyobb eséllyel nem szemellenzős, és nagyobb eséllyel tesz fel valami alternatív böngészőt (így akár Vivaldit, akár Brave-et, akár surf-öt), mint aki Windows vagy Mac user, mert utóbbiak inkább a gyárilag beépített, vagy mainstreamebb böngészőket használják csak (van kivétel, de statisztikailag nem szignifikáns). Ennyi az összefüggés, nem több.

“I didn’t start using Linux so I could have friends.” (Luke Smith, 2019) 🐧

Én amolyan dokumentáció-olvasó másodlagos böngészőnek használom. A beépített lapkezelővel csoportokba rendezem vele a megnyitott oldalakat és az oldalsó panelen gyorsan tudok közöttük váltogatni. El is lehet menteni őket egy-egy nevesített sessionbe is. Eddig bevált.

Szerkesztve: 2021. 01. 18., h - 19:00

Népszerű a desktop linuxosok körében a Vivaldi böngésző

A beágyazott Tweetből nem következik a címbeli állítás. Ez olyan mintha azt mondanád, hogy a magyarok között népszerű hobbi yachtot tartani, mert a Magyarországon eladott hajók 20%-a yacht.

Ami esetleg igaz lenne, az így hangzana: Népszerű a Vivaldi felhasználók körében a Linux desktop.

Az elmúlt 12 hónapban a NetMarketShare 1-4%-os, a StatCounter 1-2%-os, de még a nyilvánvalóan nem reprezentatív W3Schools is csak 4-7%-os* részesedést mért. Ehhez képest a 20% jelentős.

* Igaz, ebben benne van a Mobile is. Ha azt nem veszem figyelembe akkor már 5-8%.

Jó cucc a vivaldi, de ahogy fejlesztik, egy nap ez is csak egy lassú, bloat, fícsörökkel telepakolt csomag lesz. Mert "fejlődni" kell.

robyboy

(x)

?SYNTAX ERROR
READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Sokat segít hogy pár disztroban alapból benne van, ha jól tudom. És menő az ikonja. 

Nehez kitunni a tömegből, kell néha ilyen figyelem odairanyito cikk. Meg ha bullshit is. 

Azzal, hogy tabcsoportokat lehet létrehozni és szinkronizálni nálam is a belopták magukat a kedvencek közé, de attól tartok a Chromium a Firefox helyett nem volt jó választás hosszú távon. Már most van olyan szolgáltatás (oldal fordítás) amire Firefox-on van kiegészítő, de Chromiumon szinte biztosan sose lesz mert a Chrome fizetősen licencelhető része. És ki tudja, hogy a Google mikor fog sikeresen megpróbálkozni még egyszer a reklámblokkolók tiltásával amivel gondolom a Vivaldi és Opera saját megoldása is repülne a levesbe.

Szerintem ez a kockázat nem éri meg azért, hogy ideig-óráig míg Chrome-nak hazudja magát a böngésző, minden oldal úgy jelenik meg ahogyan kell.