Tudományos jellegű TV csatornák Android TV-n vagy KODI-n?

Jelenleg nincs semmi TV előfizetésem, összességében nincs is rá igényem.

Néha azért szívesen leülnék valami tudományos, dokumentum vagy természettudományos tv adás elé bambulni (Discovery, NatGeo, NatGeo Wild, History stb.)

A probléma ott kezdődik részemről hogy ahhoz hogy ezeket legalább részben igénybe tudjam venni
ahogy én láttam kénytelen vagyok szolgáltatónál sok-ezerért 150 vagy annál is több csatornával rendelkező csomagot venni
ami abszolút felesleges pénzkidobás mivel úgysem használnám ki.

Nem is tudom miért nem lehet azokra gondolni akik tényleg csak specifikusan 4-5 csatornáért szeretnének fizetni.

Szeretnék ötleteket, javaslatokat kérni ha van arra bármi opció, alapvetően magyar de akár angol nyelvű tartalom is megfelel
hogy X összeges havidíjért cserébe de csak tudományos jellegű TV-csatorna csomagot lehessen összeállítani,

lehetőleg olyan szolgáltatónál ahol ezt AndroidTV (MiBoxS)-n vagy azon belül KODI-n le tudjam játszani.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 17., v – 00:17

En ezt hasznalom, van hozza KODI-s app: https://curiositystream.com/ bar ez nem klasszikus csatorna, hanem VoD, de nagyon olcso es sok a tartalom / folyamatosan bovul

Köszönöm a tippet, valóban nem drága a tartalomhoz mérten,
egy HBO GO 1890 / HÓ
itt meg 15,23USD (4.600Ft) / ÉV
és itt korlátlan eszköz van AndroidTV app is, telefonra is és a kínálat is tényleg egész bőséges.

Nekem tökéletes,
annyit fűznék hozzá, ha bárki szeretné kipróbálni akkor angol hangsáv angol felirat és ennyi erre számolni kell. :)

igen, úgy 2 hónapja még volt Discovery, NatGeo és NatGeo Wild, AMC meg egy rakás warez csatorna,
aztán hirtelen minden eltűnt a facebook is dobta az oldaluk, nem tudom pontosan mi történt de el tudom képzelni hogy aki csinálta lebukott és kapott minimum egy figyelmeztetést.

Azért ha visszatérne a korábbi kínálat nem lenne ez rossz, jelenleg javában csak az egyébként is ingyenesen elérhető tartalmak gyűjtőhelye

Igen általában ha nincs fb-n megfuttatva és kodi kell hozzá, az egy jó előszűrő.
Én szeretek ebben a keskeny szürke zónában halászni. Sok kincsre lehet bukkanni, csak meg kell tenni azt a kis plusz erőfeszítést, amit sokan már nem tudnak vagy egyszerűen csak lusták rá.

ez elméletben persze szép,
ugyanakkor ha (választható csatornák keretében)
a NatGeo Wild 180 napra 810 Ft akkor miért fizetnék érte 2.400 Ft -ot?

Inkább fizetnék 2.000-et de csak arra a 4-5 csatornára ami érdekel és szerintem ez valahol piaci rés is, nem vagyok egyedüli ezzel az igénnyel.

Gondolom ha egymagadnak szeretnél kb. 4 szelet kenyeret és csak 2kg -os van abszolút nem érzed pazarlásnak, kidobott pénznek főleg ha minden alkalommal ez fogad.

Az a baj, hogy a szolgáltatók is csomagban kapják a csatorna tulajdonosaitól vagy viszonteladótól, nagykereskedőtől!
Ezért bizonyos népszerű csatornához meg kell venniük 2-3 vagy több gagyit is. És ezeket nekik is tovább kell adni, azaz kötelező szerepeltetni a csomagjaikban.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

az hogy meg kell venniük részben igaz, azért a királyi TV-k (M1, M2, stb.)
speciel ingyenesen elérhető mégis mindenféle alapcsomagban úgy adják elő mint ha ez mekkora dolog lenne hogy ennyi annyi csatorna van részben az ilyenek miatt.

Egyébként értem én ezt az értékesítési rendszert ugyanakkor úgy gondolom nagyobb bevételt lehetne szerezni ha valóban lehetne a nulláról összeválogatni csatornákat hiszen kereslet lenne rá akkor ez egy piaci rés ebben a formában.

Jómagam is ezért esek ki közel 10 éve a mindenféle TV-csatorna szolgáltatásból, most sem magam hanem a gyerek miatt lett rá igényem.

Amúgy van ebben a csomagos értékesítésben ráció, mert a kisebb nézettségű, de fontos réteg igényt kielégító csatornák nem termelnének annyi bevételt hogy fennmaradjanak, ha a TV csatornákat egyenként lehetne beválogatni. 
Így meg, ha csak 12 Ft előfizetés esik rá, akkor megveszel a 600 Ft-os mellé még 5-6 filléreset is. A kis csatorna bevétele meg nem 10 ezerszer 70 Ft lesz, hanem 800 ezerszerszer 10 Ft.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

kérdés hogy ezzel a logikával és üzleti tervvel összességében nyernek vagy veszítenek?!

Nyilván erre a kérdésre nem tudjuk a választ mert nem tudjuk hány magamfajta esik ki így mint potenciális ügyféljelölt aki emiatt inkább marad a konkurenciánál (streaming & warez)

 

Ha csinálok egy programot, weboldalt akármit azt is el kell tudjam adni ahogy van, ha azzal állnék az ügyfél elé hogy vedd meg ezt meg azt hogy amazt megkapd valószínűleg a képembe röhögne.

Én azért azt mondanám, az a csatorna ami önmagát képtelen fenntartani úgy hogy csak önmagát adja el tisztán kijátszás nélkül annak a piac törvényei alapján nincs létjogosultsága
(kereslet és kínálat törvénye).
Ez azért nem a BKK meg a MÁV hogy mindenképp akár manipulációval (pénzpumpálással) is fenn kell tartani ha veszteséges is.
|szigorúan magánvélemény|

A youtube megy ezeken? Amelle minek meg TV is?

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Megy.

Mert valaki szereti, ha van összeállított műsör ami elé csak leül (TV-effekt).
Amikor hirtelen mindenből választhatsz arra át kell szokni ami nem mindenkinek triviális főleg az idősebb korosztályból.
Másrészt bár youtube-on nagyon sok érdekes tartalom van, ez pont majdnem diszjunkt mondjuk a Natgeós-Discoverys jellegű dokumentumfilmekkel. Én pl. mindkét műfajt szeretem.

Ahogy pink is mondta, van a TV-effekt amikor leülsz választasz egy olyan csatornát amin jobbára számodra releváns műsor van és bambulsz kész.

Nálunk azért van a Netflix, HBO GO, Amazon Prime video, YouTube, nCore kombó (és persze pont egyik sem tud ellátni olyan tartalommal mint pl. egy NatGeoWild)
ami persze rengeteg szórakozási lehetőséget biztosít de részben pont emiatt sokszor az ember csak lapozgat, leírásokat olvasgat, előzeteseket néz és eltelik fél óra mire kiválaszt végre valamit :)

Miért nem kötsz be ingyen TV-t? A box (vagy PC-hez a tuner) jelképes összegért szerezhető be. Földi sugárzással ezek jönnek be, közte több ismeretterjesztésre szakosodva (m5 és Spektrum Home+, néhány adás elszórva a többin, de legjobb time shiftelni inkább):

Ha beszél más nyelvet a néző vagy ha nem zavarja a szöveg érthetetlensége, műholdas sugárzással pedig százával-ezrével van ingyenes választék, közte néhány 4K. Nagy arányban van benne tudományos és ismeretterjesztő, mivel pont a mozicsatornák szoktak kódolva lenni.

Ezen felül a MindigTV Alap (NatGeo, Ozone, stb) 2300 Ft/hó, míg a DirectOne ("UPC Direct") műholdasa 2800Ft/hó. Akad még más magyar műholdas csomag is.