Méregdrága Rolex Daytona a Firefox legújabb stock fotóján

A nap kérdése: mit szeretne sugallni a Mozilla ezzel a kampánnyal?

Hozzászólások

Akinek Rolexe van, az a kávét is szívecskés bögréből issza? :mittudomén:

a 7-8-10 millio forint, amit irtal, es a BTC ara osszemerheto, mert van a ketto kozott valtoszam (BTCHUF). amit te irtal fent (amire reagaltam) az mar nem. erre most elviszed egy masik iranyba...

 

es igen, a BTC es a TSLA sok embert "gazdagga" tett, de legalabb annyira hogy vehet egy rolexet, ha akar. :)

 

(bar ha van pont kb 10 millio forintod akkor elkolteni egy orara a teljes osszeget eleg felelotlenseg... ha van 100 miskad, akkor mar belefer-het)

Miért lenne másik irány? Elve, ha a buzivonalat kihagyjuk, azért nyitottam a topikot, mert nem gondolom, hogy egy alsó hangon 6 millió órás (erre utalt a méregdrága a címben) juppie képviseli a legjobban a Firefox célközönségét. Tehát, egyértelmű, hogy a buzitrendek meglovagolása volt a céljuk. Tehát, szerintem ez egy többszörösen is szar reklám, csak a trendek meglovagolása volt a cél.

Ha követed a Mozilla kommunikációit, ezen annyira nem is csodálkozol.

trey @ gépház

De aranyos pár :)
Konklúzió: Ilyen órát a melegek hordanak! :D

Nem tudom mire gondolsz, de itt arról van szó, hogy az osztrák belügyminiszter szigorú fellépést ígért a Bécsben randalírozókkal szemben, miközben a volt bécsi alpolgármester a randalírozókat "iszlamiszta bűnöző migráns csőcselék"-nek nevezte.

Hol látsz te itt magyarokat? A cikkben ezt olvastad, vagy a videóban magyarokat láttál?

trey @ gépház

Lovag: – Ööö... Ez az! Ez az! Vonjuk le a logikus következtetést! No?
A kaszás a tömegből: – Ha ő... ugyanannyit nyom, mint egy kacsa...
Lovag: – Hmm. Na?
A kaszás a tömegből: – ...akkor fából van...
Lovag: – Következésképpen?
Tömeg: – Boszorkány! Boszorkány! Mérjük meg!

Ebből is látszik, hogy egy alkalmatlan ember a kampányfőnökük. Egy szakember mindenre figyel. Pl. Barack Obamával, míg elnök volt, levetették a sok 10 milliós óráit és egy műanyag szart hordott. Mert az illett a programjába.

trey @ gépház

Bill Gates egy bohóc, aki műsort csinál a proliknak azzal, hogy kurva nagy filantróp, de egyébként pont olyan luxuséletet él, mint az összes többi. Egy egyszerű kereskedőként kezdte, azóta sem más, mindössze egy, a szintjén társadalmilag elvárt dolgokat is kiteszi a kirakatba. Egyébként nincs ezzel semmi baj, pont ezt csinálnám én is a helyében, bízva abban, hogy így nem húznak fel a lámpavasra egy esetleges polgárháborúban.

trey @ gépház

Az 500 Euróst kézbe véve, tapintásra meg tudnám különböztetni a fénymásolttól. Egy ilyen órát kézben tartva sem tudnék felismerni a counterfeit ellenében.
Egy egész másról szóló fényképen meg a büdös életben nem szúrtam volna ki.

Másrészt értem én, hogy finommechanika, meg a svájci 80 éves bácsi a fitymabőrével polírozza fényesre az alkatrészeket, de nem perverz egy kicsit hatmillió forintot adni egy óráért?
Jó, én meg töltőtoll buzi vagyok, és ismerem a ,,szerelem" érzését, ezzel együtt azt gondolom, hogy 1500 Euró fölött már nincs igazi hozzáadott érték, legfeljebb exkluzivitás, legenda, misztikum.

de nem perverz egy kicsit hatmillió forintot adni egy óráért?

Ez a piaci ára. Mivel egy ilyen órát szinte azonnal elvisznek ennyiért, ennyit ér. Vannak országok, ahol aranyhelyettesítőként is használják arra, hogy az inflációt kivédjék. Elvégre mindennek a piac ad árat nem?

trey @ gépház

Óvatosan mondok bármit, mert az én ízlésem nem biztos, hogy reprezentatív a ,,tollas trendeket" illetően. Tudni kell, hogy elég különc vagyok és nem igazán szokott érdekelni, hogy mások mit gondolnak a viselt dolgaimról. Így előrebocsájtom, hogy ha tollas körökben ,,divatos" dolgot keresel, ne engem kérdezz.

Érdemes alap dolgokkal kezdeni szerintem, aztán meglátod, melyik vonal tetszik. Én nem szeretek konkrét tanácsot adni, mert az az én ízlésemet fogja tükrözni és nem a tiedet.

Megnézném a japán tollakat. Sailor és Pilot közismert nevek és múltjuk is van.
Magam kedvelője vagyok egy német manufaktúrának is, ez a Cleo Skribent.

A hétköznapi kategóriában a tollak nagyrésze patronos. Ezt valaki szereti, valaki nem. (Én nem.)
Ezekhez a tollakhoz kapható általában a gyártótól ún. konverter, amit a patron helyére raksz és egy kis dugattyús mechanika van benne.
A Cleónak pl. van egész olcsón echte dugattyús tolla.
Vannak ezen kívül más megoldások is, pl. van tintazsákos tollam is.

Pontméret: M az általános, de én szeretek vékonyan írni, nekem az egyértelműen túl vastagon fog. F vagy FF amit szeretek, de ezek is hozzávetőlegesek, mert pl. egy Pilot F és egy Cleo F nem pont ugyanolyan vonalat  húz, lehet különbség a pont kiképzésében is.

A jobb tollak hegye illetve jó esetben a belső fémalkatrészei is arany vagy ródium bevonatúak. Itt a karát meghatározza az árat is. A hegy anyaga meghatározza annak rugalmasságát, az írás puhaságát is. Én ebben sem szeretek tanácsot adni, mert mindenkinek más jön be.

Neves gyártók alap tollaival próbálkozz elsőre szerintem, aztán később ráérsz meglátni, melyik vonalon indulva érdekel esetleg egy ébenfa, elefántcsont, sokkarátos arany stb. toll.

Tinta: a töltőtolltinták alapvetően vízoldhatóak. Ezért ha leborítod a füzetedet vagy ráesik az eső, a tinta elmosódik. Én ebben sem vagyok hagyománytisztelő. Ún. eisen-gallus tintákat használok, amelyekben vas-II oxidálódik vas-III-má, így a papíron vízoldhatatlanná válva. Ezek nem élénk színűek, inkább olyan veretes hatást keltenek és nincs is belőlük nagy színválaszték. De mondom, ízlések és pofonok...
A Rohrer and Klingner tintagyárnak használtam két tintáját, de manapság inkább a Diamine márka Registrar's Ink tintájával írok szinte kizárólag.
Valamint van még egy ún. nano carbon ink-em a Pilottól, amire korábban egy japán kollégám szoktatott rá. Egy ideig használtam, de ma már nem jellemző.

Érdemes a tollat töltés előtt átmosni, illetve két hétnél további nemhasználat esetén kimosni és kiszárítani. Főleg eisen-gallus tinta esetén, mert ezek iszaposodnak valamint sósavval stabilizáltak (ilyenkor is jól jön az aranyozás a fémalkatrészeken). A karbon tintából is tudnak konglomerálódni a szénszemcsék.
Sima vízoldható tintákkal általában kevesebb a gond, több napi vagy heti áztatással, ultrahangozással azok ki szoktak jönni az eldugult tollból is.

Még annyi, hogy repülőn én meg szoktam szívni a légnyomáskülönbség miatt töltőtollal. Így már csak töltetlenül viszem magammal a tollat, a célállomáson meg belerakok egy patront (tintás üveget macera vinni, mert folyadék és esetleg hülyének fognak nézni a security check-en, valamint gáz, ha belefolyik a táskádba).

Kicsit kényelmetlen mindez szerintem az egyszerű user számára. Szóval ez is kicsit olyan, mint az óra: szerelem.

Igen. Sok töltőtollgyűjtővel találkoztam, aki sosem ír velük.
Írni akkor fogsz velük, ha a tollmosás, buzulás is perverz örömet okoz, és ezt az életritmusod is megengedi.

Bennem van egyfajta főhajtás a régebbi korok nagyszerű alkotásai előtt és szívesen használok ,,divatjamúlt" eszközöket illetve próbálom beilleszteni őket a hétköznapokba. Valamit jobban lehet, valamit kevésbé.
Pl. itt lóg mellettem egy Coleman benzines kempinglámpa, amit be szoktam gyújtani rendszeresen, amikor teszek-veszek a ház körül vagy kiülünk a teraszra. Ősszel különösen jó, mert meleget is ad így ha közel húzod magadhoz, tudsz még kint olvasni. Ez viszonylag hassle-free, másodpercek alatt bemelegszik. Nem így volt a Petromax, amit kisebb tortúra volt előmelegíteni (mint minden nagynyomású petróleumos lámpát).
Tópartra is szívesebben viszek ki ilyet nyáron, mint elektromosat.
Van három benzinfőzőm, ezeket is használjuk kisebb-nagyobb rendszerességgel. Az antik 502-esen csak kávét főzünk, de a másik kettőt visszük magunkkal nyáron főzni a Balatonparton vagy a hegyekben. (Hátizsákban gázosat viszek, mert 1-2 napos túrákra könnyebb és egyszerűbb.)
De sokáig használtam egy Psion 5mx PDA-t is (van itthon vagy három). Ha sokat kell írni de nem akarok notit vinni, még mindig áll egy készenlétben. Nincs ma sem ilyen traveller qwerty másban.
Szóval számomra ez egyfajta hobbi, kedvtelés. Messze nem ez az általános, vagy a referencia, amit én művelek és senkiben nem is szeretném ezt az illúziót kelteni.

Zebra volt nekem is az alaptollam gimitől kezdve. Most is van egy a mappámban.
Egyetemen bejöttek a színes ,,zselés" tollak az ábrák készítéséhez (feszültség zöld, áram piros, stb.).
Egy idő után dobtam a Zebrát és az acélkék fantázianevű zselés lett az alap írós is.

Szerkesztve: 2021. 01. 07., cs – 12:50

Egyébként, milyen eszméletlen "aggyal" rendelkezik az olyan marketinges, aki láthatóan "középszínes-bőrű", arab-szerű (vagy muszlim-szerű,) és jól érzékeltetetten buzi párossal akarja a böngésző használatát fokozni? - Miért nem mindjárt kalasnyikovos, dzsihádista, vagy pallódeszkás, black -"metálos" szerű-párossal? - (Lehet, hogy a célcsoport ilyetén definiálása több felhasználót hozna a "konyhára..." (-ba, spájzba,)?) - Vagy a cél a felhasználók elrettentése, "okostojás" felhasználó redukció a böngésző már megtervezett grandiózus kinyuvasztáshoz.

Azért a srác fodrásza is megérdemelne némi dorgálást... :-D

Írod itt valamelyik hozzászólásodban, hogy a Firefox nálad érik a cserére lassan. Úgy emlékszem veterán Firefox felhasználó vagy, érdekelne, hogy miért gondolkodsz a cserén? Technikai vagy PR okai vannak? Nézelődtél-e már merre mozdulnál? Mi tart vissza a váltástól, megszokás vagy technikai okok?

Sok dolgot elnéztem a Firefoxnak, mert hát régóta vagyunk barátok. A 0.x verziók óta, gyakorlatilag a 0. percüktől fogva. De egyre kevésbé tolerálom ezeket a dolgait, amióta a Mozilla böngészőfejlesztés helyett politikai propagandát terjeszt inkább.

A nyitó illusztráció. Még nem döntöttem, de ha így folytatják, akkor körülnézek máshol.

trey @ gépház

Csak a szokásos:

  • az UI változtatások nem jó irányba mennek szerintem
  • kicsit lassabb érzésre mint a konkurencia, még akkor is, ha fejlődött ezen a téren azért
  • papercut jellegű dolgok

Vannak természetesen pozitívumok is. Éppen ezért még nem váltottam. Olyan ez, mint a házasság. Vannak jó dolgok, vannak rossz dolgok.

Meglátjuk.

trey @ gépház

Teljesen így érzek én is, bár Windows-on szerintem kifejezetten lassú a többi böngészőhöz képest. - Igaz, valószínűleg az MS sem adja neki a böngészőt megillető erőforrásokat. - Rögtön kidobok, - legalább 30 gépről, - minden Fox-ot, ha akadályozni kezdi a µBlock Origin működését. A másik, amikor először önállóan kapcsol kiiktathatatlan reklámszórásra. Nálam ez a kettő tényező lesz az utolsó csepp a pohárban!

A "homok szupportot" egyenlőre még elnézem nekik, bár jobban szeretném ha a "homok" megmaradna a fejlesztők magánszférájában. - Viseljék otthon négy fal között, engem nem zavar, de nyílt propagandát folytatni ennek érdekében szerintem ízléstelenség. (Mint, ahogyan a hetero propagandisztikus, nyílt v. közteres túlzó formáit is annak tartom.)  Lehet, hogy a "kór" a Fox-fejlesztők között sem marginális már(?), vagy komoly pénzügyi támogató van a marketinges "elfajulás" mögött(?).

Pedig szerintem Windows-on az új Edge használatának van racionalitása. Annyival gyorsabb a Fox-hoz Chrome-hoz, Vivaldi-hoz, stb. képest. Szerintem a kollégáim gyorsan szoknak át rá, és én bár a G.Crome használatát sok évig tűzzel vassal akadályoztam, de az Edge használatával szemben, - a gyorsasága okán, - már megadtam  magam.

Szaudiak, meg a tobbiek ilyet foldhoz csapkodni tartanak. Ne sertegesd oket.

Nincs itt latnivalo.

Amugy szerintem sem arabiai hanem langyi cigany, onnan latszik, hogy meg azt sem tudja mikent kell meretre allitani azt a vacakot. Valami kover turistarol lopta palm beachen vagy kapta ajandekkent a pucsitasert...

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Már csak azt nem értem, hogy mit kell egy böngészőn marketingelni ...  Hiszen ingyenes , letölthető. 
Attól, hogy reklámozzák, főleg egy ilyen semnmit mondó képpel, nem fogják többen használni, szerintem.