Remote desktop Androidra

Fórumok

Van valamilyen alternatíva AirDroid-ra, ha távoli Android mobil desktopját akarom vezérelni remote desktop módon. Ráadásul Xiaomi-ról van szó, ami kifejezetten sok biztonsági kapuval korlátozza az ilyesmit. AirDroid is csak úgy működik, hogy USB kábellel kell rákötni egy ottani PC-re. Én lényegében távolról lépek be a PC desktopra és onnan már "lokálisan" arról a PC-ről az Android mobil desktopjára. Az elvégzendő protokoll ehhez az illetőnek elég bonyolult, developer módba kellene kapcsolnia a mobilját és ott engedélyezni  USB debuggingot. Továbbá az AirDroid androidos appnál engedélyezni a default kikapcsolt Lock screen, Start in background, Display pop-up window engedélyeket. Attól tartok, ez már kifog rajta, nem véletlenül kéri a remote desktop segítségemet. 

Hozzászólások

Samsung mobilokon pár éve biztosan tökéletesen működött. Kellett egy külön mobil modell specifikus kiegészítű appot telepíteni és utána ment rendesen a remote desktop. Ezt már akkor sem engedte az AOSP Android, de a Samsunk hatékonyság okán meggyengítette itt az Android védelmet. Xiaomi pedig már akkor sem engedte. Azaz most is működik (volt itt egy megbújó Samsung). 

AnyDesk

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Én Anydesk és TeamViewer esetén is azt tapasztaltam hogy a távoli androidos mobil képét azt láttam, de a vezérlés viszont nem ment át. A vezérléshez telefon függő Anydesk/TeamViewer kiegészítőt is kellet volna telepíteni a távoli telefonra, ha az adott típushoz lett volna kiegészítő...
--
Légy derűs, tégy mindent örömmel!

Szerkesztve: 2021. 01. 14., cs – 16:52

Biztos van jobb megoldás, és nem biztos, hogy minden mobilon/gépen megy, de mint opció működhet. Android tud képernyőmegosztást (Screen mirroring)*, Windows 10 pedig (megfelelő Wi-Fi adapter segítségével) meg tudja azt jeleníteni. Kipróbáltam egy Android 10-es Nokia 7.1-el és a vezérlés is szépen megy egérrel, billentyűzettel. Ezután csak meg kell osztani a Windows 10-et a kedvenc remote dekstop megoldásoddal (btw. van beépítve ilyen is). Ehhez nem kell developer mode, de a többi limitáció játszik.

* Kicsit jobban megnézve ez lehet, hogy nem az, ami nekem van.

Szerk: itt, valamint itt egy részletes leírás a Xiaomi oldaláról. Ennél autentikusabban nem találok.

az a kerdes hogy egy win10-es gepre hogy lehet egy masik geprol racsatlakozni interneten keresztul? pl. TeamViewer :)

persze az eredeti felteveshez kepest +1 gep kozbe van ekelodve illetve van tovabbi feltetel, megpedig az hogy a win10-es gep olyan wifi vezerlovel rendelkezzen ami miracastra - vagy mas screen sharing protokolra - alkalmas

neked aztan fura humorod van...

Na varja".. Tehat van egy telefon, amin miracasttal megosztod a kepernyot  olyan eszkoz fele, amelyik ezt kepes fogadni ( mondjuk win10). Ez meg csak egy kepernyomegsztas (nincs remote), es meg csaklan-on vagyunk - hogy lesz ebbol remote desktop?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

Az már nem probléma, hogy a Win10 gépre csatlakozzak. Ugyan ezen a helyen ahol a help kellene éppen Linux Mint van, de dual booton ott van még egy Win10 is. Ha jól értelmezzük BaT hozzászólását, akkor itt csak láthatjuk az Android mobil képernyőkét az ottani PC-n, az ottani PC képernyőjét meg már számtalan megoldással láthatjuk a valóban "távoli" PC-n. Ez ugyan nem pont az ami kellene, viszont a semminél több. Mellette voipon már tudom mondani neki, hogy ezt meg azt csináld ha látom is mi történik. 

Probléma csak a "megfelelő Wi-Fi adapter segítségével" lehet, mert ha jól értem nem minden PC wifi képes erre. 

nem olvastam el amit BaT csatolt, csak a hozzafuzott megjegyzeseibol es a sajat regebbi olvasmanyaimbol kovetkeztettem ki hogy hogy mukodik, lehet hogy a csatolmanyokban minden jol le van irva.

van azert nehany feltetel ugy latom:

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000021494/emer…

bar itt azt irja a miracast nativan tamogatott

https://www.intel.com/content/www/us/en/support/articles/000023230/emer…

neked aztan fura humorod van...

Ha jól értelmezzük BaT hozzászólását, akkor itt csak láthatjuk az Android mobil képernyőkét az ottani PC-n, az ottani PC képernyőjét meg már számtalan megoldással láthatjuk a valóban "távoli" PC-n.

Lényegében igen. Nálam a vezérlés is megy PC-ről, de nem tudom, hogy ennek vannak-e extra feltételei.

Jól értem? Miracast-tal megy az Android eszköz vezérlése is? Egér + billentyűzet...

Windows oldalon engedélyezve a keyb+mouse+touch inputot még mindig nem működik PC oldalról az input. Kell erre valamit beállítani Android oldalon is? 

TeamViewer egy lehetőség. Csak azt utálom benne, hogy ha túl sok gépre csatlakozol, akkor "vélelmezi az üzleti felhasználást" és követeli az előfizetést. Egyébként meg kirak 10 percre. Talán elő is fizetnék, de van ingyenes tökéletesen működő megoldás is: Chrome Remote Desktop illetve előbb szó volt a Windows beépített megoldásáról is. Gondolom az sincs előfizetéshez kötve. A Chrome Remote Desktop biztosan nem fizetős, nekem bevált, mert Windows mellett Linuxon és macOS-en is jól működik. 

Van segítségkérő mód ideiglenes hozzáféréssel, mint TW-n. Illetve Azonos google userrel mindkét PC-n állandó elérési lehetőség is. 

Ja az! Hát sajnos az nem fog működni. A Chrome Remote Desktop csak PC desktopjának elérésére van. A Google biztonsági koncepciója szerint a mobil képernyőjének elérése már partizán tevékenység, amit nem szabad engedni. Ebben van is igazság, csak sajnos a valóság azt mutatja, hogy mégsem eléggé triviális az Android felülete sem és bizony szép számmal vannak userek akik nem tudnak megoldani olyan feladatokat mint régi mobil anyagok új mobilra költöztetése. Samsung erre rá is jött és ők elég nagy multi ahhoz, hogy joggal állítható legyen bizony szükség van Androidon is remote deskopra. 

Szerkesztve: 2021. 01. 14., cs – 23:09

ezt én is tapasztaltam az utóbbi időben XIAOMI készülékeken, sokáig ment a

TeamViewer de az utóbbi időben sem az sem az AnyDesk sem a RealVNC nem

működik ha távolról szeretném elérni az eszközt (kifelé tökéletesen működik az elérés befelé nem)

és nem jöttem rá hogyan kerülhetném meg vagy mi a gond ami miatt most már nem működik

gyakorlatilag a 2017-es Redmi Note 4-en sem.