HP DL380e G8 + LSI HBA

Fórumok

Sziasztok!

A fent említett kombinációval van egy kis problémám.

Az LSI 9207-8i HBA-n volt egy 13.7-es firmware IT módban.
Akárhova helyeztem be a merevlemezeket mindig bay0-t ír helynek emiatt ha kijelöltem egy boot vinyót mindegyiket kijelölte boot-ra és nem is bootolt be.

Gondoltam lefrissítem a 20.0 FW-re ez szépen meg is történt fel is ismerte a helyeket rendesen utána, sajnos mikor bekapcsoltam és belementem a menübe ugyanez fogadott hogy mindegyik merevelemez bay 0

12+2LFF backplane van a szerverben.

Valami ötlet esetleg?

Hozzászólások

Szerverben.

Az LSI kártya nem a "belevaló" és a HP backplane erre marhárha allergiás. Egy P420-asat javasolnék beszerzeni, azzal az expander (ha jól tudom backplanebe integrált expander van)  rendben lesz, a hátső két LFF helyet talán az alaplapi SATA-ra szokás kötni, mint "bootdiszk".

Tippre se led se semmi se világíta diszkeknél. Ha ragaszkodsz az LSI kártyához, akkor I2C-ről GPIO-ra (vagy fordítva) ha átállítható a jelzés, akkor talán segít. Lehet jumper a backplane-en is, de a HP-ra nem jellemző.

Egy DL360G8p-ben használok egy LSI kártyát, de szigorúan csak diszk tesztre és nekem 1 bay elég ahhoz, hogy a dd végigkárcolja és a badblocks visszaolvassa a cuccot. Ugyanígy problémás, azaz se led és szerintem a bayeket se nagyon találja meg pontosan.

Felejtsd el. Brand szerverbe a hozzá való és támogatotz vezérlő való. Autóban sem cserélgeted ki az alkatrészeket más gyártó hasonló cuccára... vagy csak erősen korlátozottan vagy sehogy aem fogod tudni használni. Ha érdekel van egy felesleges HP vezérlőm, jelképes összegért vihető. Azon megvalósítható a RAID mentes üzemmód is (talán P222)

dedikált szerver bérlés - www.klixnetwork.hu