(MEGOLDVA) Z8-a Pet tracker működik, de lehet hibásan?

Fórumok

Amiket eddig kipróbáltam vele és működött:

tabletben mobil nettel is ment, a telefon is működött.

A szolgáltató szerint is minden rendben a kártyával.

A GPS trackerbe azt tapasztalom, hogy ha felhívom a benne lévő kártyához tartozó mobil számot, akkor szépen felveszi és oda-vissza kommunikáció van hangban is, ugyanakkor egyik applikáció sem tudja regisztrálni az eszközt, azt kérdezi mindegyik, hogy az IMEI számot jól írtam be? Itt a 2G lefedettség a telekom szerint 100%.

Hogyan tudnám egy másik trackeren kívül megnézni azt, hogy ez az új eszköz lett-e kuka?

Köszönöm a segítséget, GPS alapon elég korrekten határozza meg a helyet.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2021. 01. 11., h – 21:42

Küldj egy SMS-t az alábbi tartalommal a trackerben lévő SIM számára:

STATUS# 

Mit kapsz rá választ?

Ha kaptál rá választ, akkor ezeket is próbáld ki:

APN# 

SERVER# 

Illetve ezt próbáltad az appban a telefonon:

use the IMEI as the login and last 6 digits of the IMEI as the password

statusra visszajött imei, battery,stb...

APN: wnw

APN Auto Set: ON

Server, 1,dv.yintaifu.com.cn.8889,0

 

Az appban egy hosszú IMEI van, azt is olvassa be, amikor a mobillal olvastatom be a hosszút, ez csak számok.

Húúúúú... lehet ezt bactam el, a jelszót... máris tesztelem.

Az egyik appnak a regelése sem működik, de erre mások is panaszkodtak az értékeléseknél, a másik appban nem jut el a jelszóig, csakis az imei-t kéri, arra meg panaszkodik, hogy ellenőrizzem jó-e és nem kapcsolódik.

Telekomnál működik még egyáltalán a "wnw" APN? Nem "internet"-nek kellene lennie? Amikor a tabletben ment a kártya, akkor milyen APN-t használt a tablet?

Én csak ezt az egy appot próbálnám:
http://app.yintaifu.com.cn/app/index.html

Továbbá a másik szálban írt linkemen:

It appears when you register it will no longer send SMS messages with the activation auth code to validate... (on both Android and iPhone, SMS failed).. it was a cost to whomever runs the platform sending SMS messages, they've pulled it from the looks of it. There is no web interface that i can find. 

...

it won't accept new registrations as it tries to send an SMS verification code from their server and it's failing with "Sms send false" on both apps, looks like i'm not alone here, i had a look on ebay listings still selling this and someone said no one in the UK can register. Yet they're still being sold.

...

I found out what the login is for the app..... phone number is the IMEI number and password is the last 6 digits... i'm in now.

Én nem ismerem ezt az appot, de muszáj regelni? Nem lehet rögvest bejelenkezni a fent leírt módon?

answ segítsége alapján sikerült működésre bírnom az eszközt, itt újra megköszönöm neked, hogy ennyit segítettél. Az biztos, hogy a következő ilyen eszközöm már minőségi cucc lesz, hogy ne kelljen szopni vele.

Azzal tudok kezdeni valamit, hogy ne 2km-re távolabb adja meg az eszköz pozícióját? Olyan, mintha torony jelet figyelne és nem gps-t az eszköz.

Sajnos nem tudom. Az appban nézelődnék hátha valahogy kényszeríteni lehet GPS módra (LBS helyett). Többen panaszkodtak egyébként erre. Kültéren próbáltad? Mert előfordulhat, hogy A-GPS hiánya miatt akár 10-15 perc is kell ezeknek kültéren, tiszta égbolttal GPS first fixhez. 

> Az biztos, hogy a következő ilyen eszközöm már minőségi cucc lesz, hogy ne kelljen szopni vele.

Nagy +1.
Mindig megmosolyogtat, és a Belga Kalauz II idevágó sorai jutnak eszembe az ilyesmin való spúrkodás láttán:

Aki azt hiszi, hogy ezen a szép kis estén jól jár

miközben épp kattintja le a cuccot alin. :-D #bezzegcigirevanpénz

Ez pont az a fajta cucc, amiben a know-how-t és a fejlesztési iterációkat fizeted meg. A hülye is egymás mellé tud tenni egy arduinót meg egy GPS+GPRS modult. Ami ez után történik, az az igazán érdekes. És azon fog múlni, hogy fizetsz, beépíted, és elfelejted az egészet, boldogan hátradőlsz, vagy pedig kezdődnek a szopókörök: pont csak egy kicsit szívat meg újra és újra, mindig amikor nem kellene - pontatlan, megbízhatatan, kihagy - és ami az egészben a legrosszabb, hogy minden ilyen alkalom arra fog emlékeztetni, hogy hülye voltál.

Végül úgyis meg fogod venni a jót, pont annyival drágábban, amennyibe a hitvány került (plusz a szopással töltött idő és idegeskedés).

Persze itt is vannak fokozatok: a Garmin kutyatrackerjei pl. nyilván túlárazottak szuboptimálisak az ár-érték arányt tekintve, de hát erra is van igény, pont mint ájfonra. Cserébe ott még a nyakörvet is kapod, tényleg csak rá kell kattintani a kutyára és lehet indulni.

Szerintem a többség igen.

Persze ennek is két oldala van: marketing gépezet épül arra, hogy elhitessék az emberekkel, hogy rájuk is süthet a nap, és olcsóért vehető királyság.

Létezik olyan üzleti modell, ami eleve a pszichológiai reakcióidra alapoz: rád melegítik a hulladékot nem annyira fájdalmas összegért, és mire rájössz, hogy átkúrtak, nem reklamálsz, mert szégyelled magad. Nem akarsz vele szembesülni, hogy hülye voltál. (Az elenyésző kisebbség reklamálónak meg szó nélkül visszafizetik a vételárat, még mielőtt nagyon belelendülnének.)
Vagy annyira olcsó a cucc, hogy azért kb. még rágót se kapsz, így a hülyének is megéri, akkor is megéri, ha nem is kell stb.
Én azért vagyok mérges, mert e miatt iszonyatos mennyiségű hulladék keletkezik.

Az árazásnak én a következő kategóriáit különítem el:
. Ha körülnézel, nagyjából lehet látni, hova áraz be valamit a piac. Ettől szerintem se fölfelé, se lefelé nagyon eltérni nem érdemes (hacsak nem valami nagyon szokatlan igény áll fenn).
. Van a lehúzó ár, ami főleg a vásárló tájékozatlanságára épít. Ezeket a cuccokat többnyire szponzorált hirdetések / keresési eredmények révén, illetve főtéri, sétálóutcai butikokban adják el.
. Van a luxus ár, amikor tudod, hogy nem ér annyit a cucc, de egy vélt vagy valós exkluzivitásért fizetsz. Pl. van egy bizonyos fajta 500.000 Ft-os babakocsi, és itt a környékünkön tudják egymásról, kinek van még ilyen. Ez egyfajta kommunikáció ezek között az emberek között, illetve egy csoportba tartozás kifejezése. (A múltkor alaposabban megnéztem egy ilyet: nem nagyon tűnt jobbnak a mi hajdani 100.000 Ft-osunknál.)
. És van a spúr ár: ami a hiszékenységre vagy az ábrándoztatásra épít. Elhiszed, mert el akarod hinni, hogy ennyiből meg fogod úszni - a nélkül, hogy egyáltalán belegondolnál.

E mellett egyeseknél van egy neveltetésből eredő spúrság. Pl. az egyik kollégám a feleségével 50 Ft különbség miatt rendelte a szarabb kaját, amit aztán borították ki és mentek utána sütizni, mert nem laktak jól. Pedig ha többet már nem dolgozna az életben akkor se halna éhen...

Nem mondom, hogy mindig mindenből a legjobbat kell venni. Pl. ha sose fúrsz, akkor jó lesz a 12.000 Ft-os blekendekker fúró is. Arra jó, hogy legyen a szekrény aljában. Vagy ha kölcsönkérik, legalább nem egy jót tesznek tönkre.

De azt gondolni, hogy a kis kínai majd egy garázsban megcsinálja neked a cuccot olyan minőségben, mint egy tapasztalt, múlttal rendelkező gyártó, és mindezt annyiért kínálja, hogy magad sem érted, hogy nem bukik rajta, nos...szerintem dőreség.

Van persze az az eset, amikor unatkozol vagy valami perverz érdeklődés miatt sorban megveszed aliról az összes gagyit, és játszol vele, melyikből mit lehet kihozni, esetleg még blogot is írsz minderről vagy jutubot csinálsz. Ez tök jó időtöltés, de talán inkább specialitásnak számít.

Ha problémát akarsz megoldani, akkor szerintem
- mérd fel, mit is akarsz, mire van szükséged
- mérd fel a kínálatot, a különbségeket, az árakat - tájékozódj
- iterálj egyet, mennyit szánsz rá, mennyit ér neked, miből tudsz engedni, vagy mi az, amire először nem gondoltál de mégis kell - helyezd el a görbén a saját esetedet, annak derivált függvényét is figyelembe véve.
De naiv ne legyél és ne dőlj be a ,,hihetetlen" ajánlatoknak.
Arra is gondolj, hogy a szívás, megbízhatatlanság, bosszúság, elcseszett idő sokszor jóval nagyobb bosszúság, mint az árkülönbözet egy normális eszközért.

Kihagytál egy fontos szegmenst, amikor nem 16.000 egy termék, hanem csak 6.000 és ez a különbség az, amit nem mindenki tud megfizetni még akkor sem, ha a 6 ezressel tudjuk előre, hogy valami gebasz lesz. Úgy tűnik, te ezt az érzést nem ismered, ám vagyunk sokan, akik igen.

Magad is levontad a következtetést:

Az biztos, hogy a következő ilyen eszközöm már minőségi cucc lesz, hogy ne kelljen szopni vele.

A nap végére a korrekt áron megvett korrekt cucc lesz az olcsóbb. Mert a vacakért minden odaadott forint pénzkidobás volt, amint az nagyon gyakran kiderül.
Sajnos azt is látom a környezetemben, hogy foci vb előtt kell a nagytévé hitelre meg az olyan autó megvétele, amit tudom, hogy felgumizni sincs pénze, utána meg megy a szűkölés. Persze nem lehet általánosítani, nyilván nem mindenki ilyen.

Engedni kellene az egóból meg az egymással való farokméregetésből, máris sokkal beljebb lennénk (ez nem Neked szól személyesen, hanem általában véve).
Nekünk pl. egy CRT tévénk van. Vehetnék laposat félmillióért, de nem érdekel. Nem lenne tőle jobb az életem. Autóból is vehetnék újat, de tökéletesen megfelel az öreg TDI VW amivel járok. Szeretem. Hogy a szomszéd és az ismerősök lesajnálják, az meg nem érdekel. Csak mosolygok rajtuk. És a gyerekem se a kivagyiskodást látja példának és talán felnőtt korában nem fog beszállni ebbe a buta játékba.

Szóval az éremnek van egy ilyen oldala is. Ha a valós igényeinknek megfelelő dolgokat választjuk az egyik oldalon, több marad a valós igényeinkre más területeken is.

Ismétlem, ezek nem személyesen Neked szólnak. Csak látok erre is példát.

A marketing gépezet bűne pedig, hogy ábrándoztatja az embereket, és
- elhiteti velük, hogy megengedhetnek maguknak olyan dolgokat, amiket valójában nem, illetve
- elhiteti velük, hogy azokra a dolgokra valóban szükségük van. Pedig gyakran nem.

Amikor valamire tényleg nagyon szükséged van de nem tudod megfizetni, akkor jön a barkács. Utánajárás mások hogyan csinálják, fórumok bújása, egy kis barkács, programozás, területtől függ. Így ha nem lesz olyan elsőre mint akartad, még mindig tudsz vele mit kezdeni. A gagyi ,,bolti" mellett meg állhatsz letolt gatyával, és bosszankodhatsz.
A diy-nek megvan az a mellékhatása, hogy
- tanulsz valamit ami akár az életed későbbi alakulását is megváltoztathatja vagy simán csak hasznos lehet,
- sikerélményt ad.
És a jól sikerült barkács dolgok nagyon gyakran nem rosszabbak, mint a bolti változat.

Végül is ez itt egy szakmai fórum. Te is valahogy ide keveredtél, és nem az euronicsba. Valószínű nem áll messze egymástól annyira a gondolkodásunk, mint elsőre hinnéd.

Nagyon sokszor van olyan, hogy a nyugati termekkel azonos gyartosoron nem annyit gyartanak, amit a ceg megrendelt, hanem kicsivel tobbet, es azt - sajat markaneven - eladjak. Ennek azonos lesz a minosege, csak olcsobban. (a szellemi tulajdon resze persze mar mas)

Szinten sokszor van, hogy megrendelik itt a kinait, es tovabbadjak 5x aron. A termek maga nem valtozik, csak tobbe kerul. Megveheted a hazai "nem gyanus" aron is, de azzal nem jarsz jobban. (azon kivul, hogy nem 3 het a szallitas, hanem 3 nap)

Ha az ebay/ali garantalja, hogy visszaadja a penzemet, ha nem jon meg a termek vagy hibas, akkor miert ne rendeljem meg a gyanusat? Tobbszor volt mar, hogy direkt megrendeltem valamit kivancsisagbol, es ha nem teljesitette amit irtak, akkor irtam az eladonak, es visszakaptam az arat. Persze sokszor tokeletesen mukodott, es lett gombokert egy hasznalhato eszkozom. Olyan is volt, hogy rendeltem gyanusan olcson egy 32GB-os pendrive-ot, az f3 szerint csak 8-as. Irtam az eladonak, visszafizette, es lett ingyen egy kisebb pendrive-om (kisebbre kellett particionalni, az az Ubi telepitom).

A hobbi/barkacs szerintem is jo, elsosorban azert, mert ha valami bedoglik rajta, rogton tudod, hogy hogy javitsd meg (es valoszinuleg valami filleres alkatresz cserejevel meguszod). A CNC maro meg a 3D nyomtato is ezert jo, mert ha valami pocok letorik, akkor max. lemodellezed, es nyomtatsz magadnak masikat, es egy dragabb eszkoz javitasa megvan gombokert. (mondjuk muanyagra van masik modszerem, a pakas drotos +ragaszto altalaban eleg)

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Így van, előfordul ilyen és ezt kis szemfülességgel, utánajárással ki is lehet szúrni a pusztán márkajelzésben különböző változatot. Ez már határesete annak, amikor a túlárazott cuccot veszed meg ,,rendes" áron. De tapasztalatom szerint ez a ritkább eset, ami inkább szenzációszámba megy, minthogy az általános volna. Sajnos a hitvány gagyi garázsminőség áradatában ez cseppként veszik el a tengerben.
(Megjegyzem, egyes élelmiszereknél is ki lehet néha fogni: energiaital, babkonzerv, sólet, stb. esetén érdemes megfigyelni, melyik boltnak a saját márkása készül ugyanott, mint valamelyik méltán elismert minőségű változat. Kísérteties hasonlóságokat lehet felfedezni.)

Illetve a második dologgal is találkoztam, amikor messziről megismerem a kereskedőnél az ebay-es high-runner cuccot, ötszörös, tízszeres áron. Ilyenkor szoktam mondani, hogy a magyar kisker megérett a pusztulásra. Sokan még mindig a tájékozatlanságra és a vevők lehúzására építenek. Mert az oké, hogy ráteszi a költségeit és egy tisztességes hasznot, végül az áfát. Cserébe ott a cucc raktárról, magyar garival - ennek is van belekalkulálandó költsége és értéke is. De ne nézzen már ostobának. A tinta és a hozzáadott érték gyakran nem arányos. Pedig jól is csinálhatnák.
Szar ügy, amikor azokat vered át, akikből élsz.

Adathordozóból meg különösen nem vennék ilyet. Egy kollégám rendelt egyszer hasonlóan okosított 32 GB-os SD kártyákat, örült, mint majom a farkának, amíg észre nem vette, hogy csak az első nyolc gigát lehet visszaolvasni. Ebben bízzál meg ezek után. Még ingyen se kell. Nekem az adataim ennél többet érnek.

A pénzvisszafizetéssel nem szeretek élni olyan esetben, amikor előre borítékolható volt, hogy szart fogok kapni. Mert nem tartom tisztességesnek. De ez legyen az én bajom.

Amikor tizenkilencre lapot húzol és megrendeled a kétesélyes cuccot, azt neveztem én kalandvágynak, érdeklődőkedvnek, de hívhatjuk opportunizmusnak. Ami teljesen oké. Csak ne sírj, amikor nem jön be és végül azt kapod, amiért fizettél (egy kalap szart).

Muszáj megjegyezni, hogy attól, hogy valami alis, még nem feltétlenül szar. Pl. zseblámpát és 3D nyomtató alkatrészt megvan, hogy melyik kereskedőtől veszek. És tudom, hogy nem leszek átkúrva. Állítom, hogy mondjuk zseblámpában egyes kínai gyártók fényévnyire megelőzték már a ,,hagyományos" nagy neveket, amelyek gyakran a túlárazásból és a brand reputation-ből élnek.
Valamint érdemes szeparálni, miből kell a tuti és miből jó a másolat. Pl. az E3D alkatrészek meglehetősen túlárazottak szerintem. Simán megveheted a koppintott hotend-et töredékéért, de a nozzle-ből érdemes megrendelni az eredeti minőségi darabot. Rengeteg szívástól kímél meg.