Regisztráltam ...

Hozzászólások

Az a  "vicces", hogy hallottam valamit a propaganda TV-n (M1). Ott ment egy reklám, ahol az idős nagymamát felhivja a gyerek és elmagyarázza neki a regisztrációt. Külön kiemeli, hogy csak akkor érvényes a regisztráció, ha mindkét checkboxot bepipálja a nagymama.

 

Amúgy több "problémám" is van a regisztrációval.

- Születési idő helyett életkor... wtf?

- Ha már a TAJ számomat bekérik, miért van szükség az életkorra?

- Regisztrációnál az egyedi azonosító meglepő módon nem a TAJ szám, hanem az e-mail cím. Ugyanazzal a TAJ számmal többször is lehet regisztrálni, különböző mailcímről

- A regisztráció egyetlen feltétele a checkboxok közül az "Elfogadom az adatvédelmi tájékoztatót". A másik mező nem kötelező.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Volt valami bürokrácia ellenes törvény azt hiszem. „A közigazgatási szféra hivatalnokai már nem kérhetnek tőlünk az ügyintézés során olyan kivonatokat, illetve dokumentumokat, amiket maguk is ki tudnak keresni az összekapcsolt rendszereken belül." Nagyon örülök, hogy mindent meg kell adni újra meg újra. Látszik, hogy legalább a saját törvényeiket igyekeznek maradéktalanul betartani.

Szóval az én kérdésem csak annyi miért nem azEESZT ben van erre lehetőség?

De, létezik.

A közigazgatási szféra hivatalnokai már nem kérhetnek tőlünk az ügyintézés során olyan kivonatokat, illetve dokumentumokat, amiket maguk is ki tudnak keresni az összekapcsolt rendszereken belül.

https://vallalkozasszlovakiaban.hu/burokracia-ellenes-torveny-lepett-ervenybe/

:)

Nagyon örülök, hogy mindent meg kell adni újra meg újra.

Ha a Miniszterelnöki Kabinetiroda mindenféle azonosítás nélkül kiszipkázná az adataidat a TAJ nyilvántartásból, akkor meg azért kiabálnának az emberek, hogy GDPR meg mittudomén. Tegyük hozzá, jogosan, ugyanis a TAJ nyilvántartással kapcsolatban adatkezelőként/adatfeldolgozóként a "NEAK és a Kormányhivatalok Egészségbiztosítási Pénztári Szakigazgatási Szerveinek kormánytisztviselői" járhatnak el.

Pont ez merült fel bennem is, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodának semmi köze nem lenne az oltásokhoz, elképzelésem sincs, miért ők szervezik ezt, miért nem minimum az EMMI (ha már az  egészségügyi tárca oda tartozik). És nem az adatvédelem miatt (én ilyen szinten leszarom, kormányzati szinten úgyis azt kérnek ki amit akarnak), hanem mert kételyeim vannak afelől, hogy az MK-ban megvan a kompetencia és a szaktudás egy ilyen dolog megszervezésében.

Blog | @hron84

valahol egy üzemeltetőmaci most mérgesen toppant a lábával 

via @snq-

Pontosan minek a megszervezéséről beszélünk?

Az MK része a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárság, nem az EMMI-é. A regisztráció után kapott emailek feladója a Kormányzati Tájékoztatási Központ <info(a)kormany.hu>. Szerintem egy weboldal üzemeltetése és levlistákra posztolás nem eü-specifikus képességeket igényel, az EMMI ettől még nyugodtan kitalálhatja, hogy a MK/Idomsoft mit írjon az ORDER BY-ba, amikor lesz oltás.

Annyi mindenen lehet károgni a (mindenkori) magyar kormányok kapcsán, de itt most tényleg nem értem, mi a gond. Már azt sem értettem, amikor a 444-nél megszületett az oknyomozó cikk, hogy az Idomsoft lesz az adatok kezelője feldolgozója. Kinek kellett volna, hogy legyen? Ha feltették volna AWS-ba, akkor meg az lenne a baj, hogy miért a köcsögmulti Amazon az adatfeldolgozó.

Nem. Ha valami realisztikusabb kérdés lett volna, pl. mondjak mindkét oldalról 1-1 emeletes baromságot, az még oké lenne, de most biztos nem akarok tíz hasraütéssel kiválasztott intézkedéscsomagot összeszedni, és a választásaimat megvédeni.

Ha érdekel az ilyesmi, olvasd párhuzamosan a 444-et és Origót, hamar meglesz a 10 mindkét brigádnál. :)

Nem gondoltam volna, hogy mindenbe egyetértesz a 444 el. 

Mivel ezt vagy ehhez hasonlót ott is írtak nem is értem mi is a bajod :D 

Annyi mindenen lehet károgni a (mindenkori) magyar kormányok kapcsán, de itt most tényleg nem értem, mi a gond.

Bukottak nem érdekelnek hisz valamiért buktak. Annyi mindent meg nem = 1, nem pár, hanem sok, na abból a sokból kértem 10 et.

de igen, az ilyen dolgokhoz, mint puska összeállítása megírása komoly munkát kell befektetni, lényegében meg kell tanulni az anyagot, mert a puska terjedelméből adódóan csak emlékeztető lehet.

hasonlóképpen az összeollózott dolgozatoknál.

sportdiplomához egyik sem kellett - régen :) -
ma már diploma sem, hála ov hathatós intézkedésének :))))

Miért a Miniszterelnöki Kabinetiroda jár el? Ő kompetensebb az oltási terv összealításában?

Feltételezem, hogy nem az oltási terv miatt, hanem, mert össze kell szedni, hogy hány ember akar valójában oltást. A szám azért érdekes, mert előre le kell kötni és nem két forintba kerül. Fejenként kettő kell, tehát nem mindegy, hogy 8M vagy 16M darabot kell beszerezni, vagy csak 2M-t. Ráadásul az beszerzés ütemezését és a logisztikát is meg kell oldani. 

Egyik sem kifejezetten orvosi feladat. Van ebben diplomáciai, logisztikai, pénzügyi stb. feladat. Ki hangolja ezeket össze?

Tovább?

trey @ gépház

pl az egészségügyi miniszter.
ja! hát az nincs, ahogy egészségügy sem :))

akkor a zoperatív törsz. végülis náluk folynak össze az adatok.
ja! az csak egy gittegylet, a belügyminiszter kesztyűbábja:)

akkor a zemberminisztérium. hiszen ott mindent tudnak a zemberekről.
ja! hogy az is csak falból létezik, mert mindent kézzel vezérel a! valaki.

tényleg csak a miniszterelnöki kabinetiroda marad.
legalább az is kiderül ki az aki nem fizette be a zalkotmányos ktg-t

nehéz túlszárnyalni a jelenlegi közmédia, ill kormánykommunikációt, de igyekszem :))
de az biztos, hogy valamelyik szakminisztérium, méginkább a háziorvosi rendszer lenne a jó megoldás. mégiscsak ők tudnak a legtöbbet a páciensekről, meg a veszélyeztetettségükről, a betegségeikről, allergiájukról.

arról az apróságról nem is beszélve, hogy a szakrendelők bevonásával egymenetben megoldódik az oltópontok, és az oltáshoz szükséges személyzet kérdése is.

de ez persze csak egy laikus vélemény, de semmivel sem 'laikusabb', vagy 'szakértőbb' vélemény mint egy miniszterelnöki kabinetiroda szakvéleménye :))

megtéveszt a látszat.

a jelenlegi eljárás, amit a tévében mutogatnak, az az amikor az amúgy is egymás mellett dolgozó orvosok, növérek stb egymást oltják be, így nincs szükségük különösebb védőöltözékre.

de ha elkezdődik a 'nagyüzemi' oltás ennek meg kell változnia, mert azok akik oltanak ugyan már védettek, - vélhetőleg - de akit frissen beoltanak még nem.

Akármennyire is viszonylag kevés mellékhatása van ennek az oltásnak, jóval veszélyesebb, mint amit annak idején kaptunk.

https://infostart.hu/tudomany/2021/01/07/mrns-oltas-az-anafilaxias-sokk…

Vagyis átlag százezer oltottból egy esetben várható anafilaxiás sokk, nem nagy ügy, mindössze száz ember a teljes lakossághoz viszonyítva. Viszont ha nincs az illető közelében olyan orvos, aki ezt tudja is kezelni, akkor elég könnyen haláleset lehet a végén. És mivel nem lehet tudni, hogy hol, mikor következik be, készen kell állni megfelelő személyzettel. Azt pedig nem lehet minden szavazóhelyiségbe telepíteni.

A cikkben is irjak. Azert, hogy akinek allergias reakcioja van (azert kell fel oraig meg ott maradni) ne haljon bele az oltasba, kell valami egeszsegugyi infrastruktura. Epipen a minimum, de gondolom utana korhazba is viszik legalabb megfigyelesre. Ez egy korhazban mar adott.

A masik, hogy az oltast -70 fokos hutoben kell tarolni. Ezek a legtobb korhazban mar rendelkezesre allnak, random parkoloi satorban/tornateremben/varoshazan meg nem. Konnyiti a logisztikat. Persze ha sok onkent jelentkezo maradt ki, es ezek elszortan mindenhol elnek, es nem akarnak korhazba menni emiatt, akkor el lehet kezdeni bevonni tovabbi oltopontokat. (pl. erre atalakitott kisbusz beepitett hutovel, es azzal jarni a falvakat).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

A koronavirusok elleni oltás "piaca" és vásárlása a legmesszebbmenőkig ellentétes jelenleg azzal, amit itt felfestettél (elfogy megrendelem). Inkább valahogy úgy néz ki hogy fél éve megrendeltem 15 milliót kétféléből és csak reménykedem benne hogy a fele megérkezik időre.

Ennél szebb a dolog. A telexen olvastam, hogy többen panaszkodtak eleinte, hogy mindkét checkboxot be kell jelölni, az egyik természetesen kell, anélkül el se indul a regisztráció, de ha csak az van bejelölve, akkor a regisztráció hibára fut. Rákérdeztek az illetékeseknél, a válasz az volt, hogy ne terjesszenek rémhíreket, elég az egyik checkbox és működik is, és akkor már tényleg működött. Nekem már simán ment egyébként két napja.

Ha véletlenül csak az első checkbox-ot pipáltam be és úgy regisztráltam akkor mi van? Most olvasom, hogy a "későbbi kapcsolattartás céljából..." , akkor nekem majd nem szólnak?

Az pedig a sajtóban is megjelent.

Elképzelhető, bár ritkán olvasok itthoni sajtót, mert akár jobbos, akár balos, az a vége, hogy felbasz. :)

Sőt, nem itthon engedélyezték, hanem az egész EU-ban.

Tudomásom szerint az nem elég, az EU-s szerveknek és a magyaroknak is engedélyeznie kell. De fixme.

Nem valami olyant írtál anno, hogy ha menni kell, hát menni kell, nem vagy hajlandó rettegni? :)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Egy másfajta biztosítókötél eddig is volt. Maszkot kellett viselni, jobban oda kellett figyelni a higiéniára, távolságot kellett tartani, kicsit máshogy élni az életet, megpróbálni a lehetőségekhez képest minél kevesebbet érintkezni másokkal.

A különbség, hogy az oltás talán hatékonyabb lesz, és kevesebb effort az emberek részéről. Már aki beadja. Sok hülye volt eddig is, most is lesz. 

Viszont biztosítókötélnek biztosítókötél voltak a fentiek eddig is. És legyintettek is rá sokan "ha menni kell" felkiáltással.

Szerintem lesz az szuri nélkül is, nem beszélve a sámán körzeti orvosról, aki lesz olyan kretén, hogy leigazolja az oltást, bökés nélkül. Meg van ez a kormányépület rohamozósdi, épp fejlesztik Amerikában, home of the land, brave of the free. Ez nem játszik? :)

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Az eddigi mennyiségek alapján lehet, hogy lesz oltási igazolványod, de nem biztos, hogy idén :) Már az első három csoport kiteszi az ország lakosságának kb. harmadát. Nem tudom, mennyi lekötött vakcina van a Pfizer/Biontechből, amit kettővel kell osztani, de az karcsú. Azt még kevésbé, hogy a többi most engedélyezés alatt lévőből mennyi lesz. És akkor még jönnek a logisztikai nehézségek. Influenza elleni oltás mennyi szokott lenni egy szezonban? Eléri az egymilliót?

Ismerek olyat, aki hallomásból ismer olyat, aki "tegnaptól" papíron kisegítői állásban van egy kórházban, miközben életében nem dolgozott ilyen területen és sosem fog belépni a kórház ajtaján dolgozóként. Mindent meg lehet oldani. Leleményes a magyar.

trey @ gépház

Engem holnap oltanak Pfizer vakcinával. Ha érdekel, megírom a tapasztalatokat.

Nos, a második napon vagyok. Mellékhatás nincs. Az első este az oltás helyét éreztem, mint nagyjából minden oltás esetében.

Az oltóponton vagy 600-an kapták meg ezen a napon az oltást, a kollégák között sem volt semmilyen mellékhatás, akikkel beszéltem.

Kicsit tudományosabban itt egy beszámoló: https://www.facebook.com/108783544114502/posts/225316512461204/

Gyerünk, gyerünk, csak szépen sorban, kellenek a béta teszterek :P

Fedora 38, Thinkpad x280

Nem félek elsők közt lenni, hogy valami jóval is szolgáljak az emberiségnek. Az elsők úttörők, akiknek a bátorsága sokszor rosszul sült el a számukra, de hasznos volt az emberiség számára. Ezek az emberek a szememben hősök. Ha csak egy kicsit is hasonlíthatok rájuk ezzel (persze, ez azért messze van tőlük), azt én nem bánom.

trey @ gépház

Családunkban már ketten vannak "pfizeresek", az oltás helyén 1-2 napig jelentkező, kisebb karfájdalomtól eltekintve jól vannak és dolgoznak tovább. - Az, hogy mi ellen lesznek védettek az elkövetkező években fog kiderülni... (Naivan reménykedem..., hogy legalább a b.liberális eszmék ellen hatásos lesz... :) )

(Az "útlevél funkció"..., - sajnos, a jövőben csak egyre inkább igaz lehet..!)

Szerkesztve: 2021. 01. 07., cs – 10:16

Én nem regisztrálok, mert sajnos az indulása óta összevissza hablatyolnak mind a célról mind a regisztráció előnyei-lehetőségei-kötelezettségei kapcsán. Egyetlen fix és stabil mondás nem hangzott el vele kapcsolatban.

Nem tudni, hogy:

- kötelező-e regisztrálni az oltáshoz

- a regisztráltak sorrendje számit-e

- lehet-e választani oltóanyagot

- hátrányt szenved-e aki nem regisztrál

- mivel az oldalt a Miniszterelnökségi Kabinetiroda üzemelteti, mit kezdenek az adataimmal

Leirnád hogy a te megértésed mi a regisztrációval kapcsolatban? Be tudsz másolni egy nyilatkozatot vagy szerződést vagy bármit amihez a nevedet adtad?

Oltást én is szeretnék amúgy, csak, ahogy a full kamu nemzeti konzultációkban sem vettem részt, ebben sem kivánok fideszes adatbázisokba kerülni.

kötelező-e regisztrálni az oltáshoz

Nem.

a regisztráltak sorrendje számit-e

Nem, "az oltás sorrendjét nem a jelentkezés időpontja, hanem a veszélyeztetettség mértéke határozza majd meg". Src: https://vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra

lehet-e választani oltóanyagot

Ezt még valóban nem tudjuk.

hátrányt szenved-e aki nem regisztrál

Elképzelhető, már ha hátrányként éled meg azt, hogy magadnak kell utánajárni a dolgoknak, nem fogja senki az inboxodba küldeni. Más hátrányt egyelőre nem tudunk, de majd kiderül.

mivel az oldalt a Miniszterelnökségi Kabinetiroda üzemelteti, mit kezdenek az adataimmal

Ezt sem tudni, viszont meglepődnék, ha 2021-ben a kormányzat ne tudná oltás-regisztráció nélkül is a lakcímemet és TAJ-számomat. :)

Szóval semmi értelme regisztrálni, köszönöm szépen.

(azt fájlalom hogy egy politikai, kormányzat részeként műlödő szervezethez kellene regisztrálnom (Rogán Antal hivatala) és nem egy egészségügyi rendszerben. Tényleg, ott a csoda-felhő, miért nem azt használjuk?)

az influenza ellen minimum kétfajta oltás elérhető Magyarországon

Viszont ez a gyakorlatban nem úgy néz ki, hogy a doki megmutatja az étlapot, hanem max felhívhatod őket, mielőtt odamész, és elmondják, hogy náluk éppen melyik típus van raktáron.

Amúgy felőlem döntsön mindenki, úgysincs konkrét infó senkinek a kezében. :)

Ez jórész hit.

Kérdés ki miben hisz. Én abban, hogy Nyugaton átlátható a folyamat (nem nekem, hanem a konkurencia belelát az eredményekbe, nem is vélten csúszott pár vakcina engedélyezése).

Igaz én magam kicsit másként járok el orvos és biológus véleményét kérem majd ki. Bár az orvosé várható mivel már kapott oltást.

nem elég hogy aláíratnak velük egy nyilatkozatot, hogy megértették a veszélyeket, tájékoztatták őket erről, és direkte kérik a védőoltást mindennek dacára, és minden szarért ami ezután lesz ők maguk a felelősek!
és még válogatni is akarnak?

Ah, micsoda idők, amikor mindenféle jöttmentek kényükre-kedvükre NI-t mondhatnak az öregeknek.
Átok ül ezen az országon, itt már semmi se szent!
Még a rekettye tervezők és berendezők is gazdasági stressz alatt élnek a fejlődés eme szakaszában.

Egy tag bemegy a hentesboltba.
- Mit adhatok? Kérdi az eladó.
- Egy kiló felsált kérek.
- Nincs
- Akkor egy kiló karajt.
- Nincs
- Akkor fál kiló pacalt.
- Nincs
Mire kikiabál a hentes a bolt hátuljából.
- Józsi! Ki az aki ennyire válogat?

- Nem kötelező.

- Nem a regisztráció sorrendje számít, ezt több helyen is írták.

- A választásról eddig sikeresen hablatyoltak, az első válasz az volt, hogy nem, aztán amikor megírták, akkor egyből rémhírnek mondták. Ügyes :) Most az az álláspont, hogy lehet, aztán persze ha nem jut elég, akkor szerinted?

- Természetesen nem tudható. De ha feltételezed, hogy hátrányt szenved, akkor te a hátrányosok közé szeretnél tartozni?

- Van adatvédelmi tájékoztató, el lehet olvasni.

Van adatvédelmi tájékoztató, el lehet olvasni

Elolvastam, szerintem elég alaposan. Csak azt furcsállottam, hogy egy árva szó sincs benne arról, hogy ha a második  négyzetet is beikszelem (amit természetesen nem tettem meg), akkor mi a jogi tényállás, ki mit meddig és hogyan kezel. Az X utáni mondat, az hogy valakik majd valahogy valamiért valameddig kapcsolatot tartanak velem, semmi konkrétumot nem tartalmaz.

+1

Az valami parádés, hogy minden héten karóba húzzák azt, aki nem hisz a főpapnak, csak senki nem szól róla, hogy múlt héten a főpap sem hitt volna a 2 héttel ezelőtti főpapként kijelentett "tényeinek". Értem, új adatok, de lehet érdemes lenne fejben tartani, hogy már 973x változott a hajó iránya, érdemes lenne számolni vele, hogy lehet lesz még pár fordulat.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Magát az oltást egyébként én is messiásként várom és a legelső adandó alkalommal élni fogok vele.

Tegnap engedélyezték a Moderna -t és elvileg jövő héttől (a heti Pfizer mellett) azt is elkezdik szállitani.

Remélem, hogy maximum tavasszal tömegessé válhat az oltás.

A topic alapjan nem ertem, miert ment evekig 5-os Drupallal a HUP, es most miert nem nightly build hajtja - mondjuk - Debian SID felett. Vagy ha az egeszsegrol van szo, akkor oke a kiserletezes, csak munkaban ne legyen?

Those of you who volunteered to be injected with praying mantis DNA, I've got some good news and some bad news.
Bad news is we're postponing those tests indefinitely. Good news is we've got a much better test for you: fighting an army of mantis men. Pick up a rifle and follow the yellow line. You'll know when the test starts. -GLaDOS, Portal2

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Az idezetgyujtemenyemben igy (rosszul) volt, ezert meghagytam. Egyebkent Cave valoban logikusabb lenne, a legtobb elore rogzitett uzenet tole van. Ez talan meg jobban is kapcsolodik (5G es egyeb konteok miatt):

Now, if you're part of Control Group Kepler-Seven, we implanted a tiny microchip about the size of a postcard into your skull. Most likely you've forgotten it's even there, but if it starts vibrating and beeping during this next test, let us know, because that means it's about to hit five hundred degrees, so we're gonna need to go ahead and get that out of you pretty fast. -Cave Johnson, Portal2
 

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Mac-em nincs, nem is akarok. Valamelyik youtube-os hupper viszont vegigtolta a streamjen (mar nemtom melyikuk, talan jelentkezik). Ha jol emlekszem, az Linuxon volt.

Egyebkent az a bajom azzal a jatekkal, hogy eleg rovid (ha jol emlekszem, kb. 1 ejszaka vegigtolhato), es az ujrajatszhatosaga a logikai feladvanyok jellege miatt elegge korlatozott.

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Semmit sem tudok, csak hogy 3 év múlva a koronaoltás visszacsúszik fontosságban az influenzaoltás mellé, a tippem szerint.

Indokolt hogy ebben a járványban az állam kontrollt gyakorol, és mondjuk összeiratja az embereket aki oltást igényel, nekem az a bajom hogy a miniszterelnökség (politika) és nem a népegészségügy (állami szolgáltató) irja őket össze.

Egyébként én is regisztráltam mert kimondták hogy elvárás az oltáshoz.

és?
az egészségügyi rendszer nem csak a takarítószemélyzetből áll.
van saját informatikai csoportja is, és arra is képes amire akármelyik kormányszerv.
nevezetesen kiszervezni a webes regisztrációt külső cégnek. :))
és képzeld minden nap minden órájában adatkezelési feladatokat lát el.

Hát, nézzük csak. A megadott TAJ-ok alapján lefuttatnak egy-két query-t az adatbázisokban, majd a végén kapnak egy

név, telefon, e-mail, lakcím

sorba rendezett listát az IT-tól. E lista alapján megy a kiértesítés. Hol látsz te itt orvosi adatokat?

trey @ gépház

ja.
csak - elvben - a kormány erre nem jogosult.
ha ezt mégis ilyen egyszerű akkor mi a pixninek kéri tőlem, hogy töltsem ki a kérdőívet. elég lenne elkérnie a taj számot.
mellesleg a kormány ennek az adatnak a kezelésére sem jogosult.
ha kell neki ez az adat dolgozzon meg érte, én önként meg nem adom.

ugyanakkor a háziorvos erre alapból jogosult. neki elég lenne megadni a taj számot, és nem is kellene más adat.
a háziorvos pedig összesítve igényel vakcinát.

és te kaptál már bármiféle visszaigazolást v. visszajelzést?
egyáltalán a sikeres regisztrációt visszaigazolták?
szerintem nem is fogsz kapni semmi ilyesmit. egyszerű új kubatov lista készül.

Fogalom nélkül vagy. Rákérdeznek orvosi dolgokra is.

https://koronavirus.gov.hu/sites/default/files/sites/default/files/imce…

 

Van-e tartós, krónikus betegsége? (cukorbetegség, magas vérnyomás, asztma, szív-, vesebetegség stb.):

Ha igen, kérem sorolja fel, mi az: .............................................................................................................

Rendszeresen szed-e gyógyszert?

Ha igen, kérem sorolja fel: .............................................................................................................

Van-e bármilyen allergiája (élelmiszer, gyógyszer, egyéb)?

Ha igen, kérem sorolja fel: .............................................................................................................

Vérvétel vagy oltás során volt-e előzőleg rosszulléte?

Védőoltás beadásátkövetően volt-e anafilaxiás reakciója?

Volt-e valamilyen akut betegségeaz elmúlt 4 hétben?

Volt-e lázas beteg az elmúlt 2 hétben?

Terveznek-e Önnél műtétet a következő 1 hónapban?

Az elmúlt időszakban történt-e bármilyen egészségügyi kezelés, beavatkozás önnél?

Szenved-e olyan autoimmun betegségben, melynek épp aktív fázisa zajlik?

Az elmúlt 3 hónapban kapott-e az immunrendszerét gyengítő kezelést, mint például: kortizon, prednizon, egyéb 3szteroidok, immunbiológiai készítmények vagy daganatellenes szerek, ill. sugárkezelést?

Volt-e valaha görcsrohama, idegrendszeri problémája, bénulása?

Szenved-e vérképzőszervi betegségben, fokozott vérzékenységben?

Kapott-e védőoltást az elmúlt4 hétben?

Jelenleg van-e bármilyen panasza?

Ha igen, kérem sorolja fel: .............................................................................................................................................................

Jelenleg várandós-e?

Tervez-e várandóságot 2 hónapon belül?

Szoptat-e?

trey @ gépház

nevezhetjük kérdőívnek, mert - teljesen feleslegesen - kérdéseket tesz fel.
az influenza oltásnál hasonlót iratnak alá mindenkivel. - csak nem egészségügyit -
aztán itt az a fura dolog, miszerint úgyis mindent tudnak a tajszámod alapján. - te mondtad - akkor ezeket minek kérdezik? hogy te magad tudod e? megszokásból? :))
az egész csak a felelősség hárítása.

de mint a címe mutatja, ez egy hozzájáruló nyilatkozat!

lovagolhatunk még a szavakon, de így vagy úgy, tök felesleges.

hazudtam?
egy a kormány alá tartózó hivatalnál regisztrálsz.
a kormány saját bevallása szerint rangsorol.

  • életkor
  • munkakör
  • egészségi állapot

alapján. - nem feltétlen ebben a sorrendben -
ahhoz hogy megtegye, ismernie kell ezeket az adatokat.
ha tőled nem kérdezte meg a regisztrációnál az egészségi állapotod, de besorolt, akkor honnan a kurta anyjából tudja?

ki is itt aki hazudik?

Kifejted, hogy ez neked hogy jött ki? A "kormány" ad egy TAJ listát az egészségügyi adatok kezelőjének, aki megbízza az IT-ját, hogy a TAJ alapján készítsen neki az összes regisztráltról egy sorrendet. A sorrendet bizonyos szempontok alapján állítják fel. Az IT lehúzza a listát, majd azt átadja az operatív törzsnek, ami majd oltási pontokra rendezi, gondolom lakcím alapján. A listákat eljuttatják az oltási pontokra embereket behívókhoz, akik dátumot tesznek a nevek mellé.

Hol lát itt szerinted a "kormány" egészségügyi adatokat?

trey @ gépház

  • hol olvastad hogy átadja a taj listát az adatkezelőnek?
  • miért kell harmadik felet - miniszterelnöki mittoménmilyen sóhivatal -  bevonni, miért nem eleve az adatkezelő az adatkezelő? :))
  • ha már harmadik felet bevonnak, akkor az miért nem a szakminisztérium? - leszámítva persze hogy nincs, ami maradt belőle az meg dilettánsok gyülekezete -
  • méginkább ha van operatív törsz, miért nem az operatív törzs, ez a harmadik fél, aki pont a járvány elleni küzdelemre hivatott, az aki a listát vezeti, összeállítja?

logikátlan, nem hatékony, és a kormány önkényesen belenyúlhat a listába, ahogy azt más alkalommal is tette.
ennek semmi teteje. csak szimpla kubatov lista pontosítás.

egyszerűen sehogy nem jön össze, bárhogy erőlködsz :))
 

Itt nem. De nem is biztos, hogy így megy. Valami link, bizonyíték, vagy ez csak a te wishlisted?

Egyébként még így is kapnak közvetetten orvosi adatokat, mert ha pl. a hatvan év alatti csoportban előreveszik a veszélyeztetetteket (márpedig ez volt a kommunikációban), akkor azt már ki lehet találni, hogy kinek van valami krónikus betegsége, még ezen lista alapján is (persze a születési időt kell tudni hozzá)

Én most azon izgulok (párezer egyéb polgártársammal együtt) hogy nem kaptam visszaigazoló emailt az én és feleségem regisztrációjakor (mig mások kaptak).

Úgy tűnik valamilyen IT hiba van, amiről már kérdezték a Törzset, de egyelőre hallgatnak.

Lehet hogy lehet újra nekifutni.

Próbáld meg újra regisztrálni az adatokat.

Visszaigazolás-mentes esetben is dob egy "Sikertelen regisztráció. A megadott e-mail címmel már regisztráltak." üzenetet, ergo a rendszer ismeri, csak nem igazolta vissza...

...mondjuk javíthatnák a hibát és küldhetnének egy visszaigazolás akár mindenkinek, feltüntetve az adatbázisba kerülés dátumát (feltételezem, ezt rögzítik), vagy legrosszabb esetben egy regisztrációhoz köthető (nem random) számot...

Aki korában regisztrált náluk és kapott visszaigazoló e-mailt, ma egy tájékoztató e-mailt is kapott.
Aki valamivel később regisztrált és nem kapott visszaigazoló e-mailt, az ezt a tájékoztatót sem kapta meg.

Egyedi minta alapján, 2/2 esetben, úgy, hogy a rendszer egyébként ismeri a többi címet is (újraregisztrálni nem hagy)...
Nem tudom, másnál, ill. általánosságban ez miként történt, de tartok tőle, hogy olyan technikai probléma van náluk, ami furcsa mód csak az újabb regisztrációkat érinti, így van egy olyan félelmem, hogy későbbi, esetleges egyedi e-mailes megkeresés sem megy majd ki ezekre a címekre.

Ha van itt valaki, aki rálát a rendszerre - jó lenne, ha ezzel foglalkozna valaki a megfelelő helyen...

 A regisztráltak kaptak levelet:

Tisztelt Hölgyem/Uram!

December 26-án beadták az első koronavírus elleni vakcinát Magyarországon. Azóta folyamatosan zajlik a védőoltások beadása az oltási terv alapján. Először az egészségügyi dolgozók kaphatják meg a vakcinát a kórházi oltópontokon, közülük több tízezren már éltek is a lehetőséggel. Az elmúlt napokban a fertőzésnek különösen kitett idősotthonokban is megkezdődtek az oltások. A cél az, hogy az itt élők és dolgozók mielőbb megkapják a védettséget. Ez önmagában több mint ezer intézményt jelent.

Magyarország eddig közel 20 millió adag vakcinát kötött le különböző nemzetközi gyártóknál. A közös uniós beszerzést a brüsszeli hatóságok végzik, de a kormány több gyártóval is intenzív tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy többféle oltóanyag álljon rendelkezésre. Jelenleg két gyártó (Pfizer, Moderna) vakcinája rendelkezik hatósági engedéllyel és kezdte meg a vakcinák szállítását az európai országokba, köztük hazánkba. Mindkét vakcinatípus esetében két oltás szükséges a védettséghez.

Már több mint egymillió magyar állampolgár regisztrált a koronavírus elleni oltásra, ez azt mutatja, hogy sokan szeretnének élni a lehetőséggel. A vakcina a leghatékonyabb eszköz a kezünkben a koronavírus ellen. Ezért arra kérjük, biztassa regisztrációra családtagjait és ismerőseit is! Az oltással kapcsolatos minden további tudnivalóról értesíteni fogjuk.

Vigyázzunk egymásra!

Üdvözlettel:
Koronavírus Tájékoztatási Központ

Adatkezelési tájékoztató és leiratkozás a hírlevélről

trey @ gépház

...legalább visszaigazolás arról, hogy ismeri a rendszerük a regisztrációt...

Nem tartom kizártnak azt, hogy ütemezik a küldéseket (esetleg nézd meg a Spam-ek / promóciók között is), de akár azt sem, hogy átmegy előtte egy manuális adminisztrátoron a dolog...
Ha Gmail címre várod, az eleve tehet némi furcsaságot a rendszerbe...

Megkaptam végülis, némi csúszással :) Valóban, egymillió levelet lehet, hogy batchenként küldenek, én is igy tenném.

Nem használok gmail -t (és a web searchön kivül más google szolgáltatást sem) mert nem pártolom hogy a teljes levelezésemre a google mesterséges intelligenciája verje ki 0-24ben :) Protonmail rulz.