A Maszkellenes Liga

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 12. 15., k – 17:42

"..igen Direktor úr.. és hogy ha összeáll.?"   (valaki kiegészíti nekem.?)

Köszi, ez nagyon tetszett, tényleg remek munka!

„5G-t neki!”

:D LOL

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Szerkesztve: 2020. 12. 16., sze – 01:27

Amúgy az élet viccesebb néha, kedvenc témám, hogy pl. nálunk minél komolyabban "szigorították" a maszkhasználatot, annál több, és mégtöbb, és mégmégtöbb lett az állítólagos fertőzött!

(Hordjunk maszkot. Hordjunk maszknak kinéző maszkot, kendő, sál nem jó. Hordjuk szabályosan a maszkot. Megbüntetünk ha nem hordasz szabályosan maszkot. Hordjunk mindenhol maszkot, és mégszigorúbban büntetünk!)

Az a baj hogy nem büntettek igazából, csak néhány esetben. A metrón napi szinten látni "csipkemaszkot" és hasonló csodákat. A BKV kurvára nem ellenőrzi, a rendőrök konkrétan leszarják ha szembemegy velük egy maszk nélküli. A tokamaszkok pedig virágkorukat élik. Ideje pusztulni.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Én nem ezt látom a metróban. Az emberek 99%-a szabályosan hordja a maszkot. A maradék 1% a viselkedése alapján deviáns, de még ő közülük is felveszik a maszkot egyesek, ha rájuk szólsz. A novemberi szigorítás előtt más volt a helyzet, ha valaki akkor utazott metróval, akkor persze mást láthatott.

Hát, az M3 Lehel - Újpest között nem ilyen. 4-ből 3 cigányon/csövesen nincs maszk, ráadásul ezek jellemzően nekiállnak direkt fuldokolni, köhögni csak úgy a nagy világba. A selyem / csipke maszkok is itt vannak jelen. Amikor metrózok naponta 1-et biztosan látok. A BKK-s "utaskoordinátorok" (ti, aki kint áll a metró bejáratnál az nem ellenőr, elvileg jegyet sem kérhet, viszont ezt a jónép nem tudja, ezért pavlovi reflex alapján mutogatja a jegyét/bérletét) rá se szólnak a renitens maszktalanokra.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Nem tudom.., lehet a CovID ellen nem véd eléggé, de amióta hordom, normál influenzám biztosan nem volt, - és körülöttem más szabálykövető maszkhordóknak sem. - Tehát valamire biztosan hasznos. (Mindig utáltam, amikor napokra eleredt az orrom, most február óta nem tudok ilyenről :) )