[HK] Ha az operációs rendszerek diéták lennének...

E blogbejegyzésemben (igyekezvén rövid lenni...) párhuzamot vonok az egyes oprendszerek/Linux_disztribúciók és az ismertebb diéták között.

Lássuk is rögtön a lényeget minden bevezető nélkül:

Windows = SAD diet. Azaz a "Standard American Diet". Tehát a hagyományos nyugati táplálkozás. Hozzászoksz, valószínűleg már születésedtől (egész kis korodtól) azt követed, mást talán nem is ismersz. Ellustulsz tőle, gyenge leszel (értelnileg is), ki vagy téve a vírusok támadásának, hatékonyságod rohadtul alacsony, és még pénzbe is kerül, mármint arra gondolok e hasonlatban hogy pénzbe kerül maga a Windows, a rá való fontosabb programok, és a SAD diéta is igazolhatóan több pénzbe kerül mint például a Paleo vagy Carnivore táplálkozás. Emellett a Windowshoz illik hogy vegyél mindenféle víruskergetőket, a SAD mellé meg pénzbe kerülnek a mindenféle gyógyszerek és vitaminkészítmények.

MacOS, általában az Apple termékei = Vegán/Vegetariánus táplálkozás. Bizonyos korlátozott értelemben tényleg jobb mint a Windows illetve a SAD diet. Használja is egy punk, feltűnési viszketegségben szenvedő kisebbség, és fanatikus igyekezettel próbálnak másokat megtéríteni. Sajnos vendor-lock-inben vannak amit észre se vesznek vagy letagadnak. Abban vannak dietetikai értelemben is, mert a vegán táplálkozás nem biztosít minden szükséges vitamint és mikronutrienst, így temérdek pénzt költenek mindenféle külső vitaminkészítményekre mint például vas. Vagy nem költenek, ekkor legyengülnek, s az orvosi kezelésre költenek majd... Az életmód rohadtul drága, mert nem minden évszak kedvez annak hogy olcsón tudjanak megvenni minden szükséges gyümölcsöt és zöldséget, és az Apple termékei is igencsak drágák, a hasonlat tehát nyilvánvaló.

Gentoo = Paleo diet. Kétségkívül igen hatékony, Sajnos, kevesen olyan elszántak hogy belevágjanak. A használata igényel némi tanulást, némi odafigyelést, ennek ellenére is bele lehet azonban futni néhány ordas nagy hibába. Például ugye a paleo megengedi a zöldségek fogyasztását, aztán kiderülhet hogy az illető érzékeny ezek valamelyikének méreganyagára... Az oprendszer/diéta követőit jellemzi gyakran bizonyos mértékű felsőbbségtudat, elitista hozzáállás, aminek bár valóban van némi alapja, de a többi oprendszer/diéta követőit eszméletlenül bosszantja. Elmondható, e Gentoo/Paleo követők jobban ismerik az oprendszert/biológiát mint mások, bár ismereteik ennek ellenére gyakran elmaradnak a tökéletestől.

Sabayon = Mediterran diet. A Gentoo/Paleo felhígított változata, a kevésbé kitartóaknak, tudatlanabbaknak, kevesebb akaraterővel megáldottaknak. Kétségtelenül sokkal jobb mint a Windows/SAD vagy a MacOS/Vegán, de csak mert egy csomó dolog ugyanaz benne mint a Gentoo/Paleo-ban, ellenben a felhígítás miatt nem olyan hatékony.

LFS (Linux From Scratch) = Carnivore diet. A teljesen fanatikusaknak, megszállottaknak. Egészen biztosan ez a legislegjobb, sajnos azonban oly fokú elszántságot, önkontrollt, tudást/tanulást igényel, hogy abszolút valószínűtlen a széles körű elterjedése, és emiatt csak egy jelentéktelen kisebbség élvezheti az előnyeit. Ezt azonban nem is nagyon bánják a hívei, mert élvezik hogy van alapja az elitizmusuknak, élvezik mennyire különlegesek, élvezik amikor mások elszörnyedő arcot vágnak, megtudva milyen oprendszert használnak illetve látják hogy mit esznek...

Hozzászólások

Használja is egy punk, feltűnési viszketegségben szenvedő kisebbség, és fanatikus igyekezettel próbálnak másokat megtéríteni.

Ezt gondolom a carnivore-hoz akartad írni, csak félrement, nem?

"Kedves naplóm,

ma is írtam egy csomó dolgot fogalom nélkül, ámde kellően kívánatos lelkesedéssek, most bekapok még pár főtt kecske szemet majd lefekszem aludni.

pv aka [HK]" 

No rainbow, no sugar

Nem kecskeszemet. Nem mintha ne ettem volna már olyat. Ma este meg vacsorára (többek közt) főtt disznószemet (is) ettem.

Amit azonban korábban említettem, az főtt HAL szeme volt! Azért lelkesedem annyira. Egészen más íze van mint az emlősállatok szemének, de tényleg és igazán! Aki nem hiszi, járjon utána: főzzön ilyet is, olyat is, aztán kóstolja meg mindegyiket, hasonlítsa össze őket! Ég és föld a különbség!

Mit vegyek észre benne, értelmetlen hozzászólás volt, minthogy nem írok naplót...

És számomra nem mindegy, milyen szemet eszem. A hal szeme igenis SOKKAl finomabb!

Megintcsak azt mondhatom: ha nem hiszel nekem, próbáld ki! Nekem ha nem is „meglátni és megszeretni”, de „megízlelni és megszeretni” tényleg egy pillanat műve volt!

Szerkesztve: 2020. 12. 05., szo – 20:08

MacOS, általában az Apple termékei = Vegán/Vegetariánus táplálkozás

Itt jobb párhuzam lenne a manna, azaz az Isteni eledel, mely a pusztában az egyetlen elérhető táplálék volt (==nincs normális/használható OS a piacon elérhető, csak kő és homok (Win/Linux)), így az Úr ellátja a kiválasztottakat a megfelelő szellemi táplálékkal.

Szerintem törölheted a szarodat, mert úgy sem teszed zsebre amit kapni fogsz ;-)

Lehet, hogy most már a topiknyitót is el kéne olvasnom? Pedig tök jól megvagyok a kommentekkel is. :)

Na látod komám ezért vagy te is troll

És te papolsz a trollkodásról. te kis álszent szarházi gyökér.

(nem csak személyeknek lehet blogja + hanem trolloknak is, tudjuk)

Ennek a bejegyzésnek szerintem nem a humor volt az elsődleges célja. Ami pedig általánosságban HK humorjáról a véleményem a következő.

Attól, hogy nem értitek még nem jelenti azt, hogy nincs. Aki ezt ki meri jelenteni az a saját értelmi képességét minősíti. Egy egy magasabb szintű értelmet kívánó humor, amit HK képvisel. Gyakran én sem értem, mint ahogy Ő sem az enyémet. De itt nem arról van szó, hogy valamelyikünknek ne lenne humora, csak az értelmi szintkülönbségünk között van óriási szakadék. Azaz HK és a többiek között (kisbetu, gelei, neutrino, pepo) és persze jómagam.

A te értelmi szinteddel semmi baj nincs, csak van benned valami perverz vonzalom a trágársághoz, szerencsére azonban már finomodtál valamennyit. E vonzalmad betudható annak is hogy fiatalabb vagy nálam - fiatalabb koromban én is mocskosabb szájú voltam, bevallom... Meg, van ugye olyan is a világon hogy „temperamentum”, „egyéni ízlés”, stb. Elég nyilvánvaló hogy ez a kettőnk esetén jelentősen eltérő. Mindez azonban egyáltalán semmit se mond arról, mennyi az „eszed”, az értelmed úgy általában. Ettől még simán lehetsz akár zseni is. Nem azt mondom hogy konkrétan zseni vagy, mert nem tudom, ez ennyi idő alatt nem kideríthető. De akár még az is kiderülhet. Az egyéb jellemvonások ennek nem akadályai.

Egyrészt ha zombidiétán van, akkor ő maga a nekro és nem pedig az, amit megeszik. Másrészt meg megenni, vagy megbaszni valamit az még mindig nem ugyanaz. Harmadrészt meg nem az oprendszerek maguk ebédeltek itt, hanem diétához hasonlították őket, tehát akkor nem az xp van zombidiétán, hanem xp = zombidiéta.

Ezek az angol orvosok ezt javasoljak, hogy ennel tobbet ne igyak egy heten, mert akkor kisebb eselyem lesz kigyogyulni a Covidbol.

Vissza kene koltoznom Magyarorszagra: ott addig nem minosulnek alkoholistanak, amig nem bantom a csaladomat. Igy ott egy rizikofaktorral kevesebb lenne ervenyes akkor is, ha annyit innek amennyit akarok, es nagyobbak lennenek a tulelesi eselyeim. :)

Ahogy Trumpnak is szerencseje volt, hogy USA-ban kapta el, mert az Angliaban a BMI-je miatt eselye sem lett volna tulelni. Mondjuk Mike Tysonnak se lenne az angol orvosok szerint eselye a BMI-je miatt.

Szerkesztve: 2020. 12. 06., v – 22:31

Nekem tetszik ez a játék.

Ubuntu = megengedő paleolit: alapvetően és elvileg paleolit étrend. De azért a sajt az nagyon finom, néha kell enni. Meg vannak olyan kamupaleo termékek, amik azért finomak mégha túlságosan sok is bennük a CH. (Bináris drájverek a kernelben ugye.) Néha egy kis bor vagy pálinka is belefér, áááá nem cseszi ám szét az anyagcserét! Néha meg túl sok pálinka, mert élni is kell! (Helyi keresésre marketplace találatok és némi kémkedésre alkalmas jelentgetés az alapbeállításokban.)

Még mindig jobb ha megeszem az állat szemét, mintha ez lenne elmondható rólam:

—Mondja maga szemét! Nem bántja a szemét a szemét?!

Amúgy ma is disznófejet főzök, már ott rotyog egy ideje a rezsón, szóval tuti hogy ma is fogok szemet enni.

Viccen kívül amúgy, a szem üvegtestjében RENGETEG hasznos anyag van, igenis jó az egészségnek!

Téged nem érdemes komolyan venni. Akárhányszor próbálok valami értelmes dolgot közölni veled - mint például most a szem üvegtestjének táplálkozási értelemben vett értékes voltáról - te trollkodol, vagy hülyén poénkodol.

Te egyszerűen ökörködni jársz ide, nem azért hogy értelmes módon információt cserélj, kezdek már rájönni.

Te egyszerűen ökörködni jársz ide, nem azért hogy értelmes módon információt cserélj, kezdek már rájönni.

 

Mint a topicjaidba járó 95%-a. Te vagy a HUP contentgyárosa. Tipikusan az a helyzet, amikor nem veszed észre, hogy nem veled, hanem rajtad nevetnek.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Az voltál. Hogy elmúlt-e az majd elválik a jövőbeli cselekedeteid alapján. Én bátorkodom kételkedni benne, de hátha. Elvégre a hozzám hasonló jó emberek illik hogy adjanak egy esélyt (a bocsánatra) még a legnagyobb gonoszoknak is, ha az illető az őszinte bűnbánattal az ajkán esdekel érte.

Elvégre a hozzám hasonló jó emberek

a szöveggel azonban nem tudtam kibékülni. mert szándékosan olyanra írták, hogy ahol az ember rímet várt volna, [...] oda direkt mást írtak, valami rokonértelmű szót ami azonban NEM rímelt. Mert ugye ez milyen jópofa, Szerintük. Én legszívesebben FELAKASZTOTTAM VOLNA dühömben azt a perverz barmot aki ezt kitalálta!

A haroldkinghez hasonló jó emberek felakasztanák azokat, akik olyan verset írnak, ami nem rímel. Ilyen egy igazi jó ember. Hogy nem sül le a bőr a pofádról, amikor arról hazudozol, hogy jó ember vagy.

A jó emberek szeretik jobbá tenni a világot, ennek legegyszerűbb és leghatékonyabb eleme pedig az, ha kiirtják belőle a rosszat.

Aki mások bosszantására hoz létre valamit, az márpedig ROSSZ.

Megjegyzem amúgy, nem az a lényeg ki mire érez-e vágyat, hanem hogy képes-e ellenállni a vágyainak akkor, ha azok a vágyak nem helyénvalóak.

Különben meg, semmi bajom se lett volna azzal a verssel, ha nem próbáltak volna arra KÖTELEZNI, paranccsal, hogy igenis énekeljem! Azaz MEG AKARTÁK ERŐSZAKOLNI AZ ÍZLÉSEMET. Szerinted ez helyénvaló?!

Tőlem akárki is énekelhet hülye direkt nemrímelő ocsmányságokat. De ne kényszerítsenek arra hogy én is énekeljem, sőt, már arra se hogy végig kelljen hallgatnom. A fülem és a torkom az én tulajdonom, oké?!

Én nem fenyegetlek. Inkább bocsánatot kérek tőled minden csúnya szóért amit korábban írtam rád és rólad. Nyilvánvaló, hogy a te életednek épp az a célja hogy troll legyél, te - és a többi troll ugyanígy - azért létezel hogy úgy tegyél mintha hülye és gonosz lennél, hogy így jobban ragyogjon a kontrasztképzés által az én zsenialitásom és szívjóságom!

Nagyon köszönöm neked tehát drága barátom a lankadatlan buzgalmadat, amit értem végzel, ráadásul ingyen!

Nem érted. Én nem akarlak fizikailag bántani. Nem az a fajta vagyok. Ha felveszem a kesztyűt kreténségi versenyben az nem biztos, hogy jót tenne Neked. Ugyanis Te felépítettél valamit imaget Magadról és sokkal többet vesztenél, mint az a pár csicska velem együtt: kisbetü, tomsolo, meg az összes kis jelentéktelen buzi, aki semmit nem bír alkotni és irígylik azt a szerény tudásomat, amit a linuxról szereztem. Hidd el kurvára nem lenne jó ha mondjuk bejárná a fél világot a szádra faszt photoshoppolt portréd. Mert Te velem ellentétben könnyen lekövethető vagy, de engem hogyan perelsz be? Nem mondom, hogy lehetetlen, de nem érne annyit az egész. Szerintem ugyanúgy nem lenne poén Veled szemben, mint amit Te művelsz egy beteg, sérült, de alkotni próbáló emberrel. Miért nem veszed elő a farkad és hugyozol le inkább egy tolószékes vagy értelmi fogyatékos embert. Kb ugyanolyan gusztustalan dolog. De ne aggódj, ezt csak végszükség esetén dobnám be, ha mindenáron ringbe akarnál szállni velem ki tesz túl a másikon poénból. De ennél is tudok rosszabbat, mert élénk a fantáziám. Nem kell south parkból lopott szar módszerekkel próbálkoznom. Ha nem világos egyszerűen itt a hupon haroldkinggel (nem a segítségével!) alázlak rommá. Van egy nagyon kemény elméletem, ami lehet teljesen valós. De ha ezt leírom és ténylegesen igaz, az iszonyat kellemetlen lesz Neked. Többet nem mersz majd feljönni ide.

Szegény haroldking naív és mindig beleesik ugyanabba a hibába, amin én már túlléptem. Velem akkor tesztek jót, ha beszólogattok. Vele viszont nem. Velem ellentétben Mr. HK megpróbál normálisan hozzátok állni. Bele öl egy  csomó időt a blogolásba, aztán válaszolgat a beszólogatásokra, majd a végén, amikor betelik a pohara, szépen kitöröl mindent a fenébe. Ezzel saját magát is pofán köpve, mert a beleölt időt energiák kukába dobja, de ezzel együtt azokkal is kicseszik, akik esetleg építő jelleggel hozzászólnak, kérdeznek vagy csak szívesen olvassák. Az mindegy, hogy azért, mert tényleg érdekes és hasznosnak találják. Az sem baj, ha valaki jót szórakozik és kineveti őt, vagy akár engem. Addig nem érdekes, amíg ezt mindenki a saját magánügyeként kezeli.

Kedves gentoojedi, nagyon szépen kérlek, kegyelmezz meg NagyZ-nek! Tudom, én is sok-sok csúnya dolgot írtam neki és róla... gyakran elkapott az indulat... de, hát ugye akármilyen Tökéletes legyek is, a Tökéletességnek fokozatai vannak, nem értem el még akkor a Legfelsőbb Szintet... s az alsóbbrendű, mundán ösztönök néha még elhatalmasodtak rajtam, elhomályosították az éleslátásomat...

De most már rájöttem, hogy NagyZ igazából egy remek ember! Mert most gondolj bele, milyen hűen szolgál engem: mekkora lankadatlan hévvel, mekkora serénységgel és buzgalommal trollkodik, kizárólag azért, hogy megpróbáljon minél gonoszabbnak és ostobábbnak tűnni, íly módon képezve kontrasztot az ő bunkósága és az én jóságom meg okosságom közt! Nyilvánvaló, számos nemesebbnél nemesebb erényem így még fényesebben ragyog, ő tehát egy nagy és szükséges szolgálatot tesz nekem ezzel - ugyanakkor azonban mily roppant erőfeszítésébe kerülhet ez! Mekkora önuralmába, direkt úgy tenni mintha gonosz és hülye volna! Mekkora hihetetlen önfeláldozás ez a részéről!

Háládatlan munka ez valóban, olyan mint a pöcegödör-tisztítóké: szükséges ugyan, de rém undorító. Ő mégis zokszó nélkül végzi. Minden tiszteletünket megérdemli érte! Ne bántsuk tehát őt, ne fokozzuk tovább lelki kínjait! Én inkább hálásan köszönöm neki ezúton eddigi szorgalmas tevékenységét amit a szolgálatomban végzett, mert ezzel is a lelki nemesedésemet mozdította elő!

Kedves gentoojedi, nagyon szépen kérlek, kegyelmezz meg NagyZ-nek!

Alapjaiban véve én bírom ezt a kretént, mert rokonlelkek vagyunk. Csak egy rohadt nagy baj van. Van egy elméletem, ami lehet megállja a helyét. Leírom a kedvedért, de előre szólok gyomorforgató lesz. Picit Téged is megvisel.

Az elmélet a következő: Vannak komoly emberek és vannak komolynak látszani akaró emberek, akik valójában prüdek, mert nem merik felvállalni. Mert minden áron meg akarnakk felelni a normális társadalmi elvárásoknak. Tehát nem vállalhatják fel gyermeki énüket. Az igazi és mentálisan egészséges férfi tud gyermek lenni. Aki meg nem meri bevállalni, mert a felnőtt akkor lehet felnőtt, ha komoly, azok bizonyos zárt helyeken, zárt társaságban, vagy itt a hupon élik ki elsősorban nincknév mögé bújva kielégítetlen dolgaikat. Nekem is van két barátom, aki folyamatosan keresi a társaságomat és elvonulva beszélgetünk. Egyik cimborám egy könyvtárban biztonsági őr. A legelső dolog, ha oda megyek elvonul vele, mert vállalhatatlan az társaság előtt, amit én művelek és mondok. Nagyon egyszerű példa a legelső két blogom tartalma, amit társaságban étteremben szeretek elmondani, mert ott van helye. Volt, hogy úgy menekültek el a két szomszéd asztaltól annyira gusztustalan volt evés közben hallgatni a vérző gennyes segglyukam sztoriját.

Arra akartam visszatérni, hogy NagyZ is valami elfolytott dolog miatt van ennyire RÁd gyógyulva. Ő valami programozó fejes, talán vezető Londonban. Azt tudni kell, hogy egy magas pozíció és külföldi IT-s szakmában nagy a megfelelési kényszer. Kurva jól keresnek, de nagy ára van annak. Az ilyen elfolytott stresszes komoly elvárásoknak megfelelni kényszerülő emberek valahol kitörnek és valami elfogadhatatlan dolgot művelnek. Nem Szájer féle buzulós szexpartira gondolok, de Nagy Zoltánunk szerintem azért baszogat ennyit, mert Neki erre áll fel. Kapaszkodj meg Viola Zolikám, de nem kizárt, hogy arra maszturbál, ahogy leolt, vagy arra, hogy elképzeli ahogy eszed a főtt meg nyers disznóbelsőségeket mindenféle csúszómászóval. Mondok még rosszabbat. Lehet Zoli mégsem, de a statisztika alapján valamelyik állandó trollod (kisbetu, gelei, neutrino, pepo) Rád veri.

Hát ez az elméleted sok szempontból hasonlít arra amit már én is megírtam neki: szegény valamiért krónikus kisebbrendűségi komplexusban szenved, és így próbálja azt (túl...)kompenzálni. Lehet, ő otthon egy igazi papucsférj, de itt eljátssza a nagy macsót.

De különben mindegy már, mert tegnap óta megvilágosodtam. Akármi is legyen az oka annak hogy ő ilyen, az csak a mundán ok. Az igazi, Végső Ok az az, hogy neki ilyenné KELLETT válnia, azért, hogy engem hűen szolgálhasson. Igen, a trollkodásával! Mert ugye hogy milyen hihetetlenül ocsmány! Na, mellette mennyivel szebben ragyog az én Alkotó Művészlényem, mely nem hülye trollkodással múlatja (pazarolja...) a drága időt, hanem ALKOT, illetve igyekszik embertársai hasznára lenni a blogbejegyzéseivel (például a diétás posztjaim, még akkor is ha némelyik tartalom egyeseknek vitatható. De legalább gondolkodásra serkent...).

Szóval ő is, meg más trollok is hasznosak a maguk módján. Mindenki hasznos, mert jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának...

Ott van például a Fidesz is meg Orbán Viktor. Emlékszel gondolom, más topikokban mennyit ágáltam ellenük, hogy milyen gonoszak, rohadtak, korruptak, és szívesen felakasztanám őket...

De rájöttem, ez se igaz. Mármint az nem, hogy felakasztanám őket. Mi jogon?! Csak a dolgukat végzik. Nekik is az a dolguk ugyanis hogy engem szolgáljanak. Mert korruptak az igaz, meg tolvajok, és tönkretették az országot, a demokráciát stb, de ezt ÉPP AZÉRT tették, hogy engem elüldözzenek onnan! Ha nem teszik, nem jövök ki Amerikába, nem kezdek el jól keresni, nem lenne most szuper laptopom, nem tanulok meg programnyelvet írni, legalább két regényem (köztük a mostanáig legislegjobb...) nem készül el, nem tanulok meg angolul (legalább úgy-amennyire...), nem jelennek meg egyes műveim angolul, sőt: nem jövök rá arra se hogyan fogyhatok le, nem leszek carnivore, így elég sanszos hogy mostanára már nekem is 130 kiló körül járna a súlyom mint édesapámnak volt, és meghalok!

De a Világ ezt előre látta, s mert tudta hogy nem megengedhető még hogy meghaljak mert még dolgom van ebben az életemben itt ezen inkarnációmban, így elintézte hogy a Fidesz és Orbán Viktor kerüljön hatalomra, akik direkt azért teremtettek fáradságos munkával rossz körülményeket Magyarországon, hogy nekem kedvem legyen onnan elmenni! És most is amiatt vannak még hatalmon, hogy ne legyen kedvem visszamenni, nyilván mert nem ott van dolgom még egyelőre!

Tehát mindenki hasznos, és mindenki énértem van/létezik, engem szolgál!

NagyZ is, igen. Teljesen mindegy mit csinál, mert értem van, és miattam olyan, amilyen.

Lehet, ő otthon egy igazi papucsférj

Jujj ne! Ennyire azért ne bántsd. Ez nagyon rosszul eshet neki.

hogy engem hűen szolgálhasson

Igen! Ez a kretén állat nagyuramnak szóllít. A térdemet csapkodtam, amikor olvastam. Haláli arc. Hozzá gabuccino sehol nem volt. Tényleg anno gabuccino vagy gmoore nem cseszegetett a poliverzum érádban?

A trollok engem is szórakoztatnak, meg a vérkomoly emberek, ahogy szopatom őket.

Nem emlékszem gabucino-ra, gmoore-ra se. Lehet, amikor én a HUP-ra regisztráltam ők már nem voltak itt.

Jujj ne! Ennyire azért ne bántsd. Ez nagyon rosszul eshet neki.

Lehet. De, fájdalom, a Világ célja nem az hogy igazságos legyen, prsze az se hogy igazságtalan, ez a szempont a Világot egyszerűen nem érdekli. Az se, kinek mennyi fájdalmat okoz. A Világ egyetlen célja az, hogy ÉN benne a Világban a lehető legnagyobb fokú Tökéletességet érjem el, függetlenül attól, hogy ez mibe kerül és mekkora fájdalommal jár NagyZ-nek vagy másnak. A Világ számára az ő kínjuk csak egy jelentéktelen, járulékos veszteség, ami nem számít.

Én azonban részvétet érzek iránta. Minő nyomorúságos is lehet a sorsa az enyémhez képest! Mekkora szerencse is nekem, hogy én ÉN vagyok, és nem Ő!

Kizárólag a Te saját érdekedben kérlek meg rá szeretett testvérem e Siralomvölgyben, rejtsd el türelmetlenséged szőnyegét a nyugalom ládájába, melynek kulcsát külön is elrejted egy olyan szobába aminek ajtaját hét lakat őrzi hogy hozzá ne férj egy meggondolatlan pillanatodban... mert ha nem így teszel, még a végén agyvérzést kapsz dührohamodban, bosszúságodban... hát mondd, kinek volna az jó?! Neked biztos nem, mert Te - ellentétben velem ugyebár - nem veheted biztosra hogy a Világ gondoskodik Rólad a halálod után!

Egyáltalán, gondolj csak bele. ha szétvet téged az ideg és emiatt elpatkolsz, akkor utána NEM TUDSZ MÁR ENGEM SZOLGÁLNI itt a HUP-on vagy másutt! Mekkora hatalmas veszteség is volna ez neked, nem érezhetnéd többé hogy picinyke létednek célja van: az én fejlődésem előmozdítása! S ezzel, idő előtti haláloddal így még megszegnéd irántam való legalapvetőbb kötelességedet is.

Minő borzalom is volna ez! Tehát higgadj le kérlek, nem kell így felkapni a vizet minden apróságon. Bármin is akadtál ki ennyire, felesleges. Nem ér annyit. Különben is, az ilyen gyerekes kis közösségi konfliktusok kezelését illett volna már az óvodában is megtanulnod, szóval én nem haragszom rád, félre ne érts, de azért viselkedhetnél felnőttesebben is, nemdebár?

Kedves gentoojedi, nekem gyanús hogy ennek a Polesz gyereknek állandóan a szopáson meg ilyesmin jár az esze. Mondd csak, az illető véletlen nem az az ipse-e akiről nálatok azt mesélik város-szerte, hogy rendszeresen a városhatárban fekvő szeméttelepen döfölteti véresre a seggét egy dögnyúzóval, s oda is egy szippantós kocsin viteti ki magát hetente kétszer, mert reméli így nem kelt gyanút?

Nem üti meg polesz nálam azt a szintet még, hogy foglalkozzak vele. Így nemhogy nem gondolkodtam ezen, de eddig fel sem tűnt. Kezdetben gelei idegesített, de szerencsére leszopott rólam.

Aki viszont irritál az kisbetu. Lehet kicsinálom. Ha hozzá való stílusos halálnemet választhatnám neki, akkor azt választanám, amit normál esetben a legádázabb ellenségemnek sem kívánnék, de kisbetu (csupa jelentéktelen kis betűvel és ekézett ékezet nélkül, nos neki nem való más halálnem, csak kizárólag a szarbafojtás.

Ide válaszolok, de ez minden beírogatónak szól. Nem szoptuk fel egymást, csak megtaláltuk a közös hangot. Ha megnéztétek haroldking elleni munkásságomat, hát torony magasan a legmocskosabb, leggátlástalanabb beszólogatója voltam. Még szegény megboldogult édesanyjáról is gusztustalanul undorító és tiszteletlen dolgokat mondtam. De HK mégsem zavart el. Mert Ő igenis jó ember. Valszeg valamennyire autista is, nem tudom. Ugyanis VELETEK ELLENTÉTBEN tudtam olyat alkotni, amiben nyomokban értékeset talált. Pedig HK-nak vannak komoly követelményei a színvonalas írást illetően. Neked polesz meg kisbetűnek is a legnagyobb bajod, hogy esélyetek sincs HK számára bármilyen szinten minősíthetőt alkotni.

Mellesleg az jellemző rátok, hogy dicsérni nem tudtok, csak kritizálni. Miért nem gratulált HK-nak semelyikőtök, hogy a szokásos blogjaihoz képest elég tömörre sikerült ez.

Kedves Gelei. Te is egy troll vagy. Nagyon örülök, hogy találsz közbe-közbe humorosat az írásaimban. De ahol meg találsz, ne fogd magad vissza. Nyugodtan írd bele, hogy na ez és ez végre humor a többi szarodhoz képest. Vagy ez jó, de ez nem annyira, itt mondjuk arról kellett volna és így meg úgy. De nem. Ha ilyet találsz, akkor azt is felhasználod mások kritizálására.

Próbálj Te is alkotni. Például csinálj ellenblogot a Microsoft védelmében. Miért olyan nagyszerű cég. Lenne okod hajbazer antimicrosoftos blogjaira/kommentjeire okod.

Mellesleg maradéktalanul egyetértek vele a microsofttal kapcsolatos negaítív véleményével kapcsolatosan kapcsolatban, bár egyáltalán nem vagyok hajbazerrel kapcsolatban. Az Ms. végtermékeivel nem, de a módszereivel igen.

Neked még szerintem a WC papírod is microsoftos.

Szóval HK VELEM ELLENTÉTBEN jó ember! Csak akkor kezdjetek ki vele, ha nem féltek a haragomtól.

Nagyon örülök, hogy találsz közbe-közbe humorosat az írásaimban. De ahol meg találsz, ne fogd magad vissza.

Ack, igyekszem észben tartani.

Például csinálj ellenblogot a Microsoft védelmében.

Nem sok értelme lenne, bizonyos MS termékeket szeretek (Xbox, Azure, .NET és a hozzá tartozó ökoszisztéma, stb.), a legtöbb indifferens (Windows, Office, Visual Studio, ...), néhányat pedig borzasztónak tartok (TFS/TFVC, Azure DevOps, ...). Nem akarok ellenblogot csinálni, mert:

  • az aktívan kommentelő userek nagyobbik része vallási fanatizmussal nyomja pro-kontra, mindkét tábornak kb. kőbe vésett véleménye van
  • nem lenne elég kontent - a napi dolgaimhoz nem kapcsolódó területekről max a nagyon nagy jelentőségű eseményeket követem
  • nem vagyok elég motivált ahhoz, hogy ugyanarról a témáról írjak sokáig, szívesebben foglalkozom minden nap mással

Neked még szerintem a WC papírod is microsoftos.

Hát ez van. Ha az MS-ről van szó, akkor MS shill vagyok, az Apple threadekben meg Apple fanboy. Azzal meg nem is zavarnám meg az összképet, hogy jónéhány évvel ezelőtt meg Linuxot promotáltam ha kellett, ha nem. Anno egyetemen százas nagyságrendben osztottam szét Fedora diszkeket. Gondolom az is baromi idegesítő volt sok embernek. Mostanra leszoktam arról, hogy ideológiai alapon közelítsek az iparhoz. Ettől még ha valakinek más a véleménye (ami rendben van), akkor úgyis az marad meg benne, hogy MS shill / Apple fanboy vagyok. Én meg leszarom már, úgyis csak annyi érdekeltségem van ezekben a cégekben, hogy merrefelé megy a részvényeik ára. :)

Szóval HK VELEM ELLENTÉTBEN jó ember!

Minden basztatást és személyeskedést félretéve, én úgy gondolom, hogy először le kéne dolgoznia a mérhetetlen frusztrációt, ami dolgozik benne, és utána kéne visszatérni erre a kérdésre. 

Minden basztatást és személyeskedést félretéve

Én szenttül hiszem, hogy a csávó legalább kicsit autista, remélem nem sértődik meg emiatt. Szóval azért fejeztem be részben a basztatását, mert szerintem jóérzésű ember nem bánt csúnya szóval rokkantat. Gondolom Te se csinálnád egy kerekesszékessel, meg egy down szindrómással sem.

Látom Benned a hozzászólásaid alapján azért van értelem (mentális is és szakértelem is), nem úgy mint kisbetűben. Ő a legbutább a HK elleni brigádban (röviden HEB) és nem kizárt, hogy Te meg a legértelmesebb, viszont a legkreténebb címet NagyZ érdemelte ki. NagyZ beszólásain visítani szoktam. Szerintem ennek az állatnak HK is élvezi a humoros beszólogatását. A HEB tagjai: kisbetű, neutrino, pepo, gelei, NagyZ

Nem izgulok. Veled is komoly terveim vannak. Ne ess bele abba a hibába, mint HK, hogy nem néz ki belőlem dolgokat. Még lesznek meglepetések. Csúnyán ki foglak használni kisbetű észbontóan galád és feltűnően nyilvános mentális és virtuális lemészárlásában.

Mert Ő igenis jó ember. Valszeg valamennyire autista is,

Nem, nem vagyok autista. Asperger-szindrómás vagyok, ezt többször leírtam már. Annyi igaz, a jelenleg használt besorolási rendszerben ez is az „autizmus-spektrum” részének van tekintve hivatalosan, de ez egyrészt nem volt mindig így, másrészt jelenleg is sokan vitatják ennek jogosságát. ÉN IS. (De komoly pszichológusok-pszichiáterek is...)

Sokan összekeverik az autizmust az aspergerességgel, csak amiatt, mert akad néhány látványos de felszínes tünet, ami mindkettőben azonos vagy nagyon hasonló. Csak, tudod, ez olyan, mintha azt mondanák, a nátha, influenza, Covid-19, tüdőgyulladás, pestis és hörghurut mind egyazon betegség, a „mellbetegség”, csak mert mindegyiknek lehet az a tünete hogy a beteg lázas és köhög...

Na, a mai pszichiátriának ilyen „mellbetegsége” az „autizmus”. Egy hülye címke, amit mindenkire ráhúznak, akinek beilleszkedési problémái vannak. Holott ilyesmi hogy autizmus, nincs, épp annyira nincs, ahogy nincs „mellbetegség” se. Sokféle dolog okozhat beilleszkedési zavarokat, ezeknek lehetnek közös tüneteik...

Ezek egyike az Asperger-szindróma is, igen. De nézz utána ha nekem nem hiszel: Egy igazi Aspie majdnem mindig ZSENI. Illetve nemcsak majdnem mindig hanem abszolút mindig, legfeljebb némelyikük esetén olyan szerencsétlenül alakult az ipse élete hogy nem derült ki, mi az a terület ahol ő igazából zseni...

Emellett, egy Aspie mindig jó ember. MINDIG. Természetesen ez nem úgy értendő hogy ne lehetne kiprovokálni belőle egy dühkitörést. Lehet. Talán még könnyen is. De ha nem baszogatják, ő JÓ ember. Senkire nem fog rátámadni azért, hogy kirabolja, senkit nem kezd el egy fórumon trollkodással bosszantani, nem fog senkit kiforgatni a vagyonából, stb. Sőt, inkább önzetlen, és az utolsó fillérét is odaadja a barátainak...

És emellett jelentős társadalmi igazságérzettel rendelkezik. Mondhatni, a becsületesség, az igazságszeretet valami ismeretlen módon és okból de genetikailag kódolt az ő esetükben. Ők afféle „tündérgyermekek”, még ha kissé furák is. Nyilván, emiatt semmire nem is viszik az életben többnyire...

Ezzel szemben egy igazi autista kb semmire se jó. Nem zseni, nincs belekódolt igazságérzete se, mert kizárólag önmagával törődik.

Néha olvasok újságcikket hogy ez meg ez agyonverte az anyját/nagynénjét/stb mert az mittudomén nema adott neki pénzt mozira, s a bíróságon azzal védekezik, vagy az ügyvédjei azzal mentegetik, hogy a szerencsétlen nem beszámítható mert Asperger-szindrómás.

BULLSHIT!

Egy aspergeres ilyesmit egyszerűen NEM TESZ. Lehetetlen. Ha megütik, visszaüt, s ekkor előfordulhat hogy akit megüt, meghal. Ez oké, önvédelem. De nem fog senkit agyonverni pénzért... Aki ilyet csinál, lehet autista (bár még ezt illetően is vannak kételyeim...), de nem lehet aspergeres.

Emellett óriási különbség, hogy egy autista NEM ALKOT. Egy autista remekül megvan egymagában, s nincs is semmire se szüksége csak önmagára. Egy Aspie, az más. Ő is kevés társaságot igényel, de szeret alkotni. Aztán szeret eldicsekedni is az alkotásával, de ez kevésbé fontos neki akkor is mint az alkotás. Én is így vagyok ezzel. Emiatt egy Aspie mégis inkább társasági lény, mint egy autista, mert valami csekélyke mértékben ugyan, de mégis igényli a társaságot, hogy az alkotásának legyen közönsége. Ez neki nem nagyon fontos, elviseli ha ez nem adatik meg neki, de előnyösebbnek tartja ha van rá módja.

Szóval az aspergeresség nem azonos az autizmussal.

Ugyanis VELETEK ELLENTÉTBEN tudtam olyat alkotni, amiben nyomokban értékeset talált.

Ez így igaz! Szeretném azonban itt megjegyezni, nem az a lényeg hogy „nyomokban” találtam benne csak értéket vagy lélegzetelállító csodát alkottál netán. Ez bizonyos értelemben teljesen irreleváns. Nyilván, én is jobban becsülöm azt aki nagyobbat alkot, naná, még szép, eszemben sincs tagadni! Csakhogy, és szeretném ha ami most jön NAGYON figyelmesen olvasnád, Gentoojedi:

—AZ AZ ELISMERÉS AMIT ÉN ADOK EGY ALKOTÓNAK, 80 SZÁZALÉKBAN ANNAK SZÓL HOGY Ő __AKAR__ ALKOTNI, PRÓBÁLKOZIK AZ ALKOTÁSSAL!

Az hogy kicsit alkotott-e vagy nagyot, már csak az ezen felüli 20 százalékot befolyásolja. Érted?

Albert Einsteint én nagyon tisztelem, tényleg. Hatalmas fej volt, nagy alkotó! De ami tiszteletet neki adok, iránta érzek, annak 80 százalékát simán megadom egy a hetedik általános iskoláját épp csak kijárt diáknak is, HA LÁTOM HOGY MINDEN IDEJÉBEN TANUL, hogy nemcsak azt a matekot tanulja ami a tananyag hanem azon felül is, sokat, hogy szabad idejében mondjuk azon töri a fejét, miként bizonyíthatná be a Goldbach-sejtést...

Lehet hogy soha a büdös életben semmit se fog alkotni. Sőt erre az esély óriási. Ennek ellenére, a szememben csak körülbelül 20 százaléknyira „alacsonyabbrendű” mint Einstein, mert a lényeg nem az hogy MIT alkot, hogy sikerül-e alkotnia, hanem az hogy AKARJA, hogy tesz érte, hogy próbálkozik...

Hogy az idejét nem gagyi tévésorozatok bámulására pazarolja, hogy nem kábítószermámorban fetreng, illetve nem a HUP-on trollkodik (máshol se!), hogy igyekszik fejlődni, VAN EGY NAGY ÁLMA ÉS TESZ IS ÉRTE...

Hogy nem lankad, hogy küzd... hogy - költőien szólván - „a harcosok génje” lakik benne! Nem olyan „harcosé” aki fizikailag laposra ver valaki mást, de úgy hogy nem csügged. Ha vereség éri, feláll és újra próbálja. Nem adja fel a céljait...

Mit gondolsz Gentoojedi, hány regényem van? Megmondom neked fejből, hogy fogalmam sincs róla, hehehe, nem tudom megmondani fejből... ötvenig számoltam, aztán abbahagytam... Jókora alkotás, mi?

És mennyi lenne ha a jellemem nem ilyen volna ahogy fentebb lefestettem? Na?

EGY SE. Ezt pontosan megmondhatom. SENKI nem támogatott ebben. A saját anyám se. Sőt ő gúnyolódott velem a legjobban hogy „minek írsz, a kutyát se érdekli majd, de különben se fejezed be sose”...

De én nem adtam fel. Nekem volt egy álmom, és küzdöttem érte. Néha ha nagyon elkapott a büszkeség és merészség, felcsillant előttem távlati reményként hogy a művem kinövi magát majdan trilógiává... de sose képzeltem azt hogy ENNYIT fogok írni.

Mégis megtettem. Mert volt bennem kitartás.

Ugyanezt mondhatnám el a programnyelvírásról is, de nem teszem mert már eddig is túl hosszú lett e postom.

A lényeg tehát, hogy remélem tudod, most egy „tanítást” kaptál. Meg mindenki más is.

Nem az a lényeg, amit épp alkottál mennyire jó. Pontosabban, ez alárendelt fontosságú. A lényeg hogy látszódjon belőle hogy te igyekszel. Hogy a Te utad nem azonos a TÖMEGEMBEREKÉVEL, mert te igyekszel az Alkotók útját járni. Az más kérdés, mekkora sikerrel. Lehet hogy az Alkotók közt egy nyomorult kis senki vagy még, de AZ SE SZÁMÍT, mert már akkor is messze különb vagy mint BÁRKI aki nem alkotó! Hát már hogy a csudába is így ne lenne, hiszen máris megérdemeled azon megbecsülés 80 százalékát legrosszabb esetben is ami akár Einsteint is megillette!

Mert az Alkotók, az egy FELSŐBBRENDŰ NÉPSÉG. A szememben az. Ezt itt írásba adom, nyugodtan lockolja bárki akinek kedve van hozzá.

Az alkotók, az a szememben egy külön kaszt, előkelő kaszt, felsőbbrendű kaszt. DE BÁRKI BELÉPHET EBBE, ez csak az ő saját döntésén múlik! Az ajtó nyitva, s bárki újoncot boldogan fogadunk mi Alkotók, mert minél több az Alkotó, annál szebb és jobb lesz az Élet!

Épp emiatt azonban mert ilyen könnyű oda belépni, ha valaki mégse hozza meg e döntést és nem lép oda be, hanem marad konzumidiótának, tucatembernek, az az ő saját hibája, így aztán magára vessen ha lenézem és megvetem.

Odi, profanum vulgus! - hogy a klasszikust idézzem.

Szép jó reggelt neked is kedves szolgám. Látom soha nem lesz belőled író, még mindig nem tanultad meg, hogy a „szia uram” kifejezés belső stílustöréssel terhelt, igazi művész nem használja...

De mindegy, tudom, javíthatatlan vagy, reményetelen, de nem is csodálkozom rajta, rég tudom, nem lehet mindenki olyan tökéletes mint én... szóval inkább térjünk a tárgyra és lássuk, mivel fogsz engem szórakoztatni ezen a napon? De ne valami alpári benyögés legyen, hanem olyasmi ami méltó hozzám, kimagasló szellemiségemhez! Igyekezz, ne csalódjak benned!

Szerintem NagyZ megijedett a fenyítésemtől.

Így most meg fogom nyugtatni. Kegyelmes nagy urad nem akarja, hogy bármivel is büntesselek. Akaratának szívesen teszek eleget. Önszántamból, szívesen csak kisbetut azt a kis tetut bántanám.

Yes, exactly, wholly, precisely, definitely, totally, positively and absolutely.

Elvégre, ki más is tudhatná ezt jobban mint én?!

Még neked is tisztában kell lenned azzal az tuti, hogy végtéreis az egész Világmindenség amiatt lett teremtve, hogy később amikor én is létrejövök, nekem keretül szolgáljon, amint a foglalat is csak amiatt nyer létjogosultságot hogy a benne őrzött becses drágakőt óvja, védje, s legfőképp hogy a szépségét kiemelje!

Tehát az egész Világ énmiattam létezik!

Ti, az összes többi ember (és a trollok is, még ha nem is lehet őket embernek nevezni minden fenntartás nélkül...) kizárólag amiatt léteztek, hogy legyen egyáltalán valami, amivel szemben az én fényességes létem kontrasztot teremt.

Emellett, analizálva dicsőséges életem eddigi eseményeit, lehetetlen rá nem jönnöm, hogy egy összeesküvés „áldozata” vagyok. Az „áldozata” amiatt van idézőjelbe téve, mert az összeesküvés nem énELLENEM, hanem énÉRTEM történt. S hogy ki esküdött össze? AZ EGÉSZ VILÁG!

Mert minden esemény velem összefüggésben azért történt - legyen az egy alsóbbrendű nézőpontból megítélve „jó” vcagy „rossz”, mindegy - hogy én épp olyan legyek amilyen vagyok MOST, azaz TÖKÉLETES, vagy legalábbis nagyon közel legyek a Tökéletesség állapotához.

Ha más események történtek volna velem, nem írok regényeket például, vagy kevesebbet írok, vagy rosszabbakat írok. Vagy nem alkotok programnyelvet, és így tovább. Mekkora kár lett volna, a Világnak mely elképesztő nyomorúsága! Nyilvánvaló hogy a Világ ezt nem vállalhatta fel. Tehát nagyon okosan úgy alakította az eseményeket, hogy én éppen pontosan ilyen legyek, azért, mert így van szüksége a Világnak RÁM, pontosan énrám!

Ki más is lehetne tehát fontosabb mint én, ÉN, akinek érdekében az egész VILÁG összeesküszik?!

Ó, ó, te szerencsétlen nyomorult, hiszen te még számolni se tudsz! Hol van meg az a hozzászólásom hétszáz sor?!

Persze, mi mást is várhatok el a hozzád hasonló alsóbbrendű teremtményektől... De nem haragszom már rád, valami célja - ha kicsi is - a te létednek is kell legyen, igen, ha mégoly jelentéktelen is. Sőt, a tény hogy kapcsolatba kerültünk egymással, ha virtuálisba és csekélybe is, már eleve bizonyítéka annak hogy Te is csak miattam létezel, azaz valamiféle értelemben hasznomra kell legyél.

Ez a sapkacserélgetős módszer jó eszköz arra, ha az ember tényleg tudja is használni. Szerintem önmagában nincs értelme random variálni a kis és nagy betűket. Fél órán át próbáltam NagyZ írását értelmezni, mire rájöttem az eredeti mondaton kívül nem mond semmit. Szerintem akkor van ennek értelme, ha a kiemelt betűkből új értelmes szavakat vagy mondatokat kapunk. Ehhez azonban kell egy bizonyos terjedelem is. Mivel annak a valószínűsége, hogy a kiemelt betűk abban a sorrendben legyenek, ahogy a kiemelt mondandót szeretnénk, egészen valószínű, hogy bizonyos betűk többször fognak előfordulni, hogy legyen miből kiválogatni. Az irónia benne az lenne, ha ezáltal a jelentés az eredeti mondattal vagy szöges ellentétbe kerülni, vagy bizonyos kiegészítések miatt módosulna a jelentése.

Ebből következik, hogy gelei és NagyZ ezt soha nem fogja tudni így használni, mert egyszerűen képtelenek a szófosásra.

Csak úgy megjegyzem a gyengébbek kedvéért, én minden blogomat [HK] előtaggal kezem. E blog címe is ilyen, ellenőrizheted. Ha nem kattintasz rá, nem kell elszenvedned a „szófosásomat”.

Emellett ha netántán és esetleg mégis elkövetted azt a roppant hibát hogy rákattintottál, sőt postoltál is oda valamit, még mindig nem késő, és helyrehozhatod e tévedésedet azzal, hogy leiratkozol a témáról. Ha nem tudod megugrani a leiratkozáshoz szükséges tudáslécet (bár ha erre képtelen vagy, nem is itt van a helyed a HUP-on...), akkor kérj segítséget, valaki biztos elmagyarázza neked, hogyan kell ezt megcsinálni. És azután megintcsak nem szükséges a szófosásomat elviselni, amigo!

De sokkal kevesebbszer, mint ahogy a trollok telefossák az én topikjaimat.

Aztán meg amit én úgymond „belefosok” mások topikjaiba, az ha hosszú is talán de többnyire mégis a témához kapcsolódik valamennyire. De most nézd meg ezt a szálat is - annak hogy arról kezdtek dumálni hogy én fosom-)e a szót és hova, semmi köze a topiknyitóhoz, mert se az operációs rendszerekhez, se a diétákhoz nem kapcsolódik.

De különben meg nekem mindegy már, szapuljatok csak nyugodtan, gonoszkodjatok, annál fényesebben ragyog a kontraszt miatt az én jóságom, korrektségem és tárgyilagosságom!

Talán mert azt se tudom, mit értesz azalatt, hogy „elengedni”. Mit kéne elengednem? Senkit nem tartok fogva.

Kérdeznek - válaszolok. Nem erre találták ki a kommunikációt?

Valaki mond valamit amivel nem értek egyet. Megírom a saját nézetemet. Kevesebb jogom volna rá mint másnak?

Vagy mi az a varázslatos „elengedés”?

Ha téged elkezdenek verni, ENGEDED? Ha nem, akkor miért kéne ennek így lenni virtuálisan?

A kedves jó magyar nép még mindig le van maradva. Azt hiszi ez így rendben van. Pedig Nyugaton már speciális szakkifejezés is van az ilyen internetes garázdaságra: az a neve hogy bullying.

Erre itt milyen érdekes, mindig az áldozatot szekálják hogy „benne van a hiba”. Hát a faszt!

Hogy „engedje el”. Mit? Miért nem a trollok „engednek el” valamit? Még ha nem is tudom hogy mit.

Amúgy nekem már mindegy, kezdem megszokni. De vannak még bőven akik a trollok miatt nem mernek kommentelni a HUP-ra. Ez lenne az „elengedés”? Hogy elmenni a picsába, s hagyni a terepet trollbarlangnak?

Ha téged elkezdenek verni, ENGEDED? Ha nem, akkor miért kéne ennek így lenni virtuálisan?

Amikor fizikailag vernek, akkor nehezebb jót röhögni, és elsétálni. Virtuálisan viszont elég egyszerű.

Ez lenne az „elengedés”? Hogy elmenni a picsába, s hagyni a terepet trollbarlangnak?

Igen. Mindenkinek meg kell találnia azt a közösséget, amiben jól érzi magát.

Mindkettő igaz. Énértem jött létre, hogy majd benne lehessek, mindent megtesz fennállása óta is azért hogy olyan legyek amilyennek ő szeret engem (azaz a LEGTÖKÉLETESEBB), és az is igaz hogy ha netántán és esetleg hirtelen megszűnnék, a Világ se létezne tovább, mert miért is, minek is, hiszen egyenesen következik az eddigiekből, hogy ebben az esetben a Világ további léte is célját vesztené.

Tehát amióta vagyok, azóta létezésem a Világ fennmaradásának szükségszerű és elengedhetetlen kellékévé vált. Röviden: miattam létezik.

Tulajdonképpen illene emiatt a születésem pillanatát egy új időszámítás kezdetévé tenni, hiszen az olyan fontos pillanat. Jelölhetnénk így:

Sz.E. = Születésem előtt

Sz.U = Születésem Utánj

Abba meg ne köss bele hogy de hiszen én is meg fogok halni. Persze. Ez szükségszerű, hiszen ahhoz hogy elérjem a Végső Tökéletességet, mindent (meg)ismernem kell, a halált is. Ez azonban nem azonos a megszűnésemmel amit az előbb említettem. Még ha senki más nem is születik újjá, rám ez miért is lenne igaz szintén?! Hiszen SENKI MÁS nem azonos Velem, a Csodálatossal!

Valami majd lesz velem a halál után is. Hogy mi? Mittudomén. Nem is nagyon érdekel - ráérek akkor megtudni. Minek izgassam magam emiatt? Ez az én szolgám, a Világ dolga. Nehogy már olyasmivel fárasszam magam, ami nem az én kötelességem! A Világ majd elintézi. Az biztos, a Világ sokkal okosabb annál hogy engem veszni hagyjon, mert tudja, micsoda felmérhetetlen kár és tragédia lenne ez az ő számára, s hát ekkora pocséklást már hogy is engedhetne meg magának, bolond lenne hagyni, ugyan már, nevetséges az egész feltételezés is!

Valami majd lesz velem a halál után is.

Otthon összeesel egy nem megfelelően megfőzött disznófej lakoma alkalmával, utána pedig a snack gyanánt tartott óriáscsótány és légylárva majd felfal. Amikor nem fizeted be a landlordnak a  havidíjat, majd kijönnek és összeszednek. End of story.

Hivatásos pitiáner - Dropbox refer - mert kell a hely: https://db.tt/V3RtXWLl
neut @

Hitetlenkedj csak drága barátom, annál fényesebben ragyog az én szilárd meggyőződésem a Carnivore diéta által mutatott életstílus abszolút igazságában! Nagyon köszönöm neked hogy így a hitetlenségeddel is engem szolgálsz!

Lámcsak, mondtam én, hogy mindenki énmiattam létezik! Azért hogy így vagy úgy, de hasznomra lehessen!

Jé ezt észre sem vettem. A blogolás írás miatt nem érek rá annyira olvasni. A linuxos hasonlatok szenzációsak, a Win is, a macet nem tudom. Sosem volt dolgom vele.

Annyira sokat röhögtem ezen a topicon, hogy soha nem felejtem el. Utoljára talán zoltan_1992 (meg esetleg hajbazer) idejében volt ilyen. Imádom!

Lehetne folytatni Ha az operációs rendszerek vakcinák lennének címmel. Tegnap láttam a Heti Naplóban az ATV-n beszéltek egyszerű ember számára érthető nyelven a vakcinák technológiájáról.

Csak röviden és a lényeget:

1. Generáció: legyengített vírust juttatnak a szervezetbe. Ez a kínai. Állítólag azért nem kell félni tőle, mert máig sok védőoltás ilyen technológiával készül. Bocsánat hajbi, ez a Te 64bites XP-d.

2. Generáció: csak egy részét tartalmazza a vírusnak. Tüskefehérje meg ilyenek. Bocsánat, ha hülyeséget mondok. Majd egy önkéntes doki kijavít. Ubuntu, fedora, népszerűbb disztrók.

3. Generáció: (forrás)kódot tartalmaz, nem vírust. Gyakorlatilag csak információt juttatnak a gazdatestbe és az állítja elő (fordítja le). Ezek a forrás alapú disztribúciók. LFS, Gentoo, Source Mage

Az mindenkinek egyértelmű, hogy minél újabb generációs valami, aminek nem az elsődleges vagy egyetlen célja a fogyasztás, abban az esetben minél újabb technológiával készül, annál jobb.

A végeredmény. Aki modern oprendszert akar, az gentoozik/LFS-ezik.