[Hivatalos] Mick Schumacher aláírt a Haas F1 csapattal

Hozzászólások

Követtem a pályafutást, most az F2-ben jól áll (esélyes a bajnokira), de az elején nem volt számomra túl meggyőző. Kíváncsi leszek, hogy mire viszi a nagyok közt.

trey @ gépház

Amit nem értek, hogy a hétvégén a futamon miért nem Schumacher fog menni a Haas-ban? Már megnyerte az F2-t, kéne gyakoroltatni, hogy jövőre könnyebb dolga legyen. Semmi értelme betenni egy pilótát, aki aztán nem is fog versenyezni jövőre.

A pilótával érkező esetleges szponzorok felé teljesítenie kell a csapatnak az esetleges vállalásokat, ha vannak. Vagyis a pilótát szerepeltetnie kell x nagydíjon szerződés szerint, ha az alkalmas a versenyzésre.

Ezek egyéni elbírálások szoktak lenni, amit a csapat hoz meg. Ez főként anyagi megfontolás a kis csapatoknál. Kell-e kötbért fizetniük stb.

trey @ gépház

Nem tudom, hogy Pietro Fittipaldi pontosan mennyi szponzori pénzt hoz, de gondolom Schumachernek is vannak szponzorai. Meglepő lenne, ha nem érné meg nekik gyorsan az utolsó futamra Pietro Fittipaldi helyett Mick Schumachert beültetni. A Ferrarinak is lehetne esze, hogy odaszól a Haas-nak, hogy ültessék már be Schumachert, most hogy már az F2-t is megnyerte, nyugodtan versenyezhetne az utolsó F1-es futamon. Nagyon kevés tesztlehetőség van már, minden alkalmat meg kell ragadni a gyakorláshoz.

Igen, erre gondoltam, hogy Grosjean helyére előző futamon rendben van, hogy nem Schumachert tették, meg kellett még nyernie az F2 bajnoki címet. Mostmár viszont nincs értelme Fittipaldit szerepeltetni, amikor jövőre úgysem fog versenyezni, simán beültethetnék Schumachert is akár.

Gondolom én, hogy az lehet a döntés mögött, hogy a Schumacher név ott lesz jövőre úgyis, a veretes Fittipaldi név (nem kell a családot bemutatni motorsport körökben) szintén jól "hozhat a konyhára", marketing értékkel bír az F1 számára is. Még akkor is, ha ennek a Fittipaldi srácnak azért van még mint tanulnia.

trey @ gépház