Freemail, te csodás

Köszönjük Freemail, hogy értékes munkaórákat rabolsz el százezrek életéből. Tegnap karbantartás volt a Freemailen, és azt hazudta a karbantartó képernyő, hogy minden küldött emailt meg fognak kapni a címzettek majd a karbantartás végén. Ehhez képest tegnap egész délután nem tudtam küldeni semmit freemail-es email címre, mert visszapattant a levél.

Ma már nem írja, hogy karbantartás lenne, de a freemail.hu nekem most ezt írja:

Hiba történt az oldal betöltése közben
Kategória: server_error
Leírás: all shards failed

Tehát már fél napja nem megy. Persze én nem használok freemailt, de még mindig nagyon sokan használják. És akkor van gond, amikor az ember levelezne egy freemailes címmel, de emiatt nem tud haladni a dolgaival, munkájával, mert azzal kell törődnie, hogy többször próbálkozzon a küldéssel, telefonálgasson hogy átment-e az email, vagy próbálja átszoktatni az illetőt másik email szolgáltatóra, de ez mind értékes idő.

Amíg nem volt Gmail, addig talán nagy szám volt a Freemail, de emberek, 2020-ban NE használjátok már ezt a rakás ... -t.

Gmail is ingyenes.

Vagy aki napi szinten használja fontos munkára az emailt, nem ördögtől való fizetni érte.

Ez botrány, hogy ennyi embert szivat a drága Freemail.

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 02. 12., sze – 07:41

Ez komoly vagy vicc? :) Mert viccnek kicsit erős :)

Freemail már tíz éve se működött jól. Business critical működéshez meg főleg nem lenne szabad választani. 

De akaratlanul használod business critical működéshez, amikor fontos vagy legalábbis választ váró ügyben küldesz emailt Freemailre, és utána küldözgetheted többször, meg telefonálgathatsz, meg próbálhatod átszoktatni legalább Gmail-re, és ezzel megy az idő.

LOL igen az a slusszpoén, hogy Wikipedia szerint:

A Freemailt a Soros Alapítvány C3 Kulturális és Kommunikációs Központja fejlesztette ki 1996-ban

[...]

Szolgáltató    Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt.

Felmegy az ember az origo.hu-ra, és ez jön szembe főcikk:

Támadás, fenyegetés, nyomásgyakorlás - ez van Soros szervezetének kézikönyve mögött

Biztos a Freemail szarakodása is a Soros műve, annak idején elhelyeztek valami backdoort amivel néha leállítják. Vagy inkább: az egész Freemail egy nagy Soros támadás a magyarság ellen, LOL.

Ebben mi a vicces vagy fura? Ismerek közelről olyan embereket, akik 5 évvel ezelőttig egymás faszán csüngöttek, a családjaikkal összejártak, nagy volt a happy 10 évig. Aztán egyszer összevesztek, majdnem összeverték egymást, nem is nagyon hajlandók beszélni. Mégis egy helyen dolgoznak, ha kell, munkaügyben együttműködnek.

Ha megkérdezed a véleményüket egymásról, akkor nem teszed zsebre amit kapsz.

Miből gondolod, hogy viszonyok nem változhatnak, nem romolhatnak meg és hallottál-e már olyanról, hogy a legnagyobb ellenszenvből örök barátság, vagy akár szerelem alakult ki?

trey @ gépház

Bizonyam, meg a varban regisztraltam szemelyesen a cimemet (ami azota mar nincs meg). Ott zummogtek a sarokban az 5 perces ingyenes betarcsazast biztosito modemek, es talan valami Solaris gepekkel helyben is lehetett bejelentkezni, legalabbis az X terminalra, meg a piros keretes CDE ablakban futo Netscape navigatorra emlekszem. Amugy Soros bacsi penzen iskolai szamtechtanaroknak es diakoknak tartott Linux tanfolyamon voltam ott, azota is reszben abbol a tudasbol elek...

Inkabb az a botrany, hogy epp elmeju ember meg hasznalja (doubt)

 

Szoval freemail mert megerdemled...

Nem fél napja nem megy, hanem valami nagyon bekulázott múlt héten, aztán azóta se jó. Csak néha vannak tiszta pillantai, mint a maláriásnak.

Akkor Sorosék vagy Origóék kiolvassák, hogy kinek mit írtam? (Még mindig clear text autentikáció van, bruhaha)

Mai friss, freemailes címre küldtem levelet, ez jött vissza:

Recipient address rejected: u'blocked by:
    [SERVICE_UNAVAILABLE/1/state not recovered / initialized];' (in reply to
    RCPT TO command)

2020-ban NE használjátok már ezt a rakás

Tipikus, szánalmas, fősodratú divatbuzi érvelés, miszerint valamit azért nem kéne használni, mert már régóta a piacon van. Gondolom, 2030-ban is majd az évszámmal fogsz érvelni úgy általában az e-mail ellen, illetve a Slack és egyéb idealista mocskok mellett.

Gmail is ingyenes.

Nem ingyenes. A személyes adataiddal (beleértve a személyes e-mail-jeid tartalmát), a privát szféráddal és a fiókod reklámfelületként való értékesítésével fizetsz érte.

Vagy aki napi szinten használja fontos munkára az emailt, nem ördögtől való fizetni érte.

Ebben egyetértünk. Sőt akkor is lehet fizetni érte, ha nem munkára használod. Máskülönben te vagy a termék. Bár jónéhányan büszkén állnak be e-szendvicsembernek az ingyenesség illúziójáért cserébe.

Ez botrány, hogy ennyi embert szivat a drága Freemail.

Összeszámolva a Google (Gmail) sokkal több munkaórát, wattórát pazaroltat el és CO2-t pöfékeltet el a felhasználóival, az újabbnál újabb, lassabbnál lassabb, memóriazabálóbbnál memóriazabálóbb csiligány JS-CSS-bloat felületeivel. Ettől függetlenül, igen, botrány. Minden olyan eset botrány, amikor a szolgáltató egy apró hibája vagy tollvonással eszközölt döntése százezrek, milliók megszivatásához vezet.

Nem azért nem kéne használni, mert régóta a piacon van, hanem mert a megjelenéskor még lehet, hogy cutting edge volt, de mára már túlnőttek rajta egyéb szolgáltatók, mint pl. Gmail.

Freemail-Gmail is reklámokat használ és ingyenes. A Gmailben úgy tudom kevesebb a reklám.

Freemail reklámokat jelenít meg, ami egy adblockerrel semlegesíthető. A Google a személyes adataidon és a leveleid tartalmán élősködik. [1] Gyakorlatilag mindent rögzítenek, mindent tárolnak, mindent elemeznek rólad. [2] Ezeket az adatokat értékesítik, rosszabb esetben pedig hagyják kiszivárogni. [3]

Ez igaz. Kár, hogy a HTML lehetőségeihez képest is megvan annyira minimalista, hogy senki ne akarja használni (pl. levelet egyszerre kijelölni sem lehet). Ahelyett, hogy feature-ekvivalenciára törekedtek volna. Inkább kényszerítenek mindenkit a csiligány, idealista, tapicskoló bloat felületre.

Sziasztok, nem tudjátok mi lehet a freemail.hu -val

Bejelentkezés ultra gáz, levélküldés úgyszintén, cserébe az elküldött levelet beteszi a küldöttek közé, de megkapni senki sem kapja meg. Pár napja csinálja ezt a rendszer, de infot nem látok róla. lassan 20 éve használom, de ilyen még nem volt.

Rácsatlakoznék, ugyanez a probléma a feleségem freemail-fiókjával, napok óta nem tud weben keresztül belépni, mert a login page loopolva lép be, majd kidobja és ismét be-ki-be-ki, amig aztán 10 perc után újra megáll a jelszó ablaknál (sikerült lestoppolni, az url végén valami xmldataerror van). Pop3-on lejött, ami még fent volt a szerveren, de új levél nem érkezik be, de a rá küldött levelek látszólag elmennek. Ez így vidám, mert valószínűleg az új levelek a /dev/null-ba mennek. Ma reggel óta nálam is ugyanez a hiba. Tudom, ingyenes...

--

most kaptam egy mailer daemon-üzenetet egy tegnap ilyenkor tsztként a fiókra küldött levélre, aszondja: "451 qq trouble creating files in queue (#4.3.0) (in reply to end of DATA command)" -látszólag elfogyott a hely, de nem over quota van, a mailbox szándékosan le van ürítve pop3-al. Összedőlt a freemail? Más nem tapasztal ilyesmit?

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség