Lerágott csont , SMB1 permanenssé?

Sziasztok.

Tudom a SMB1 egy nagyon elavult régi protokoll és senki nem ajánlja ennek a használatát. Nekünk jelenleg a NAS szerverünk ezzel dolgozik , és egyelőre nem akarnánk ezt módosítani. Van pár gép viszont ami furcsán viszonyul ehhez.

Tehát teljesen konkrétan az történik hogy a dolgozó bekapcsolja a gépet (WIN10) és nem éri el a megosztott mappákat. Aztán újraindítja a gépet , és akkor már eléri. Semmi változtatás nem történik újra indítás után mégis jó minden. Ha kikapcsolja a gépet ugyanez a procedúra. Ezt a problémát szeretném valahogy megszűntetni. Azért furcsa mert van olyan gép ami nem csinálja ezt , pedig nem bootol kétszer.

Próbáltam a a programok bekapcsolásánál az smb1-et ki be kapcsolgatni mindenhogy , powershell / registry ben is ügyödtem de valahogy még mindig nem adta meg magát. Esetleg van valakinek erre valami szuper praktikája , megoldása , hogy végre a gép is megértse hogy ottmarad az SMB1?

Hozzászólások

Biztos, hogy az SMB1 okozza a hibat? Ha nem piszkaltad el, a shutdown/startup jelenleg nalad "fast startup", es valodi "rendes" boot, csak reboot eseten van. Nem lehet, hogy van valami bug a halokartya drivereben, amely nem viseli jol a fast startup mukodeset? 

Szerkesztve: 2020. 12. 04., p - 10:06

igen, ez nem is fog mukodni, az smb v1et tudod manualisan engedelyezni win10ben, de utana egy reboot es ki is kapcsolja, lehet valami gpo ban van beallitva es az nem mindig fut le rendesen
volt mar itt is egy thread errol
https://www.petenetlive.com/KB/Article/0001461

Onmagaban nem lesz permanens ettől. Azt lehet tenni, hogy ezzel  engedelyezni kell, majd reboot után felcsatolni a használt hálózati meghajtókat (a szerver nevére ip-címmel hivatkozva), igy a kovetkezo reboot utan a csatolt mappa tovabbra is elérhető marad.

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség