[MEGOLDVA] A Digi milyen gyakran változtatja a publikus ip-t ?

Kb. 2 hete van a Digi optika bekötve. Szerencsére nem raktak nat mögé, de az ip címem már többször is változott. A UPC(voda)-nél szinte fix volt. Talán ha újraindítottam a routert akkor kaptam új címet, de ebben sem vagyok biztos. Szóval mire kell számítani ? Minden nap változik vagy csak most futottam ebbe bele.
Ha mindennap változik akkor tudtok valami normális dynamic dns -t javasolni. A freedns-t nem tudom beüzemelni a letsencrypt cert-el. Valahol elakad valami mert ha az egyik domainem 'A' rekordját átállítom a szolgáltatónál akkor azzal működik.  Ezzel meg az a baj, hogy a szolgáltatónál elég macerás állítgatni és nem is hajtódik végre egyből.   

Hozzászólások

Talán 7 naponta, vagy router restartkor. Legalábbis megfigyeléseim szerint.

 

Nem véletlen változik az, ne lakossági interneten "szolgáltass".

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Szerkesztve: 2020. 12. 03., cs – 19:33

Pontosan 7 naponta változik. Csodálom hogy nem raktak CGNAT mögé, 100% biztos vagy benne, hogy publikus IP-d van (kérés nélkül)?

Mellesleg megveszed legolcsóbb Mikrotik eszközt - valami 6000-8000 Ft - és csak az ingyenes cloud dns-re használod. Persze mivel belül van, ezért egy kis késésre számítani kell IP váltáskor, amin szkripttel lehet segíteni.