[HK] Normális ember már nem kommentel sehol

Belefutottam egy cikkbe a neten. Megosztom, mert mélyen egyetértek a tartalmával.

Az említett cikk ez:

https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/normalis-ember-mar-nem-kommentel-s…

(Amúgy 2 oldalas cikk, ez az első oldala csak).

Kéretik elolvasni. Amiatt hoztam ide a HUP-ra, mert itt a HUP-on teljesen ugyanazon (vadállati...) állapotokat tapasztalom, mint amikről a cik panaszkodik. Ennek alapján azonban azt kell mondjam, úgy tűnik ez a jelenség nem a HUP hibája kizárólagosan amint pedig azt hittem volt eddig, hanem ÁLTALÁNOS. Ez bizonyois értelemben jó a HUP-nak, hiszen nem lehet „őt” hibáztatni kizárólagosan, másrészt azonban annál szomorúbb úgy általában az Emberiség számára (vagy legalábbis a magyarokra nézve, mert a cikk nem említ kifejezetten nemzetközi tapasztalatokat is).

A lényeg tehát hogy a trollok és/vagy virtuálisan agresszív duvadak uralkodnak mindenütt. És ez megöli a normális kommunikációt.

Nem tudom mi lehet a megoldás. Hogy van-e. Még abban se vagyok biztos, jó ötlet volt-e megírnom e blogbejegyzést, mert tuti hogy itt is megjelennek majd a trollok és agressziv duvadak, amint a dögevők jelennek meg a vérszagra a vadonban. De megírtam, mert hátha. Hátha valamilyen értelemben segít a jobbérzésűeknek. Vagy hátha valakinek lesz ötlete.

Hozzászólások

Néha nejem mutatja mik mennek facebook-on, ahhoz képest a hup nekem igen lájtosnak tűnik.

+1

 

Nem kell minden jöttmentet felvenni. Én pl akikkel 1 évig nem beszélek, azokat simán törlöm. Ezzel a módszerrel 100 alatt van tartva az ismerős lista. Anyám követése is le van állítva mert nagyon szeret motivációs képeket, idézeteket megosztani, amitől nekem feláll a szőr a hátamon.

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Én maradtam a követés leállítása opciónál, de való igaz, hogy akivel egyszer (sem) találkoztam/beszéltem az esélytelen, hogy (vissza)jelöljem, és még az egy-két találkozás utáni "jelölj vissza/jelölj be" kérések is igen ritkán működnek nálam, bár ott már jócskán akadnak kivételek - embere válogatja, hogy tartani akarom-e vele bármilyen szinten a kapcoslatot vagy sem.

A motivációs  csingilingik és blőd okosságok (csillámpónis körítéssel súlyosbatva), meg "ha megosztod sorsoláson veszel részt" posztok tolói nálam is kiérdemlik alapból a "követés leállítása 30 napra" díjazást, aztán 30 nap után, ha nem csak ünnepi fellángolás volt a részéről, hanem mindennapos, akkor követés leállítva, aki meg idegesítően trollként nyilvánul meg, az megy a letiltottak közé.

Lassan 3 éve nincs fb profilom pont ezért. Valami primkó fasszal leállok, olyannal akivel az életbe soha nem találkoznék, ha meg igen, akkor már csak a méretem miatt is kussban lenne.  Szóval már 3 éve is ez ment a csoportokban. Sőt! Három éve már olyan volt, hogy köszönöm, de nem.

digitális csőcselék,

Ez találó.

+1

Senkinek nincs köze világod belsejéhez, neked sincs közöd mások életéhez, csak az Irgalom útján van közöd, Istenektől rendelt kötelességed.

Nem kell ezt túlrugózni. Aki fenn volt korai BBS-eken, levlistákon, IRC csatornákon, ott sem volt nagyobb eltérés. Egyszerűen, ott kevesebb ember volt jelen és könnyebben volt elviselhető ha tízből, volt egy hülye. Egyszerűen a trollkodás volt a költségesebb. Ma ez milliószor nagyobb létszámmal folyik, nem a hülyék lettek többen arányaikban, csak többet látsz belőlük. A másik, hogy az internet csodából egy hétköznapi kommunikációs csatornává lett. Az 1800-as években még szigorú etikett szerint folyt a telefonbeszélgetés, de az első hívástól számítva, mindössze 7 év kellett az első telefonos trollkodásig eltelnie. Mindenki lead a kulturából,  ha nem lebeg előtte az azonnali pofánbaszódás réme. És ez nem csak emberekre vonatkozik. Aki látott már kutyát a kerítés mögött bátornak lenni, az érti miről van szó. Az internet ugyanilyen kerítés.

"Maradt még 2 kB-om. Teszek bele egy TCP-IP stacket és egy bootlogót. "

A cikkből: "Meggyőződésem, hogy a kommentek olvasása, pláne egy észérveken alapuló válasz posztolása ma már kifejezetten mazochista, sőt szuicid lelki alkatot igényel." Na, ez faszság. Én például észérveket szoktam posztolni, de se mazochista, se szuicid nem vagyok. Valójában szórakoztat a szarvihar.

Meg is mondom mi a szerző baja, és egyben a te bajod is: magatokra veszitek a random ember beszólásait. Ezt legkésőbb oviban meg kellett volna tanulni, hogy nem szabad. Nekem anyukám megtanította: akit csúfolnak, az ha magára veszi, azzal csak még több csúfolást kap, mert a csúfolót pont ez szórakoztatja, ezért csinálja. Ha leszarja a csúfolt gyerek, akkor egykettőre abbahagyják.

Ha pedig Józsika lehülyéz, attól még nem vagy hülye, és egyáltalán nem kell rosszul érezned magad miatta. Sőt! Ha lehülyézett, időt pazarolt a figyelméből rád, akkor valamiért ezt a kitüntetett figyelmet megérdemelted, és az tulajdonképpen dicséret!

A Facebook pedig extrán a hópihék játszótere, direkt nincs diszlájk gomb, és az emberek 99%-a csupa szépet posztol, egymást nyalják körbe az emberek, pedig simán lehetne bennük fogást találni. A hülyeségre annyira felbíztatják egymást, hogy még a nyilvánvaló tévedésre sem szól senki egy rossz szót sem. Valójában ezért veszélyes, mert a sok hülye támogatást kap a hülyeségére ahelyett, hogy egy kijózanító pofont kapna, amire valójában szüksége volna.

Ha megnézed az amerikai választási kampányokat, ott is egyre durvábbak az emberek, egyre indulatosabbak, egyre fanatikusabbak, ami annyira nem meglepő, ha ezt látják a felső vezetőktől is, be is vannak zárva, egyre nagyobb a stressz, amit a média is csak gerjeszt, nem beszélve a lecsúszó, eladósodó társadalmakról.

Ráadásul mindenki nagyon okos és tévedhetetlen lett, szakértője minden témának. Egyre több az információnak tűnő átverés, propaganda, félrevezetés, ami egyszavas választ ad a világ problémáira, legyen az gazdasági, egészségügyi, szociológiai vagy kriminalisztikai. Hangulatkeltés és ellenségkeresés folyik vita helyett, véleménycikk hírek helyett.

Elkap ez mindannyiunkat, biztos vagyok benne, hogy te sem adtál 10-20 évvel ezelőtt étkezési tanácsokat és sértődtél meg ha kérdőre vonták tudományos tényekkel. Látod? Amíg a bekezdést nem írtam le talán egyet is értettél, de most személyes támadásnak veszed.

Nem adtam étkezési tanácsadást 20 éve az igaz, de csak azért nem mert akkoriban még fogalmam se volt ezekről a dolgokról. Naná hogy nem, főleg mert akkor még el se híztam, így nem is érdekelt a téma. Meg akkor még megbíztam a mainstream orvostudományban...

Amit az amerikai választási kampány(ok)ról írsz, igaz. De hadd tegyem hozzá, a mostani utóbbi kettő annyira rém durva volt hogy rengeteg embernél „kiverte a biztosítékot” itt, az egész társadalom el van képedve azon, hogyan engedhető ez meg, és ez a stílus lényegében majdnem senkinek se tetszik, még azoknak se akik maguk is elkezdték követni „mert ha a másik oldalnak szabad akkor szabad nekem is”. Itt azért igenis közbeszéd tárgya az, hogyan lehetne ezen változtatni. Szóval errefelé az emberek akarnak tenni ezellen valamit. Nem biztos hogy lesz is téve, de legalább szó van róla hogy ez így nem jó.

Szóval errefelé az emberek akarnak tenni ezellen valamit.

A Blizzard fórum jutott eszembe, ahol kitalálták 10 éve, hogy bevezetik, hogy mindenki a valódi nevével (Real ID) kommentelhet csak, aztán olyan tiltakozás lett, hogy gyorsan meggondolták magukat. Ez csak az arctalan trollok ellen védett volna, ma már dicső (és sokszor jövedelmező) dolog kiállni és névvel, arccal vagdalkozni vagy ökörségeket állítani. Ez ellen max a cenzúra működhet, ami szintén probléma.

Pedig én igenis hajlok a cenzúra felé.

És hogy a cenzura mégis demokratikus legyen, úgy kén megoldani ahogy azt már számtalanszor javasoltam a HUP-on: Mindenki korlátozott moderátori joggal rendelkezzék az általa nyitott topikban! Vagy legalábbis a blogbejegyzéseiben, ha már a fórumon nem is. Elvégre a blogbejegyzés úgyis sokkal személyesebb valami... A „korlátozott” arra utal, hogy azt én se támogatnám hogy megváloztathassa márok bejegyzését, mert azzal vissza lehetne élni. Joga lenne ellenben arra hogy nyom nélkül törölje...

Ez a legigazságosabb, mert mindenki önmaga tudja úgyis csak, hogy őt mi sérti és mennyire sérti.

Aki meg amiatt sértődik meg, mert az ő hozzászólását törölte valaki, az egyszerűen nem kommentel többé annak az ipsének a blogjába. Akár nem is olvassa azt. Semmi baj. Ha valaki túl keménykezűen moderál, túl sokszor töröl, majd rájön hogy ez nem jó, mert alig lesz hozzászólás a témáiban, mert senki nem ír neki hiszen minek is, nagy eséllyel törölve lesz...

EZ LENNE A JÓ MEGOLDÁS SZERINTEM, IGENIS!

És sietve közlöm, nemcsak a HUP-on, de mindenütt máshol is! Ezt kéne általánossá tenni, "as default"!

Nekem ez a véleményem.

És nem lenne kivételezés, ez igenis demokratikus volna, hiszen MINDENKI rendelkezne ezzel a joggal a SAJÁT topikjában!

Szerinted aki szeret rendet tartani a saját lakásában az nárcisztikus faszkalap?

A trollok kitörlése a topikból nem más mint rendrakás a virtuális otthonunkban.

Vagy más, még jobb hasonlattal élve: ha vendégek jönnek hozzád, s az egyik pofátlanul az asztalra szarik, nyilván kirúgod azonnal a házadból. na ez a helyzet a topikkal is. Ha jön valaki kommentelni, az bizonyos értelemben vendég. A troll az, aki virtuális értelemben odaszarik. Teljesen jogos hogy ezért ki legyen baszva onnan. A „virtuális vendégségből”.

Nincs itt semmi nárcizmus. Te akarod direkt félremagyarázni a dolgokat.

te azt szeretnéd, hogy csak azok a kommentek látszódjanak a hozzászólásaid és a bejegyzéseid alatt ami veled ért egyet, hogy jobb színben tüntesd fel magad. kár, hogy még mindig nem tudtál válaszolni a kérdéseimre a másik topicban. biztos nagyon kényelmetlen beismerni hogy tévedtél, és hogy nem értesz semmihez se. :D

Nem, én csak a hülye trollkodást akarom kiszűrni, például az olyasmiket amiket NagyZ szokott benyögni rendszeresen, ami alig áll másból mint „Muhaha”, minden észérv nélkül.

De különben meg nem tökmindegy? tegyük fel, úgy van ahogy mondod és minden ellenvélemépnyt kitörölnék. na bumm, MI VAN AKKOR?! Akinek ez nem tetszik, nem járna a topikjaimba és kész. És a probléma megoldva! Ugyanis a trollkodás akkor is megszűnne. Ha én ettől jobban érezném magamat, mégis, miért lenne ez baj? ha meg mégse érezném jól magamat mert túl kevés lenne a (megtűrt) komment, akkor egyrészt magamnak köszönhetném és csak magamra kéne dühösnek lennem, másrészt esetleg változtatnék a viselkedésemen, ami megint hasznos volna hiszen „fejlődne a jellemem” ugye.

Szóval miért is volna ez baj, még ha így volna is ahogy írod?

Ismétlem: Mindenki maga tudja a legjobban, mi az ami őt bántja, sérti! És ha MINDENKINEK megvolna ehhez a joga, az igenis demokratikus volna. Ha ez a szabály lenne bevezetve, NEKED IS meglenne ehhez a jogod.

A másik topikban feltett kérdésedre válaszoltam, kár hogy nem vagy képes felfogni, illetve hogy TE nem válaszoltál az én kérdéseimre - de tudod mit nem is várok már rá tovább, ne törd magad, leiratkozom arról a témáról. Elmondtam amit akartam, a tények hülye félremagyarázása a részetekről meg nem érdekel.

Akinek ez nem tetszik, nem járna a topikjaimba és kész. És a probléma megoldva!

Ez mitől jobb megoldás, mint az, hogy nem foglalkozol azokkal a hozzászólásokkal amik neked nem tetszenek?

Ha én ettől jobban érezném magamat, mégis, miért lenne ez baj?

Neked attól még ugyanúgy el kell olvasnod a trollkodást. A törléstől érzed jobban magad vagy attól, hogy mások nem látják?

Aztán valaki egy ugyanolyan témájú bejegyzést ír csak ellenvéleménnyel és onnan te leszel kimoderálva.

A törléstől érzed jobban magad vagy attól, hogy mások nem látják?

Mindkettőtől. Ha törlöm, többé már más nem látja.

Aztán valaki egy ugyanolyan témájú bejegyzést ír csak ellenvéleménnyel és onnan te leszel kimoderálva.

Semmi baj. Kezdjük azzal, elenyésző az esélye annak hogy én bárhonnan is ki leszek moderálva, tudniillik két okból:

1. ÉN NEM JÁROK MÁSOK TOPIKJAIBA DIREKT TROLLKODNI.

2. Főleg nem megyek olyanok topikjába, akikről tudom hogy trollok.

Ennek ellenére, természetesen lehet egy minimális kis esélye annak hogy valaki topikjába beleírok valamit, mely valakit nem tekintek okvetlenül trollnak így meglátogattam a topikját, ő azonban rossz néven veszi amit írtam és kitörli. Oké, no problem! Ez még mindig messze kevesebb stressz mint annak elviselése hogy semmit se tehetek az én topikjaimat telerondító trollfajzatok ellen.

Nem tudom ugyanis mit nem lehet azon megérteni, hogy nem szeretem a rendetlenséget a topikjaimban, márpedig a trollkodás ilyen memetikai szemét. Teljesen felesleges ezt FÉLREmagyarázni és más indokokat keresni hogy „nárcizmus”, meg „nem bírom az ellenvéleményt” vagy bármi egyéb. Ennek ez az oka, amit leírtam.

Abban hogy „nem bírom az ellenvéleményt”, abban például kizárólag annyi (igen apró...) igazság van hoigy:

1. Nem bírom az ellenvéleményt valóban, HA AZT ALPÁRI STÍLUSBAN ADJÁK ELŐ. Akkor nem bírom valóban. Ez igaz. Tehát nem a vélemény eltérése sért, hanem a bunkó stílus.

2. A nem bunkó ellenvéleményt se bírom akkor, ha korábban már számtalanszor előkerült, én számtalanszor megírtam rá a válaszomat, de ennek ellenére a rohadt trollok számtalanpluszegyedszerre is előhozzák mintha meg se válaszoltam volna egyszer se. Ilyen mostanában például az, hogy meddig élt a paleolit kor ősembere. Rengetegszer elmondtam már az ezzel kapcsolatos nézeteimet, minden újabb kötekedés erről csak időpocséklás és szándékos szarpofozás, azaz TROLLKODÁS A TROLLKODÁSÉRT.

Az természetesen lehetséges hogy az érveim valakit nem győztek meg. Oké. De elég nyilvánvaló akkor is hogy nekem az a véleményem amit már számtalanszor leírtam, úgysem tud meggyőzni senki az ellenkezőjéről, minden további kötekedés és gúnyolódás csak a téma szándékos szétzüllesztése. Ha nem ért egyet velem valaki, ahhoz nyilván joga van, de a trollkodáshoz nincs. Ha úgy érzi fontos hogy közölje más véleménye van, írjon annyit hogy „nem győztek meg az érveid”, vagy „fenntartom az ellenvéleményemet” vagy akármi. De ne kérdezze meg ÚJRA UGYANAZT SZÁZEGYSZERRE, úgy téve mintha réges-rég is már meg nem válaszoltam volna!

Meg az is trollkodás ami szintén e témában történt: Én írok a PALEOLIT kori ősember élethosszáról meg egészségéről, erre valaki beírja azt a hülye cikket hogy az a nyomorult RÉZKORI vadász milyen betegségekben szenvedett a halála előtt... Ki a faszomat érdekli?! Az nem a paleolitban volt!

Ez szándékos terelés a részéről, tehát igen, trollkodás ez is amit adott esetben kimoderálnék.

Rengeteg válaszom tanúsítja ugyanakkor hogyaz értelmes kérdésekre magam is értelmesen válaszolok, és nem tekintem trollkodásnak. Sőt, igazán körültekintő alapossággal, nagyon részletesen és hosszan válaszolok, kimerítően. Szó nincs tehát róla hogy velem ne lehetne vitatkozni.

De ismétlem: Még ha nem is lehetne - MI VAN AKKOR?!

Miért fél tőle a HUP közönsége hogy mindenki kapjon moderátori jogot a kezébe?! Elvégre ez csak egy lehetőség. Nem kötelezőp élni vele. Simán megteheti bárki hogy ott hagy minden trollkodást a topikjaiban. AZ Ő DÖNTÉSE LENNE:

Ha úgy kezded a mondatot, hogy "Nem tudom ugyanis mit nem lehet azon megérteni," az másnak lehet sértő, innentől ne várd, hogy majd értelmes vitában lesz részed, gyakorlatilag lehülyézed a másikat.

A nem bunkó ellenvéleményt se bírom akkor, ha korábban már számtalanszor előkerült, én számtalanszor megírtam rá a válaszomat

Szerintem ne várd el, hogy 6 órán keresztül a kommentjeid olvasgassa valaki, ha hozzád akar szólni!

Ez szándékos terelés a részéről,

Fel sem merül benned, hogy téved vagy párhuzamot von, egy másik korral? Hiszen neked is a hivatkozási alapod egy letűnt kor (nem olvastam a konkrét bejegyzést)

Ki a faszomat érdekli?!

Ilyen stílussal, szerintem ne csodálkozz semmin. Ami neked tök logikus, az lehet, hogy másnak nem az és fordítva. Próbálj kicsit a másik fejével gondolkodni, hogy mire gondolt, amikor írt neked és ha tévedett, akkor próbálj meg érvelni, nem felháborodni!

Rengeteg válaszom tanúsítja ugyanakkor hogyaz értelmes kérdésekre magam is értelmesen válaszolok,

Ez most jelen esetben nem sikerült, sokszor azt is támadásnak veszed, ami nem az.

Miért fél tőle a HUP közönsége hogy mindenki kapjon moderátori jogot a kezébe?!

Szerintem nem félnek, csak nem akarják, hogy elvesszen a véleményük. Ha nem hiszed, szavaztasd meg! Rengeteg blogmotor lehetővé teszi az előzetes moderálást az olvasói bejegyzésekhez. A HUP-on nem ez a helyzet, mégis ide írsz, az itteni renden akarsz változtatni ahelyett, hogy költöznél vagy elfogadnád.

tehát én valós számokkal ábrázoltam neked - ha már te lusta voltál utána nézni - hogy nem drágulnak, tőled jött egy válasz:

Azaz, még ha nem emelnek is árat, akkor is mgasan megfizettetnek mindent (büntit is) az usereikkel. De tényleg emelik is az árat, folyamatosan, a trend nyilvánvaló az elmúlt évek alapján.

szóval szerinted ha nem emelnek árat akkor is emelnek árat. :D:D értem. :D 

Tagadod-e, hogy az Apple termékei már általában véve is túlárazottak a minőségükhoz képest?

igen tagadom. soha egyetlen egy cég termékei sem húzták nálam hiba mentesen olyan hosszú ideig mint az apple termékei. használok hp elitebookokat, kb 10 thinkpad hosszútávon volt a kezem alatt. stb. összeszerelés, hangszórók, mikrofon, képminőség terén mindig magasan a csúcson volt, és most is ott van. trackpadről már nem is beszélve, ami mindenhol használhatatlan, kivéve az apple gépein. (mostanában a legújabb és nagyon drága windows pcknél van jó touchpad, de nem olyan jó akkor sem) nyilván te is az az ember vagy aki a nyeklő nyakló lenovojába egyből bedugja az egeret, mert egy rakás szar az összes beviteli eszköz ezeken a gépeken. a trackpointot leszámítva. szóval igen tagadom. 

Mármint úgy érted: a __trollkodásaikat__, ugye?

A hozzászólások megmaradnának. A trollkodás tűnne el.

Logikád szerint ha valaki a vendégségben az asztalomra szarik, nem lenne jogom eltakarítani a szart, hiszen az a szar nem az enyém hanem az ÖVÉ, az az ő tulajdona, a magáénak érzi...

Ami még igaz is lehet, de nem ott a helye akkor se az ÉN asztalomnál.

És ne jöjj azzal hogy a HUP nem az enyém. Persze hogy nem. De írtam már: a topikjaimat a magaménak érzem.

De annak sincs jelentősége ha valaki vitatná ezt a nézetemet. Nem ez a lényeg. A lényeg ugyanis egy sokkal általánosabb elv: az, hogy e szabályozás megteremtené a lehetőségét annak, hogy a fórumozás hangulata úgy általában véve sokkal barátságosabb legyen, kevesebb stresszel járjon, kevesebb legyen az anyázás, a gyűlölködés!

Mert a trollok most azért olyan bátrak, mert látják hogy senkinek sincs fegyvere ellenük. Mindent megtehetnek büntetlenül.

Ha úgy volna ahogy én szeretném, ez nem lenne így. A trollok idővel megunnák hogy nem jön válasz a beírásaikra, de még annyi dicsőségük sincs hogy sokan olvasnák amit odaöklendeztek: mert ki lenne törölve a piszkuk nagyon hamar!

S így a trollok leszoknának a trollkodásról, vagy elmennének olyan fórumra ahol nem ilyen a szabályozás. S ekkor a tiszta, értékes tartalom maradna meg, nem a memetikai hulladék!

Ezt kizárólag csak az ellenezheti, aki maga is troll, és nem jóérzésű ember.

Te a topikodat tartod az asztalnak. Mi van ha azt mondom, hogy a hozzászólások mind mind egy asztal és a te törlésed a szarkupac ami rájuk kerül? Minden nézőpont kérdése. Még mindig nem bírom felfogni, hogy ha neked ez ekkora lelki fájdalommal jár akkor miért jó neked itt lenni? Ezzel nem azt mondom hogy nincs itt keresnivalód, de azért felvet némi kérdést.

Azért vagyok itt, mert nagyritkán azért akad egy-egy egész normális fazon is, akivel jókat lehet dumálni némely engem érdeklő témáról. Például itt van asch akivel jól megértjük egymást a paleoval kapcsolatban, még akkor is ha én már carnivore vagyok, így hozzá képest egészen szélsőséges és radikális. De ettől még a főbb dolgokban egyetértünk „táplálkozástanilag”. Itt van Hevi, akivel jókat tudok nyelvészkedni alkalomadtán. Itt van most már dlaszlo is aki nekem hála végre bele mert vágni ha nem is a carnivore táplálkozásba de legalább a ketóba, ÉS EGYELŐRE ÚGY TŰNIK SIKERÜL IS NEKI, beválik neki, azaz máris nagy hasznára váltam valakinek, jóeséllyel életmentő hasznára mert ha ő szegénykém már most 120 kiló (vagy 130? elfeledtem...) akkor sanszos hogy hamarosan lett volna az 150 is, aminél már elég közel a vég...

De belevágott, és egyelőre minden jel arra mutat hogy sikeresen leadja a felesleges súly jókora részét, azaz a gyógyulás útjára lépett. Azaz egyáltalán ne legyél te abban olyan rém biztos hogy én okvetlenül csupa hülyeséget mondok...

Enpassant is úgy tűnik ugyanabba a táborba tartozik mint én táplálkozástanilag, sőt ha jól emlékszem a pluszegyezőkre, solt87 is (remélem jól írom a nevét). Hajbazerrel is gyakran egyetértek, sőt messze gyakrabban mint amikor nem, és szívesen olvasom az írásait. De ezek az említettek csak a legfőbbek, még akad jó féltucat akikkel tulajdonképpen semmi bajom, még ha néha van is némi ellenvéleményük, ellenben időnként el lehet velük értelmesen dumálni egy-egy téma kapcsán.

Ezt azonban mindig elrontják a trollok. BELESZARNAK. És nem értem miért. Az nem lehet érv, hogy mert nekik drasztikusan más a nézetük mint nekem. Mert vegyük csak példának az említett asch-t és Hevi-t. Rég tudom róluk, politikailag annyira szélsőségesen más táborba tartozunk, hogy direkt se lehetne ellentétesebben elhelyezni minket. ENNEK ELLENÉRE, én sosem kezdtem támadni az ő SZEMÉLYÜKET. Néha, egy-egy politikai topikban alaposan kikeltem azon politikai párt vagy eszme ellen aminek ők hívei, de ŐKET MAGUKAT sosem kezdtem sértegetni! Nem kezdtem írni olyasmiket hogy emiatt hülyék vagy akármi! És ez viszont is igaz: ők se piszkálnak engem a politikai nézeteim miatt. Tudják pontosan mit gondolok, azt is tudják hogy én tudom hogy ők mit gondolnak, és mindegyikünk a lehető legvégső határig biztos abban hogy úgyse tudja meggyőzni a másikat. Ha azonban ez igaz, MINEK VESZEKEDNI?!

A programnyelvem miatt se piszkálnak. Nem tudom egyáltalán mit gondolnak róla... Nagyon nem lehetnek elragadtatva tőle mert nem emlékszem hogy halálra dicsértek volna érte. De ez nem számít. Lényeg hogy nem piszkálnak. Ha nem tetszik is nekik a nyelvem, tudják, úgyse képesek lebeszélni róla. AKKOR AZONBAN MINEK VESZEKEDNI?!

Tehát nem bántjuk egymást. És ennek így kéne lenni minden normális ember közt. Legalábbis úriemberek közt. Amiben egyetértünk, együttműködünk, a többi meg nem számít.

Szóval van miért idejárnom, nagyonis, de jó volna a terepet megtisztítani a zavaró elemektől, a trolloktól, akik véletlenül se úriemberek.

Csak hogy ez nem a te oldalad.  Próbálok aspie friendly lenni, ezért talán sikerül egy olyan hasonlatot találni amit te is megértesz. Az a netes fórum/oldal/whatever amit nem te üzemeltetsz, hoztál létre az olyan mint egy köztérre kitett whiteboard, amire bárki írhat bármit, radírja csak a whiteboard tulajdonosának van. Te hiába írod a sarokba egy elkerített négyzetbe, hogy az a tied, attól még nem lesz az.

 

Megértetted, vagy vegyük elő a méhecskéket és a bibéket?

Aláírás _Franko_ miatt törölve.
neut @

Nagyon furcsa dolgokhoz vezetne ez... Mondjuk én nyitok a blog-bejegyzést 'Nem szubitál a zseltox magas páratartalom mellett' címmel; erre jön sok okos ember azzal, hogy ők a zseltoxot citromlével szeretik, tehát én nem értek ahhoz amit csinálok; erre én meg gonoszul kitörölném a felesleges beszólásokat, ahelyett, hogy egyenként bosszankodjak mindegyiken...

Tudni kell, hogy hol szabad tartalmat és hozzászólást írni.

FB-ra beszabadult már boldog-boldogtalan... Egy klasszikust idézve: "Ahhoz, hogy gyermeked megszülethessen, először regisztrálnod kell FB-ra". Tömegközlekedésen elkapott beszélgetés két nyugdíjas között: "Te fenn vagy az interneten?"... A sok idióta, barom akiknek a FB = internet nincs sok fogalmuk az internet íratlan etikettjéről. A fiatalok többsége már rég elpártolt a FB-tól. Sok embert ismerek, akik már csak azért maradtak, hogy az idióta posztokat lássa, hogy legyen min röhögni vagy direkt trollkodnak.

 

Ugye nagy a kísértés az interneten, mert akár több száz, több ezer kilométerről lehet mindenkinek beszólni mindenféle következmény nélkül.

 

Viszont azt se felejtsük el, hogy ez mindig kétoldalú dolog, hiszen a "szerzőnek" is kell egy ingerküszöb, hogy mit fogad még el és mi az ami már nem.

Itt a HUP-on még én személy szerint nagyon kevés alkalommal találkozom olyan vitával, ami már nálam veri ki a biztosítékot. Ehhez képest párom szokott mutatni olyan FB posztokat, ahol a kommentek íróit egyesével keresném meg személyesen és verném a fejét a falba. Pontosan nem emlékszem már, de talán egy kismama csoportban volt egy kérdés, de olyan, hogy még én is furcsán néztem mikor olvastam. A sok hülye nyomta az okosságot a kommentek között, majd jött egy személy, aki leírta, hogy az amit állítanak és már maga a feltevés is hibás és szépen leírta a dolgokat, de tényleg olyan volt, ami józan ész szerint is úgy lenne... És szerencsétlen jóakarót szedték szét a további kommentekben.

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

Ez a digitális vandalizmus akkoriban kezdődhetett amikor elkezdtek az emberek úgy válaszolni emailekre, hogy a választ a levél felé írták, nem a sorok közé ahogy normális. Aztán ez odáig fajult, hogy már magázódtak is emailben, nagybetűket is mertek használni egész mondatoknál és színeket, meg 40-es betűméretet! Aztán elkezdték ezeket az elcseszett smiley-kat használni mint pl "(:" amikor mindenki tudta, hogy csak a ":)" ill ":-)" a normális. A szándékosan helytelenül írást se feledjük el a felsorolásból.

Szerintem ez egyáltalán nem újkeletű dolog, az újdonság benne max az, hogy az algoritmusok/cégek átszabták a ismerősi/szűkebb kör definícióját.

Ha egy asztaltársaság túl nagy, képtelenség beszélgetni. Tapasztalatom szerint ilyenkor vagy van egy/több hangember aki a többit szórakoztatja, vagy mindenki a mellette ülő 2 emberrel próbál beszélni az egyre nagyobb háttérzaj mellett.
A hangemberek jó esetben tényleg szórakoztatóak, de sajnos van az a típus is, aki hangerővel próbál kompenzálni/érvényesülni.

(Sőt, régen az IRC szobáknál is megvolt ugyanez, kb 30 főig kezelhető volt (szerintem), utána meg mintha a matrixban lettél volna...akik pedig aránytalanul nagy timeslotot vindikáltak maguknak, kapták a flood bant. Most kb ez hiányzik, nincs limitálva a napi kommentek száma+unique felhasználó azonosítás)

Szóval az van, hogy az optimális asztal méretét nem te/ti határozzátok meg, hanem valaki más. Kb mint ha a pincér találná ki, hogy neki(!) mi az optimális, aztán örülj neki (valószínűleg nem fogsz).
Ezenkívül már huszon-harmicéve is létezett a lakógyűlések hangos kisebbsége, ami idővel belterjes többséggé avanzsált (vö. buborék). Szimplán azért, mert az embereknek nincs lehetőségük megválogatni, kit engednek oda (vö. pincér összetol 2 tökidegen asztalt, mert akkor még befér egy harmadik is).

Megoldás? Vagy keres az ember egy kevésbé tahó pincérrel rendelkező helyet (amíg létezik ilyen), vagy a házibulikat kezdi preferálni, és a házigazdák szerint szelektál.

Ennek a facebook/googleads világnak akkor lesz vége szerintem, amikor előcsillan a többség számára is, hogy ez ugyanaz a féreg mint az email spam, csak másként csomagolva. Mondjuk nagy reményeim nincsenek :)

"The only valid measurement of code quality: WTFs/min"

Szerkesztve: 2020. 12. 02., sze – 09:13

'Neked telik pitére?'; 'Sütögetsz, agymosott birka, hogy abból is a háttérhatalmak lakjanak jól?'; 'Narancsos pite, mi? A jó édes...'

Az ilyen embereken kene kiserleti gyogyszereket es gyogymodokat kezelni, hogy valami hasznuk is legyen.

HK: itt a troll(etető) te magad vagy. Itt még lehet normálisan beszélni és szoktam is. Ha szerinted itt csupa vadállatkommentelő és szétcseszett téma van, akkor valószínűleg csak a saját témáidból indultál ki, és akkor keresd meg, mi lehet a közös nevező :). Amúgy a cikk állításai jogosak, és tényleg jelen van mindenütt, főleg a politikai újságcikkek mentén. Sokáig azt hittem, ezek fizetett trollok vagy csak viccelnek, de a valóság szomorúbb, ezt sokan meggyőződésből csinálják.

Megpróbálom neked összefoglalni.

Ha elindítasz egy értelmes beszélgetést, arra többségében értelmes válaszok fognak jönni. A peris topikodban megírtam kb az idei leghosszabb hupos kommentemet, felsorolva egy csomó észrevételt. Érdekes módon nem álltam bele, hogy van-e értelme még egy nyelvnek, nem trollkodtam szét a beszélgetést, sőt, amikor válaszoltál (kb. minden felvetéssel ellenkezve), abból sem lett semmi ellenkezés részemről.

Ezzel szemben vegyük pl. a tegnapi apple-s beszélgetést, amiben azonnal egy ordas nagy hazugsággal/tévedéssel kezdtél a vezeték nélküli fülesekről. Nyilván ebben az esetben nem lesz kedvem érdemi vitára, csak odavetek neked valami baromságot, amin tudsz csámcsogni, miközben tovább építed a tévképzeteidet, amik valami évtizedes frusztrációra épülnek.

Nem látod a két ok-okozat pár közti különbséget? Mindkét esetben ugyanazzal a "trollal" beszéltél, mégis normális választ kaptál az egyik esetben, és szándékos vérszívást a másikban. Mi lehet vajon ennek az oka? 

biztosan mindenki mással van a gond, sajnos te egy túl tökéletes ember vagy. onnan nézve mindenki hülye és troll. 

szerintem az a döbbenetes, hogy nők és nyugdíjas korú nénik is gyűlölködnek (nem kicsit)

"ha valakire rá kiabálunk, hogy rendszergazda akkor az is - szerződés, fizetés csak az átkos időkben kellett" 

és 100 éve még boszorkányt is égettek 

En szorakoztato cellal hasznalom, ha mar a baratok koztot bezarjak...

Ertheto is, hogy nem nezik, minek ha sokkal jobb a musor es az egesz a zsebedben van...

Arctalansag dolga ez, a legtobbje meg nem szokta meg, hogy visszahullhat ra. Tapasztalas eseten meg megy a csodalkozas, hogy de.....

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

Én azt vettem észre, hogy az internet sokak számára eszköz, hogy a bennük IRL felgyűlt frusztrációt kiéljék magukból. 
Úgy augusztus elején valamikor  "beazonosítottam" velem egy társasházban élő, hétköznapokban full korrekt, udvarias, harmincas korú nőt. Hát, hihetetlen volt megélni, ahogy az eleresztette magát egy fórumon. Kő kövön nem maradt. 

Kérségkívül rákereshettem volna, de nem éreztem olyan sürgősnek a válasz megtudását, ellenben a kérdés feltevése rövidebb ideig tartott itt, mintha rákeresek.

De benned se buzog túlzottan a lélek jósága, mert e gúnyolódó post helyett simán beírhattad volna a rövidítés feloldását is, az több jószándékra utalt volna.

Inkább örülnél, hogy meghagyta neked az ALKOTÁS örömét, uram.

MegALKOThatod magadnak az említett kérdő mondatot, és beleALKOThatod a kedvenc böngésződ által a kedvenc keresőmotorodba. Sajnos az a hátránya tényleg megvan a dolognak, hogy ezesetben nem érdemes a világhíres szószátyárságodat alkalmaznod, desőt inkább tömör keresőmondatot kéne ALKOTNOD.

Hidd el, az eredmény az ALKOTÁS minden fáradságát el fogja feledtetni.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Ez igen, micsoda csodálatos gonoszság hogy ezt ideförmedted! Mit szívtál amitől ilyen remek ihleted támadt? Adhatnál belőle NagyZ-nek is mert ő most legutóbb egy másik topikban nagyon harmatgyengére sikerítette amit beírt... De Te, ó, te itt most alaposan kitettél magadért, gratula érte! Csak így tovább! Végülis hozzád ez illeik a gonoszság, és nem az Alkotás.

Minő szerencse, hogy legalább tényleg nincs is fogalmad az Alkotás lényegéről, ha egy google-keresést próbálsz alkotásnak feltüntetni... Így nem fenyeget téged az a veszély hogy valami másba kezdesz a gonoszkodás helyett. A suszter maradjon meg a kaptafánál, ugye.

Remélem élvezed a Sötét Oldal mámorító örömét. Ugye milyen jóleső bizsergést okoz a lelkedben a gonoszság? Abba ne hagyd, mert troll barátaid csalódnának benned!

Látod: ez az egész ami itt ment és megy, s amit te magad is művelsz, kiválóan igazolja a topiknyitóban lefektetett állítást: normális ember már nem kommentel sehol.

Elég egy ártatlan kérdést feltenni ahelyett hogy az ember a keresőt venné igénybe, s máris ugrik neki (ellene) mindenki mint a farkasok a vérszagra.

Ez szerinted normális viselkedés? Te magad is normálisan viselkedtél talán? JÓINDULATÚAN?!

Frászt. CSŐCSELÉKKÉNT VISELKEDTETEK. Természetesen ezzel is azt illusztrálva, ÉN mennyire különb vagyok nálatok. Még ha fel is tételezzük hogy esetleg és netántán hibát követtem el mert kérdezni merészeltem a kereső használata helyett (bár fel nem tudom fogni ez miért lenne akkora nagy vétek) még akkor is az van hogy itt mindenki mindent elkövetett arra hogy engem megalázzon, veled az élen, ami minimum aljas és undorító dolog.

Tehát ti aljasok és undorítóak vagytok. Oh, mennyire kimagaslik az én összes létező erényem e nyomorúságos környezetből! Hiába, meglátszik hogy trágyadombon nő a legszebb virág mindig!

Leírod, hogy egyetértesz, majd 3x olyan hosszan ecseteled, hogy nem ismered az IRL jelentését. Mi ez ha nem szófosás? És itt nem arról van szó, hogy önmagában nem hosszú a commented, hanem a commenteden belüli arányokról. Az meg, hogy megint szószerint értesz mindet, pl hogy egy google keresés megfogalmazása alkotás lenne... :D

Te azért kaptad azt a választ amit, mert te te vagy. Nem mindegy, hol hogyan, mikor, ki és kinek teszi fel a kérdést. Ennek megfelelően érkezik rá válasz.

És most elárulok valamit kedves troll barátaim. Természetesen tudom használni a google keresőt. Ez egy TESZT volt, egy troll-csali, direkt azért, hogy igazoljam vele a topiknyitóba belinkelt cikk igazságát! Nem véletlen hogy épp e topikban alkalmaztam, ami erről szólt, hehehe... Ugye milyen nagyszerű vagyok? Hihihi meg hehehe meg hahaha és bruhaha meg muhaha!

Az egyik legnagyobb troll te vagy a HUP-on.

Köszi szépen!

Miért olyan nehéz három betűt beírni a keresőbe?

Ha azután hogy gúnyolódni kezdtek emiatt, beírtam volna a keresőbe, a trollok nyertek volna. Nem ért meg ennyit nekem a kíváncsiságom kielégítése, bevallom őszintén. Én olyan vagyok hogy parancsra még azt se teszem meg legtöbbször amiről magam is jól tudom hogy jó, előnyös lenne nekem. A behódolás olyasmi, amit biztos nem nekem találtak fel.

A keresőbe írni azelőtt kellett volna, hogy posztoltad a kérdést. Csak akkor hogy játszottad volna el az útszéli riherongyot, aki csöcs- és pinavillantás után önmagát felárazandó kelleti magát...?

Te nem tudsz behódolni, mert újból és újból saját magad dobod el a méltóságod a magadról való ellentmondásoktól hemzsegő áradozásokkal.

:)

Leírtam fentebb világosan: gyorsabb volt feltenni a kérdést itt, mint a keresőben kutakodni. Na most ezt vagy nem vagy képes megérteni, olyan síkhülye kretén vagy, vagy - amit én sokkal valószínűbbnek tartok - nagyonis megértetted, csak úgy teszel mintha nem értenéd, mert jópofának tarod hogy virtuálisan belém rúgjál. De nem sikerül, mert ezzel maximum azt bizonyítod hogy te is gonosz vagy, s ezáltal az én jóságom még fényességesebben tündököl.

Te mindig csak feltételezel rólam dolgokat, kedves barátom.

Amiről nem blogolok, azt még azért megtehetem, nem kell neked, meg minden éhenkórásznak tudnia róla.

A bátorságodat tényleg irigylem. Nem is irigylem, ez nem jó szó. Csodálom, ez a megfelelő.

"Normális ember már nem kommentel sehol." (c) Poli

Elismerem, most roppantul megleptél! Miféle bátorságomat irigyled vagy csodálod?! Igaz hogy magam is annak tartom magamat, s nem is ok nélkül mert hogy bátor vagyok már nem is egy elég komoly életeseményben fényesen bebizonyosodott - csakhogy ezekről te nem tudhatsz mert egyáltalán sehol se dicsekedtem el ezekkel (hm, magam se értem miért, ahogy így belegondolok...) és ha netántán és esetleg ez meg is történt volna csak már nem emlékszem rá, az akkor se a HUP-on volt vagy bármi olyan fórumon amit te látogatni szoktál!

Az ALKOTÁSON kívül semmihez nem ért.

Ahogy így belegondolok, még csak nem is előnyös ha egy Alkotó máshoz is ért mint az alkotáshoz. Kifejezetten előnytelen neki, ha ért máshoz is. Akkor ugyanis ideje egy részét arra a „másra” fordítja amihez még ért az alkotáson kívül, aminek egyenes következménye hogy kevesebb időt szán az alkotásra, tehát kevesebbet alkot.

..hogy rövidre legyen zárva a téma.

Értékelem a jószándékodat, de naív voltál. Előre tudtam, hiába köszönöm meg neked a megfejtést, ezzel nem lesz „rövidre zárva” a téma, mert a trollok tovább folytatják majd. ÉS IGAZAM LETT.

Ahhoz hogy ennyivel rövidre lehessen zárni a témát, normális virtuális nközösség kellene, de a HUP minden csak nem az. Sőt, kérdéses, létezik-e EGYÁLTALÁN olyan virtuális közösség az Interneten ami e feltételnek megfelel. Az egész topiknyitója e blogbejegyzésnek épp erről szól. Az itt történtek kifejezetten pompásan illusztrálják pontosan a topiknyitóba belinkelt cikk mélységes igazságát.

Mondjuk hogy te megpróbáltál normálisan viszonyulni a témához, de hiába: látod, kisebbségben vagy. Még velem együtt is.

Egyszerűen a JÓ, a NORMÁLIS emberek az Interneten kisebbségben vannak. A hangjukat mindig elnyomják a trollok, a macsóskodók, az önjelölt igazsságszolgáltatók akik virtuálisan jól „megbüntetik” azt, aki picit is hibásan viselkedik SZERINTÜK. Ürügy pedig mindig akad ugye.

Ilyen esetben mint ez az IRL kérdés, 3 lehetséges megoldás a normális.

1. Valaki beírja a választ és kész.

2. Valaki beírja a választ, és esetleg megjegyzi mellé hogy előbb is választ kaphattam volna a keresővel. Te ezt tetted. Te tehát normálisan reagáltál, ez oké.

3. Aki olvassa a kérdésemet, vállat von hogy „ez hülye, vagy lusta. Megérdemli hogy ne kapjon választ, nem foglalkozom vele” - és ennek megfelelően NEM IS KOMMENTEL SEMMIT.

Ezzel szemben itt mi történt? Egyetlen illető viselkedett normálisan, TE, a többiek PONT úgy, ahogy arról a topiknyitó cikk szólt!

Szomorú körkép az Ember virtuális elállatiasodásáról.

 

És most elárulok valamit kedves troll barátaim. Természetesen tudom használni a google keresőt. Ez egy TESZT volt, egy troll-csali, direkt azért, hogy igazoljam vele a topiknyitóba belinkelt cikk igazságát! Nem véletlen hogy épp e topikban alkalmaztam, ami erről szólt, hehehe...

Ugye milyen nagyszerű vagyok? Hihihi meg hehehe meg hahaha és bruhaha meg muhaha!

Közlendőm igazságtartalmát az bizonyítja hogy ÉPP EBBEN a topikban történt mindez, ami szándékai szerint arról szól, hogyan trollkodnak az emberek az interneten. E hozzászólásoddal is csak azt bizonyítottad még jobban, hogy a topikban felvetett probléma mennyire létező, nagy, és aktuális.