Linus Torvalds: Linus 2.6.29-rc4

Címkék

"Újabb hét (és még egy fél), újabb -rc. Architektúra frissítések (sparc, blackfin), driver frissítések (dvb, mmc, ide), ACPI frissítések, FS frissítések (ubifs, btrfs)," - kezdte Linus a 2.6.29-es kernel negyedik kiadásra jelölt verziójának bejelentését. Majd hozzátette, hogy ami még fontosabb, hogy az emberek valóban dolgoznak a regressziók javításán, és hogy a patch remélhetőleg egy szép csokorra valót kijavít majd a vezető regressziók közül anélkül, hogy túl sok új mutatkozna be nyomán. A bejelentés elolvasható itt.

Hozzászólások

27-es kernel nem kapcsolja ki a gépem. 28 sem. 25 még kikapcsolja. 26-ot nem próbáltam. remélem kijavítják:)

Ki lett innoválva = Valamelyik divatfeature nagyobb prioritást kapott, mint az általános stabilitás, ezért szarrátörték a régi funkcionalitást, csakhogy villoghassanak a senki által nem kért, de jól promózható új fícsörrel. Ennél lejjebb már csak az van, amikor valamelyik idealista fősodratú barom nekiáll refaktorálgatni egy jól működő kódot, csakhogy olvashatóbb™ legyen, mindenféle hozzáadott érték nélkül amellett, hogy elbassza. Hogy mi az olvasható™, azt persze ő dönti el a babzsákjáról, Udemy-kurzusokban látottak alapján.

azt gondolom te is tudod h valszin az aki a standby reszet irja a kodnak az nem ugyanaz mint aki mas featureon dolgozik?

Igen, tudom. A "feature" itt nyugodtan lehet egy új csili-CPU vagy csilihardver standby-ának támogatása, ami igényel annyi módosítást, hogy a régit eltörje.

Hogy a klasszikust idézzem: https://imgs.xkcd.com/comics/supported_features.png

CPU alrendszeren dolgozik az nem fog dolgozni a video alrendszeren

Ez világos, a hangsúly nem ezen van, hanem azon a hozzáálláson, hogy "nade ki akar smooth videókat nézni?". Babzsákfejlesztőék eltörik a standbyt a 2-4. generációs gépeken, majd felteszik a kérdést, hogy "ugyan, ki használ ilyet?", hiszen ők minden évben új erőművet vesznek, 64 GB RAM-mal, 2 TB SSD-vel és 8-16 maggal. Erről a fajta arroganciáról van szó, nem arról, hogy ki milyen alrendszert fejleszt. A meme meg nyilván túlzó és szarkasztikus és inkább trollkodásnak fogható fel, ugyanakkor létező jelenségek ihlették.

btw nem hiaba nem hasznalok linuxot desktopra ;)

Nem hiába én sem.

Ki tudja, ebben talán még működött a nouveau driver, nem úgy, mint az 5.9.11-ben. :P

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE