Intel NUC6CAYH

Lecseréltem több mint 10 éves laptopomat, ami még mindig működik, de az egyik zsanér kihalása és házi megjavítása után a másik is kipusztult, amivel már nincs kedvem szórakozni. Ezen kívül, sosem hordoztam.
Az új gépem Intel NUC6CAYH, 2x4GB DDR3L 1866 MHz RAM, 240 GB SSD.
Debian szépen felkúszott rá, semmi gond. Az eddigi i3-2348m CPU-val szemben 28W TDP, ez 10W TDP. Teljesítményben hol jobb, hol rosszabb. Mivel csak netezek, zenét hallgatok, esetleg film, erre ez is bőven elég. Ja, és a 14"-os gagyi kijelző helyett most egy IPS-es 24"-os monitort fogok nézni. Ég és föld.

3 év gari mindenre.
Még sosem volt ilyen gyors mini pc-m, Celeron J3455 CPU-val.

Hozzászólások

Tucatjával szórtunk pont ugyanilyeneket ki ügyfélhez. Csak ott w10 van rajta, meg sql express. Kollegák nem bírják a linuxot.

jó cucc a nuc, de celeron + 8GB (ami max is) nem tul időtálló

Szerkesztve: 2020. 11. 29., v – 09:51

Nekem build szervert játszik egy pár éves passzív NUC. (Nem röhög.) Persze nem 100 fejlesztő munkáját buildeli, hanem csak játszós projekteket, de tökéletesen teljesít. Ezenkívül privát felhőként is üzemel, azt a kis feltöltő sávszélességet, ami itthon adott, azt simán ki tudja tölteni adattal.

Jó döntés, és az mindig érték/ár arányos. A lényeg, hogy neked megfeleljen. (Nem a "vas" hanem a szoftver megválasztásában vannak az igazi tartalékok.)

Siman jo lesz.

2013-14 vettem a mostani hasznalos lapost.

Hirtelen felindulasbol dual vga i7 plusz kapcsolgathato takarekos alaplapi intel video , egyszer tettem fel ra jatekot. Ellenben azota is csak az ssd lett nagyobb benne. Mindent tud amit kell meg most is boven alkalmas az ssh meg bongeszo futtatasara. Ennyire van szuksegem. Neha rohogok is. Addig fogom hasznalni, amig be nem doglik. Javithatatlanul.

Every single person is a fool, insane, a failure, or a bad person to at least ten people.

"Teljesítményben hol jobb, hol rosszabb" vs "Még sosem volt ilyen gyors mini pc-m"