Kásler: Soha nem hangzott el olyan utasítás, hogy ágyakat kell kiüríteni

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 05. 20., sze – 16:29

Talán?

Szerk.: Mielőtt a rendőrség félreértené és felesleges ki kellene jönniük hajnalban. Természetesen a fentit úgy értettem, hogy volni volt, de a kerítés már a határon megállapította, így itthonra be se tette a migráncs lábát a szemét vírus.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Úgy érted, pont olyan volt mint az olaszoknál, spanyoloknál, franciáknál, csak elhazudták? A politikusok. Az országos tesztet végzők is hazudnak. Azok a győri orvosok és ápolók is hazudnak, akik szerint alig volt beteg a kórházban. Mindenki hazudik, kivéve a 444?

trey @ gépház

Én megbüntetném ezt a kórházat rémhírterjesztésért... 

A COVID- 19 vírus által okozott járványügyi veszélyhelyzetben Prof. Dr.— Kásler Miklós 
miniszter úr IV/3220/2020/EFFHAT iktatószámon a közfinanszírozott fekvőbeteg-ellátó 
intézmények részére, 2020. április 15-ei végrehajtási határidő megjelölésével utasítást adott ki, 
amelyben foglaltakra tekintettel intézményünk székhelyén található fekvőbeteg-ágyak teljes 
kiürítése, vagyis a Krónikus Belgyógyászati Osztályon található ágyaknak a megadott 
határidőre történő felszabadítása szükséges. 

Mit értünk kiürítés alatt? Az nem kiürítés, hogy át kell szállítani másik intézménybe. Nyilvánvaló, hogy a fertőző betegeket el kell különíteni. Ha Józsi bácsinak kiújult az aranyere és azzal fekszik bent, az szállítható másik kórházba.

trey @ gépház

Tény, hogy Kásler nem fogalmazott egyértelműen. Ebből is látszik, hogy totál alkalmatlan és ezzel a magyar emberek életét veszélyeztetheti. De ahogy látom MINDENKI még a kormány is kiürítésnek értelmezte:

 

"Így amikor a miniszter utasításba adta a kórházaknak, hogy szabadítsák fel az ágykapacitásuk 60 százalékát, akkor már az ágyak 58 százaléka országos szinten szabad volt. Tehát mindössze további 2 százaléknyi szabad ágy biztosítása volt a feladat."

https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/minden…

 

És Kásler is annak értelmezte, mert utána Kásler meg is köszönte az elvégzett feladatot:

"A miniszter a beszélgetésen ismételten megköszönte a kórházak helytállását, a főigazgatók pontos és lelkiismeretes munkavégzését."

 

Ezek alapján te vagy tévedsz vagy valamiért nem mondasz igazat esetleg szándékosan hazudsz

Még az Origó is kiürítésről ír (oké, én is tudom, hogy az nem egy erős érv, hogy valamit megír az Origó :D , de akkor is vicces így az egész )

https://www.origo.hu/itthon/20200511-kasler-miklos-interju-magyar-nemze…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Tehát, akkor a többszörös terelések után - ez mondta, az mondta, ez írta, ezt mondta, nem teljesen azt mondta, az adta tovább szarul, DKSummer megerősítette, harlequin felszopta stb. - kérném az belinkelt levélből a "ki kell üríteni" részt idézni. A többi maszatolás. 

trey @ gépház

Ahhoz, hogy a 68 ezer ágynak a felét fel tudjuk szabadítani, ahhoz további 16 százalék ágyat kell felszabadítanunk, tehát összesen a magyar kórházi ágyak 16 százalékán kellett meghozni azt a döntést, hogyha ott halasztható beavatkozásra várakozó beteg van, azt küldjük haza.

(Orbán Viktor a Kossuth Rádió „Jó reggelt, Magyarország!”című műsorában - 2020. április 17. https://www.kormany.hu/hu/a-miniszterelnok/beszedek-publikaciok-interju…)

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Csak óvatosan! Még a végén szólni kényszerülök a fidesz gyulai besúgójának öööö, akarom mondani polgármesterének, hogy téged is jól jelentsen föl. Szerintem trey bizonyára jó pártkatonaként kikeresi a history-ból hogy mit is írtál eredetileg hiába is próbáltad a szerkesztéssel eltüntetni a bizonyítékokat!!!. :-)

 

https://index.hu/belfold/2020/05/18/gyulai_momentum_kossuth_kor_aktivis…

Szerkesztve: 2020. 05. 20., sze – 17:38

Kásler nem véletlenül lett kiválasztva erre a posztra (bár a poszt értelmessége is kérdéses). Balog Zoltán  sem volt egy nagyágyú, de tény, hogy Kásler hozzáértésben messze a legalja. Nagyon nagyon a legalja.

 

Várunk még egy kicsit, aztán a pártunk és kormányunk vezére majd megszabadul tőle (nyilván ilyenkor nem lehet bármennyire is ciki és kényelmetlen a személye már neki is)

Szerkesztve: 2020. 05. 20., sze – 18:17

Napi találós kérdés:

- "Honnan tudjuk, hogy vége a koronaparának nálunk?"

- "?"

- "Az RTL Klub híradója újra nyomorultakkal, közlekedési balesetesekkel és egymást megkéselő alkoholistákkal kezdődik!"

- ":D :D :D"

trey @ gépház

Melyiket ajánlod? Csak azért kérdezem, mert a híradó lényege az lenne, hogy aktualitásokról szól, nem arról - mai  nyitó "hír" -, hogy megtört feleség x hónapja meghalt férjét siratja (nincs aktualitása), vagy éppen a Fókusz nevű bulvár szemetüket promózzák.

trey @ gépház

Egyiket sem. A TV2 és az RTL Klub ugyanaz a szenny, csak az egyiken - a szennyen felül - kormánypropaganda megy, a másikon meg a kormány gyalázása önös érdekből. (Az M1 meg mindig az épp aktuális kormánypártok kizárólagos szócsöve.)

Szerintem 2010 előtt, meg még picivel utána, a hírTV egész korrekt volt. Aztán - tetszik, nem tetszik - Simicska alatt is ők voltak a legvállalhatóbbak, náluk mindenki (vagy legalábbis azon műsorok vendégei és műsorvezetői, amelyeket néztem) kimondhatta, amit gondolt: még magát Simicskát is szidhatták, és Orbánról is elhangozhatott dicsérő mondat. (Nyilván Simicskát önös érdek vezérelte, nem pedig puszta jóindulat. Ettől függetlenül ennél nagyobb függetlensége - tudtommal - semelyik másik televízió riporterének vagy vendégének nem volt.)

Én például a legkevésbé szélsőséges/elvakult hírportálokról (Index, Azonnali, Magyar Hang) tájékozódom, de néha ránézek még néhány, épphogy vállalhatóra (444, Mandiner).

Ennek a késelésnek az áldozatai nem valószínű, hogy alkeszek voltak.

https://mandiner.hu/cikk/20200524_abraham_robert_a_kettos_gyilkossagrol…

„Kb. egy hónapja elkezdtem írni egy Coelho-emulátort, ami kattintásra generál random Coelho-kompatibilis tartalmat.”
"Az Antikrisztus ledarálja Mészáros Lőrincet."

A fentiekhez még egy kiegészítő megjegyzés. Kásler Miklós szerint az orvosok emberi és szakmai felelőssége volt, hogy kiket küldenek haza a kórházból az ágyfelszabadítási folyamat során. Ez szigorúan véve igaz is,

Pont. Minden további mondat erőltetett magyarázkodás.

trey @ gépház

trey, de most komolyan, mi ez az eszetlen buzgóság és hazugság? Jobban tolod a pártot, mint a legsötétebb kommunista időkben a legsötétebb vörösök.

 

 

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200521/koronavirus-kasler-miklos-mo…

"

Néhány tisztázó megjegyzés a fenti logikával kapcsolatban:

  • A gyakorlatban a két folyamat egy és ugyanazt jelenti: a kormány elrendelte a koronavírusos betegek ellátásához a nagyobb kórházi kapacitást (első utasításában a meglévő összes ágy 60%-át), amit a kórházi vezetők csak úgy tudtak megvalósítani a gyakorlatban véleményünk szerint, ha kiürítik a kórházi ágyakat, vagyis a bent fekvő betegek egy részét haza vagy más intézménybe küldik. (Ha egy nagyon leegyszerűsített hasonlattal szemléltetjük a jelenséget, akkor így fogalmazhatunk: a miniszter azt mondja, hogy 1+1=2, mások meg azt mondják, hogy 4-2=2. A végeredmény ugyanaz.) A lényeg tehát, hogy ki kellett üríteni ágyakat. 
  • A hivatalos kormányzati kommunikációban is megjelent az ágyfelszabadítás kifejezés. Még az Emberi Erőforrások Minisztériuma is az ágyfelszabadítás kifejezést használta április 22-i közleményében, amikor az egészségügy felkészültségéről számolt be. Ezt megelőzően pedig április 15-én a hivatalos Koronavírus Sajtóközpont is úgy hivatkozott a folyamatra, hogy "több ágyat kell felszabadítani arra az esetre, ha tömegével kell majd ellátni betegeket a kórházban" (...) "A kórházak már eddig is bővítették kapacitásaikat, sok ágyat felszabadították már mostanra is".
  • Az pedig, hogy ez a döntés utasítás formájában érkezett meg a kórházak vezetőihez Kásler Miklós április 7-i levele tanúsítja, melynek egy részletét a Portfolio meg is mutatja (de korábban az RTL Hírek műsorában is szerepelt ez a fejléces utasítás).

"

 kórházi vezetők csak úgy tudtak megvalósítani a gyakorlatban véleményünk szerint, ha kiürítik a kórházi ágyakat, 

Lóf*szt, mama! Építhettek volna gyorsan új kórházi szárnyakat is. Treynek igaza van, nem kellett kiüríteni. Csak hát a sok balf*sz orvos mind a könnyebb utat választotta.

Jaj, mert biztosan nincs ellenzéki beállítottságú orvos, amelyik csak azért is úgy intézi, hogy utána lehessen ugatni :D Most mindenkit ennyire hülyének néztek? Orvosok nem politizálnak. Lásd, az ütődött DK háziorvos "szakértőjét" :D

trey @ gépház

Értem, hogy beleszerelmesedtél a fideszbe, de azért valami minimális kritikát gyakorolj már, mert így most tényleg az látszik, hogy minden butaság és propaganda átmegy rajtad úgy, hogy el sem gondolkozol a dolgokon.

 

A külső szemlélő tényleg azt látja, hogy csak tolod a propagandát gondolkozás nélkül. Ez már a pestisrácok színvonala és tényleg felveti azt a kérdést, hogy pénzért csinálod-e, mert biztos lehet, de nehéz más magyarázatot találni.

 

(pl én tudom, hogy megy a királyi TV-ben a dolog (mondjuk úgy, hogy van ott kapcsolatom... :-) ) és az tényleg egy propagandagyár. De ott sem totál bamba, hülyék ülnek, a felsővezetők között is vannak akik egymás között nyíltan kiröhögik ezt az egész baromságot, mert néha már annyira gáz, amit csinálni kell, de a pénzért megteszik. Persze kérdés, hogy melyik a jobb pénzért hazudni vagy meggyőződésből de ez már nem én döntöm el)

 

vagy csak gondolj bele, engem itt DÉKÁsnak titulálnak (holott szerintem jobboldali beállítottságú vagyok), azonban én is elismertem itt a hupon is (visszakereshető), hogy ha a fidesz véleményem szerint helyesen döntött valamiben. Pedig láthatod, hogy összességében nagyon-nagyon károsnak tartom a tevékenységüket. De ettől még voltak jó döntéseik is

 

Szóval ne süllyedjünk már le a pestisrácok színvonalára, maradjon bennünk kritikai érzék!

ha már a pestisrácok szóbakerült, az ilyen vagy hasonló pénzből hozzád is jut?

 

 

https://index.hu/kultur/media/2020/05/21/100_millio_forint_nka_tamogata…

 

"50 millió forintot kaphat a tavaly 11 helyreigazítási pert elbukó Pesti Srácok kiadója, a Gerilla Press, amely lap legutóbb gyerekpornós botrányával került be a hírekbe;"

 

"Hogy a Pesti Srácok mennyire segíti a jelen események jobb megértését, azt nemcsak a hazugságok miatt elbukott perekkel lehet érzékeltetni, hanem egy pár hónappal ezelőtti esettel is, amely megmutatta a lap szerkesztési gyakorlatát: "a kommentelők" véleményére alapozva írtak cikket a civilek ellen, csakhogy a kommentelők kamuprofilok voltak."

Trey és többek kedvéért a lényeg:

"A civil jogvédő szervezet annak a dokumentumnak a kiadását kérte, amelyben Kásler Miklós felszólította a kórházak vezetőit a kórházak részleges kiürítésére. A tárca szerint a kért irat további döntéseket készít elő, ezért nem adható ki. A Magyar Helsinki Bizottság szerint a kért irat már maga a döntés, de ha további döntéshez használnák, akkor sem lenne titkolható egy demokráciában. A szervezet ezért pert indít az Emmivel szemben."

Tehát a haszontalak ballibek most azon "jogászkodnak", hogy kiderüljön, ki rendelte a kórházkiürítéseket, és pontosan milyen utasítást adtak ki. (eleve furcsa, hogy ezt miért kell titkolni?)

Kettős dolgot sejtek emögött:

- felkészültek a tömegs covidos rohamra, ez érthető, de a mértéket nagyságrendben eltúlozták

- emögé akarják elrejteni a társadalom elől a kórházi ágyak csökkentését, amit egyébként meg lehet magyarázni (bizonyos mértékű kihasználatlanság tényleg van a rendszerben)

- felkészültek a tömegs covidos rohamra, ez érthető, de a mértéket nagyságrendben eltúlozták

Ó, te járványügyi szakértő! Hol voltál akkor, amikor ezeket a döntéseket meg kellett hozni? Én itt mást sem láttam, mint a ballib, a MOK és egyéb félbolondok kárálását, hogy mind meg fogunk halni. Érdemes lenne visszaolvasni az Index és a többi hasonló bohócoldal cikkeit, amik egy világvégére készítettek fel minket. 

trey @ gépház

Ne tereljük már el a szót olyanra amiről nincs szó. A kérdés az,

- hogy ha egyszer elrendelték az EMMI-ben a kórházkiürítéseket

- akkor miért tagadja le a miniszter a döntést, és tolja lefelé a felelősséget hamisan

- miközben tudjuk, hogy az EMMI hozta meg a döntést, ezt alátámasztja az is, hogy Kásler rúgott ki olyan intézményvezetőt, aki a betegek érdekében ellenállt a döntésnek

 

Ennek a dolognak nagyon nagy jelentősége van, mert emberek haltak meg a döntés nyomán.

Amit összeírtál ide az maszatolás, más téma, más szempont. Nem mondtam például, hogy a kormány rosszul kezeli-kezelte a járványt, de részleteiben vannak nagyon furcsa és megkérdőjelezhető dolok, amik erősen érintik a társadalmat. Ha például a te 30as feleséged halt volna meg kezelhető agyhártyagyulladásban, téged is érdekelne.

(nagypapámat is érintette a dolog, aki több hónappal tovább élhetett volna, ha az agydaganatának sugárkezelése után egyetlen nappal nem küldik haza meghalni. Orvosszakmailag indokolt volt még bent tartani a szervezetét felerősíteni, mert nem közvetlenül a daganatban halt meg, hanem elgyengülésben). Magyarul Kásler professzor úr eldöntötte, hogy nagypapám most meghal, nem kell neki még az a pár hónap. Ismerünk még néhány halálesetet ezen kívül, és nem tudjuk, hogy hány száz vagy hány ezer ember szenvedetett a kelleténél többet, vagy lépett fel a megtagadott ellátás miatt tartós egészségkárosodása.

Ezek után elvárom, hogy mondjon le, és kullogjon haza a francba, mert teljesen alkalmatlan a feladatára. Vagy legalább adjon egy értelmes szakmai magyarázatot, de nem adott, hanem azt hazudja, hogy nem is ő mondta. Szánalmas.

Arról nem is beszélve, hogy a Fideszben is már tiltólistán van Kásler, nem véletlen, hogy a személyét teljesen skipelik a járványügy kommunikációjában hónapok óta, pedig EMMI miniszterként elsődlegesen az ő helytállására van szükség. Helyette a belügyminiszter felé csordogálnak át az egészségügyi felelősségi körök, és Orbán csak azért dícséri Káslert, mert még nem rúghatja ki. Majd kirúgja, amikor alkalmas lesz rá az idő.

Menjél már haza a ballibes dumáddal plz, mondjuk kivételesen ma.

Jó kis gumicsont ez a ballibnek. Akárki is rendelte el a kórházban parkoltatott, nem oda valók kipaterolását, egy virtuális kézrázást kap tőlem.

Pontosan tudjuk, hogy ezek a jogvédők kinek a szekerét tolják. Meglepőnek nem nevezném az ügyködéseiket. Sajnos vannak olyan érdekcsoportok, akiknek csípi a szemét az, hogy itthon mennyire sikeresen kezeltük a koronahelyzetet.

Félbolondok próbálják bizonyítani az ellenkezőjét.

trey @ gépház

Inkább a kérdés az, hogy egy sikeres járványügyi védekezés után ki a faszt érdekelnek ilyen részletek és miért hisztizik rajta a gitárhangú rém, az idegileg instabil Szabó Tímea (az állítólag "nem működő / betiltott / stb." ballib kamu) parlamentben. Ez egy pótcselekvés, értem én, hogy mindenáron bizonyítani kéne, hogy Magyarország rosszul teljesített (itt is van jó néhány olyan ember, akinek muszáj lenne ezt valahogy bebizonyítani, visszaemlékezve a járvány kitörésének napjaira, amikor mindmeghalunkot kiáltott) ...

Kinek az érdeke? Az ismét felsülő ellenzéknek, az 1%-ért kétségbeesetten kaparó civil szervezeteknek és a többi megélhetési szakértőnek.

trey @ gépház

"Inkább a kérdés az, hogy egy sikeres járványügyi védekezés után ki a faszt érdekelnek ilyen részletek "

Alapvetően mindig jó dolog, ha az emberek tudják, mi miért történik, miért hazudoznak nekik minisztériumi szinten, és mi igaz abból, amit eddig tudnak.

Az, hogy az állam átláthatóan működjön, kb. tízmillió ember érdeke, mert csak nyerhetnek rajta. 

Arról nem is beszélve, hogy ha tényleg annyira sikeres a járványügyi védekezés, akkor minden információnak teljesen nyilvánosnak kell lennie, hogy más államok is tanulhassanak belőle :)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Alapvetően mindig jó dolog, ha az emberek tudják, mi miért történik, miért hazudoznak nekik minisztériumi szinten, és mi igaz abból, amit eddig tudnak.

Érdekes ezen embercsoportoknak a hozzáállása, mert például nem tudom miért nem érdekli őket, hogy átláthatósági bizottság élére korrupciógyanús polgármestert neveznek ki, hogy fővárosi fenntartású idősotthonokban miért rühesedtek meg emberek stb. Szelektív az érdeklődési kör.

trey @ gépház

Családtagom halt meg Kásler úr döntése nyomán. Még a mai nap utalom a Helsinkinek az adományt.

(azt tanácsolom barátilag hogy kicsit még tájékozódj vagy menj másról beszélgetni, itt nem fogod kiérvelni magad semmilyen irányba)

Családtagom halt meg Kásler úr döntése nyomán. Még a mai nap utalom a Helsinkinek az adományt.

Jujujujujuj! Kemény kijelentések. Valamiféle érvek is kellenének ám, mert ez így nem más, mint ész nélküli bűnbakkeresés. Milyen vizsgálat támasztja alá azt, amit állítasz? Mármint a családi kupaktanácson kívül, ami ilyen esetekben megszokott, hogy keres magának egy bűnbakot.

trey @ gépház

"Valamiféle érvek is kellenének ám, mert ez így nem más, mint ész nélküli bűnbakkeresés."

Pontosan ezért kell, hogy nyilvános legyen minden, és egyértelmű, hogy miért is felelős Kásler, és miért nem. Jelenleg annyit látni, hogy valamiért eszetlenül titkolóznak, ami a legtöbb esetben azt jelenti, hogy van is miért (nem biztos, lehet hogy szimplán a vérükben van ez a buta viselkedés, ki tudja... most talán kiderül)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Jaj, harli. Itt Gyuszk megint elkövetett egy olyan hibát, amit a Transparency sem hagyott a múltkor szó nélkül: prejudikáció.

Családtagom halt meg Kásler úr döntése nyomán.

Ne terelj! Vedd észre a veled egy véleményen levőknél is a súlyos hibákat, mert így minimum vicces a hozzáállásod.

trey @ gépház

Úgy, hogy az orvos megmondta, hogy az agyi sugárkezelés után a szervezetnek szüksége van egy több hetes utókezelésre, mert nagyon megterheli azt, főleg egy idős ember esetén. Tehát a kórházi tartózkodás terv szerint még hetekig tartott volna. Aztán utolsó sugárkezelés utáni reggelen pedig ennek ellentmondóan megjelentek a mentősök egy szemeteszsákkal, bedobálták a cuccait, és Papával együtt hazaszállították.

Tehát azt mondta az orvosszakma hogy nem megy sehova, született egy felső döntés, majd másnap reggel jöttek a mentősök és megszakították azt.

Meddig akarsz még vitatkozni?

Úgy, hogy az orvos megmondta, hogy az agyi sugárkezelés után a szervezetnek szüksége van egy több hetes utókezelésre,

Ja, ne zavarjon, hogy a tisztifőorvos kb. 10 alkalommal válaszolt az olyan kérdésekre, amik ezt érintették. Elmondták - külön kitérve a rákbetegeke -, hogy nem maradhat kezelés nélkül az, akinek  életmentő, vagy egészségkárosodást megelőző kezelésre van szüksége. Az, hogy a te esetben az adott orvos mi mentén mérlegelt, azt az elbocsátó zárójelentést aláíróval egyeztesd le.

trey @ gépház

Politikusok vs. tisztifőorvos. Lehetne mellőzni a minősítgetést, személyeskedést és konkrétumokról beszélni? Mert így nem sokkal vagy különb Summer432524-nél. Ő már elérte, hogy a folyamatos személyeskedései miatt már nem válaszolok a gagyi kommentjeire.

trey @ gépház

Bocs trey, de ha emberek haltak meg egy rossz döntés miatt, akkor elvárható, hogy a döntést felvállalja aki meghozta és valahogy alátámassza értelmesen, VAGY mondjon le. Egyik sem történik meg.

Hogy jön ide a ballib? És hogy jön ide hogy "kiknek" dolgoznak a jogvédők? Nehéz észrevenni a fidesz-köd mögül hogy esetleg ez érdekelheti a társadalmat, érdekében áll a munka? És ha véletlenül Soros pénzeli ezt a szervezetet, az ki az anyámat érdekel?

Bocs trey, de ha emberek haltak meg egy rossz döntés miatt

 Valóban történt ilyen, a Karácsonyék vezette idősotthonban.

Hogy jön ide a ballib?

Hát úgy, hogy a COVID-19 tevékenységük ebben merült ki. 

És hogy jön ide hogy "kiknek" dolgoznak a jogvédők?

Hát úgy, hogy bizonyos érdekek mentén politizálnak. 

És ha véletlenül Soros pénzeli ezt a szervezetet, az ki az anyámat érdekel?

Mivel tudjuk mi a célja, azért hadd érdekeljen embereket, még ha anyádat nem is érdekli.

trey @ gépház

"Hát úgy, hogy bizonyos érdekek mentén politizálnak. "

Ez például igaz, nem is tagadta senki, ilyen érdek pl. a jogállamhoz való közeledés, az állam nyilvánosabb működése, kisebb korrupció, ilyesmi... csupa jó dolog.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A közérdekűhöz az is kellene, hogy engem is érdekeljen. Ez egy politikai játszma.

A lónak a faszát.

közérdekű adat: az állami vagy helyi önkormányzati feladatot, valamint jogszabályban meghatározott egyéb közfeladatot ellátó szerv vagy személy kezelésében lévő és tevékenységére vonatkozó vagy közfeladatának ellátásával összefüggésben keletkezett, a személyes adat fogalma alá nem eső, bármilyen módon vagy formában rögzített információ vagy ismeret, függetlenül kezelésének módjától, önálló vagy gyűjteményes jellegétől, így különösen a hatáskörre, illetékességre, szervezeti felépítésre, szakmai tevékenységre, annak eredményességére is kiterjedő értékelésére, a birtokolt adatfajtákra és a működést szabályozó jogszabályokra, valamint a gazdálkodásra, a megkötött szerződésekre vonatkozó adat;

Megpróbálsz egy bonyolult dolgot (társadalmi és politikai folyamatok) egybites szemüveggel értelmezni és mindenki mást ugyanerre rábírni. Olyan príma piros sapkás Trump szavazó lennél, hogy a déli suttyók könyörögnének, hogy vedd feleségül a lányaikat.

De, a közérdekű adat egyetlen dolgot jelent, le van írva a jogszabályban. Nincs másféle értelmezése.

Vannak törvények, amelyekkel nem értek egyet, így ezen törvényekkel kapcsolatban van magánvéleményem. Pl. szerintem egy többszörös gyilkosnak nem 25 év "életfogytiglan", hanem villamosszék járna.

Tudod, a törvény nem kőbe vésett valami, egyének, politikai pártok, szervezetek különbözően gondolkodhatnak egy-egy törvényről, sőt tehetnek is annak érdekében, hogy szerintük nem pontos, vagy nem helyes törvények hatályon kívül, megszüntetésre, átírásra, pontosításra stb. kerüljenek.

Úgy gondolod, hogy ez ördögtől való?

trey @ gépház

Nem. Úgy gondolom, hogy te egy megrögzött hívő vagy, aki bármilyen baromságot képes kiokádni magából, hogy védje az Istenét.

Ha nem így van, akkor nem értem, hogy a jelenleg 10. éve kétharmaddal törvénykező, bármit egy nap alatt a parlamenten átverő imádott kormányodnak szerinted miért nem kell a saját törvényeit betartani, vagy milyen alapon kellene a helyességéről lamentálnia nekik vagy a híveiknek.

Terelsz. Én azt mondtam, hogy nekem az a közérdekű, ami engem érdekel. Nem más véleményét, nem a kormányét, hanem a sajátomat fogalmaztam meg. Számos ponton egyezik a véleményem a kormányéval, számos ponton nem. Leírtam már néhányszor. Az csak téged minősít, hogy "imádott kormányodnak"-ozol, holott szerintem fingod nincs az én véleményemről, abból próbálsz meg valamit összerakni a fejedben, amit itt olvasol. Hidd el, a közelében sem vagy annak, hogy tudd, mi az én álláspontom. :D

A felvetésemre pedig nem reagáltál.

trey @ gépház

Trey már kifejtette hogy neki jó, ő trey párti, tőle bárhogy hívhatják a kormánypártot. Nem feltétlenül kell itt vakhitet feltételezni, én inkább úgy látom - mint ahogy leírtam - hogy a politikát egybites szemüveggel tudja csak nézni.

- treynek jó

- tehát a kormány jó

- tehát aki kritizál, az Soros, ballib, Helsinki, "tudjukki", ellenzéki ügynök, vagy csak nem érti a világot, és szegény kormányt egy az egyben le akarja váltani az "ellenzékre" (jelentsen ez bármit is a számos párt közül)

Aszt közben lehet hogy színfideszes vagyok csak mondjuk Kásler ámokfutását nem értem, és egyetértek vele, hogy vonják felelősségre a tetteiért.

Ebben a gondolkodásbeli különbözetben szerintem alig éri meg az építő vita kísérlete, mert az egész politika-társadalom kérdéskört máshogy fogjuk fel.

Majdnem 100%-ban helyes a megállapításod. Éppen ezért most már azt is értened kéne, hogy nem vagyok fideszes. Az, hogy történetesen az ő politikai világképük áll a legközelebb az enyémhez, az csak egy véletlen egybeesés.

BTW: ha most szerénytelen lennék (és miért ne lehetnék az?), akkor azt mondanám, hogy az én világképem koppintotta le a Fidesz (részben, mert van ahol nem értünk egyet). Abban remélem nem nyitunk vitát, hogy előbb voltam mint a Fidesz. BTW: simán jöhet olyan párt, ami még közelebb fog állni hozzám. Nagy esélyt látok arra, hogy ez nem a moslékkoalíció irányából fog érkezni.

trey @ gépház

Eddig worksforme. Mondjuk azért az biztos, hogy saját sikertelenségemért általában nem mást, hanem magam szoktam okolni leginkább. Lehet, hogy ezért jutok általában egyről a kettőre. Azokat az embereket pedig, akik szerint mindig mindenről más tehet, mélyen megvetem.

Ebből az irányból jöhet valószínűleg a szociális alapon magukat eltartatni akarók, a szájukba sült galambot várók stb. és ezt a politikai vonalat képviselők iránti ellenszenvem is.

trey @ gépház

Valamelyes kapcsolódik: meghalt valakink, más a hibás, azonnal kell egy bűnbak. Megkérdezted az orvost, hogy miért történt mindaz, ami történt? Miért írta alá a hazaküldést? Vagy ment egyből a "Kásler a gyilkos"!

trey @ gépház

Több orvos kapcsolatunk is van. Igen, a kiürítés miatt került haza. Ne vitatkozz tovább, nem érdemes. Papát már nem lehet visszahozni, de felháborító és erkölcstelen, ahogy az állam titkolózik.

És úgy látom elvesztetted a fonalat: itt a Helsinki az igazság kiderítéséért dolgozik, aki ferdít, titkol, maszatol, és bűnbakot keres az a kormányzat, élén ezzel a príma emberrel.

Ebben az országban kormánypárti oldalon nem kell megkeresni a felelőst:

Gábor László tanúként azt vallotta a rendőrségen, nem tudja, ki írta a lapjába a cikket, ki szerkesztette azt, és azt sem tudta megmondani, hogy ki döntött a közléséről, ahogy egyébként az olvasói levél szerzőjét sem tudta megnevezni.

A bíróság ez alapján megállapította, hogy a nyomozás során végzett adatgyűjtés nem vezetett eredményre, az elkövető kilétét ugyanis nem sikerült megállapítani.

https://24.hu/belfold/2020/03/11/donath-anna-zaklatas-origo-birosag/

A Helsinki megteszi helyettünk :) Nem akarunk perelni, tudjuk hogy mi történt, mik az ok-okozati viszonyok, egyébként meg nekem az a tippem hogy biztosan olyan embert állítanának pellengérre aki csak végrehajtotta amit mondtak neki. Nem haragszunk az orvosokra, a rendszerszintű problémákra haragszunk, aminek okozataként megtörténtek a dolgok.

Másrészről ebben az esetben az eredeti állapot visszaállítása (ahogy jogilag szokták mondani) nem lehetséges, pénz meg nem kell, arra meg végképp nincs szükség, hogy a kórházban dolgozók közül bárkit is ebben az ügyben retorzió érne. Van elég bajuk.

Téged azért nem érdekel, hogy ki hozott meg egy emberek halálát okozó döntést, mert a családtagjaid elkerülték ezt a mostani szituációt. Nyilván nem próbálnál összevissza érvelni, mint ahogy most.

A döntés meghozatalát transzparenssé kell tenni, és annak aki meghozta, felelősséget kell vállalnia. Mint egy magas fizetéssel rendelkező, társadalom pénzéből, megbízásából dolgozó miniszter, nem mint egy kis sunnyogó.

"A közérdekűhöz az is kellene, hogy engem is érdekeljen. "

Erre már nehéz mit mondani. Fogadd el, hogy nem mindenki egybites gondolkodású. Én például (meglepően sok) dologban egyetértek a kormánnyal, támogatom és elismerem a munkájuk _egy részét_, de ez nem jelenti azt, hogy tetszőleges ámokfutás felett szemet kéne hunyni. És főleg, ha valaki(k) megpróbálnak mondjuk közérdekű információkat kiperelni, azonnal rámondani, hogy ezek a ballib gyökerek ahelyett hogy örülnének, pattognak összevissza. Ez primitív felfogás. Én nem akarom a fideszt ezzel bomlasztani (sőt, lehet hogy a Helsinki sem?), én igazságot szeretnék látni _ebben a kérdésben_.

Nem értem.

(gondolom itt random ellenzéki akcióra gondolsz - ne fáradj, nem érdekel. Ebben a threadben egyszer se írtam le hogy a kormányt el kéne távolítani és xy pártot a helyére ültetni, szóval ne is koptasd a billentyűzetet, nem erről van szó)

Kezdünk értelmetlenül személyeskedni. :)

Megyek és utalom a pénzt a Helsinkinek, mert érdekel, hogy kinek a döntése nyomán kell most temetőbe, és nem nagyszülői látogatásra mennem hétvégente. Ha neked ez nem tetszik, nem tudok mit kezdeni vele vagy válaszolni rá. Megpróbáltam, nem sikerült.

https://mok.hu/hirek/mokhirek/a-magyar-orvosi-kamara-elnoksegenek-allas…

"Kásler Miklós miniszter mai nyilatkozatát, melyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit, hippokratészi esküjük megszegésével is vádolva őket, a teljes orvostársadalom nevében visszautasítjuk."

Gyakorlatilag minden szervezet politizál, amelyik szakmai véleményt fogalmaz meg, amely nem egyezik a kormány véleményével, hiszen ezzel indirekt módon a kormányt támadja. (sőt, igazából ha egy szervezet szakmailag egyetért a kormány akcióival, az is politika, ugyanezért)

Csakhogy ez nem baj, kell hogy az orvosok is hallassák a hangukat.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

A fővárosi önkormányzat az intézmény fenntartója, egyben Skultéti munkáltatója is. Az intézmény minden működési, financiális igényét a fővárosi közgyűlés hagyja jóvá/dönti el nyílt- vagy zárt ülések keretében.(A nyílt ülések határozatai a főváros honlapján megtekinthetőek.) A kapcsolattartásban, és a fenntartói ELLENŐRZÉSBEN illetékes még a fővárosi önkormányzat szociális osztálya. Üdvös lenne, ha az arra illetékes hatóság bekérné és megvizsgálná a nyílt- és zárt üléseken hozott döntések anyagait. Szintén meg kellene vizsgálni, hogy milyen rendszeres ellenőrzések történtek a fenntartó és az intézmény részéről (ellenőrzési nyomvonalaknak lenni kell minden szinten) és azok milyen eredménnyel zárultak. Meg kell vizsgálni, hogy hiányosság vagy feltárt hiba esetén, pótolta-e az intézmény a restanciáit. Ésígytovább. Tehát megvan ennek a menete, hagyni kell a hatóságot vizsgálódni. Mindenesetre a főváros felelőssége nem megkerülhető.
Szintén üdvös lenne, ha az illetékes hatóság megvizsgálná a szintén fővárosi önkörmányzat által fenntartott Vázsonyi Vilmos idősek otthonát is, mert ha igaz, hogy ott 18 elhunyt van, akkor ott az elhunytak száma arányaiban magasabb (a gondozottak számával összehasonlítva), mint a Pesti úton, így a Vázsonyi is gócpontnak tekintendő.

Egy szóval nem vitattam a fenntartó felelősségét, csak furcsa, hogy amíg egy fővárosi fenntartású idősotthonban történtekért a kormány szerint a kizárólag fenntartó „vezetője” a hibás, az ottani igazgató és az ottani személyzet felelősségét senki nem firtatta, addig egy állami fenntartású kórházban kizárólag a kezelőorvos felelős, az őt utasító igazgató, az őt utasító egészségügyi miniszter nem.

A kormány hol állította, hogy kizárólag a fenntartó vezetője, azaz Karácsony lenne a felelős? Majd a vizsgálat eldönti a felelősség kérdését. Az tény, hogy eddig 63 gondozott elhunyt a főváros által fenntartott két idősotthonban, ami azért elég indok, hogy megkeressük a felelősöket. Ezt miért nem szorgalmazzátok ilyen elánnal?

Itt írja pl. a kormány, hogy Karácsony vállaljon felelősséget... miért írnák, ha szerintük nem is ő a felelős? Arról sincs szó, hogy előtte várjanak meg bármilyen vizsgálatot is... https://www.kormany.hu/hu/a-kormanyszovivo/nemzetkozi-kommunikacioert-f…

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Mégis ki mást kellett volna megszólítaniuk, aki egy személyben reprezentálja a főváros fenntartásában működő intézményeket? Talán egyenként kellett volna leírni az összes érintett döntéshozó nevét a felsőbb szintektől az hierarchiában utolsóig (Gy.Németh, Laki, Skultéti, Somogyi, ...)? ((Örülnék neki.))

Ha már mindenképpen meg akarnak valakit szólitani, akkor mindegyik hasonlóan jár intézmény fenntartóját, nem csak a budapestiét, hiszen más idősotthonokban is eltrejedt a betegség.

így viszont eléggé úgy tűnik, nem az otthonban történtek zavarják a kormányt, hanem Karácsony személye.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Nem ajánlom a vitát trey -el, nettó energiapazarlás. :) Vitatkozni azért szokott az ember, hogy új ismeretekre tegyen szert, kultúráltan ütköztesse az érvelését másokkal, és közösen dolgozva jobban megértsük a világot, és valamilyen konklúziót vonjunk le.

Őnála viszont egyetlen küldetés az egybites megértés végigkardozása, és nyoma sincs a másik fél megértésére irányuló törekvésnek, szóval hagyd a csába. :)

Jajmár, jössz itt ezekkel a soros-szintű marhaságokkal, minthogy építő jellegű véleménycsere, érvelés, meg satöbbi. Nem érted, hogy világelső COVID-védelem volt, mert megmontta a nempolitikus tittifőorvos Mecíila?

Igaz, hogy lakosságarányos halálozásokban hót a V4-es átlagot hozzuk (szerk: hupsz, mégse, magasan a legnagyobb), az egyetlen, amiben kitűnünk, az az azonosított esetekhez képesti halálozási arány, amivel harmadik világbeli országok szintjén járunk, mert basztunk/baszunk rendesen tesztelni. De nekünk itt van az Erős Vezetőnk (tm), aki egymaga a 133 bátorral fél kézzel megoldotta a COVID-válságot IS, a collateral damage meg kit érdekel (oké, téged, mert érintett és/vagy sorosbérenc vagy).

És akkor most komolyan: fogadd őszinte részvétem, szurkolok, hogy ki tudjátok deríteni, pontosan mi történt.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

Talán mégsem annyira, hiszen itt vagy.

BTW 10 éve az ilyen oktalan, sorozatos és sekélyes személyeskedés büntivel járt. Én kezdetben tényleg azt gondoltam, hogy több van benned, de ha utólag átfutom a ténykedésed akkor az ellenzékinek mondott - bár szerintem inkább cinkos - megélhetési politikusok eszközeinek és stílusuknak vagy a lenyomata. Tökéletes kópia. Szerintem be kéne törnöd lassacskán a Szintézishez és tarkóra tett kézzel kurvaerős' képeket készíttetni.

Hát ez van, ha tévedek javíts ki bátran, bírom.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

Szerintem nem írtam hülyeséget. Többször leírta már trey, hogy mennyire érzéketlen más problémái iránt ezeket nyíltan vállalja. Ezek alapján szerintem jogos az állításom. Nem azt állítottam, hogy szociopata, hanem, hogy vannak ilyen vonásai.

 

Azt gondolom, hogy jobb a tiszta beszéd. Pl amikor kimondja, hogy nem érdekli a jogállam, akkor az egy korrekt állítás, innentől sok vitának nincs értelme, nem kell az időt fecsérelni. Hasonlóan ahhoz, amikor locsemege leírja, hogy ő bizony nem akarja tényekkel alátámasztani azt, amit leír és nem is érzi ezeknek szükségét. De szoktam még mondani, hogy Behringer kollega is, bármekkora sületlenségeket is tud írni, de ő legalább nyíltan leírta, hogy ő bizony a királyságot preferálja. Ezek hasznos dolgok, mert akkor tudjuk, hogy ki hányadán áll, érdemes-e vele bármit beszélgetni. Ez tehát semmifélre személyeskedés, ez szimplán csak a másik álláspontjának pontosabb ismerete és ezzel időt lehet megtakarítani. Egyet nyilván nem lehet vele érteni, de az is tiszta, hogy ha trey leírja, hogy kb leszarja mások problémáit, meg örül annak, hogy a sok elfekvő embert kitakarították a kórházakból. Innen tiszta a kép, hogy ki mit képvisel. Emiatt az, hogy erre leírom, hogy vannak szociopata vonásai az nem sekélyes személyeskedés, hanem annak véleményezése, hogy itt bizonyos dolgok egyeznek a neten leírt szociopata tünetekkel. Ettől még nem lesz szociopata.

 

A ténykedésemmel kapcsolatban bizonyára van egy kép, ami számodra látszik, valószínűleg ez nem a teljes igazság, de talán mindegy is. Nem úgy tűnik, hogy a hup az, ahol értelmes vitákat lehet ilyen dolgokban folytatni. Itt olyan dolgokról vitáznak (liberalizmus, tudomány), amelyekről azt sem tudják, hogy micsoda. Közben az országunk már nem liberális demokrácia de semmi probléma, mert persze erről sem tudják, hogy az mit jelent és miért fontos. A legfőbb érv a Soros meg a migránsok.

Ha ez nem az a hely ahol "értelmes vitákat" lehet folytatni akkor annyira nem vágom, miért lógsz itt. Ha politikai töltetű vitát reklamálsz, akkor végképp nem - a hentesnél sem fognak vitázni veled a gyújtáselosztódról és fordítva. Ha Trey a becsípődésed akkor go, én általánosban azoknak a lányoknak húzgáltam a haját akinek jó lett volna már észrevennie. De nem 85-ször és mások előtt reménytelenséggel égetve magam.

Miért nem írsz neki levelet, ott vitázhatsz vele privátban. Szerencsére túl vagyunk azon a ponton rég, hogy másoknak leprogramozd itt helyben a gondolatait, szóval felesleges idecitálnod minden hozzászólásodban, mert kezd nagyon fárasztó lenni. Tini-fórumban szokás erőltetve influenszerkedni, dehát itt még az aktív közönség is *legalább* középkorú. Azokat már nem kell programozni. Az pedig, ha valamelyik politikai csipetcsapatnak dolgozva unod itt péppé magad az épp a szándékod ellen dolgozik. Nem esett még le? Nem ez az első kör: többen lőtték már menekülés közben tarkón a saját szándékait, helyben.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Talán mégsem annyira, hiszen itt vagy."

Még annyit ehhez (és ezt nem a trey vonalhoz írom), hogy láttam már élőben igazi szociopatát (nem orvosi eset volt). A szociopata nem azt jelenti, hogy nem beszél emberekkel vagy nincs emberek között. Azt meg különösen nem, hogy nem működtet beszélgetős fórumot :-). Vele is elég jól el lehetett beszélgetni. Sőt amiket mondott különösen szórakoztatóak voltak. Csak sosem kellett arra gondolni, hogy amit mond, az vajon igaz-e, illetve mivel eldönthetetlen volt, nyilván semmit sem kellett alapozni rá. Volt aki ezt nem vagy nehezebben tudta elfogadni :-)

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/Antiszoci%C3%A1lis_szem%C3%A9lyis%C3%A9gz…

 

"A szociopata a többi embert tárgynak tekinti, akiket manipulál és kihasznál, úgy, ahogy az emberek többsége egy csavarhúzót vagy egy papír zsebkendőt használ. A szociopata gyakran agresszív, nem érez empátiát (bár megjátszhatja), szégyent vagy megbánást a visszaélései miatt.

A szociopaták legnagyobb gyengesége, hogy nem tudják magukat különféle érzelmi helyzetekbe beleélni, mások helyébe képzelni. Ennek következtében általában sikeresek, hiszen céljaikat keményen, sőt kíméletlenül megvalósítják. Egyidejűleg a szociopaták sima modorú, gyakran vonzó és spontán személyiségek, meggyőző beszélőkészséggel. Rosszul viselik a monotóniát, hamar elunják magukat, állandó szükségletük van különböző impulzusokra, ami felelőtlenséggel párosul. Hazudozók, manipulálják a többieket, nincs lelkiismeret-furdalásuk, gyenge az emocionális életük, érzéketlenek, impulzívak, azaz csekély mértékben képesek kontrollálni viselkedésüket. Azt a tényt, hogy csak saját céljaikat követik, legtöbb esetben jól tudják titkolni vagy a gyanakvást elaltatni. Gyakran csak a közvetlen környezetük van azzal tisztában, hogy „valami nincs rendben”. Jürgen Müller, a müncheni Lajos–Miksa Egyetem professzora a bajor közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, hogy a szociopaták érzelmektől függetlenül mindig ugyanazon a teljesítőképességi szinten vannak, miközben a normális embereknél érzelmi terhelés esetén csökken a teljesítmény"

"személyeskedés büntivel járt"

Nem akarok megmondóember lenni és magamat felmenteni sem, de próbáltam rámutatni itt bizonyos vitákban, hogy egyes döntések (pl moderátori) mihez vezetnek, vezethetnek, akkor az volt a válasz trey részéről, hogy a jelenlegi felállás megfelelő neki. Bele lehetne menni, hogy vajon miért, de talán sokra nem mennénk vele.

^^ ezért írtam fentebb a lenyomatosdit.

Én nem kértem semmilyen rámutatásod, felé. Nem érdekel az sem amit válaszolt rá. Ez a te agyrémed és kezdetben az övé is volt. Immár választ sem kapsz, jól megdolgoztál érte, én hamarabb megléptem volna. Ha neki jó a jelenlegi állapot az tőlem okés engem nem bánt, ha nekem nagyon nem lesz jó majd lécelek. Ne menj bele miért nem úgy van ahogyan *neked* komfortos mert nem érdekel, unalmas. Ezt látom este bármelyik híradóban és a cerkám tele van már a műviséggel. Ami nagyobb tétben már sokkal inkább cinkosság a szememben.

Vortex Rikers NC114-85EKLS

"Pontosan tudjuk, hogy ezek a jogvédők kinek a szekerét tolják."

Igen, azokét, akiknek fontos a jogállam. Te nem vagy közöttük, elmondtad nyíltan itt a hup-on, hogy számodra a jogállam nem fontos, sőt nem is szereted.

 

BIztos, emlékszel, ez volt az, amikor besértődtél, mert megírtam, hogy kb egy sima fideszes provokátor vagy vagy esetleg simán buta, mert nem tudod, mit jelent a jogállam

bruttó félmilliós

92 milliárdot fordítanak az állami költségvetésből

mintegy 160 ezer jogosult

Csak nekem nem jön ki a matek? (vagy a demokrata szerzője nem tudja, hogy a mintegy az a felfelé kerekítéskor használandó... mert még 19%-nyi a munkáltatót érintő plusz kiadással is közel négyezer ember holléte kérdéses)

Arról nem is beszélve, hogy azok után, hogy a fél világot is kihúzták az egészségügyi dolgozók definíciójából, hogy jött ki, hogy az ország foglalkoztatott lakosságának (https://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/gyor/fog/fog2004.html) több mint 3%-a egészségügyi dolgozó.

BlackY

"Gyakran hasznos ugyanis, ha számlálni tudjuk, hányszor futott le már egy végtelenciklus." (haroldking)

a közforgalmú gyógyszertárak dolgozói

Igazi frontvonalbeliek! Majd' beleszakadtak az "egyszerre két vásároló lehet benn"-be. :D A "gyógyszerászek" egy kicsit vastag állítás a részedről, mert állítólag a kórházi gyógyszerészek megkapják.

trey @ gépház

A " a gyógyszerészek mellé állni" konkrét idézet volt a cikkből :) (amely egyébként tényleg tele van vastag állításokkal)

Itt a teljes mondat, amiből elég egyértelműen kiderül, hogy ezt a cikket egy beteg fasz írta: "A Kincses Gyula vezette orvoskamara – a kibicnek semmi sem drága elv alapján – azonnal amolyan balkézről igyekezett a gyógyszerészek mellé állni, és saját politikai érdekei szerint velük együtt követelni az „egészségügyi dolgozók egyenlőségét”. "

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Egyébként az egyenlet elég egyszerű:

- történt egy igéret, hogy minden egészségügyi dolgózó kap bérkiegészítést

- kiderült, hogy megint hazudtak, és ez se lett igaz.

- komoly meglepődés azon, hogy megint hazudtak :) (oké, ez a harmadik pont a többségnél azért nem volt már meg)

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Szerkesztve: 2020. 06. 09., k – 07:46

Kamumentőssel pózol az MSZP:

Menekülni próbál az MSZP a hamisított videó miatt

ASU Samaritanus Mentőszolgálat írta:

KAMU MENTŐTISZT!
Valótlan állítás, hogy a hétvégén nagy felháborodást kiváltó riportban szereplő N. Athina az Országos Mentőszolgálat dolgozója lenne. Megdöbbenéssel olvastuk, hogy ennek ismeretében a nő már a Szamaritánus Mentőszolgálat dolgozójának vallotta magát. Ez sem valós! A nő nem áll /állt szolgálatunk alkalmazásában. Szolgálatunk elhatárolódik a riportban elhangzottaktól és a megszólaló személyétől is.

trey @ gépház

https://www.origo.hu/itthon/20200610-szabo-mar-aprilisban-elmondta-az-a…

https://www.origo.hu/itthon/20200610-nemeth-athina-helsinki-bizottsag.h…

:D

Az ellenzék a hazudozással szépen megásta a saját sírját. Az MSZP a tippem szerint, oda kerül a következő parlamentin, ahova való, Kuncze-maci és gagyi pártja mellé. S ezzel végre megszabadulunk az MSZMP átkától talán végleg. Kivéve, ha a patkányok menekülnek majd a süllyedő hajóról és beejtőernyőznek majd az olyan bohócszervezetekbe, mint a Momentum.

trey @ gépház

S ezzel végre megszabadulunk az MSZMP átkától talán végleg.

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Járai Zsigmond – MSZMP-tag

Matolcsy György – MSZMP-tag
Martonyi János – MSZMP-tag
Pintér Sándor – MSZMP-titkár
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Mikola István – MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István – MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Chikán Attila – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Kerényi Imre – MSZMP alapszervezeti titkár
Pozsgay Imre – MSZMP PB-tag
Szűrös Mátyás – MSZMP KB-titkár
Boross Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag 

A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak: 

Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Megragadtad a lényeget. Mármint tényleg. Valaki kiszállt, amikor lehetett, valaki pedig felvállalta, hogy egyenesen továbbviszi az örökséget. Lehet, hogy a kiszálló kiszállása csak látszólagos volt, ellenben a bent maradó a bent maradással azt fejezte ki, hogy számára politikusi szavak szintjén sem fontos az egyértelmű elhatárolódás. Lehetett volna az MSZMP megtagadásával is szocialista pártot alapítani. Csak hát kellettek a kapcsolatok, az infrastruktúra, meg a vagyon minden további formája.

Hozzáteszem, régen, állítólag, ha valaki tisztességes emberként valamilyen tisztséget szeretett volna vállalni, be kellett lépnie a pártba...

:)

"Lehet, hogy a kiszálló kiszállása csak látszólagos volt"

Ezen most lehetne filózni, hogy ki a fasza gyerek, aki eljátsza, hogy már megváltozott, vagy aki be meri vállalni, hogy nem , de ez a része igazából teljesen mindegy, a kommunista örögkségtől meg kell szabadulni, akkor is, ha a MSZP-ben, akkor is ha DK-ban, akkor is ha a Fidesz ben, de még akkor is, ha a KDNP-ben viszik tovább, és akkor is ha ezt nyíltan felvállalják, meg akkor is, ha másképp hívják.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Az MSZP a tippem szerint, oda kerül a következő parlamentin, ahova való, Kuncze-maci és gagyi pártja mellé.

Szerintem ez a Fidesz döntése lesz.

Az MSZP a hatalomra veszélytelen, de tovább töredezi az ellenzéki oldalt. Ha ez a Fidesznek hasznos, akkor lélegeztezőgépen tartja őket. Ha már nem hasznos, akkor hagyja kimúlni.
Nekem az az érzésem, hogy az elmúlt években is történtek ilyen mérlegelések és kicsit alá is nyúltak a pártnak. Szereplési lehetőséggel, Fidesz - MSZP TV vitával, pénzzel.

Szerkesztve: 2020. 06. 19., p – 12:32

Korábban jogerősen elítélték a baloldali kamuvideó beteges hazudozóját, az álmentős Németh Athinát, akinek nem is ez a neve. Lánya szerint gyógyszerfüggő és megrögzött hazudozó, gondozást azért vállalt, hogy gyógyszerekhez jusson. Korábban sikkasztásért is elítélték.

https://hirtv.hu/ahirtvhirei/elmondja-a-lanya-az-igazsagot-a-baloldali-…

Kuruzs Lajos megbízható forrása.

trey @ gépház

Mi az orvosbűnözés? Hogy "az idei Semmelweis-napon orvosigazgatói dicséretben részesítették,  a megyei kormánymegbízott és a helyi országgyűlési képviselő jelenlétében. (A Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház Facebook-oldalán Udvary 2 perc 03 másodpercnél veszi át az elismerést.)"?

Mi van a Káslerrel? Lehet tudni róla valamit? Vagy oly' sikeresen kezelte a vírust, hogy nyugdíjazták?

"

2020 májusában a járványügyi operatív törzs egyik reggeli ülése után feszengő hangulatban zajlott egy találkozó az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság zuglói épületében. A kormány hívására egy teremben gyűlt össze mintegy tucatnyi szakember: elsősorban lélegeztetőgépekre szakosodott cégek vezetői, műszertechnikusai. Egy kormányzati tisztviselő köszöntötte őket és elmondta, hogy a Külügyminisztérium lélegeztetőgépek ezreit hozta be Kínából, és valakinek üzembe kell helyeznie ezeket. Ezután behoztak a terembe egyet-egyet az országba érkezett típusokból mutatóba és kérték, hogy adjanak árajánlatot a munkára – mondta a Direkt36-nak egy forrás, aki maga is részt vett a találkozón.

Ezek a kínai gépek addig teljesen ismeretlenek voltak Magyarországon, ezért többet elvittek magukhoz a cégek, hogy a szervíztechnikusok át tudják vizsgálni őket. A szakemberek lesújtó következtetésekre jutottak:

  • a készülékek egy részéhez további egyszer használatos vagy elkopó alkatrészekre lenne szükség, de ezek hazai szerviz híján Magyarországon nem hozzáférhetők
  • több gép mellől hiányzik az európai importhoz kötelező, a minőséget jelző tanúsítvány
  • a vizsgált kínai gépek csatlakozói nem kompatibilisek a magyar kórházakban használatosakkal és több típusnál hiányzik a megfelelő átalakító
  • a gépeken futó szoftverek ismeretlenek a magyar szakemberek számára

"

Velejéig korrupt volt az egész beszerzés. 17.000 lélegeztetőgépet vettek, 10x annyit, mint amire szükség volt. A beszerzést levezénylő céget meg azóta felszámolták.

Müller Szent Cecília aláírása is ott volt a beszerzésen, de gondolom a korrupcióból származó pénzt biztosan szétosztotta az éhező szegények között...

Te meg tudod mondani előre, mennyi lélegeztető gépre lesz szükség? A jövőbe látsz? Néha a főnököm is ezt várja tőlem egyébként, amikor megkérdezi, mennyi ideig tart valaminek a megtervezése. Utólag megmondom, meddig tartott.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Más országokban nem volt ilyen korrupt lélegeztetőgép beszerzés. Ez szimpla lopás volt nálunk, nem értem, miért véded őket. Te elismerted, hogy az illiberális rendszert preferálod, az illiberális rendszer meg korrupt, nem kell szégyellned. Komolyan, nem értem, mire ez a képmutatás, legyen legalább annyi gerinced, hogy akkor azt is kimondd, hogy igen, te elfogadod, hogy ilyen szintű lopás megy.

A Fidesz rájött erre. Folyamatos korrupciós ügyek kísérik, Gulyás Gergely meg bocsánatkérés helyett megjegyzi, hogy ez nem befolyásolja a választási eredményeket.

Pontosan ugyanazt csinálják, mint Gyurcsány 2006-ban: a választást mi szoktuk megnyerni.

Ugyanaz az arrogancia, elitista gondolkodásmód: mi vagyunk az okosak, mindenki más hülye, nekünk mindent szabad, úgyis nyerünk.

Remélem nem fognak.

Ehhez kapcsolódva egy rövid részlet Rejtő Láthatatlan légiójából:

'A hatalmas hangárban ott feküdt felhalmozva minden. Wilkie úr (aki változatlanul civilben járt), Podvinecz és Durien derekas munkát végeztek. Csak a kétszáz darab gumikesztyű okozott némi gondot. A lakktáskákat és a napszemüvegeket valahogy elhordja majd a legénység, de a gumikesztyűt mire használják? Teniszütőből hála istennek csak negyvenet kellett venni.

A katonák felszerelését Durien írta elő. De nem kívánta meg a sereg számára a gumikesztyűt, teniszütőt, és azt a hetven tucat MacWulf-Grober patent biztosítótűt, ami utoljára került elő a csomagokból. Ez rejtélyes ügy volt és nem firtatták. Ő csak összeírta egy listán, ami a légióban elengedhetetlenül szükséges. Így festett a dolog:

Leltár, a csapat számára beszerzendő elengedhetetlen jelszerelési tárgyakról:

1. Minden ember számára egy tejes öltözet egyenruha, a hozzátartozó lábszárvédőkkel és hatlövetű pisztolyokkal.

2. A sivatagban előforduló heves napsütésre való tekintettel egy-egy napszemüveg, kulacs, sapka és aprópénztárca továbbá oldalfegyver.

3. Minden közlegény számára önborotvakészletet, két pótszappannal, hogy a másodnaponként kötelező borotválkozás a Szaharában ne okozzon fejtörést. Egy csajka, egy ivópohár, egy kulacs, hat zsebkendő és a szükséges lövedékek (revolver-, puskagolyó stb. stb.).

4. Három fehérneműkészlet, fél tucat harisnya, egy francia zászló, egy csomag kötszer (fejenként).

Utóbb kiderült, hogy néhány nem túl jelentős felszerelési tárgy kimaradt a leltárból, például minden ember számára legalább egy pár cipő, de ettől eltekintve pompás volt a felszerelés. A csempésztől vásárolt hadifelszerelés teljes volt. Gépfegyverek, puskák pisztolyok, megfelelő munícióval. Ehhez csak öszvéreket kellett szerezni. Egy összerakható páncélkocsi, aminek kis gyorstüzelő ágyúja volt, csak jól jöhet háború esetén. Ehhez szerződtettek egy sofőrt és egy mechanikust. A kocsi belsejében sok hely volt a szükséges legénység számára, itt raktározták el a boros-, rumoshordókat, az üvegeket, romlandó húsárút, és egy hűtőkészüléket alkalmaztak a motorhoz kapcsolva. Mondom, pompás volt a felszerelés, csak a kereskedők nem akarták elég drágán számítani a dolgokat.

Márpedig Wilkie úr keresni akart. Ezért aztán engedményeket kellett tenni. Így például a piperekereskedő hajlandó volt magasan számlázni a borotvakészleteket, de csak akkor, ha Wilkie úr megveszi a raktárban száradó hétszáz gumikesztyűt, amit egy forró napon, pillanatnyi önkívületében rendelt meg. A sportfelszerelési üzlet tulajdonosa csak úgy ment bele a kulacsok és turistapoharakkal történő manipulációba, ha negyven teniszütőt is eladhat. Podvinecz marsall ismerőse, egy cipőgyáros szerezte be a bakancsokat, de isten tudja, miért és hogyan, a cipőkkel együtt hetven tucat Mac-Wulf-Gruber patent biztosítótűt is szállítottak. A marsall szerint a sivatagban ilyesminek nagy hasznát vehetik, és amikor Wilkie közelebbi felvilágosítást követelt, azt mondta, hogy a tűkkel alkalmilag odatűzhetik a gumikesztyűket a teniszütőkhöz, ha úgy adódik, majd egyszer, hogy felmerül a biztosítótűk használatának kérdése.

Nem merült fel többé."

“Any book worth banning is a book worth reading.”

csöpögnek már az információk:

 

A külügyi tárca nagy, legalább ezer lélegeztetőgépet szállító partnerei között egyetlen tisztán magyar tulajdonú érdekeltség akad: a kínai eszközöket „aranyáron” szállító Fourcardinal Tanácsadó Kft. Régebben ez a cég működtette a kormány egyiptomi kereskedőházát, s már akkor igen közel állt Orbán Viktor nemzetközi főtanácsadójához, Rahói Zsuzsannához (nyitóképünkön balra). Olyannyira, hogy a nővére volt az ügyvezető. Majd idén, épp a nagy lélegeztetőbiznisz napján beszállt a vállalkozásba két ügyvéd. Egyikük nem akárki: Veréb Balázs csillaga az MSZP-érában ragyogott fel, aztán a Fidesz jövetelével elszámoltatási célszeméllyé vált, ma pedig IV. rendű vádlottja a Budapest Airport körüli korrupciós bűnügynek. Üzleti nagykoalíció a köbön – a koronavírus árnyékában.  

https://www.valaszonline.hu/2020/09/04/vereb-balazs-rahoi-zsuzsanna-fou…

 

Vagy a 444-en a rövidebb verzió:

https://444.hu/2020/09/04/valaszonline-orban-fotanacsadojahoz-kotheto-c…

"Az egész EU-ban Magyarország kötötte a legrosszabb lélegeztetőgép-üzleteket

Németország kétszer annyi lélegeztetőgépet vásárolt sokkal kevesebbért, mint mi, de Hollandia és Olaszország is sokkal jobban alkudott."

 

https://hvg.hu/gazdasag/20200827_lelegeztetogep_eu_koronavirus

gondolom az origon is meg fog jelenni a hír, nincs kétségem

 

Kásler Miklós a tárca Facebook-oldalán közzétett videóban kijelentette: „Azok a pedagógusok, akik a munkahelyükön kapták meg a fertőzést, tehát Covid-pozitívak, ők teljes táppénzre jogosultak, de nemcsak ők, hanem a szoros kontaktjaik is, tehát mindazok a pedagógusok, akik a munkájukat az iskolában nem végezhetik, mert karanténban töltik az idejüket.” 

A miniszter szavaival szemben a valóság az, hogy csak abban az esetben kapják meg a tanárok a teljes összeget, ha a tankerület vagy intézményvezető is úgy akarja.

 

https://444.hu/2020/09/22/kasler-mult-heten-teljes-tappenzt-igert-a-tan…

 

okok, végül is csak a szokásos. Kásler mond valamit, ami nem igaz

Szerkesztve: 2020. 11. 24., k – 20:11

Bírósági ítélet ellenére sem mondja meg az EMMI, hogy miért volt szükség a tavaszi nagy kórházkiürítésre

[...]

„ez azt is jelentheti, hogy nem volt ilyen anyag és hasraütésszerűen döntöttek a 60 százalékról, de azt is, hogy nem adják ki ezeket. ”

https://444.hu/2020/11/24/birosagi-itelet-ellenere-sem-mondja-meg-az-em…

 

Itt én két lehetőséget látok csak

  • a magyar kormány nem tartja be a törvényeket (és esetleg visszatartott információt)
    vagy
  • nem volt szükség a tavaszi kórházkiürítésre ilyen módon (hiszen az anyagokban nem volt erről infó)

Belátom, rendkívül fontos eredményt értek itt el a bölcsészek. Csak így tovább! Addig sem kell az Aldiba menniük kasszás/pultfeltöltőnek!

Kikértek valami őket érdeklő adatokat, hogy azzal mi legyen? Ki a rákot érdekel, hogy kiket és miért tettek ki a kórházakból egy világjárvány idején?

Megy itt a habzás erről. Az megvan, hogy bezzeg Németországban pont úgy maradtak el nem halaszthatatlan műtétek stb. mint itt? De mit a halaszthatókat:

Németország nagy bajban van - El kell halasztani a daganatos betegek műtétjeit is

Mi a lényeg? Mitől kéne most örömtáncot járni?

Mennének inkább ingyen ebédet főzni, mint a krisnások. Annak legalább van értelme.

trey @ gépház

https://mkogy.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99200063.TV
(Most mondanám, hogy van méltányolható államtitok, csak az a baj, hogy default lett a visszaélésszerű alkalmazása. Korábban volt adatvédelmi biztos, aki mindenbe beletekinthetett, és ha úgy látta, hogy nem jogos a titkosítás, ő fordult a bírósághoz. Most ilyen nincsen, a polgárnak látatlanban kell kitalálnia, hogy kell legyen valahol egy közérdekű adat, azt jól kikéri, N*45 nap után közlik vele, hogy nem adják, forduljon bírósághoz, aztán majd unokái is látni fogják.)

Veszélyhelyzet nálam felülír mindenféle adminisztratív balfaszságot. Főleg, amikor tömegek kezeléséről van szó. Annak érdekében, hogy ne fél- és félreinformált tömeges randalírozzanak az utcákon, én el tudom fogadni, hogy nem most van itt az ideje az ilyesminek.

Aztán majd ha megoldódik ez a para, akkor ezek a gittegyletek - békeidőben - majd menjenek parádézni a hivatalok ellen.

Ez egy vegytiszta politikai akció egyébként.

trey @ gépház

A tömegek kezelésére ideális, ha nem adunk ki információt, hogy inkább fél- vagy teljesen kitalált információkra támaszkodjanak a valódi helyett. Melynek visszatartására semmi komoly indok nincs.

Ezt nem gondoltad nagyon át.

Avagy miért jó  az államnak a Stockholm-szindrómás állampolgár. 

“Any book worth banning is a book worth reading.”

"Ki a rákot érdekel, hogy kiket és miért tettek ki a kórházakból egy világjárvány idején?"

Emberekről, szeretteinkről, nagyszüleinkről, beteg rokonainkról van szó, akik közül sokakat súlyosan érinthetett ez a dolog. A társadalom méltóságához tartozó kérdés, hogy a kormány beszámoljon a lépéseiről.

Ugyanakkor aki igy beszél, látszik hogy nem is tekinti embernek a többi embert. Szerintem hagyjuk a rákba. Korlátolt gondolkodása van. Az NGO köcsög. A kormány jó. Az ellenzék balfasz. A tanár lusta. Stb...

Hidd el, nettó energiapocsékolás beszélgetni ezzel az emberrel.

Hidd el, nettó energiapocsékolás beszélgetni ezzel az emberrel.

Igazából ez az egyetlen, amiben egyetértünk. Mármint, hogy egymással teljesen felesleges beszélgetnünk. Én az egyik végén állok, te meg a másikon. Ebből egyetértés nem lesz és én nem is törekszem rá. Kölcsönös az érzés.

trey @ gépház

Azt tudjuk hogy te hol állsz. Én sehol. Ebben az esetben azt mondom hogy igen, megköszönöm az NGO akcióját, ugyanis érintett vagyok ezügyben. És nem, nem azért mert igy rosszabb lesz a fidesznek, másoknak meg jó. Az már egy rám nem tartozó vetülete a dolognak. Engem ebben nem a pártpolitika érdekel. Ami egyébként általában se érdekel különösebben. A szakpolitika már szokott.

Politikai értelemben sehol sem állok. Olyan értelemben hogy kedves szerettemet váratlanul hazaküldték súlyos betegen, és ennek következményei lettek, elnézésedet kérem, hogy érintett vagyok. Szeretném meghallgatni, hogy mi indokolta ezt.

Akarsz még beszélgetni? Remélem nem. Próbáld meg megérteni - hátha sikerül - hogy ez nem mindenkinél kisnyugdijas stilusú utcai politikai hőzöngés, hanem emberi történet. Valódi. Érted ezt?

Semmi közöm a rokonod eltávozásához. Azt látom, hogy mindenáron felelőst próbálsz keresni. Ilyen esetben ez normális, beszélj egy pszichológussal. 

"Biztos" vagyok benne, hogy szerinted a Kásler ölte meg. Nem? De.

trey @ gépház

Az orvosszakmai döntés indoklására vagyok kiváncsi, amiben a családom is érintett. Nem mondtam olyat, hogy valaki megölt volna valakit.

Szerinted meg kussoljak. Kussoljon a Helsinki is. Mindenki kussoljon és engedjük a kormányt dolgozni. Csakhogy ez nem igy müködik.

Feloldhatatlan ellentétben állunk ebben. Máshogy beszélnél, ha te is érintett lennél.

De nem tartok igényt a szolgai propagandádra, köszönöm. Ne folytasd. Nem szükséges.

Ismerem ezt a mindig más a hibás hozzáállást.

Mondom, beszélj egy szakemberrel. Németországban is halasztják még a rákos betegek kezelését is. Nem jó dolgukban. VILÁGJÁRVÁNY VAN.

Fogadd el.

Vaaagy ... Tapsikolj NGO-k filléres pótcselekvéseihez. Az megoldja a problémád. Biztos vagyok benne.

trey @ gépház

Igen, így láthatja egy ábránd-ember. Ezt nem is vitatom.

Azt nem értem bennetek, hogy felkérdeztek (Ezek az NGO-k ugrálnak itt összevissza, igaz trey?), majd amikor megkapjátok az áhított válaszotokat, akkor besértődtök, eljátsszátok, hogy ti nem is vagytok kíváncsi a véleményemre, miközben epedve várjátok a választ.

Mire jó ez? Engem ez az egy kérdés foglalkoztat. Szerintem ezen tényleg tudna segíteni egy szakember. Konzultáljatok eggyel.

trey @ gépház

"Nem jó dolgukban. VILÁGJÁRVÁNY VAN."

Értjük és elfogadjuk. Akkor is meg lehet magyarázni, hogy pontosan ezért és ezért. Az EMMI pedig birósági döntésre sem teszi ezt meg. Ezért került az ügy kúriára. Akik szintén felszólitják erre az EMMI -t.

Hiába világjárvány, attól még jogállam van. Betűre le van irva, hogy most mi miért történik. Hiába próbálod mellémagyarázni.

Tehát, értjük hogy lépéseket kell tenni, de ezekről ugyanúgy be kell számolni a társadalomnak. Nem azért mert a nebáncsvirágok sirnak érte, hanem azért, mert feketén fehéren le van irva a jogban, csak nem tesznek neki eleget. Érted?

Ha megint úgy csinálsz mint aki nem érti, megint le fogom irni.

Vagy mi lenne szerinted a megoldás? Mondjuk ki hogy nincs jogállam? :) Az aztán szép lenne.

Légyszives ne hozz ide más országokat, Magyarország jogállamiságáról és az itthoni jogrendről van szó. Semmi másról.

Értjük és elfogadjuk.

Nem úgy tűnik.

Érted?

Értem, értem. Pótcselekvés. Biztosan sokat változik tőle a helyzet.

Vagy mi lenne szerinted a megoldás? Mondjuk ki hogy nincs jogállam? :) Az aztán szép lenne.

Nem értelek. Ezen dolgozik a moslékkoalíció. Feles többséggel alkotmánymódosítás stb. Ilyesmi programokkal hakniznak. :D

trey @ gépház

Miért beszélsz mellé? Hányszor kérjelek meg arra hogy ne beszéljünk pártokról?

És most nem tudom eléggé kiemelni: a meglevő jogrend alkalmazását kényszeritik ki. Ki az, aki szerint ez elitélendő? Nem tetszik a jog? Nem szereted a jogállamot? A számonkérhetőséget? A kormány annyira tökéletes hogy még kérdezni se szabad, nehogy megsértődjenek? Nehogy ne legyen energiájuk a fontos dolgokra? Magyarázd már meg hogy mi jár a fejedben, mert egyszerűen nem értem.

Most azt mondom neked hogy ha netalán Brüsszelből leszólt volna valaki hogy 'jaaj kedves magyar kormány, hát csináld már ezt meg ezt' azt mondanám hogy még igazad is lehet, de a magyar biróság és a magyar kúria szólitja fel a magyar minisztériumot a magyar törvények betartására. Teszerinted, mi ezzel a baj? :)

A propagandád ködében seggfájós a szituáció, hogy ehhez egy NGO kellett, gondolom.

Egészen idáig ezt írtam. Ez volt a véleményem az NGO-k tetteinek nagy részéről. Tyúkperek, pótcselekvések. Ezeket főként a politikai beágyazottságú NGO-kra értem. Mert természetesen vannak olyan civil szervezetek, amiknek van haszna. De ezek nem a Soros-birodalomhoz köthető szervezetek.

trey @ gépház

A világ nem fekete fehér. Simán lehet hogy a Helsinki politikai beágyazottságú. Nincsenek hiú reményeim. Mindenkinek vannak hátsó szándékai. De ettől ez a konkrét ügy a jogállam alkamazását eredményezte. A kormány most már biróság és kúria által is kötelezve van arra, hogy beszámoljon. És ezt az erkölcs is megkivánja.

Hogy ettől hány libsinek lesz jobb, leszarom.

"Ki a rákot érdekel, hogy kiket és miért tettek ki a kórházakból egy világjárvány idején?"

Ez is fontos de most engem inkább az érdekelne, hogy az oltás ér-e valamit vagy fölöslegesen adattuk be magunknak a családban. Azért erre kíváncsi vagyok.

 

Egyes adatokból látszódnia kellene (kórházban lévők, halottak vs teljes népesség oltottsága). Már ha lennének adatok :-)

Sok orvos elmondja hogy a covid osztályon az oltatlanok masszivan felül vannak reprezentálva. Akkor is, ha minden más vektort levonsz (idős, beteg). Ennyi nekem bőven elég. Magam is átestem rajta enyhe tünetekkel (sputnik v) és olyantól kaptam el akinek tünetei sem voltak tőle (moderna).

A családi és ismerősi körben mindenki oltva van, pedig vannak idősek és betegek is, eddig ők is megúszták.

Ez az én mikrokörnyezetemet tekintve mind bizonyiték.

Sajnos döntéseket hozni anekdoták alapján nem biztos, hogy szerencsés.

Pl. a mikrokörnyezetemet tekintve 6 emberről tudom, hogy Sinopharmot kapott első két alkalommal (velem együtt), ebből kettő nem sokkal utána tüdőembóliás lett, egyikük meg is halt. Ez bizonyíték lenne arra, hogy a Sinopharm tüdőembóliát okoz? Vagy ha korra szűrőm, kijelenthetem, hogy 60 fölött szinte biztosan? A mikrokörnyezettel ez a probléma.

És ezért hatalmas probléma, hogy minden adatot szándékosan rejtegetnek, és csak szóbeszédre lehet alapozni, mert kinek mi a tapasztalata.

Kíváncsi vagyok, mi fog majd egyszer kiderülni, ami miatt a szakemberek számára is lényeges információkat most annyira titkolni kell…

"Kikértek valami őket érdeklő adatokat, hogy azzal mi legyen? Ki a rákot érdekel, hogy kiket és miért tettek ki a kórházakból egy világjárvány idején?"

Ó bocsánat, senkit. Halkan jegyzem meg hogy a jog szerint kiadandó adatok kiadását zongorázták végig. Tehát nem újat kértek, hanem csak a jogszabály alkalmazását.

Én arról beszélek, hogy mit látnék én célravezetőnek. Nagyon jól néz ki a felhergelt néptömegek gyújtogatása és őrjöngése Belgiumban, Hollandiában, Németországban és Ausztriában. Tényleg. Nagyon.

Sajnos pontosan tudom mit gondolsz :(

Szemmel látható, hogy lövésed sincs. 

trey @ gépház

Ha lett volna egy csepp eszük, akkor a végrehajtást követően az összes ezzel kapcsolatos dokumentumot iratmegsemmisítővel kezeltek volna. Akkor tiszta szívvel mondhatnák, nem létezik ilyen dokumentum. De hát buták. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE

Még nem tudták, hogy büszkélkedni fognak-e vele, vagy letagadni. (Természetesen az is lehetséges, hogy holnap kiderül, hogy Kásler úr akkor nem is volt miniszter, csak a sajtó volt pontantalan, igazából valaki más volt akkor a miniszter, hamarosan eldöntjük, hogy kicsoda volt az.)

És akkor hol vagyunk még ettől: https://index.hu/kulfold/2021/12/17/eszak-korea-nevetes-betiltas/

Nézd meg, milyen rendezett, tiszta az a tér. Nem hordja a szél a gyorséttermekből származó papír poharakat, zacskókat, mindenféle szemetet, nincs tele a fal graffitivel. Arra próbálok rámutatni, hogy jellemzően csak a rosszat látod meg, amelyből valóban van bőven, de merő rosszindulatnak tartom, ha a jót meg soha.

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE