Karácsony négyes alá osztályozta teljesítményét. Ellenfelei kettes alára.

Hozzászólások

"Kész/folyamatban: 21.4%"

Néhány pontot megnézetem, ezek szerint a 21.4% a legoptimistább érték lehet:

Rögtön a második pont: "Tiborc-adó", hivatkozás egy több mint egy éves 444.hu cikkre. Mintha valahol azt olvastam volna, hogy ilyen adót a főváros be sem vezethetne.

30. Közterek elnevezése és szobrok nőkről, itt is egy éves cikk, hogy 2019 november 17-n jelentik be, hogy melyik 5 nőnek állítanak szobrot. Ennek szerintem már vagy teljesültnek vagy sikertelennek kellene lennie, de nem folyamatban...

62. Klímavészhelyzet kihirdetése. Igen ki lett hirdetve.

88. Új trolik és villamosok: márciusi cikk szerint majd ha lesz rá pénz akkor vesznek torlikat. Azért erre a folyamatban jelző kicsit erős vagy ha már fut ilyen beszerzés, akkor arról kellene hivatkozás a pont mellé

117. forgalom csillapítás és sebesség csökkentés: igen ez is folyamatban van, bár pl. nem mindenki gondolja eredménynek épp olyan formában ahogy sárga csíkot húztak néhány főútvonalon.

118. egységes parkolási rendszer: majdnem egy éves cikk, még mindig nem egységes a parkolási rendszer, bár a parkoló automaták ritkításáról valóban olvastam korábban cikket. Nekem az gyanúm, hogy a kerületek hozzájárulása nélkül ez sem lesz befejezett ígéret.

Micsoda meglepő hír, Karácsony önmaga szerint jól végzi a munkáját, a fidesz szerint meg nem!

Még sok ilyet :D

“The trouble with having an open mind, of course, is that people will insist on coming along and trying to put things in it."
"Senkit nem hagyunk az ereszcsatornán!"

Kettes alára értékelték még az ellenfelei is, tehát nem bukott meg. :)

"Everything fails, all the time."

drazsék, czeglédik, stb betalicskázásával, buszsáv megfelelzésével épített bicikliutakkal, blmgtqp-zászlózással már el is vitte európába a várost a jó polgárjenő, úgyhogy részemről csillagos (nem úgy, gyuszk) ötös - kellenek az ilyen "emlékeztető oltások" a szavazóknak

:( nagy veszteség érte a klímavédelmet: "Karácsony nem tervezi a  - valószínűleg barátja kedvéért fenntartott - munkakört mással betölteni, az 5*0 = 4*0 képlet igazolja ezt a döntést"

 

de szerencsére maradt még szakértő alfőpolgármester az európai szintű városvezetésben

Hát, elveszett a bizalom, na!

Dorosz Dávid csütörtök este Facebook oldalán jelentette be, hogy lemond főpolgármester-helyettesi posztjáról. A Párbeszéd politikusa, aki egyébként Karácsony Gergely kampányfőnöke is volt, bejegyzésében azzal indokolta távozását, hogy a kormány ellehetetleníti a fővárost, ezért a következő időszakban a kormányváltásért fog dolgozni. 

Városházi forrásaink szerint azonban Dorosz távozása mögött más okok húzódhattak meg a háttérben. A fővárosi vezetés ugyanis nem volt megelégedve Dorosz munkájával, ennek egyik legláthatóbb jele az volt, amikor a Lánchíd felújításának megszervezését elvette tőle Karácsony Gergely, helyette pedig Tüttő Katára bízta a projektet a főpolgármester.  

A Dorosszal szembeni bizalomvesztés azonban abból is látszott, hogy nemrég Karácsony Gergely hozzányúlt főpolgármester-helyettesének portfóliójához is, amelyből a zöldterület fejlesztésének ügye átkerült a párbeszédes politikustól a momentumos Kerpel-Fronius Gáborhoz. 

Azt is sikerült megtudnunk, hogy Karácsony Gergely nem fog új főpolgármester-helyettest jelölni Dorosz helyett, a még megmaradt portfólióját a négy helyettes között osztják szét. A főpolgármestert rendszeresen kritizálták is, amiért ennyi helyettese volt, miközben a főváros költségvetése komoly bajban van a kormányzati elvonások, valamint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt is. 

Link:  https://index.hu/belfold/2020/11/20/nem_potoljak_doroszt_negy_helyettes…

trey @ gépház

Láng Zsolt nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek a botrányos BKV-tenderrel kapcsolatban

 A tender kapcsán a frakcióvezető az alábbi kérdéseket tette fel Karácsony Gergelynek:

  1. Hogyan nyerhetett a BKV közbeszerzési kiírásán egy többek között offshore hátterű cég által alapított vagyongazdálkodó zrt.? Helyes gyakorlatnak tartja-e főpolgármester úr az eljárást?
  2. Hogyan adhatta a legkedvezőbb ajánlatot egy 2020. május 11-én – pontosan 7 nappal a BKV-tender ajánlattételi határidejének lejárta előtt – alapított cég?
  3. Milyen hitelt érdemlő referenciákkal tudott igazolni a CR-Facilities Vagyongazdálkodó Zrt., hiszen az alapító cégek alaptevékenységét illetően sem mondható el, hogy nagy rutinnal rendelkeznének buszok bérbeadását illetően?
  4. Tervezi- e elvenni a BKV felügyeletének feladatkörét Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszonytól? Tervezi-e a botrányos ügy kivizsgálását?
  5. Nem tartja-e mindezek fényében arcpiritónak a BKV Zrt. azon közlését miszerint:

a beszerzés a mindenkori jogszabályi előírások maximális betartása mellett zajlott, s a teljes folyamatot végig a teljes transzparencia jellemezte.

trey @ gépház

trey @ gépház

Szerkesztve: 2020. 11. 24., k - 07:56

Továbbra sem nyitja meg a városháza parkolóját Karácsony Gergely

Röhögnek a tesze-tosza Karácsonyon, mert megválasztása előtt azzal kampányolt, hogy megnyitja az emberek előtt a városháza parkolóját, ott park, liget vagy valami csuda dolog lesz majd. Természetesen ez még mindig nem történt meg.

a kormány Orbán Viktor miniszterelnök kezdeményezésére ingyenessé tette a nyilvános parkolóházak használatát a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt, hogy mindenki tudjon ingyen parkolni éjszaka. Karácsony Gergely főpolgármestert viszont hiába kérik, továbbra sem nyitja meg a városháza udvarának parkolóhelyeit az embereknek. Miközben a miniszterelnök döntését ünnepli, sőt, szinte magáénak próbálja mutatni, nem engedi be az embereket a saját területére.

trey @ gépház

csak mint általam értelmesnek tartott embernek fel akartam hívni a figyelmed, az erőlködés sokszor kontraproduktív és vannak egyéb mellékhatásai, ha Karácsony szar hát le fogják vonni a következtetést a szavazói, arról is ha nem.

ma a populizmus egy eléggé elterjedt dolog, van réteg amire jól hat, akik nem akarnak/tudnak gondolkodni, ha te úgy érzed a politika populista lett, és fel kell venned a kesztyűt és tisztánlátást kell adni ezen gyengébb képességű rétegnek sok hitelt ad, ha a tisztánlátás nem irányzott... 

kérdésedre a válasz: politikus, nálam ez a csapat aljanép kategóriában van, mivel sok mindenki máshoz hasonlóan a testéből él de a modern (immáron száz+ éves) társadalmi berendezkedés miatt pont azt üresíti ki ami miatt léteznie kéne. Ennek a torzító folyamatnak élharcosa a mostani kormány az ellenzék és a pluralizmus leépítésével (tudjuk Soros). 

A veszélyhelyzet kihirdetése óta a főpolgármester kihasználta a pandémia okozta válsághelyzetet arra, hogy tovább építse hibrid rendszerét, és kitömje pénzzel a vazallusait. (Kedves Tamás Gáspár Miklós, vajon ez tényleg újfeudalizmus lenne?) A Párbeszéd politikusa a járványra hivatkozva évi negyvenszázalékos vezérigazgatói prémiumra adott lehetőséget a fővárosi cégek vezetői számára. Az elmúlt időszakban a tanácsadói számát 55-re, Budapest brüsszeli irodájának költségeit 37 millióról 112 millióra emelte. A döntés haszonélvezői többségében azok a kinevezettek, akik a 2010 előtti Gurcsány- és Bajnai-kormányok alatt is vezető szerepet töltöttek be. (Mit ír majd erről Soros György a Project Syndicate oldalán?) A diktatórikus rendszer mindig a „Kedves Vezetőről” és a hűséges fegyverhordozóiról szól… Hahó Jourová biztos asszony! Hahó Manfred Weber! Halló LIBE bizottság – van ott valaki? A főpolgármester tavasszal és most is egy személyben döntött a költségvetési átcsoportosításokról, a beszerzési eljárások módosításáról és számos, a fővárost érintő ügyről. Lánchíd felújítása, BKV-tender, biciklisávok… Most pedig a főváros 2021-es költségvetése, ami cirka 391 milliárd forint. Lopakodó adóemelésekkel és megszorításokkal. Folytassuk még?

 

Link: https://www.magyarhirlap.hu/velemeny/20201223-ceterum-censeo-karacsony-…

trey @ gépház

"A főpolgármester felfüggesztette a jogállamiságot, felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, amikor a közgyűlés összehívása nélkül önkényesen hirdette ki a főváros költségvetését"

Ó helló. Nem a a Fideszes kormány vezette be a rendkívüli jogrendet? Nem ez adott lehetőséget a polgármestereknek, hogy egyedül döntsenek? Nem a kormány kért határozatlan időre korlátlan jogkört? Most akkor ki is függesztette fel a jogállamiságot? Kettős mérce megint?

https://hvg.hu/itthon/20200831_nagytarcsa_190_millio_indokolatlan_koltes

"190 millió forintot költött el a vészhelyzeti felhatalmazással élve, de nem járványügyi megelőzésre Rimóczi Sándor Vilmos, Nagytarcsa Fidesz-KDNP-s polgármestere a képviselő-testület szerint – írja az Átlátszó. A lap cikke szerint

    Rimóczi például rögtön megemelte a saját cafeteria juttatását évi 400 ezer forintra."

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Forrás hirado.hu. Ki néz ilyen dezinformáló csatornákat?

?SYNTAX ERROR
READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓
Szerkesztve: 2020. 12. 23., sze - 16:53

A másik hírforrás pedig a Findex, mind a kettő hiteles.

?SYNTAX ERROR
READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Milliárdokban mérhető a fővárosi halogatás

Karácsonyék elszúrták a reklámtendert, súlyos milliárdokat bukik Budapest

A főpolgármester korábban megakadályozta, hogy a JCDecaux nyerjen a tenderen. Bár a főváros azóta meggondolta magát, a franciák most már nem akarnak indulni, így milliárdokat buknak a budapestiek az elúszott üzleten.

 [...]

Több mint egy év után ismét napirendre kerül a budapesti tömegközlekedés reklámhelyeinek kiszervezése. A főváros korábban megakadályozta, most viszont már belemenne, hogy a JCDecaux ajánlata nyerjen, csakhogy a francia hátterű céget a világjárvány miatt már nem érdekli a koncesszió. Ezzel milliárdokat veszít a BKV

– adta hírül a Világgazdaság hétfőn.

[...]

miután egy Karácsony Gergely főpolgármester által jegyzett közgyűlési határozat ellehetetlenítette a szerződéskötést.

[...]

a budapesti tömegközlekedés csaknem négymilliárd forinttól esik el ahhoz képest, mintha a JCD pályázata győzött volna

trey @ gépház