[KV] Hogy jut el ennyi ember a korhazba?

A hiba velhetoen ott keresheto, hogy magambol indulok ki. De egyszeruen nem ertem. Komolyan nem. UK-ban elve is, de ha Magyarorszagon elnek is: eszembe nem jutna felhivni a mentot, ha ugy ereznem, "mindjart megfulladok a Covidtol". Mitol lenne ott jobb nekem?

- latogatasi tilalom vs "lehet hogy utolso oram, de legalabb egy szerettemmel toltom"

- intenzivre meg a telefont se vihetem be

- aki aggodik ertem, az kapna a recepciorol egy generic "allapota stabil" jellegu uzenetet egy szamara idegentol

- ketnaponta lenne ideje ramnezni egy orvosnak, 4-5 orankent egy novernek

- a virusos tudogyulladas melle kaphatnek "ajandekba" egy antibiotikumokra mar rezisztens mutans pneumococcus-t, hogy ket oka is legyen a tudogyulladasomnak, ne csak egy

- e fentebbit megelozni kivanva lehet kapnek egy antibiotikumot. Az se biztos, hogy jot tesz az amugy is a virussal kuszkodo immunrendszernek

- mar az elso februari kinai orvosi reportok is azt allitottak: az ember immunrendszere vagy legyozi, vagy nem nagyon lehet mit tenni. Azota egy gyogyszer sem jutott ki a tesztfazisbol, nehanynal az "ugy tunik mukodik"-nel tartunk, de kis esellyel kapnek abbol is

Aztan olyanokba bele se megyek, hogy lehet, hogy itthon tobb vitamint es egyeb immunerositot szednek, mint amit ott kapnek.

Ami miatt nem felek a fulladasos halaltol: ket embert is ismerek, aki nem iden Covidtol, hanem meg korabban maskepp fulladasos halalt szenvedett. Egyik sem szenvedett sokat. Ha nem erositette volna meg nekem akkoriban szakember, hogy ez nem a legfajdalmasabb halalnem a valosagban, lehet en is jobban felnek "a hosszu szenvedestol". De igy jobban felnek attol, hogy nem tudok elbucsuzni senkitol. Talan meg telefonon se. Az eletem mentese mindenaron ennyit azert nem er. Akarhogy szamolom.

Akarhogy szamolok, azt latom jobb opcionak, hogy akarmilyen allapotba hozna egy esetleges Covid (amin amugy lehet mar reg tul vagyok), biztosan itthon probalnam kipihenni es itt tennek meg mindent. En vagyok az egyetlen, aki "nem a korhaztol varna a megoldast", hogy aztan "60% esellyel tulelje a lelegeztetogepet nagy maganyaban"?

Hozzászólások

Az gondolom sokat segit, ha a lecsokkent tudofelulet nem kerulgeti a nitrogent, hanem tiszta oxigent kap (kb 5x annyit). Ha nem fulladsz meg, onnantol az immunrendszer megoldja. Illetve van immunrendszer gyengito valami szer, mert ha tul hevesen reagal a szervezet, akkor az is rossz. Szoval kb. bent vagy megfigyelesen, ha intenzivre kerulsz, akkor meg gondolom kb. beallitjak a lelegeztetogepet, meg hogy az immunrendszered mennyire reagaljon, aztan kihevered. Mar ha nincs amugy egyeb bajod (bar ha nincs, akkor valoszinuleg amugy sem jutsz el odaig, sokkal eselyesebb, hogy eszre sem veszed a betegseget).

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

nem azért kerülnek főleg kórházba mert nem kapnak levegőt - aka fulladnak - hanem mert ennek következményeként összeomlik/szar lesz a keringésük

No rainbow, no sugar

Szerkesztve: 2020. 11. 18., sze – 21:43

Ami miatt nem felek a fulladasos halaltol: ket embert is ismerek, aki nem iden Covidtol, hanem meg korabban maskepp fulladasos halalt szenvedett. Egyik sem szenvedett sokat. Ha nem erositette volna meg nekem akkoriban szakember, hogy ez nem a legfajdalmasabb halalnem a valosagban, lehet en is jobban felnek "a hosszu szenvedestol". De igy jobban felnek attol, hogy nem tudok elbucsuzni senkitol. Talan meg telefonon se. Az eletem mentese mindenaron ennyit azert nem er. Akarhogy szamolom.

Tehát jól értem, hogy ha még nem fulladozol de esetleg szarul veszed a levegőt, akkor inkább megvárod, hogy fulladozzál otthon és gyorsan fulladozva "elköszönsz" és meghalsz ?

Még azt a kevés esélyt sem adod meg, hogy esetleg kórházban tudnának rajtad segíteni, esetleg megmenteni az életed? Lehet én értettem félre..

Ha már nem kapsz normálisan levegőt, akkor hogy tudsz elköszönni a szeretteidtől? Ebben az állapotban nem azon fog járni az eszed, hogy kitől nem köszöntél még el, hanem bekapcsol a túlélőösztön és minden fűszálba belekapaszkodsz.

Mellesleg a családtagokra nem gondolsz? Ők talán szívesebben végignéznék a fulladásos haláltusádat, minthogy inkább megkockáztassák azt a 60%-os esélyt? A fertőzésveszélyről nem is szólva.

Az lélegeztetés tényleg az utolsó lehetőség, ekkor a szervezet kap egy kis extra haladékot arra, hogy legyőzze a fertőzést és nekiálljon megszüntetni a tüdőgyulladást is, hogy visszaálljon a önálló lélegzés. Persze nincs ingyen, de a biztos halálnál jobb, pláne, ha nincs egy komolyabb alapbetegséged, tehát egész jók a felépülési esélyeid.

"Mellesleg a családtagokra nem gondolsz?"

De. Nekik a legrosszabb, ha nem lathatnak meg egy videohivas erejeig sem, hanem egy munkajaba belefaradt korhazi recepcios kozli veluk minden nap heteken at, hogy "allapota stabil, meg a lelegeztetogepen van". Aztan majd valamikor 1 honap kesessel elpostazzak nekik az urnamat.

"Fertozesveszely" - akivel elek annak mar mindegy, akivel nem elek, az meg eldonti, hogy mit kockaztat.

"extra kis haladekot" - elobb ahhoz be kell kerulni a mentoautobol. Vannak remtortenetek vilagszerte, hogy van, hogy az is tobb ora

Nekik a legrosszabb, ha nem lathatnak meg egy videohivas erejeig sem

Most talán nem látnak elegedet? Azért, hogy láthassanak még egyszer képesek lennének a biztos halálba küldeni ahelyett, hogy 60% eséllyel tovább élj? Ez elég önző hozzáállás szvsz. Ha még valami garantáltan gyógyíthatatlan gyors lefutású betegségről lenne szó, akkor megérteném a kezelés elutasítását, de a covid többnyire nem az.

 

elobb ahhoz be kell kerulni a mentoautobol.

Ez valós veszély minél jobban túlterhelődik az ellátórendszer. De ha meg se próbálod, annak garantált a vége.

"garantált a vége"

Nem "garantalt", de valoban eros a valoszinusege, hogy vege van lelegeztetogep nelkul, ha egy orvos amugy mar rarakna.

"halalba kuldeni ... onzo"

En "kuldom magamat". Mindenki masnak van minden masrol dontese. Egy dontest nem lehet meghozni: mentot hivni ram ilyen tunetek eseten.

(De pl. vakbelmutetre, torott vegtag gipszelesere, stb.-re tovabbra is biznek a surgossegi osztalyban.)

Szerkesztve: 2020. 11. 19., cs – 08:00

Abban egyetértek, pláne itt Hungarisztánban, meg kell próbálni elkerülni a kórházat, még békeidőben is, oda már csak akkor, ha oxigén kell, vagy vissza kell varrni valamely testrészed.

Szeded a D-vitamint, nem? Akkor minek foglalkoztatnak ilyen kérdések?

Ha K2-vel együtt fogyasztom, - ezt is többször próbáltam már, - akkor csont és ízületi gyulladások és fájdalom lép fel. (Biztosan egyedi "abnormalitás", mert én sem olvastam még erről máshol.) - Sőt tovább megyek, (bár már leírni sem merem.., ;) ) nálam a D3 szint tablettás növelése, - a szédülésen kívül, - még rövidtávú memóriát érintő memória-zavarokat is okoz!! - És ez nem hülyeség, mert miután abbahagyom, 1-2 nap múlva már ismét normálisan tudom használni a fejem és emlékszem mindenre.

Az kombinált multi jellegű megoldások is adják mindezt nálam. - CalciTrió és hasonlók. (Tudom..., szinte biztosan, a hiba az én készülékemben van... :D ) - s napozás segítségénél mindezt nem vettem észre.

Egyebkent emlekeim szerint neked vannak/voltak Long Covid utojatek-tuneteid. En szemely szerint azokkal mar eljutnek orvoshoz. Foleg, hogy mar lefertozni sem tudnak teged tobbe (eleg nagy esellyel)

Ha tenyleg gyakoriak a "long covid"-os tudoserulesek, szerintem azokra is lesz hamarosan hatekonyabb elerheto gyogykezeles.

nálam a D3 szint tablettás növelése

s napozás segítségénél mindezt nem vettem észre

Mindenképp zsírban oldott formában érdemes bevenni, aminél minél kevesebb az adalékanyag. A tablettákban van rengeteg minden nem odavaló adalékanyag. Pl.: tömegnövelőszerek (kalcium-hidrogén-foszfát, mikrokristályos cellulóz), zselatin,
szacharóz, kukoricakeményítő, részben hidrogénezett szójababolaj, csomósodást gátló (zsírsavak
magnézium sói), színezék (sárga vas-oxid), kolekalciferol, antioxidáns (dl-alfa-tokoferol).
Ebből csak a kolekalciferol (D3) és a zselatin, ami jó, de az összes többi kb. káros, jó esetben nem rossz.
Gyógyszertári vigantol olaj vagy más zsírban oldott D vitamint próbálj. Annak ugyanaz kell legyen a hatása, mint a napfénynek. Kb. ugyanazokon a dolgokon megy át, amíg aktív hormon lesz belőle.

CalciTrió

Nem lehet, hogy eleve túl sok pl. a kalcium beviteled, abból gyakorlatilag az étellel is sokat viszünk be, azt végképp nem kell pótolni?

Köszi megpróbálok pár ajánlott variációt, hátha bejönnek.

Egyébként évek óta kialakult az a reggeli szokásom, hogy zabkásával kezdem a napot, elő-reggeliként, - ha esetleg azzal viszek be többet..., Csak nagyon kevés húst eszem, az is csak madár jellegű, viszont naponta is sok zöldség-féle és gyümölcs van az étrenden, sok nyersen is. Imádom a sárgarépát, káposzta-levelet, karalábét, jégsalátát nyersen, esetleg majonézes saláta formában. Néha a főzés megkezdése előtt szoktam kienni a "nyersanyag" jó részét a lábosokból. (Olykor van is ez miatt konfrontációm a párommal. - Lehet, hogy a genetikai szekvenciámban nyúl-félékkel közös szakaszok is megtalálhatók. :) )

Tervezem, hogy megnézetem egy laborvizsgálattal majd a D3 szintet. -  Meggyőződésem, hogy vitamint csak így szabadna pótolni.

Meggyőződésem, hogy vitamint csak így szabadna pótolni.

Általában igaz ez, de nem csak vitaminra, hanem ásványi anyagra és nyomelemekre is.
Sajnos nem mindent lehet méretni és igen csak drágán mérik a vitaminok bemérését.

A D az elég kivétel (illetve a magnézium is), mert szinte mindenki erősen hiányos és nem is nagyon lehet túladagolni. A szervezet, ha nincs rá szükség, akkor nem veszi fel. Ha felveszi, akkor szükség van rá (pl. van hová eltárolni). Illetve van még egy pár védelmi mechanizmusa, hogy ha a zsírból sok felszabadul pl. fogyás során, akkor se legyen túladagolás.

Csak egy példa, hogy mennyire lehet hiányos mindenki.
Idén kipróbáltam, hogy tavasztól őszig, minden egyes nap, amikor sütött a nap, akkor déli órákban kimentem fürdőruhában napozni15-30 percet teljes testfelületen. Elvileg így a maximális 20.000 NE körül lehet bevinni.
Ősz elején megmérettem a szintemet és 127 nmol/l lett. Ez nagyjából a normál szint alja.
250 nmol/l fölött tekintik soknak, bár az összes vizsgálat még afölötti szintnél sem tudott semmilyen káros hatást kimutatni.

+1 annyit tennék hozzá, hogy valahol olvastam, hogy bőrön át is felszívódik a D és a K2 is. Olvass utána, hogy igaz-e, és ha igen, akkor lehet vitamonos olajjal kenegetőzni, aztán sokáig kerülni a szappant. (Ideális esetben egyáltalán nem kell szappant használni, de ez messzire vezető téma.)

A koleszterin-emmel soha nem volt baj, szeretem a madár-(kacsa-liba,) zsíros kenyeret, néha lila-hagymával, néha almával. Úgy, hogy igen. - Szerintem valami más diszfunkció, (allergia?) miatt viselkedem ilyen "mostohán" a D-vel.

Minden esetre köszönöm mindenkinek a személyes ötleteket, tapasztalatokat. - Figyelembe véve ezeket, keresem tovább majd a lehetőségeket. (Ezért is "szondáztam" szubjektíven a topicban, - bocs a kicsit Off-ért.)

Szerkesztve: 2020. 11. 19., cs – 07:28

"A hiba velhetoen ott keresheto, hogy magambol indulok ki. De egyszeruen nem ertem. Komolyan nem. UK-ban elve is, de ha Magyarorszagon elnek is: eszembe nem jutna felhivni a mentot, ha ugy ereznem, "mindjart megfulladok a Covidtol". Mitol lenne ott jobb nekem?"

Van családtag, aki kicsit elbagatellizálta az elején, aztán majdnem ez lett a veszte. Későn ment kórházba, addigra már komoly kétoldali tüdőgyulladása lett. 4 hete van bent és volt, amikor úgy nézett ki, hogy nem biztos, hogy hazajön. Amikor ezen túl volt, akkor meg azt mondták, hogy felépül, de sanszos hogy elveszti a tüdőkapacitása 60%-át (gyulladás után hegesedő tüdőszövet). De végül komoly szteroidos kezeléssel megakadályozták a tüdőszövet hegesedését és úgy néz ki, hogy felépül. Lassan. Szóval de, ha már olyan tüneteid vannak, hogy majd megfulladsz, akkor jobb neked a kórházban.

"- intenzivre meg a telefont se vihetem be"

Rokonnál végig volt telefon. Amikor az állapota engedte, tudtunk beszélni.

"- aki aggodik ertem, az kapna a recepciorol egy generic "allapota stabil" jellegu uzenetet egy szamara idegentol"

Rohadt sok dolguk van, ennek ellenére szinte napi szinten tudtunk a kezelőorvossal beszélni. Volt amikor csak felvették az adatainkat -mert nem értek rá-, de az _orvos_ később visszahívott. Nagyon korrekten kezelik most ezt a kérdést, legalábbis nekünk most ez a friss tapasztalat.

"ketnaponta lenne ideje ramnezni egy orvosnak, 4-5 orankent egy novernek"

Nem igaz. Nagyon korrekt az ellátás egy dedikáltan covidos osztályon.

"e fentebbit megelozni kivanva lehet kapnek egy antibiotikumot. Az se biztos, hogy jot tesz az amugy is a virussal kuszkodo immunrendszernek"

Nem is értem miért nem vagy te orvos! :D

"Ami miatt nem felek a fulladasos halaltol: ket embert is ismerek, aki nem iden Covidtol, hanem meg korabban maskepp fulladasos halalt szenvedett. Egyik sem szenvedett sokat. Ha nem erositette volna meg
nekem akkoriban szakember, hogy ez nem a legfajdalmasabb halalnem a valosagban, lehet en is jobban felnek "a hosszu szenvedestol"."

Akkor még sosem fulladtál (nehézlégzés). Iszonyat szenvedés (nekem volt komoly asztmám). Amikor erőlködve veszel levegőt és nem elég, küzd az egész szervezeted, az összes izmod fáj a mellkasodban mert annyira erőlködsz hogy levegőt vegyél. És ezt meg lehet szorozni 10-zel, mikor a tüdőgyulladástól már csak 30-40% a tüdőkapacitásod és közben még köhögsz is. Lehet, hogy a halál pillanata nem fáj, de az oda vezető út eléggé, amikor 2 hétig így küzdesz a tüdőgyulladással és leépülsz.

A tapasztalataid meggyozobbek, mint a "korabbi remhirek" (gondolom megyeje es korhaza valogatja).

Viszont "elbagatellizalni" is sokfelekeppen lehet. Ha reggel be a lazcsillapito (foleg ibuprofen) es ment dolgozni, este elalvas elott is, 3-4 orat aludt, semmi vitamint nem szedett, akkor ertem mi tortent. De ha 24-bol 20 orat fekudt es probalt pihenni, es ugy lett rosszabbul, figyelt hogy mit visz be a szervezetebe az elso tunetektol kezdve, azt mondom, meg igazad is lehet.

Meg tudom erősíteni a fentieket.

Biztos forrásból hallottam ;-) , hogy a kórházban a legfontosabb előny az az oxigén ellátás. Ha tudsz otthonra olyat szerezni, akkor jobb otthon maradni. Egyébként Remdesivirt adtak, most meg Favipiravirt. Adnak D vitamint is 3000 NE-t naponta, aki meg már otthon is szedte, azoknak 6000 NE-t. Inkább fordítva kellene, de még így is nagyon kevés, hogy komoly hatása legyen. 50.000 NE kellene naponta 3 napig magnéziummal, A vitaminnal.

Egyébként Ivermectin lenne a legjobb gyógyszer, nagyon olcsó is, hiszen lejárt a szabadalma (1 Ft/dózis), csak állítólag felvásárolták a kínaiak és a magyar kormány sem igazán vevő a dologra. Proaktivitás

"Ha tudsz otthonra olyat szerezni, akkor jobb otthon maradni."

Fogadnek nagy osszegben, hogy letezik olyan "orvosbaro", aki a Covid hatasara "hazacsempeszett" a kozeli rokonsaganak par oxigenpalackot "keszenletbe". :) Altalanosan ez gyakorlatilag eleg lehetetlen, es egy gyakori, de nem az osszes problemat oldja meg.

Olyan teren meg erdekes a kerdeskor, hogy ez egy "eszkalacios problema" is. Tavalyig semmi nem indokolta, hogy ne csak a legkepzettebb reteg allithasson be oxigenpalackot, ICU gepet, elemezzen verkepet, stb. - a lelegeztetogeprol nem is beszelve, de az tenyleg joval bonyolultabb. Szoba kerult meg a (minimum receptes) szteroidos citokin-vihar kezeles. Tegyuk fel, hogy meg leteznenek is "gepek", amik ezt 90-95% esellyel automatizalnak, hogy "mikor mi legyen". Korunk egyik legnagyobb problemaja, hogy azert az 5-10% kivetelert halatlan feladat felelosseget vallalni. A hatarido meg kozben extrem rovid, de a termeszetes halalozasi rata tul alacsony ahhoz, hogy "kiserletezo kedvunkben legyunk", igy marad a "DDoS tamadas az intenziv osztalyokon" kornyezet. :(

Köszönjük polgáltáls, hogy nem telheli a lendszelt, és nem követeli feleslegesen, hogy fejlesszük. Hisz a jó polgál nem csüng az állam csecsén! Előle a dicső múltba! Bátolság!

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Ez az x ezer pozitív eset túlnyomórészt szerintem az otthonról háziorvosnak betelefonáló, lebetegedő emberektől származik. A háziorvos pedig elrendeli a tesztelést és a tünetek súlyosbodásánál a kórházat. Nem hiszem, hogy túl sok beleszólásod van.

Ha kezdesz _nagyon durván_ szarul lenni, akkor jobb, ha kórházba mész.

Erre en is gondoltam. De egyreszt hallottam mar tobbszor olyat orvostol, hogy "hat ezzel be kellett volna jonni korabban, de mostmar mindegy, szerencsesen meggyogyult magatol ugy tunik" (Covid elotti idokbol). Masreszt szerintem vannak, akik (osztonosen vagy szandekosan) eltulozzak a mentot hivva a panaszokat, nehogy "lemaradjon" az amugy meg atlagosan rossz allapotban levo beteg rokonuk a Covid osztalyrol.

Es persze van az olyan tipus mint amilyennek en tunhetek a blogposztbol, aki azt is letagadja, ha mar tenyleg szur a mellkasa a sajat csaladtagja elott is (amig birja), csak "nehogy bejusson".

Mindenesetre a kerdesemet tobben megvalaszoltatok. Mar ertem hogy vannak bent ennyien a korhazban.

Szerintem ha az intenzíven vagy, fogadd el az orvosok döntéseit, ez a legjobb, amit tehetsz. Az egyetlen szempontja az E.Ü. dolgozóknak az hogy élj, és ha élsz, ne/minimálsan károsodj. Ha nagyon hisztibe kerülsz, kapsz úgyis nyugtatót, aztán átmész kezesbárány üzemmódba.

Én otthon várom ki ennek a végét, és megpróbálok nem bekerülni :)

Megjött egyébként a szigorítás eredménye most már egyértelműen, reméljük ez lassan mindegyik grafikonon látható lesz.

Megjött egyébként a szigorítás eredménye most már egyértelműen, reméljük ez lassan mindegyik grafikonon látható lesz.

Már azelőtt elkezdtek látszani a grafikonon, mielőtt a szigorításokat bevezették volna. A halálozási adatok alapján már november elejétől stagnálás van. A halálozási adatok a legobjektívebb adat, amit a legkevésbé befolyásol a tesztelések mennyisége és minősége.

Annyira alacsony a tesztelesi arany itthon, hogy arra nem lehet epiteni.

Egyszerubb, ha a napi halalozast megszorzod 200-zal: na kb. annyi uj fertozott lehetett egy atlagos nap alatt kerek 2 hettel ezelott.

Az en ilyen modu becslesem alapjan mostanra ugy a lakssag 15%-a lehet tul a Covidon. Naponta a lakossag 0.25%-a megfertozodott nemreg meg.

Ez egy bonyolultabb folyamat.

Alapkoncepcio:

1. Virusterjedes merteke nagyobb a tomegkozlekedesen --> autozzanak

2. Autozas batoritasa --> ingyenes parkolas

3. Ingyenes parkolas --> nem lehet talalni parkolot az egesz varosban. Annyira sem, mint eddig

4. Hogy ne kelljen mindenkinek messze parkolnia a tul sok utcan parkolo auto miatt --> ingyenes melygarazs, hatha paran inkabb ott parkolnak es lesz hely.

Ez mogotte a logika es a kialakult processz. Joval erthetobb, mint a tavaszi londoni, madridi es (szerencsere csak par napig elo) budapesti polgarmesterek remek jaratritkito otlete.

Ahhoz kepest bejott ez a hulyeseg az esti boltzarral meg kijarasi tilalommal. Szoval ha eddig meg tudtam oldani keso este/hajnalban a bevasarlast, ugy, hogy a boltban kb. senkivel nem kerultem kontaktusba, most mar nem tudom. Suritsunk be mindenkit feleannyi idobe, az biztos jo lesz a virus ellen!

A strange game. The only winning move is not to play. How about a nice game of chess?

Sikerult pont az osztrak strategiat lemasolni, akik a legnagyobb kretenek voltak ebben. :( Mindenhol mashol 10-11es kijarasi/kocsmazasi korlatozas volt. Egyedul osztrakoknal volt 8. :( Baromsag.

Naluk ez kultura: a boltjaik amugy sem lehetnek nyitva szombat este 6 es hetfo reggel 6 kozt. :/

Én egy kicsit benyomnám az összeesküvés-gombot: az ingyenes parkolás semmire sem jó, csak az önkormányzatok anális kényeztetésére könyékig. A főváros tekintetében legalábbis biztosan. Hiszen teljesen egyértelmű, hogy haszna nulla, károkozása jelentős. Plusz az önkormányzatnak nem csorog a della addig sem. Aztán majd megtanulja, honnan fúj a szél.

Az autósoknak azon szerencsés ~harmada, fele, aki meg tud állni, persze örül, hogy ingyeeee van Béla, de lehet hogy másnap ő is másfél órát kering majd az oktogon meg a rákóczi között, hogy végre megállhasson valahol.

Hálistennek a belvárosi autózás már jó ideje nem érint, de mivel laktam 5 évet a város kellős közepén, tudom, hogy mennek a dolgok etéren, és az ingyenes parkolás a lehető legrosszabb ötlet, amit itt fel lehet hozni. A parkolóházas nyitás ezen enyhíthet.

Király lehet annak aki belvárosban lakik:

 * 7 előtt ne érjen haza, mert nem tud parkolni

 * 8 után ne érjen haza, mert megbünteti a rendőr

 * 5 előtt ne induljon, mert megbünteti a rendőr

 * 7 után ne induljon, mert lehúz róla egy bőrt a parkolóház

Ha egyszer sikerülne leparkolnom a kocsimat szabályosan ingyenes helyre (a lakáshoz tartozóan ugye az utcára), többet nem ülnék bele a pándémia végéig :-)

Szerkesztve: 2020. 12. 07., h – 08:28

Sok beteg nem közvetlenül a koronavírusba hal bele, hanem az intenzív osztályon kapott különféle fertőzésekbe - 444

https://444.hu/2020/12/07/sok-beteg-nem-kozvetlenul-a-koronavirusba-hal…

Ugy nez ki nem mondtam nagy hulyeseget ebben a blogposztban.

Annyit tennek hozza, hogy ez a vilag kb. minden pontjan igy van, ugyanugy nem tud a tobbi orszag egeszsegugye sem ezzel mit kezdeni.

mar az elso februari kinai orvosi reportok is azt allitottak: az ember immunrendszere vagy legyozi, vagy nem nagyon lehet mit tenni.

Ez az emberre nézve végzetes vírusok mindegyikénél így van. 

Azota egy gyogyszer sem jutott ki a tesztfazisbol, nehanynal az "ugy tunik mukodik"-nel tartunk, de kis esellyel kapnek abbol is

Halálos megbetegedést okozó vírusokra nincs gyógyszer és nincs terápia sem. Vagy a beteg győz, vagy a  vírus.

Halálos megbetegedést okozó vírusokra nincs gyógyszer és nincs terápia sem. Vagy a beteg győz, vagy a vírus.

Ez azért nem ilyen egyszerű. A SARS-CoV-2 vírus sok esetben összezavarja az immunrendszert, ami emiatt későn lép csak működésbe teljes erővel, gyakran ez a "szőnyegbombázás"-féle működés okozza a komolyabb szövődményeket. Az antitestet kifejleszteni és legyártani meg idő és energia, közben meg amúgy is le van terhelve a szervezet a kárelhárítással. Sőt, lehet még oxigénből is kevesebb van a tüdő érintettsége miatt, ezért az energiatermelés is problémásabb. Szóval nyilván sok mindentől függ ez is, de ahogy a betegek egy részénél segít pl. a mesterséges lélegeztetés, hasonlóan segíthet pl. egy antitest-koktél is.