AA 1.5V Battery Rechargeable 3800 mAh ill. 1.2V 4000 mAh

https://www.aliexpress.com/item/4000718112932.html

Ez valóban azt tudja amit állít róla az eladó? 

Azaz 1.5V és újratölthető is? 

https://www.aliexpress.com/item/4000862476775.html

Másik ali csoda. Ez valóban 4000 mAh? Úgy látom Eneloop-ból 2550 mAh a maximum és az egy standard újratölthető aksiban. 

Továbbá biztonságos termék-e? Nem gyullad ki töltés alatt? Csak nagyon speciális töltőben lehet tölteni. stb. Nem értem rá olvasni az utóbbi időben a "problémás és nagyotmondó kínai termékek" rovatot. :)

Hozzászólások

A kapacitás tuti, a többi meg az eladó arcbőrének vastagságától függ...

18500-a kínai akksikról vannak videók youtube-n, de biztos van NiMH-s is.

Amúgy én még komoly gyártónál még a 3000mAH kapacitást sem láttam nagyon NiMH esetén, de nagyobbat tuti nem, biztos nem véletlenül...

Biztosan kamu:
1. a kapacitás (jó lesz 1800 mAh-nak is)
2. a ciklusok száma (örülj ha 50 ciklust ki tudsz venni belőle)

A többi nem kamu: lásd a vásárlók által feltöltött képeket, tényleg 1.5 V (illetve 1.63 V terhelés nélkül).
De ehhez speciális töltő kell különben megsütheted szerencsétlent..

Szerkesztve: 2020. 11. 18., sze – 09:38

Addig igaz, hogy 1.5V és újratölthető az alkaline, de ezt kb. a 2-3. töltésig hozza csak, utána már jó, ha az 1.3 meglesz. A kapacitás nyilván kamu.

Ha azt veszem, hogy nevesebb aksigyártóktól nemigen láttam 2700-nál nagyobb számot, megvan a kamufaktor, meg a méretbeli korlátok(:
Valamikor régen használtam még 2500-ast, az volt a tapasztalatom, hogy azt nem a tartósságra tervezték, ezzel szemben az 5-ödével kisebb kapacitású eneloop sokáig tartotta a formáját.

Az aliexpresses kerülhet ki eneloop gyárból, elvégre 6 éve gyártatnak ilyesmit Kínában is, inkább az fordulhat elő, hogy nem a legkifogástalabb darabokat toljáki alira.
(12-13$/4db-os reálisnak tűnik, de ennél nem sokkal drágábban itthon is találsz, a néhány olcsóbbat már nem merném ajánlani)

Alkáliból pedig párszor mindegyik újratölthető, csak megfelelő metódus kell neki (valami rövid impulzusok, spec. töltő tudja), amit direkt töltherőre gyártanak az valamivel többször kibírja a töltést, de meg sem közelíti a leggyengébb NiMH-t,  a kapacitás nyilván kamu..
 

https://lygte-info.dk/review/batteries2012/Soshine%2018650%203600mAh%20…

Létezik valóban ilyen értéket tudó aksi, de az 3.7 Voltos. Azt nem tudom hova kell ilyen feszültség amibe egyébként szabvány AA elemek valók? 

Alkálira meg ilyen töltő kell, igaz? 

Az usb-ről tölthető lítiumosat nézted? ( Pl.: https://www.aliexpress.com/item/1005001583483999.html ) Ez valóban 1.5V. Édesanyámnak vettem, ő magnót hallgat vele, és azt mondja, tovább bírja, mint a normál tölthetőek. Tényleg tartósan 1.5V, még merülés közben is. Hátránya, amit én nem tudtam, hogy a step-down konverterek akkor is fogyasztanak, ha nem terheled. Tehát folyamatos használatban jobb, mint az hagyományos, ritka használat esetén ... hát ... Én egy 9V-osat vettem. Az ugyan step-up, de az rettentő gyorsan lemerül használat nélkül is.

Jobban mutat, mint a 2000mAh. Amúgy én is vettem egy párat lítiumos akksiból, az enyémnek nincs USB portja, de egy USB-s töltő 5V-vel tudja tölteni. Nagyobb fogyasztású feszültségérzékenyebb cuccba jó lehet típus függően, mert stabilan tartja az 1.5V-t kimerülésig. Fényképezőben nem próbáltam, abban lehet elvérezne a vaku miatt, de elemes fogkefében jól bírja, nem veszít idővel az erejéből, csak amikor már nagyon rottyon van.

Nyilván nem. Legalábbis a földi fizika, és a tudomány és technika jelenlegi állása szerint nem lehetséges.

"Biztos én vagyok a béna, de csak azt sikerül elérnem, hogy kikapcsol a monitor."

nem lehet hogy ezeknek belul egy nagyobb feszes aksi van es egy atalakito? igy a belso 3V, 1500mAh aksibol lesz egy 1.5V, ~3000mAh (kamu)aksi (nyilvan az atalakitasnak van vesztesege)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Nem nyitnék új topikot, mert hasonló a téma. 

Tud valaki ajánlani Aliexpress, Banggoodról használható többször is újratölthető CR123 akkumulátort? Olyat amit már próbált is, és meg volt / van vele elégedve. Előny az EU raktáras beszerzés. Örülnék közvetlen linknek, mivel Alin elég sok bolt / hamisítás van ilyen téren. 

Van pár ilyen akksit használó eszközöm, rendeltem is már 5 db-akksit korábban, de nem győztek meg. Egy idő után nem tudom feltölteni őket, nem veszik fel a töltést. 

Köszi.

a cr123 az nem ujratoltheto, ami litiumos az sem, 16340-es akkut keress, az az ami ugyanazokkal a fiziaki meretekkel rendelkezik de ujratoltheto, pl a Fenix (eleg neves akku es lampa gyarto) forgalmaz 2 felet, az egyik egy hangyanyival kissebb kapacitassel cserebe beepitett micro usb toltesi leghetoseggel rendelkezik, de ott van meg az Olight es az xtar is mint neves/megbizhato markak, mindegyik a £6-10 kornyeken mozog(kapacitas es usb toltesi lehetosegek) es vigyazat mert hamisitjak
https://www.torchdirect.co.uk/search.html

Mi ez a WIKI2 wikipedia republished? 
A design valóban szebb. 

"But there is the magic trick worth mentioning separately. If you replace few characters in any URL address of the original Wikipedia with the symbol "2", like this: wikipedia.org → wiki2.org, the page will transform."

De ez például eléggé izé dolog.

Illetve úgy tudom nem a teljes Wikipedia mirrorozható hanem csak a free licence alatt levő, ami természetesen minden szöveges tartalom de képekből és videókból nem minden. 

Nem hinnem, hogy ez valos adat. Pont most vettem par tucat AA-s tolthetost, s elotte direkt korbeneztem a piacon. Nevesebb gyartok sincsenek 3000 mAh felett, sot, inkabb 2600 a hatar. En nem vennem meg.

Szerkesztve: 2020. 11. 23., h – 12:37

.