UPC Webmail és az ehhez kapcsolódó E-mail szolgáltatás technikai támogatása 2021. március 1-jén megszűnik.

Friss hír:
https://www.vodafone.hu/termekkivezetes/webmail

Ez azért kellemetlen, mert 2 ügyfélnek is UPC üzleti FIX IP címes előfizetés mögött van a levelező szervere vagy 15 éve. ...és az outlook, hotmail domainbe nem mennek ki pár éve a levelek ezekről a szerverekről.
Sosem voltak RBL-en, minden tökéletes és zöld náluk, de az MS-től visszapattan. Mindkét ügyfélnél anno eljutottam az indiai ügyfélszolgálatig, ahol a válasz az volt, hogy nem fogadnak ezekről a címekről levelet és az indok: csak.
Ezek után nem tököltem sokat a transport map-ba bepötyögtem, hogy ha a címzett hotmail vagy outlook.com, akkor a UPC mail szervere legyen a relay, amúgy minden más esetben menjen ki közvetlenül. Évek óta így megy, de ahogy látom más megoldás után kell majd néznem...

Mondjuk nem értettem sosem, hogy mitől jobb a mindenféle auth nélkül is működő UPC smtp, mint a mi jól beállított és mindig tiszta mail szervereink, de hát ha így van, úgy voltam legyen...

Hozzászólások

Nálam az megy, hogy periodikusan le kell vakarjam egy PBL-ből az UPC által kiosztott statikus IP címet. De utána legalább kimegy o365 fele is.

Én sem, de mivel az MS nem ette meg a leveleket tőlünk, így kellett egy megoldás. Mivel nálunk minden OK, így ott nem lehetett megjavítani a dolgot, kézenfekvő és gyors megoldás volt, hogy az MS tartományába relayezzük rajta keresztül, minden más esetben közvetlenül küldjük a leveleket. Mivel a szolgáltatóit most kirántják, így más megoldást kell keresni, hogy a hotmélesek is kapjanak tőlünk levelet.
 

Valószínűleg ez lesz egyébként a megoldás. Ugyanakkor van több VPS-em is, de azért ez sem ilyen egyszerű, mert amit vettem az 3-ból 1 tiltó listán volt mindenhol, valakik előttem már elhasználták az IP címét és kérdés adott esetben a VPS szolgáltató teljes tartománya nincs-e éppen tiltva az MS-nél, mint jelen esetben a UPC tartománya volt.

Köszi a megosztást, még nem láttam erről máshol hírt. Remek, akkor a család levelezését állíthatom át, argh (elég régóta UPC-s fiókok és alias címek vannak használatban, vélelmeztem, hogy ezeket nem akarják jó sokáig kikukázni a UPC-nél...).

Így kell ezt - nem cicózni: upcmailponthu az upc lenyelése után megy a levesbe - nem úgy, mint anno a matavnetes/axeleros/t-onilne-os címek...

A upcmail annyit is ért (sokszor spamlisten volt, mert  a hálózatból  mindig volt  olyan gép ami okádta a spamet magából) mi kb fél évig használtuk majd meguntuk, h céges  használat során a címezett nem kapta meg.  Regisztráltunk domain nevet hozzá szerver és megszűntek ezek a nem kézbesíthető üzenetek, kb freemail szintjén leledzik, azzal a különbséggel, h. lehetett kiküldeni  levelet, amit a címzett vagy megkapott vagy nem.

soha nem használtam privát előfizetőként a szolgáltató által biztosított  email címet, mert  brand, vagy cégnév változáskor  mehet a levesbe. idestova cca 15 éve saját domain név és hozzá emailcímek, arra mindig megjön és elmegy a levél.

évi kb 2000Ft  a domainreg + szerver.

Nincs a világon se jó, se rossz. A gondolkodás teszi azzá... (W. Shakespeare)