Az LLVM Project is átnevezi az alapértelmezett fejlesztési ágát "master"-ről "main"-re

Címkék

Mike Edwards az llvm-dev listán arról írt, hogy számos tech közösség - beleértve a GitHub-ot és a Git-et - meglépte az utóbbi időben a "master branch" -> "main branch" váltást annak érdekében, hogy eltávolítsa a rabszolgaságra utaló felesleges hivatkozásokat és helyettük még befogadóbb kifejezéseket használjanak. Korábban ezt a kérdéskört már megvitatták az llvm-dev listán és az az erős konszenzus jött létre az LLVM fejlesztők közt, hogy az LLVM Project-nek is meg kell ezt lépnie. Most, hogy a GitHub letette voksát egy "ipari szabványnak" tekinthető név (main) mellett, az LLVM Project is megkezdheti az átnevezési folyamatot.

Az átállási útitervük megtalálható itt.

Hozzászólások

[ásít]

mire kellett ehhez fél év?

Remeltem hogy miutan vege a valasztasoknak USA-ban, megallnak ezek a latszatintezkedesek. De ugy latszik, hogy a fejekben a kampany alatt okozott kar a valasztasok utan is megmarad. :(

És mi van a Master és Slave DNS szerverekkel? :) A világ tele van velük.

Szerkesztve: 2020. 11. 15., v – 14:40

Mi lesz az IDE kábelekkel? Lesz vajon revízió, hogy main és secondary slot, vagy jóvanazúgy, régenvót, senkisehasználja

Átállnak gender neutral Cable Select opcióra, úgy a polkorrektkedőknek és melegeknek is meg fog felelni. Csak jumper legyen elég kéznél. Közben viszont kötelező hallgatni a Main of Puppets-t.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

Wikipedia, Yoda szócikk: Main of the Jedi

Azt nem gondoltam volna, hogy a git is rasszista. Ha csinál az ember egy git repót, az "master" brenccsel indul.

no comment

I have your source code, should I open it?

Szerkesztve: 2020. 11. 17., k – 11:05

A master név szerintem is problémás, nem az "inkorrektsége", hanem a homályossága miatt: jelentheti a stabil, vagy éppen ellenkezőleg, a legfrissebb fejlesztői változatot is (mindkettővel találkoztam már). Ezen a problémán sajnos csak stable/beta/dev branch nevek segíthetnének, nem a main.

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Ezen a problémán sajnos csak stable/beta/dev branch nevek segíthetnének

Még ez sem. Ilyen nevek mellett sem egyértelmű melyik az alapértelmezett branch ezek közül. A dev vagy a stable? Mastert is használják mindkettőre, akár vallási vitát is lehet robbantani belőle :) 

Ilyen nevek mellett sem egyértelmű melyik az alapértelmezett branch ezek közül.

Az teljesen mindegy, hogy melyik az alapértelmezett, a lényeg az, hogy a branch nevéből tudjad, mit tartalmaz,és ez alapján azt checkoutolod, ami neked kell.

Mastert is használják mindkettőre

Engem is ez zavar.

Psszt, elárulom az IP-címemet: 192.168.0.14

Batman eddig hogy úszta meg?

Alfred is “Master Bruce” formában hivatkozik rá. Ez csak nem arra akar egy burkolt célzás lenni, hogy Bruce Wayne ősi rabszolgatartó család sarja???4?

Ezután Main Bruce lesz a neve...

Illetve, igazából a masternek (főnévként) két jelentése van:

  1. a man who has people working for him, especially servants or slaves.
  2. having or showing very great skill or proficiency.

Az elsővel van a probléma. A második jelentéssel nem tudom mi lesz. Lehet viszont, hogy Alfred csupán arra gondolt, hogy Batman nagyon profi :) 

Ahhoz képest, hogy szájkarate szintjén mennyire dályverzinkluzív a cég, nálunk a HP SCOUT-ban még mindig van olyan, hogy "Relate to Master" [ticket]; ha használom, mindig elmorzsolok egy szivárványos könnycseppet.