Mutt 2.0

Címkék

Megjelent az idén 25 éves, text-alapú e-mail kliens, a Mutt 2.0-s kiadása. Eredetileg Michael Elkins írta, majd adta ki 1995-ben GPLv2 alatt. A Mutt szlogenje: All mail clients suck. This one just sucks less.

A 2.0-s verzióra ugrást nem a nagy változtatások száma, hanem inkább egyes, visszafelé NEM kompatibilis változtatások indokolták. Részletek a kiadási megjegyzésekben,  valamint az UPDATING dokumentumban.

Hozzászólások

Nem árt ha ilyen is létezik. Bőséges kínáltra azért nincs szükség.
Már maga a felhasználó gépére telepített email kliens is kikerülhető az egyre jobb web-es kliensek miatt. G-mail, Zoho, Proton, stb. Egészen használható klienseket ad az e-mail szolgáltatásaihoz.

Tertilla; Tisztelem a botladozó embert és nem rokonszenvezem a tökéletessel! Hagyd már abba!; DropBox

All mail clients suck.

Hú de nagyon örülnék, ha végre-valahára a szoftvervilág túllépne ezen a szánalmas hozzáálláson, és az lenne az alap fejlesztői mentalitás, hogy olyat készítek, amit nem szívás használni.

Totál gáz? Maximum neked nem tetszik. Sokadik generációsként felnőve pc-s lelked haborog? Ne használd, ha.nem tetszik a szlogen. Akkor született, amikor a fórumokban rtfm-ek röpködtek. Segítek, read the fucking manual... Az ilyenek szólják meg Linust, amikor őszintén nmegmondja a véleményét.

Szeretem. Nem mondom, hogy agyon van tweak-elve, de sokszor hasznos.

Mukodik mar rendesen az IMAP support, tobb mint egy szerverrel is, vagy meg mai napig le kell toltenem az egesz internetet ha nem akarom hogy hasznalhatatlanul lassu legyen? Valahol asszem ezen a ponton adtam fel amikor utoljara hasznalni probaltam, x evvel ezelott, mert mar kezdett elegem lenni a thunderbirdbol.

I hate myself, because I'm not open-source.

Mukodik mar rendesen az IMAP support, tobb mint egy szerverrel is,

én kb 20 éve használok Mutt-ot (ill kb fél éve NeoMutt-ot), de már nem emlékszem, hány éve van több fiók beállítva. Most épp asszem 4.

vagy meg mai napig le kell toltenem az egesz internetet ha nem akarom hogy hasznalhatatlanul lassu legyen?

Ezt nem igazán értem - a sebességgel nekem soha nem volt gond. A levelek fejlécét letölti cache-be, szerintem nagyon gyors. (Gmail-ben most 28e mail van, a fiókváltás kb 3-4mp - loginnal együtt)

Hat en amikor utoljara neztem akkor a tobb account az kb ugy nezett ki hogy valami macro szeruseggel igy atirta a configot valahogy... A lenyeg hogy igy amig az egyik accountom nezem, sehogy se fogok rajonni ha a masikon jott egy level.
A cache akkor nekem lehet nem akart mukodni, de mindenesetre minden account meg foldervaltasnal elkezdte leszedni valami csomo headert, es igy valami csomo ido volt, de pontos idotartamra mar nem emlekszem. Mindenesetre eleg lassu volt hogy otthagyjam.
Odaig meg mar el se jutottam hogy IMAP pusht meg valami desktop notificationt be tudok-e loni hozza.

I hate myself, because I'm not open-source.

kb ugy nezett ki hogy valami macro szeruseggel igy atirta a configot valahogy...

Nem tudom, most van-e más, de én így használom, mióta ezt kitalálták. ESC-1 az első fiók, ESC-2 a második, stb...

amig az egyik accountom nezem, sehogy se fogok rajonni ha a masikon jott egy level.

Ah, értelek. Mondjuk ez az igény nálam még nem jelentkezett, ha kíváncsi vagyok, hogy jött-e mail, elindítom és megnézem mindegyiket. (Amúgy van egy rakás tray-app, amit be lehet ilyenekre állítani.)

Dícséretes, de én maradok az (al)pine-nál.

Ki hogy csatol mellékletet? Begepelni az elérési útvonalat elég tré megoldás, de én tovább nem jutottam. Van esetleg valami ranger/Mc jellegű megoldás erre?

Illetve html e-maileket hogy jeleníti meg? Anno mintha lett volna vele gond.

Attachment: level irasakor `a`, majd `?` (ki is irja, "Attach file ('?' for list)"), ez feldob egy primitiv "filebongeszot".

HTML e-mailek: out of the box nem csinal veluk semmit, kulso programot kell konfiguralni hozza, pl links/w3m/firefox. Nekem ez turheto eredmenyt ad:


$ cat .mailcap
text/html; /usr/bin/iconv -t utf-8 -f %{charset} | pandoc --from html --to plain --columns 240; copiousoutput;

html e-maileket hogy jeleníti meg

<földre köpős szmájli>

Pont az az egyik lényege egy ilennek CLI kliensnek, hogy az ilyen szörnyűségektől - mint html levél - távolt tudd tartani magad.

egyébként fogalmam sincs hogy megy a html renderelése CLI-ben, de szvsz akinek ez a fontos, annak eszébe nem jut a Mutt , mint levelező kliens ;)

szerintem.

+1, Thunderbirdben (vagyis egesz pontosan mostanaban interlink) arra van beallitva hogy csak text only emaileket mutasson, aztan ha jon valami email ami html only es sikerul annyira elkurniuk hogy az automatikus html->plaintext konverzio se mukodjon, akkor jon egy sor anyazas, majd a csodalatos "Allow HTML Temp" addon altal odarakott gomb megnyomasa.

I hate myself, because I'm not open-source.

Könnyen lehet vele csatolmányt küldeni (a normál "mail" paranccsal sose sikerült), szóval nagy piros pont neki.
(Amúgy én is inkább (al)pine user voltam, amíg nem tűnt egyszerűbbnek egy gui-s client)

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

25 év? Beszarás. Hogy imádtam, és mennyivel faszább volt, mint a Pine!

Még megvan az oldal az őskorból, ami bizonyítja, hogy létezett valaha egy miskolci doksimirror is:D