Magyar posta

Ismét remekelt a posta. Mit javasoltok?

A történet a következő: Rendeltem egy USB-C Hubot aliexpessről október 11-én. A kiszállítást a AliExpress 无忧物流-标准 intézte, kaptam is tracking numbert, szépen látszott is a posta.hu -n a nyomkövetés (ajánlott küldemény). Tegnap reggel elért az megrendelés célpontjának városában (Sárvárra), reggel 7:50kor átvette a kézbesítő kiszállításra (itt megjegyzem, hogy 17 nap alatt nem igazán szoktak ideérni csomagok, sőt van, amikor a nemzetközi árucserélőben is többet tölt 1-1 tételem). 11:40kor keletkezett egy olyan bejegyzés a nyomkövetőben, hogy sikeres kézbesítés. 5 órakor jeleztem a postának, hogy ez mind szép és jó, de a csomagot nem kaptam meg. A hölgy türelmemet kérte, majd pár perc "nyomozás" után közölte, hogy az ajnálott küldeményt 11:40kor átvettem, a nyomkövető szerint, lehet, hogy postaládába rakta a kézbesítő, nézzem meg ott. Nos ez a csomag nem fér be a nyiláson (15x5x1cm maga a tétel, csomagolás nélkül). Természetesen postaládában sem volt. Ekkor kérte telefonszámom, hogy visszahivjon, miután beszélt a kézbesítővel. KB 2 óra után hivott, hogy nem tudja utólérni a kézbesítőt, további türelmemet kéri. Ma reggel fél 7kor ismét hivott a hölgy, hogy utólérte a kézbesítőt (gondolom reggel bement dolgozni) és a kézbesítő szerint tegnap 15 óra környékén a postaládába tette az ajánlott küldeményt. Itt már nagyon sok az ellentmondás számomra:

Dokumentáció szerint 11:40kor vettem átt

Ajánlott küldeményt alá kellett volna írnom így postaládába nem tehette volna be

Postaládába nem fér be a rendelt tétel

Ha a kézbesítő valóst állított (15 óra körül betette a postaládába a csomagot) akkor hogyan keletkezett 11:40kor Kézbesítés sikeres bejegyzés?!

 

Szerintetetk érdemes foglalkozni a történettel, vagy engedjem el a fenébe ezt a 30 dollárt? 

Hozzászólások

Nekem is ez volt. Másnap tudtam átvenni a postán.

Esetleg azért érdemes utánamenni, hogy ha a végén mégis előkerül valahonnan, akkor legközelebb, ha egy nagyobb értékű cucc szublimál el, már tudd, hogy merre érdemes menni.

Kisebb az esélye, de én egyszer jártam úgy is, hogy hasonlóan kézbesített csomag nem érkezett meg.
Ezt végül sikerült kideríteni, hogy tőlem kb. 2 kilométerre vették át valakinek egy cégnél, és valahogy kiderült, nem is nekem címezték.
A feladónak jó ötletnek tűnhetett két, közeli címnek ugyanazt a követési számot megadni, és csak egy csomagot küldeni.
Ha a követésben más postát láttam volna, akkor eleve gyanús lett volna, de a közeli cím miatt a kézbesítés előtti posta száma is azonos volt.

Esetleg próbáld egyeztetni a nevet / címet a csomag azonosítójához tartozó adatokkal.

Postan van valoszinuleg. Kizart. B, kezbesito megtartotta maganak. C kerdes nelkul atadja valakinek aki a nevre bolint.

Ma igy vettem at a csomagot es ez nem posta hanem futarszolgalat.

Kimentem, megkerdezte en vagyok X ? , igen X vagyok, kezembe nyomta es lepett.

http://karikasostor.hu - Az autentikus zajforrás.

Mindenképp járj utána. Már csak azért is, mert valaki aláírta a nevedben. Lehet csak adminisztrációs hiba történt, ahogy fentebb említette a kolléga. De az is lehet hogy lopás áldozata lettél.

vedd figyelembe hogy most sok minden nem ugy van ahogy eddig szokott:

https://www.posta.hu/aktualitasok/erintesmentes_kuldemenykezbesites_202…

pl: "A rendelet alapján a veszélyhelyzet alatt az ajánlott leveleket a kézbesítő a levélszekrénybe kézbesítheti úgy, hogy ennek tényét rögzíti a készülékén."

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Szerkesztve: 2020. 10. 30., p - 17:47

Németország sem áll jobban. Tegnap csönget a szomszéd, hogy a páromnak küldeménye érkezett. Vártuk már a Romániából küldött tokent, amiért nem kevesebb mint 200 lejt (41 euró) számolt fel a bank (DHL Express). Kérdem a nőt, hogy egyáltalán valamit aláírt mikor átvette a postástól? Semmit, jött a válasz, csak a kezébe nyomta és már ott sem volt.

Mióta beütött a korona az a divat, hogy a csomagot lecsapja az ajtó elé, egyet csönget, mire kilépek már nyoma sincs. Régen még alá is kellett írni a tamagocsiját, sőt ha a szomszéd vette át, akkor mindig kaptam a postaládában egy cetlit, hogy hol keressem.

Másik dolog, néha mikor elkapok egy postást, mindenik töri a németet, úgyhogy nagyon nincs min csodálkozni.

Ide meg sem próbálják kihozni, trackingnél látom, hogy sikertelen kézbesítés (home officeban azért nehéz nem itthon találni), másnap talán bedobják az értesítőt, vagy nem. Ilyenkor mehetek érte a postára.

Ma pedig, kinai csomagot (egy kis boríték) egy közeli pickpack ponton vettem át. Ez valami új.

Igen, a pickpack (Kinabol, Aliexpresses csomaggal) nalam is volt. A boltos no mondta is, hogy a tobbi vevotol tudja, hogy a posta hajlamos ujabban oda is kezbesiteni. Mondjuk nekem jol jott, mert kozelebb van a postanal. De meglepett elsore.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Valoban EE a vege. Viszont korabban is rendeltem mar tobb olyat, aminek EE volt a vege, es az a postara jott. Egyikert meg fizetni is kellett pluszban az erteke miatt (5.5W-os lezer a CNC-hez).

Ja, es SMS-t kaptam amugy.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

FYI, Covid alatt nem kell áláirni az ajánlottakat, hanem simán otthagyja a postaládában (ha belefér).

Hivatásos pitiáner
neut @

Nálunk a postás jófej, be szokott kopogni, hátha itthon vagyunk, és kézbe adja a külföldit/ajánlottat, nem a ládába.

Az esetedben mindenképpen panasszal élnék, ezt bizony meglovasította valaki.

Nalunk az volt, hogy atvevo nem volt jelen, majd masnap bedobtak egy ertesitest, hogy menjek be a postara.

Igazabol ezzel nincs baj, csak akkor mondjak szepen azt, hogy mindig a postan kell felvenni, ne kamuindokokkal toltsek ki a napi kitoltendot.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)