Samsung is discontinuing Linux support on Dex

Android 10-zel véget ér a Samsungnál a Linux desktop a mobilodban program, aka Dex.

https://www.gsmarena.com/samsung_is_discontinuing_linux_support_on_dex-…

Hozzászólások

Vagy csak nincs adatuk a piac méretéről, és próbálkoznak. Ne keverd a kis cég startup jellegű próbálkozását a nagy mamut piackutatási eredményeire alapozott üzleti tervével. Én örültem a dex-nek, utálom, hogy nem sikeresebb, és imádnám, ha kis cégek fenn tudnának tartani ilyen project-eket. Remélem csak a Samsung nem akarja szórni a fókuszt, és van piacképes méretű felhasználói bázisa a dex-nek.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Aha. Nem is tudom itt melyik cég az amelyik "próbálkozott" ... évekig?? Beleölt jó kis pénzmagot szovtver mellett hardverbe is, majd amikor a Google kivágta alóla az Androidot kénytelen volt bezárni a projektet. 

Nyilván nagyon sok adata volt a Samsungnak, csak valahogy nem sikerült értelmezni. 

Ehhez képest az Fx alapból mobil Ubunutra rakta a monitoros-tévés megoldását, amit a jövőben sem fognak kivágni alóla. 

Melyikük is tud megfontoltabban tervezni? 

"a nagy mamut piackutatási eredményeire alapozott üzleti tervével." - most soroljam a nagy mamutok piackutatási eredményeikre alapozott szoftvertemetőit és szolgáltatáskriptáit?! 

Lássuk csak... Sun Microsystems. Az már nagy cég volt az biztos. Nos, volt aki Solarisba ásta bele megát mélyen, de nem bizonyult valami jövőbiztos tudásnak. Ment a kukába az Sun-nal együtt. Hiába nem csőd volt ott hanem felvásárlás. 

De ez csak a Linux on Dex-et erinti, a sima Androidos Dex megy tovabb

A DeX más. Ez a Linux on DeX, és egy régi hír.