Hány helyen kellett (volna) kézzel átállítanotok az órát?

Címkék

Ami számít:

  • otthonodban analóg falióra, sütő órája, VHS magnó órája, hifi/erősítő órája, asztali FM rádió, digitális detoxikációs célból vett asztali óra, stb.
  • nem túl új autók / autórádiók órái, melyek nem állítják át magukat

Akkor is számít, ha:

  • nem te, hanem valaki aki veled él, vagy veled használja az autót állította át
  • át kellett volna állítanod, de nem kerested / nem találtad meg, hogy hogy kell

Ami nem számít:

  • Munkahelyen, irodában falióra, kivéve ha a te dolgod volt átállítani

nulla
7% (71 szavazat)
1
13% (130 szavazat)
2
18% (183 szavazat)
3
19% (195 szavazat)
4
16% (159 szavazat)
5
10% (106 szavazat)
6
7% (71 szavazat)
7
3% (31 szavazat)
8
1% (15 szavazat)
9
1% (8 szavazat)
10, vagy 10-nél több
4% (43 szavazat)
Összes szavazat: 1012

Hozzászólások

Trey, tudsz hozzávenni opciót a szavazáshoz? 

3.

Ezek közül az egyik édesanyám 16 éves butatelefonja, ami még mindig működik. :)

Halozat se kellett hozza. Elfer a timezone logic az akkori chipeken is. A Win 98 is atallt net nelkul.

De a halozati idot meg 2004-es telefonokon is konnyebb volt kikapcsolva tartani, mint bekapcsolni. Raadasul az akkori T-Mobile ora kesett is.

A timezone logic lehet, hogy elfér, de az adat nem. Nem tudja kezelni az időközben beállt változásokat. Nem véletlenül kell mindig frissíteni a tzdatát, a jogszabályokkal szeretik változtatgatni a DST átállás idejét.

Például a törököknél 2016 óta megint nincs DST, pedig 1985 és 2016 között volt. Az oroszoknál 2014 óta nincs.

Georgiában 2005 óta nincs, pedig 1981-től volt.

Belaruszban 2010 óta nincs, pedig 1981-től volt.

Kanada baromi bonyolult, tartományonként eltér, hogy használnak-e. Ausztrália szintén, tagállamonként más. Argentínában is 2007-2009 között volt DST, azóta nincs, de 2000-ig ott is volt.

 

Baromi bonyolult dolog az időzóna és DST kezelés, nem lehet csak "timezone logic"-ra bízni. Egy folyamatosan változó dologról van szó.

Persze, a grúzok se szeretik, ha grúznak hívják őket, és elefántcsontpartnak is csak a cote d'ivoire az egyetlen nemzetközileg elfogadható neve, de ettől még más nyelvekben más szavak vannak meghonosodva.

Idővel lehet persze, hogy kikopnak a régi szavak, ahogy a szlovákokat se hívja manapság tótnak kb. senki, meg a románokat se oláhnak hívjuk.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Nulla. Telefon átáll, PC átáll, falióra rádióvezérelt. Mikróban nincs óra, ez kiválasztási szempont is volt :)

AEG suto. Bekapcsolaskor ido es vizko kemenyseg.

Mondjuk a gyerekzar is meger egy miset ami rajta van.

Meg az idozito funkcioja is csak csorog, de nem jelzi mennyivel lepte tul az idot. Meg nem is kapcsolja le a sutot. Egyszerubb egy mechanikus malacot felhuzni...

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

5+1. Falióra, sütő, mikró, fényképező, autó; valamint a termosztát órája, amit úgyse nézek soha, csak kapcsolgatja a hőfokot, már amikor megy a fűtés, ezért egész évben téli időszámításon hagyom.

Ezek némelyike (sütő, mikró) annyira pontatlan, hogy pár hetente finomhangolok az óráján, a többi pedig csak picit pontatlan, ezért pont kapóra jön hogy félévenbe beállítsam teljesen pontosan, ha nem lenne óratologatás, akkor is meg kéne tenni ilyesmi időközönként. Tehát az átállásnak ez a része gyakorlatilag semmilyen macerával nem jár nekem.

4: de igy legalabb beallitottam pontosra oket: jo reszuk elmaszott +-2 percet (ennyi meg nem zavaro)

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Mikró, termosztát, autó. Lenne még falióra is, de az csak dísz, úgyhogy naponta csak 2x pontos, viszont legalább nem kattog idegesítően. Plusz van egy óra-páratartalom mérő de annak csak az utóbbi funkcióját használom.

Mikró, sütő, autó, éjjeli szekrényen lévő óra.

Pár éve vettem a Con**d-ban mindenféle rádiójel-vezérelt (DCF77) faliórákat, de bazi gyenge mifelénk a rádiójel vétele, így a többségét kézzel kell átállítani. (Némelyik esetleg 1-2 hét alatt átállna magától)

Ezeken felül, amit kézzel átállítottam:

  • random helyiségekben lévő, hagyományos faliórák
  • rádiós ébresztőóra
  • kazán vezérlés*
  • öntözőberendezés vezérlése*
  • klíma távirányítók*
  • kültéri világítás időzítő órája* (ugyan alkonyatkapcsolós, de programozottan lekapcsol éjfél után)
  • az autó műszerfali órája
  • a hagyományos Nokia mobiltelefonom órája (az UTC időt szinkronizálja a hálózathoz, de az időzónát kézzel kell rajta váltani CEST-ről CET-re)

A *-gal jelölt készülékek valójában járhatnának akár fixen UTC időt mutatva is, de komfortosabb a helyi időt látni rajtuk.

Mikrosütőm nincs, a rendes sütőben pedig mechanikus (felhúzható) sütőóra van.

Megfordítva, ami magától átállt:

  • az informatikai eszközök legnagyobb része (Windows, Linux, *BSD pécék és notebookok, szerver, VoIP telefon, nyomtató, stb.)
  • néhány DCF77-es óra

A DCF77-nek az a legnagyobb baja, hogy a konzumer órákban lévő vevők nálunk képtelenek normálisan venni a jelét. Itt van Lakihegyen a HGA22 adó, csak a kicsi ferdeszeműek nem gyártanak hozzá alkalmas órákat sajnos. (Eddig egyetlenegy HGA22 vevős órával találkoztam, de az egy kis apró ébresztőóra volt, pedig nagy faliórára lenne a legnagyobb igény.)

A DCF77 checksum valóban gyenge, de ezt a legtöbb gyártó úgy orvosolja, hogy csak két egymás utáni sikeres vétel után áll át az óra.

Ezekben a faliórákban egy kis ferritrudas antenna van. A vétel minősége erősen függ az antenna irányától. Egy karóra nyilvánvalóan mindenféle irányban megfordul percről percre, míg a falióra fixen fel van téve a falra. A fal irányától függően, vannak faliórák, amik szinte mindig gyorsan szinkronizálnak, míg a "rossz falon lévők" pedig gyakorlatilag soha.

Másrészt, a karóra az idő nagy részében "szabad légtérben" van, ellenben a falióra közvetlenül a falon. Bár ezek hosszúhullámú jelek, de a tapasztalatok alapján egy közeli falfelület képes számottevően árnyékolni. Én azt szoktam csinálni, hogy a pontatlanul járó faliórát leveszem a falról, és "irányba fordítva" lerakom mondjuk a kanapéra. Ilyenkor jellemzően pár órán belül beáll a pontos időre, aztán mehet vissza a falra.

Én régebben óraátállításkor megsétáltattam a természetben az otthoni rádiós órát. Végülis elfért a hátizsákban. Azóta már tönkrement.
Nem a leárnyékoltság és hasonló a fő probléma otthon hosszúhullámon, hanem az elektronikus eszközök által a településen kibocsátott jelentős elektromágneses zajszennyezés.
Gondolj bele, a kapcsolóüzemű tápegységek (PC, UPS, LED és sok egyéb háztartási berendezés) továbbá például az ADSL által kibocsátott elektromágneses sugárzás telibezavarja a 77,5 kHz-et.

Ezek a zajok mellesleg nem ritkán még rövidhullámon is erősen korlátozzák a rádiózást. Sok rádióamatőr barátom ezért menekült ki a városból valami kevésbé lakott helyre, ahol nem zavarja háztartási cucc a gyenge jelek vételében.

Szerkesztve: 2020. 10. 27., k – 16:30

Nálunk sok a fali óra, kb. minden helyiségben van egy, így 7 db.

Gondoltam lecserélni őket rádió vezéreltre, de tekintetbe véve, hogy már csak egyszer kell majd állítani, felesleges lenne :)

Viszont ezt a 7-et átállítani legalább 1 hónapig tart. Jelenleg 3 van beállítva.
Kell még a mikró, a konyhai fali és az autóban a fejegység és a tükör.
Általában az autós cuccok azok amik 2 hónapig várják a beállítást. :D

11-ig számoltam. De valószínűleg van még2-3 amit nem vettem észre. (Itt hívta föl valaki a figyelmemet pl. a fényképezőgépekre - no azokat pl. egyet se állítottam át, de legalább 3 van, és abból 2 az én reszortom.) És a durva az, hogy a sütő, mikró (egyéb konyhai eszközökk, mint diótörő, hagyományos mérleg, valamint lisztmérce) kategóriából egyetlen egy sem tartalmaz órát.

11-ig számoltam. De valószínűleg van még2-3 amit nem vettem észre. (Itt hívta föl valaki a figyelmemet pl. a fényképezőgépekre - no azokat pl. egyet se állítottam át, de legalább 3 van, és abból 2 az én reszortom.)

A fenykepezogepet en sem szamoltam pedig fontos, ha elmesz nehany idozonaval arrebb aztan elfelejted atallitani (vagy visszafele). A +/- 1 oranak kevesebb a jelentosege mint mondjuk a +/- 8-nak.

"Már nem csak tehetségekből, de a hülyékből is kifogytunk..."

Ez itt offtopic, meg eléggé hagyományos mosópor szaga van, de miután pár nyári emlékkel eljátszottam ezt az "elfelejtem átállítani" a fényképezőgép óráját játékot, most már stabilan használom az ilyesmire a jhead nevű parancssori eszközt (bár ha jól rémlik, az exiftool is tudja) - utólag azzal lőttem át a fényképekben tárolt dátuminformációt. Valamelyik túrán valamikor középtájt jöttem rá és módosítottam, akkor direkt lőttem 2 képet gyors egymás utánban a rossz és a jó dátumbeállítással. (Én személy szerint ezért gyűlölöm a digitális kéekre "ráégetett" dátum/idő információt - szerencsére elég hamar le tudtam szoktatni a családot azzal, hogy megmutattam, hogy akkor is benne van a képben, ha nem látja.)

Az óraállítás előnye, hogy a butaórák legalább most be lesznek állítva.
Ha nem lesz óraállítás, akkor az iskolai és egyéb közterületi butaórák féléves karbantartása is el fog maradni, ezáltal sok perccel el fognak térni a valóságtól.

A fali legtobbszor eleve szar helyen van.

A vezetek nelkuli 98%-ban ugyanott - kozel egy ablak melletti radiatorhoz, hogy hatekonyan be es ki is tudjon kapcsolodni a futes.

Ha fazok, kinyitom az ablakot es melle teszem, hogy 20 percre beinduljon a futes. De kozben a beallitasok es az idozites maradnak, mert probalok raszokni, hogy egyre hidegebben aludjak.

Vendegek jonnek, odaadom nekik, de megkerem oket, hogy az idozitett hofokokat ne bantsak.

A 98%-ból és a többi indokból arra következtetek, hogy szar a vezetékes termosztátod, vagy inkább buta. Mellesleg a vezeték nélküli soha sem lesz olyan megbízható, mint a vezetékes. Hallottam olyan rémtörténeteket, hogy nem vette a kikapcsolást, feleslegesen fűtötte a házat, vagy épp nem kapcsolt be, kihűlt a ház, egy vezetékes ilyent nem hibázik.

A "20 perc" fűtést pedig egy rendes programozható termosztát tudja kezelni úgy, hogy a fix programhoz nem kell nyúlni. Nálam ezt party módnak hívják.

A felesleges futes "gyakori" problema (nyaranta 2 alkalom tunik fel, vegeredmenykent nyarra kikapcsolom). Ez a pont valos.

A feleslegesen kikapcsolva maradas viszont inkabb egy ritka remtortenet. Ha nem kapcsolt be, 1 perc mulva ujra megprobal bekapcsolni. Csak akkor kovetkezne be, ha valami miatt nem egy frekvencian mukodnenek (eselytelen). Nagyobb az esely, hogy maga a bojler kapcsol ki (pl. nyomas miatt), mint hogy a "kezdj mar el futeni" jel sokadjara se erkezik meg.

A falba epitett termosztat meg ha tul buta, akkor az okositasa joval nehezebb kihivas, mint a vezeteknelkuliben masfel evente elemet cserelni, arrebrakni, es a kockazataival egyuttelni.

Van 3db Honeywell CM727-em (vezetéknélküli termosztát), 1-1 az alagsor, fsz, emeleten. Az alagsorban a kazán mellett van a 3 db hozzá tartozó vevő. Amelyik adó az alagsorban van a vevőtől pár méterre, azzal semmi gond. A földszinti adó jelét rendszeresen elveszti, és akkor a vevőn világít a piros hiba jelző LED. Az emeletinél dettó. Ha leviszem azt a 2 adót, és állítgatom, pár mp. múlva megszűnik a piros hiba, egyértelműen veszi a jelüket, és a beállításnak megfelelően elindítja/leállítja a hozzá tartozó keringtető szivattyút. Amint felviszem, 1-2 óra után random megint beszarik. Elemcsere volt már párszor, újratanítás is legalább 3-4x. A földszinten az jelentett megoldást, hogy az 1 szinttel alatta levő vevőhöz "közel" felfúrtam a falra kb. függőlegesen fölötte. Az emeletin játszadoztam már pár helyre áthelyezéssel, még nem tökéletes. Néha érzékel, néha nem.   Valószínűleg a vevő melletti betonlépcső sem segít a vételben. Beállítottam, hogy ha éppen menne is a keringtetés és nem vesz jelet, álljon le 1 óra után ahelyett h. a világvégéig fűtene ellentétes jel vétele hiányában.

Ezek után a vezetéknélküli termosztát kis garzonba való, de semmi esetre sem többszintes betonfödémes házba.

"A falba epitett termosztat meg ha tul buta, akkor az okositasa joval nehezebb kihivas, mint a vezeteknelkuliben masfel evente elemet cserelni, arrebrakni, es a kockazataival egyuttelni."

Ezt nem értem, mi a kihívás abban, hogy lecseréled egy normális termosztátra? Én ezt tettem, és tökéletesen teszi a dolgát. Nincs kockázat benne.

Buta tekerős termosztátot cseréltem nyár elején programozható okos-ra. Ugyanarra a falban futó vezetékre lett rákötve, mint a régi. Leginkább az volt a cél, hogy tudjon lángmodulációt, ne régi ki-bekapcsolós szar legyen, mert leginkább a sok ki-bekapcs ciklus az bassza szét a kondenzációs kazánokat pár év alatt.

Szóval nem tudom mi a bonyolult a termosztát cserében. Feltéve ha nem 30+ éves 1-vezetékes madzag fut a falban.

Nálam is a sütőt kellett kézzel állítani. A mikró az órát nem mutatja. Meg egy karórát kellett, ami ugyan támogatná az automatikus átállást, mert DCF77-es, de mivel hibásan állítja át magát, ezért le lett tiltva az automatikus DST kapcsolgatás, így kézzel kellett újra felülbírálnom. A gépek, teló, stb. mind átálltak maguktól. Szóval csak kettő. Abból is az egyiket úgyis állítani kellett volna, mert jó pár perccel el volt mászva egyébként is, meg annyiból is hasznos volt, hogy butaeszköz nem állt át, hogy legalább észrevettem, hogy óraátállítás volt, és ellenőrizni kell az eszközöket.

A computer is like air conditioning – it becomes useless when you open Windows.” (Linus Torvalds)

2 kocsi, 1 mikro, 1 "vezetékes" telefon a butább fajtából, 2 "asztali" óra + a gyerek és az én analóg karórám...

A gyors gondolat többet ér, mint a gyors mozdulat.

De ki dönti el, hogy át kell-e állítani? Én, vagy a feleségem? És ha anyám autójában át lehet állítani, de ő nem tudja és engem szokott megkérni? És vannak szezonok amikor nem kerül átállításra, van amikor meg mégis? Akkor az beleszámít vagy nem?

 

Ja, és van egy belógó órám, aminek a két oldalán külön számlap és külön óraszerkezet van. Ez egynek számít vagy kettőnek?

 

A kötekedésen túl becsléssel szavaztam.

Szerkesztve: 2020. 10. 27., k – 19:45

Látom karórája nincs itt majdnem senkinek. (A smartwatch nem karóra, hanem úri huncutság).

Minden hulla a Mount Everesten valamikor egy nagyon motivált ember volt.

Ja, tényleg, van egy, itt a dobozban.

Megnéztem, nyári időszámítás szerint jár. Na, majd márciustól megint pontos lesz :-)

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Az minek számít, hogy a falióra átáll magától, de csak akkor ha odarakom az ablakhoz egy éjszakára? :)

úgy tiltakozom a (délutáni) sötétség ellen, hogy a kocsiban nyárin hagytam.

nincs aláírásom

2 autó (napi használatost állítottam), 2 fényképezőgép (egyikben sem lett állítva évek óta), sütő (ez fontos, ezen szoktam megnézni hány óra van, de még kilockolni se tudom :D), falióra, 2 kárcóra (ebből egyik rádiós, de épp akkor nem voltam olyan helyen ahol tud szinkronizálni), digitális hő/páratartalom mérő (nem lett állítva), klíma távirányító (ez sem). és úgy látom ez fontos info: a mikrón nincs óra :) valamint a fali termosztát helyett mobil van és azon sincs.

nincs aláírásom

Szinte tökéletes Gauss eloszlásnak tűnik. :)

Ami kell, az atallt magatol, ami meg nem, arra meg még az elobbi csoportnal is magasabbrol teszek.

Hevenyészett számolással 4. De azt hiszem, még 2 óra hátra van vidéken, oda pénteken megyek. Hacsak valaki nem volt szorgalmas helyettem :)

Registered Linux user #46079

Harom, ebbol ketto digitalis (mikro es suto) es egy analog (faliora)

Janem, negy, a Kindlen is ugy kellett :(

http://www.micros~1
Rekurzió: lásd rekurzió.

Otthoni sütő, és egy 2019-es suzuki swift volt az áldozat. Sütő mondjuk nem tudja a dátumot, autón sem kell állítani.

Hetet írtam, de rájöttem, hogy több. Van négy falióra - három elektromos, egy ingaóra - , ezek nem állnak át, sütő meg a fűtés órája, aztán eszembejutott, hogy mindhárom biciklimen külön km-óra van, persze azokat nem szoktam állítgatni, de benne volt a kérdésben a kellett volna is. Azt nem tudom, hogy a mikrón vagy a mosogatógépen van-e óra egyáltalán, de ha igen, akkor azok is bejönnének a képbe. De azokkal nem foglalkozom.

nem kellett volna sehol sem, ellenben a windows meg mindig nem allt at.

ugy szoktam megoldani hogy kiveszem az automatikus atallas pipat majd ujbol visszarakom.

neked aztan fura humorod van...

Ez teljesen komoly. A Win10-en most 9:52 van. Hétfő óta fut rajta VirtualBox-ban egy Linux, azon 9:57.

 

Szerk.: na megijesztettem, és beállította magát. :) Ezt írja:

Last successful time synchronization: 10/29/2020 10:18:39 AM

Time server: time.windows.com

Vannak teruletek az IT-ban, amik visszafele fejlodnek.

Nem vannak, hanem kb minden ami 15-20 éve jól működött, már szarul vagy sehogyan sem megy. A minőség esett le minden műszaki területen. Már a drágán megvett is ugyanúgy szar, csak azon a végen több volt rajta a gyártó haszna mint az olcsó szaron. Ide tartozik az összes premium-nak aposztrofált kocsi (audi, bmw, mercedes) műszaki katasztrófái. Jobs remélem a pokolban forog ezért a "prémium" kategorizálásért. Személyesen ő okolható ezért az ipari trendért, ő ültette el a túlárazott de valóságban hitvány anyaghasználatú iphone/ipod szarjaival az ötlet magját a samsungban és a többiekben. Akiket követték végül már a kínaiak is. Azóta vehetsz mindenből olcsó szart, meg drágán prémium aposztrófolású de ugyanolyan minőségű szart is. Musk is ugyanebből a felfogásból szedte meg magát, a Tesla is ugyanilyen kókler módon működött, informatikai analfabetizmus ment ott a köbön. Az egyik már lelépett alkalmazottjuk írt 2018-ban szép és részletes sztorikat róla, miket műveltek a szoftverfejlesztő zsenik és üzemeltetők ott: 

https://digg.com/2018/tesla-infrastructure-firmware-stories-twitter-thr…

De a hülye vásárlónak színeszagos tabletet baszunk be a műszerfal mellé, higgye azt valami földöntúli prémiumba, a jelenkor műszaki fejlesztés csodájába ültette a picsáját, ezert jogosan húzzuk le 20-30 milliókra.

A mikroszoft is megtett és megtesz mindent a saját területén a kupleráj állapotok előállításáert, és fenntartásáért: 4-5 évente minden (kiváltképp jól működőket!!!) terméket ki kell baszni, és újraíratni. Lehetőleg valami hitványabb platformon, mint amin előzőleg már jól futott. Ezzel 3 legyet is lehet ütni: 1) a vasat újra lehet cseréltetni, HP, Dell-es üzletkötő haverjaink legnagyobb megelégedésére, cinkosan összevigyorognak 2) a 4-5 év alatt megszerzett tapasztalatok mennek le a klotyón, kezdődik mindem a start kockáról (gyermekbetegségek, hibák megtalálasa, javítása, üzemeltetési tapasztalatok) 3) azt a 90-100 ezer FTE-t Redmondban meg vilagszerte lehet mivel etetni megint egypár évig.

Valamint kirúgták még 2014-ben a teljes quality assurance bandát (termésuetesen a szent kapitalista költségcsökkentés felkiáltással), pont a windows10 kitolása előtt. Az eredményét látjuk, 5 év óta változatlanul másról sem hallani, mint zsinórban elbaszott updatek-ről minden hónapban peccskedd utáni szerdákon. Fél évente meg kolosszális elbaszások jönnek mikor új w10 verzió jön ki. Hiába a világméretű önkéntes öngyilkos hülyék különítménye (gy.k. a betateszter Insider tagság), a szakképzett Q&A csapatot nem lehet lecserélni büntetlenül fogalmatlan jáccóshülyegyerekek millióira.

Na ezért nem megy az időszinkron sem megbízhatóan, ami már windows 2000 óta szerves része volt a windows-oknak.

"Személyesen ő (Jobs) okolható ezért az ipari trendért, ő ültette el a túlárazott de valóságban hitvány anyaghasználatú iphone/ipod szarjaival az ötlet magját a samsungban és a többiekben."

Jobs sok ponton ragaszkodott a minoseghez, az Apple-nel pont az o halala utan jelent meg eloszor szoftver, majd kesobb hardver kerdeskorben is a tobbiekre joval regebb ota jellemzo "szemetdomb".

Olvastam itt a hupon egyszer: "egy undorito szemetdomb az IT". Hat melysegesen egyetertek. Ilyenkor tunik fel mekkora szemetdomb valojaban, amikor ekkora cegek, mint az MS, el tudnak baszni egy 20+ eve jol mukodo oraatallito rendszert. De iPhone-rol is van idozona(nem)valtos sztorim, ami 5 utazasbol 1x rosszul mukodik.

Nyilván aki ért az IT-hoz tudja és látja, hogy hibák mindenhol vannak. Csak az nem mindegy, hogy szökőévenként jön 1 tanúsítványhiba (az is blama, de az ember még megérti...), vagy pedig minden hónapban évek óta azon kell izgulni, hogy a 2. kedd utáni szerdán is él-e még a windows, eltüntek-e a doksijaim, halálra defragolja az SSD-t a windows, vagy hasonlók. Na ez a nem oké.

Négy órát biztos át kellett (volna) állítanom, de igazság szerint ez évente kétszer bőven belefér. Ha van is gondom a téli-nyári időszámítással, az biztosan nem az óraátállítás _művelete_.

1

csak a mikró, a többi magától. de a mikrót hetente kihúzom, mert a dartsot dugom a konnektroba a helyére, ezért kellene állítanom hetente. ehelyett kitaláltam, hogy mindig délben dugom vissza 🤪

4 és fél éve csak vim-et használok. elsősorban azért, mert még nem jöttem rá, hogy kell kilépni belőle.

Szerkesztve: 2020. 10. 30., p – 10:58

2 fali, 2 auto, kavefozo, hangrendszer

Szerkesztve: 2020. 10. 31., szo – 14:57

5: az ágy fölé vetítős projectoros, fürdőszobai fali, sütő, mikrohullámú sütő, végül a fűtés hőmérséklet szabályozójának órája. A többi vagy NTP vagy DCF77. Telefont meg a szolgáltató állítja. Mondjuk fogalmam sincs, miért nagyjából fél-egy perc késésre, de legalább tudom, hogy a pontos idő kb. 1 perccel több. Ez a XXI. század mobil technológiája. :(

tr '[:lower:]' '[:upper:]' <<<locsemege
LOCSEMEGE