Íme a legnépszerűbb magyar appok Huawei telefonokra (x)

Címkék

A Huawei gőzerővel fejleszti saját mobilos ökoszisztémáját, amely villámgyorsan került minden szempontból a legjobbak közé. A HMS-ben ráadásul már magyar alkalmazásokból is bőven található, meg is mutatjuk ezek toplistáját.

A Huawei egyértelműen a világ egyik legjobb mobilos kínálatával rendelkezik hardveres téren. A jelenlegi P40 család tagjai, valamint a Huawei többi okostelefon szériája és tabletei széles célközönségnek nyújtanak minőségi és erős készülékeket a belépő szinttől a csúcskategóriáig. Azonban egy mobil önmagában még akkor sem teljes, ha a lehető legjobb hardverek hajtják, prémium kamerákkal és csodaszép kijelzővel rendelkezik: ezek tökéletes kihasználásához ugyanis kell egy minden szinten passzoló, mindenre választ adó szoftveres ökoszisztéma.

A Huawei saját szoftverkörnyezetét Huawei Mobile Services (HMS) néven hozta létre: sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy megjelenése után nem sokkal már a világ harmadik legelterjedtebb app-rendszere, jelenleg több mint 170 országban van jelen, havi több mint 700 millió aktív felhasználóval rendelkezik, az alkalmazásokat 1,6 milliónál is több fejlesztő készíti. Amikor a fejlesztők által elkészült appok átesnek a Huawei gondos vizsgálatán, bekerülnek az AppGallery, a Huawei saját alkalmazás – áruházának a kínálatába, amely biztonságos, jól kereshető, rendszerezett formában teszi elérhetővé a Huawei eszközökre elérhető appokat. Világszerte már minden negyedik Huawei eszközön a HMS környezetét találjuk és minden harmadik újonnan eladott mobilt ez az ökoszisztéma szolgál ki. Magyarországon is népszerű a rendszer, hiszen fél év alatt több mint 15 százalékkal nőtt az AppGalleryt használók száma, amelyben már félmilliónál is több magyar felhasználói látogatást regisztráltak.

A jelenleg 60 ezret is meghaladó app-kínálat nemzetközi szinten hihetetlen sebességgel bővül, de magyar fejlesztők által készített alkalmazásokból is napról-napra kerülnek fel újak. Épp ezért mindegy, hogy valamilyen helyi igényre keresünk megoldást például egy menetrend vagy moziműsor segítségével, vagy valamilyen világméretű közösségi szolgáltatást, képmegosztót, segédprogramot használnánk, ezeket megtalálhatjuk az AppGalleryben.

MAGYAR NYELVEN, MAGYAROKTÓL, MAGYAROKNAK

Természetesen a mobilappok között is megvannak a nemzetközi kedvencek, amelyeket New Yorktól Moszkváig milliók kedvelnek, de nagyon népszerűek minden országban azok az alkalmazások is, amelyek a lokális fejlesztőktől érkeznek, tehát a helyi nyelv mellett azt az előnyt is kínálják, hogy az ottani felhasználók által legfontosabbnak tartott szolgáltatásokat nyújtják, és az országra jellemző területeket fedik le. Folyamatosan bővül a magyar appok köre is, és a széles kínálat miatt már azt is meg lehet mérni, melyek voltak az elmúlt időszakban a magyar felhasználók kedvencei. Íme a Top 20 lista:

  1. Vimage
  2. Jófogás
  3. Időkép
  4. Index
  5. Rádió1
  6. MyTelenor
  7. Digi Online
  8. Használtautó
  9. HVG
  10. 24.hu
  11. KFC
  12. Port TV
  13. Origo
  14. Budapesti Menetrend
  15. Telekom
  16. Köpönyeg
  17. Aida64
  18. Erste MobilBank
  19. E-Kárbejelentő
  20. ingatlan.com

A húsz legnépszerűbb magyar app között ugyanúgy akad képszerkesztő, apróhirdetés, időjárási információ, online sajtótermékek app-változata, közműves és közlekedési segéd, ételrendelő szolgáltatás, netbank kliens, vagy hardverelemző szoftver – ez pedig azt mutatja, hogy máris hihetetlenül széles körben használják az ország Huawei készülék-tulajdonosai az AppGallery alkalmazásait. És a toplista csak a jéghegy csúcsa, a gyorsan bővülő kínálatban akár minden nap találhatunk újabb magyar appokat – és arra is van egy tippünk, hogyan lehet ezeket a leggyorsabban megtalálni.

KERESÉS KÍVÜL-BELÜL, APPOKRA ÉS BÁRMI MÁSRA

Ha belépünk az AppGallery alkalmazásboltjába, már eleve könnyen tájékozódhatunk a jól strukturált, felhasználási területek alapján kategorizált elrendezésnek köszönhetően, de néha pont azért veszhetünk el a kínálatban, mert olyan sebességgel bővülnek az elérhető alkalmazások, hogy könnyű átsiklani a minket leginkább érdeklőkön. Szerencsére a Huawei kifejlesztett egy olyan eszközt, amellyel pillanatok alatt rátalálhatunk a kívánt alkalmazásokra.

A Petal Search használatához elég a telefon főképernyőjére nézni: ezt a segédet egyetlen keresősáv formájában ki tudjuk tűzni a fő helyre, ahol a kijelző feloldása után mindenféle egyéb beállítás nélkül elkezdhetünk keresni. Ha egy app nevét írjuk a mezőbe, azonnal felkutatja azt nekünk az AppGallery kínálatában - de akkor sem esik kétségbe, ha esetleg oda még nem került fel, ekkor ugyanis megtalálja más alkalmazásboltokban, vagy web appok formájában. A találatok mellett megjelenő gombbal rögtön telepíteni is lehet az alkalmazásokat, tehát nincs szükség külön letöltögetésre és installálásra. Ami pedig igazán hasznossá teszi a Petal Search keresősávját, az a multifunkciós működése, ugyanis használhatjuk hagyományos internetes keresőként is, amely bármilyen beírt kifejezésre megmutatja nekünk a kapcsolódó weboldalakat.

Adott tehát a Huawei eszközkínálata, amely a belépő szinttől a legprofibb felhasználásra szánt prémium modellekig széles választékot kínál. Ezeken stabil és sokrétű működést tesz lehetővé a Huawei Mobile Services, valamint az AppGallery hatalmas alkalmazás-kínálata, amelyből könnyen telepíthetjük a minket érdeklőket. És ha még gyorsabb, átfogóbb keresési lehetőségre vágyunk, pillanatok alatt megold mindent a Petal Search. Így válnak a hardveresen tökéletes telefonok sokkal többé önmaguknál, olyan digitális svájcibicskává, amelyekkel az élet minden területén mindent megoldhatunk.

Ráadásul az AppGallery használatával most megnyerheted a 7000 értékes Huawei termék egyikét is, ha 2020.10.08 és 11.08 között letöltöd az AppGallery legnépszerűbb alkalmazásainak legalább egyikét, hiszen részt vehetsz a nyereményjátékban, ahol többek között tableteket, vezeték nélküli fülhallgatókat és okostelefonokat nyerhetsz. További információkért érdemes felkeresni a Huawei kapcsolódó weboldalát.

[A Huawei megbízásából készített, fizetett anyag.]

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 10. 19., h – 20:10

Az összes banki applikációra szükség lenne; kiváncsi lennék, miért van az, hogy pl az OTP leánybankjai szerepelnek, de a SmartBank még mindig nem elérhető. Az ilyesmit pedig nem rakja fel az ember !hivatalos forrásból.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

+1 a banki appok hiányára. Ráadásul ami elérhető az AppGalleryból, az sem feltétlenül működik. Példaként a listázott Erste app "kistestvére" már a leírásában közli, hogy HMS-sel nem fog működni. https://appgallery.huawei.com/#/app/C102311271

Alapjában véve szkeptikus vagyok abban, hogy a Huawei egyedül képes felfuttatni egy saját ökoszisztémát. Ez még a Microsoftnak sem sikerült a múltban. Talán ha több nagy gyártó (beleértve a Samsungot) összeállna, de egyelőre nincs közös érdek.

Ok, meg van otp is... De a többi? K&H, Simple, Mkb, Gránit, stb.?

Biztos lesz az is, de mi most arról beszélünk, hogy mennyire használható. Így nem nagyon... 

Ha ráveszik a többi kínai mobil céget (és az áruházuk is működik fog más gyártók eszközein), hogy használják, akkor...

Na, de elsődleges mobilnak venni egy olyan eszközt, amin a használt alkalmazásoknak csak a tizede létezik elég mazochista húzás.

Ettől még biztos lesznek akik ezt választják, csak ez a reklám nem tetszet így itt és szerintem értelme sincs, ezen a fórumon azért jellemzően olyanok fordulnak meg, akiknek a mobil azért több, mint egy sima telefon...

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

fixme, de apkkban eleg jo cert alaitas van. ha egy biztos forrasbol megszerzed a megfelelo certet, utana mar tudod validalni a neten talalt apk-at, megha nem is googleplaybol jon. ha meg egy jo apk-t teszel fel, utana a frissites is mehet barhonnan, mert a nemvalid fajlokat nem fogja engedni az android felrakni.

 

nyilvan ez a power usereknek megoldas. az 1.0-as meg vagy megtanulja, vagy megveszi a samu/iphone-t.

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

keszito honlapjan megnezi, vagy meglevo telorol levadassza az apkt, stb:

> adb shell pm list packages | grep "example"
package: com.example.android
> adb shell pm path com.example.android
package:/data/app/com.example.android-1/base.apk
> adb pull /data/app/com.example.android-1/base.apk

A vegtelen ciklus is vegeter egyszer, csak kelloen eros hardver kell hozza!

Hát nem tudom... alapvetően Huawei párti vagyok, de így hogy nincs google play és néhány fontosabb app nem érhető el az AppGallery-ban -egyelőre (bár biztosa vagyok benne, h nem lesz sokáig így, max 1 év), addig nem ajánlom a "hackelésben" kevésbe jártas ismerősöknek a telefont. Utána úgy is csak nekem kell vele szörtyögni.

Hm...amikor letiltották a bootloader nyitást, elengedtem a hüvelyt. Amint azt a fenti ábra mutatja, jól tettem, ráadásul már árban sem olyan jók, mint 5 éve.

Összegzem:

1, "Hackelni" körülményes

2, Nincs rajta gúgli

3, Árban a Samu alatt van, de messze a xiaomi, realme felett (amit lehet "hackelni", van rajta gúgli)

Most komolyan, miért választanám?

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

En hasznalatra vettem Huawei -t, csaladban 2 van + 1 Honor. Ha az appgallery tartalmazza az altalam hasznalt alkalmazasokat  (jelenleg olyan 60%-nal tartunk), nem fog fajni a Google hianya. By design az apple cuccokon sincs google tartalom, tobben tuleltek :)

Ket ev gari, korrekt anyagminoseg es -szerintem- jo arazas. Ha a hianyzo appok mind elerhetoek lesznek, a kesobbiekben sem okoz problemat a G eltunese. Mondjuk a csaladban olyan eszkozok vannak, amelyek meg tartalmaznak G fuggoseget, de mire csereerett lesz valamelyik, biztosan eltunnek a hianyossagok - addig is igyekszek leszokni a G termekek hasznalatarol. Pl: app telepitesnel eloszor az appgallery -ben nezek korul.

Error: nmcli terminated by signal Félbeszakítás (2)

Persze, mehet így is, de én az általános mindennapokban élek. Kell mobil bank, simple, tvgo, navigáció (nem valami vacak pontatlan), a google szolgáltatások egyrészét is használom, túrázok, rootolok (nyitott bootladeris kell ugye) és még sorolhatnám....

Ehhez kevés jelenleg a huawei. Pedig 2018-ig csak huaweit vásároltam. 

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt

Szerkesztve: 2020. 10. 22., cs – 00:50

Fix me, de nem ők voltak akiket kitiltottak észak amerikából, és az egyik vezetőjüket banki csalás, ellopott  titkok  Irán elleni szankciók megsértésért? Egyáltalán ilyet minek ide engedni hirdetni? 

"A Huawei egyértelműen a világ egyik legjobb mobilos kínálatával rendelkezik hardveres téren" <- ilyen kijelentésekből elég hamar nagy büntetés tud kerekedni.

Jah...Ezt írták a windows mobilokra is, meg a nokia, stb...  Aztán volt firefox mobil, meg már a fene emlékszik mindre....Na, hol vannak a google nélkül?
Tetszik nem tetszik, ahogy nem jön el a linux desktop éve, úgy a google mentes android évére is várni kell még...

 

Az összes google mentes romnál ott a link a gapps-ra, na vajon miért???

üdv: pomm

A 852-es kídlap telepötúsa sikeresen befejezádétt