több DE, WM használata log in/out kérdés

Fórumok

Kíváncsi voltam, feltettem az i3wm-et, majd kijelentkeztem gnome-ból, majd be i3-ba. A böngésző megnyitotta az összes oldalt, amit az előbb csuktam be, viszont mindenhonnan kiléptetett, sőt a szinkronizálási láncból is. Gondoltam visszalépek gnome alá, és minden visszatér, de nem! Ott is ugyanez a helyzet. Hogy mondom meg a gépemnek, hogy ezt ne csinálja? Nem az a baj, hogy egyszer újra be kell logolni mindenhova, hanem napi használatra még nem vagyok kész az i3-ra, szóval oda-vissza ugrálnék egy darabig, és úgy már kényelmetlen.

Hozzászólások

még nem vagyok kész az i3-ra, szóval oda-vissza ugrálnék egy darabig, és úgy már kényelmetlen.

Lehet, hogy más kényelmetlenségek is előjönnének, ugyanis a Gnome egy teljes asztali környezet (DE), az i3 meg alapvetően csak egy  ablakkezelő (WM), néhány extrával felturbózva. Ezért sem alapból, sem agyonkonfigurálva nem fogja mindazokat a szolgáltatásokat nyújtani, amik egy komplett desktoptól elvárhatók. Gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb erőforrást használ - ez OK, de pláne kezdő szinten nem biztos, hogy ez a legfontosabb.

Csinálj egy teszt júzert és használd azzal az i3-mat.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

DE/WM nem csinál semmit a böngészővel a különbség máshonnan jön. Például környezeti változók, D-Bus session és így tovább.