[Videó] A MagSafe Charger és a tokok

Címkék

Hozzászólások

Tehát az egyszerű USB-C kábel helyett feltaláltak egy vezetékes péniszgyűrűt, ami amellett, hogy otromba, még az sem mindegy, hogy hova teszik.

trey @ gépház

És voltak akkora köcsögkenguruk, hogy a kábel nem kihúzható, hanem beépített. Ami a legendás apple-kábelminőség mellett nagyon fantasztikus. Ha törik, veheted újra az egészet. Környezetvédelem my ass.

(a ~6 dolláros kínai qi töltőmben cserélhető a kábel, tartósabb termék mint ez a szar)

Nem értem miért húzod fel magad, amikor valaki szóvá tesz egy balfaszságot. Volt eddig egy töltőfej, amiből kijött eddig egy kábel, azt beledugta az ember a készülékbe, aztán töltött. Most tettek rá pluszban egy faszgyűrűt, megbonyolítja az egészet ahelyett, hogy megkönnyítené. Eddig melléteszegették az emberek, nem töltött. Most tettek bele még egy mágnest is, hogy ne tegyék mellé. LOL.

Mindezt annak közepette, hogy az Apple zöldülésről beszél. Közben pedig:

Apple should switch the iPhone to USB-C if it really wants to help the environment

trey @ gépház

Hagyd, ez a boomer-ezés az a pont a beszélgetésben, ahol semmi érdemi válasz nem várható már. Mindegy, hogy öreg vagy, vagy csak valami szerinted fontos, az apátia lovagjainak minden boomer, ami nem cool tré fr@szomtudja. 33 vagyok és megkaptam vagy 20x, hogy boomer. 30+ évesektől. Semminek nincs már jelentése.

Ha nem válaszolnék kommentben, hát küldj privátot!

Tehát megtudtuk, hogy ebből a szarból hiányzik a kábel. :D :D :D :D

USB-C:

töltőfej -> szinten mindent IS töltő kábel -> telefon

MagSafe csoda:

töltőfej -> kábel -> péniszgyűrű -> (spec. tok) -> telefon

Kijött az Apple rajongónak: a MagSafe-nél nem kell kábellel szórakozni :D :D :D (és majd kijön, hogy zöldebb is)

trey @ gépház

Lehet hogy jobban jarsz, ha vegignezed a keynote-ot. Jon majd a magsafe duo, meg belkinnek jon egy toltoallvanya, ott nem kell szorakozni semmivel.

Az apple direkt kiemelte, hogy varjak, a tobbiek milyen termekeket epitenek ra. Vedd ugy h ez csak egy platform, raadasul elso probalkozas, ja meg tolt egy csomo android telot.

De ertem en, hogy mindennap szukseged van erre, nem gond, legalabb van mit olvasni.

Ehhe. A fiam is így volt vele,aztán elővett egy speedtestet, és összehasonlította az átvitelt az Amplifi router és a gépe közt kábellel és anélkül. Az eredmény alapján gyorsan felszögelt egy utp kábelt a falra :D A sávszélesség nagy úr. Egyébként wireless töltéssel is szórakozol kábelekkel, mert valamin a töltőbe is bemegy a delej.

Kábel vs. nem kábel: én úgy látom, hogy ez a magsafe nem igazán nyújt többet, mint a normál wireless töltőm (nem érdekel a 15W-os 'gyorstöltés', bőven elég nekem a normál sebesség (a kis akku előnye, hogy kisebb árammal is hamarabb tölthető). Vedd észre, hogy nem feltétlenül arról van szó, hogy kábel vs. magsafe, hanem arról is, hogy whatever Qi vs magsafe. És itt a magsafe - hmm - nem nyer átütő erővel.

Ha sávszél kell, akkor olyan, ha kényelem, akkor meg olyan megoldást választasz. Egy UTP kábel nem sok, annyi sincs a lakásban, minden wifiről megy.

A MagSafe előnye a pozícionálás. Használtál MagSafe MacBook töltőt (azóta is várom, hogy vissza jöjjön a laptopokra)? Na ez ugyanaz.
 

Az eredeti MagSafe-nél se kellett dugdosnod a kábelt. A csatlakozófej ahogy a port közelébe ér, magától bepattan a helyére. Kényelmes. Biztonságos. Párszor már megmentette a MacBookom életét azzal, hogy engedett a mágnes, mikor véletlen belerúgtam a kábelbe. Nem rántotta magával a laptopot, a mágnes oldott.
 

Talán ez a megoldás lesz, ami majd a laptopot is tölti wireless módon, az Apple Silicon tranzíció után. Jó lenne, ha visszajönne valami normális töltési lehetőség, mert ez az állandó kábeldugdosás baromi felesleges effort.

Szerk: szemléltető videó:

https://youtu.be/UCdnrlZ5fUA

Imádom a hangját, ahogy bekattan.

szerk2:

ugyanez USB-C-vel:

https://youtu.be/rIpgcr1nnCg

Az eredeti magsafe kábeles volt, csak épp a csatlakozást oldötták meg másként. Ezzel szemben a te hozzáállásod, hogy mi a fenének kábellel szórakozni a XXI. században. A két állítás egymásra ortogonális. Először döntsd el, hogy mi az érvelésed lényege, jeleneg úgy látom, hogy nálad beakadt, hogy a Magsafe egy jó dolog, így minden, ami Magsafe elnevezéssel van ellátva, az csak jó lehet.

"A MagSafe előnye a pozícionálás. Használtál MagSafe MacBook töltőt (azóta is várom, hogy vissza jöjjön a laptopokra)? Na ez ugyanaz."

Nem ugyanaz. Ott a pontos csatlakozás miatt pozicionalni kellett és többek között ehhez kellett a mágnes. Meg hogy a helyén is maradjon.Itt nincs szükség pozicionálásra. Csomó videó van már a neten, bármit ráteszel (pl i11 pro, akármilyen Samsung) random és tadaam: tölti. Tölti mágnes és pozícionálás nélkül. Tehát nem kell pozicionalni, de ez józan paraszti ésszel videók nélkül is belátható, ugyanis eddig sem kellett a qi toltoket mm pontosan pozicionalni. 

Most tettek bele még egy mágnest is, hogy ne tegyék mellé. LOL.

Itt a "LOL"-t nem értem, szerintem egy szuper példa a gordiuszi csomóra. Eddig egy csomót szerencsétlenkedtek az emberek azzal, hogy némely vezeték nélküli töltőt mm precizitással kellett használni, és erre eddig nem volt értelmes megoldás. Most kapott a dolog egy triviális megoldást, overengineering nélkül.

(Akkor is ha szar a kábel, vagy mittudomén, most nem arról beszéltem, amúgy is worksforme.)

Milyen legendás minőségre gondolsz?

A 16 PIN-es régi iPhone-okhoz kapott kábelek tényleg levedlettek egy időben, de azóta ezt már kiküszöbölték.
Az igaz hogy az utángyártott lightning kábelek fél évet bírnak max, de eredeti apple kábelt nem kellett lecserélnem az 5S óta sehol.

Őszintén, ezt nem néztem (még) végig, de a "legyetek jók, ha tudtok" az egyik kedvencem. Köszi, hogy eszembe juttattad.

szerk: meghallgattam, és most konfuszált vagyok, hogy most melyik oldalt is támogatod :)

De azért itt az amelyik verziót komálom :)

szerk2: de ha már itt vagyunk, akkor tolhatunk egy retro szerdát is :)

Az a dob! Az az offbeat!

Punk velem

szerk3: de ha már a másik topicban lekommunistáztak, akkor adjunk a rohadt tőkéseknek is! :) 

"Lenin, a hős, ki csak népének él!"

szerk4: nade az internacionalizmusból elég egyelőre; egyenlítsük ki átlagban!

Az én apám!

Magyarország katonái

Oké ez már kicsit durva volt. Vegyünk kicsit vissza.

Esküszünk, hogy jók leszünk.

szerk5: oké, oké. Túl lőttem a célon. Legyen akkor egy kis Folk & Roll:

Zöld szemű rózsa

Egy ágyon, egy kenyéren

Adjon az Isten (folk & reggie)

A vezeték nélküli töltés területén az Apple nem tényező, hanem a szánalmas balfaszok csoportjába tartozik.

(igen halkan jegyzem meg, hogy 8 évvel ezelőtt, azaz 2012-ben szépen működő qi töltéssel rendelkező Nexus 4 telefonom volt)

és hogy oldottad meg annál a szarnál hogy hallatszódjon ha hívnak? vagy az meg telefonálásra volt alkalmatlan a hátlapra rakott hangszóróval? :D

esetleg tokot raktál rá? remélem nem, mert aki tokot rak a telefonjára az egy BALFASZ. már megint úgy csinálunk mintha az apple termékein kivül minden más termék a világon szuper tökéletes hiba mentes valami lenne. :D

Én nem csinálok úgy. Van, amit dicsérek, ha megérdemli (pl. MBA -t vettünk idén, két iphone SE -nk van, mindkettő jó és teszi a dolgát).

Ez nem érdemli meg, ez a legjobb indulattal is nagyjából semmiben sem jobb a többi százféle qi chargernél. És ha már az Apple villogni szeretne a környezetvédelemmel akkor a minimum hogy a kábelt cserélhetőre kellene megcsinálni, különös tekintettel az Apple nem túl fényes kábelekkel kapcsolatos hírnevére.

Vékonyított tok volt rajta, hallottam, ha hívtak. Igaz, az esetek 90%ában mindig rezgőn van a telefonom, mert azt is simán meghallom, a zajkeltést, zenebonát meg nem szeretem mások arcába tolni.

Ez nem érdemli meg, ez a legjobb indulattal is nagyjából semmiben sem jobb a többi százféle qi chargernél.

igazad van, akkor ki sem lett volna szabad adniuk. :(

Én nem csinálok úgy. Van, amit dicsérek, ha megérdemli (pl. MBA -t vettünk idén, két iphone SE -nk van, mindkettő jó és teszi a dolgát).

a pokolra fogtok kerülni, elég buzis lépés volt ez. nem tudtad hogy nem szabad apple terméket vásárolni? mindegyik egy rakás szar.

javaslok helyettük neked való jobb készülékeket: telefon, laptop. add el a vérbe azokat a ratyi apple termékeket mielőtt még valamelyiknek szükségszerűen tuti szétmegy a péniszgyűrűs kábele. bár nem tudom, nekem még nem jutott eszembe a faszom köré tekerni mint treynek.

Vékonyított tok volt rajta, hallottam, ha hívtak. Igaz, az esetek 90%ában mindig rezgőn van a telefonom, mert azt is simán meghallom, a zajkeltést, zenebonát meg nem szeretem mások arcába tolni.

mondjuk amilyen szánalmas volt az a telefon mind kamerában, mind hangszóróban, mikrofonban meg is értem hogy titkoltad. :)

Azt gondolná az ember, hogy egy idő után elveszti a szórakoztató jellegét az, ahogy minden egyes apple hír körül toljátok a sértődött ovis színvonalú kapálózást.

De az igazság az, hogy ez - szerencsére - nincs így, borzasztó szórakoztató látni és olvasni a hozzászólásaitokat.

Csak így tovább, ne hagyjatok szó nélkül egyetlen kritikát, egyetlen véleményt se! Az almának szüksége van rátok! Csak a ti véleményetek, tapasztalatotok az igazi, mindenki más csak ész, tapasztalat, rátermettség nélkül kommentel, egész egyszerűen azért nincs igazuk, mert amit írtak nem ti, hanem ők írták!

lol  :DDD

Szerkesztve: 2020. 10. 21., sze – 20:38

A vezetékmentes töltő lényege a kényelem: réteszed a telefont (nincs kábel baszakodás), leveszed a telefont, akár a töltés végén, akár egy hívás/üzenet miatt (nincs kábel baszakodás), visszateszed (nincs kábel baszakodás). 

Az apple most feltalálta a vezetékmentes töltőt, ami rátapad a telefonra, tehát hiába vezetékmentes, ugyanúgy van kábel baszakodás, mikor lveszed róla a telefont, mert jön vele az egész hóbelebanc. 2 kéz kell hozzá, letépni, helyére rakni stb. A töltőnek vagy 2 kilósnak kéne lennie, hogy a telefont lepattintva róla a helyén maradjon, vagy kell hozzá 2 oldalas ragasztó, hogy leragaszd az íróasztalra/éjjeliszekrényre. Magának a mágnesességnek ebben a formában zéró értelme van, sőt, rosszabb mintha nem lenne.
De azt el tudom képzelni, hogy lesznek olyan mondjuk félig álló/döntött töltők, amik ennél jobban ki lesznek találva és rá- és le lehet róluk cuppantani a telefont mágnessel. Meg esetleg autós tartók. De ez az asztali mágnespogácsa egy usability vicc. 

2 kéz kell hozzá, letépni, helyére rakni stb. A töltőnek vagy 2 kilósnak kéne lennie
 

Nem kell. Ahogy írtad is, asztali töltőkre lett kitalálva. Ha naturalista vagy akkor meg fogják látni a fas, pin, nem lesz jó felhasználói élményed.

Használd úgy, ahogy kell, a koncepció máris értelmet nyer.

"Ahogy írtad is, asztali töltőkre lett kitalálva."

Ez egy vezetékmentes asztal töltő, amiről beszélünk, nem?

"Használd úgy, ahogy kell, a koncepció máris értelmet nyer."

Persze. :D Mindenki hülye megint aki gondolkozik is. Ez a konkrét töltő olyan, mint mondjuk egy mágneses tányér: elsőre poén, hogy tapad hozzá a villa, de kurva szar, mikor minden alkalommal felemeled a villát és jön vele a tányér is (feltételezve hogy a képzeletbeli súly arányok olyanok, mint a töltő és a telefon esetében). Ebben a formában a mágnesesség teljesen öncélú és csak hátránya van egy normális vezetékmentes töltőpadhoz képest. (Mondom majd ha lesz olyan súlyú, formájú töltő, amit nem ránt magával a telefon - akkor lesz értelme, itt most erről a konkrét termékről beszélek).

Ja, másnak is feltűnt:  
https://youtu.be/XDKPNwC-5D4?t=179

én úgy látom, hogyha odatartasz a kábelre az ujjaddal, esetleg kicsit letolod a telefon hátuljáról akkor le lehet ezt szedni 1 kézzel is. apple watchnál ez bőven működött. vagy nemtom, biztosan én vagyok nagyon ügyes. de á, ez lehetetlen, hiszen te átgondoltad tapasztalat nélkül, te gondolkodsz. :D:D:D

egyébként az megvan, hogy továbbra is működik mindenféle qi töltővel amibe nincs mágnes? az megvan, te nagy gondolkodó, hogy nem kötelező magsafes töltőt venni hozzá?

"az megvan, te nagy gondolkodó, hogy nem kötelező magsafes töltőt venni hozzá?"

Megszületett az ultimate érv a termék mellett: nem kötelező megvenni. :)

Az Apple kevesebb pofont kapna ha ez alkalommal nem csinálna megint mindent másként ahogy mások csinálják. Sima szilikon csúszásgátló gyűrű, cserélhető kábel. Nézhet hogy ki akárhogy, kerülhet bármilyen sokba, azzal már nincs gond.

bárkivel fogadok egy ezresbe hogy le lehet szedni egy kézzel ha nem vagy egy nyomorék akinek nincs egy ujja se. vagy egy orbitális balfasz. bár szerintem aki ilyenen problémázik az balfasz. jaj ne, mind a két kezemet használni kell valamihez, jaj ne jaj ne jaj ne jaj ne jaj ne jaj ne jaj ne . ELJÖTT A VILÁG VÉGEEEEEE. sőt, még 120hz kijelző sincs, pusztuljon a bolygó

"bárkivel fogadok egy ezresbe hogy le lehet szedni egy kézzel ha nem vagy egy nyomorék akinek nincs egy ujja se."

Nem az a kérdés, hogy le lehet-e "valahogy" szedni egy kézzel, hanem hogy minek ezzel pöcsölni, hogy "valahogy" leszedd. Ha nem mágneses, akkor ez a kérdés fel sem merül.

Van vezetékmentes töltőm. Ráteszem a telefont -> tölt. Más gyártóknak is vezetékmentes gyorstöltője -> azok is töltenek, mágneses pozicionálás nélkül. Másrészt -ha valamiért muszáj- a pozicionálást is meg lehet oldani anélkül, hogy a töltő a telefonra ragadna. Ezen át is ugorhatunk.
Egyéb előny? 

Azt fogadd el, hogy minden terméket ér racionálisan és hátsó szándék nélkül kritizálni. Nem jelenti azt, hogy nem tudunk aludni. Én konkrétan leszarom hogy az Apple éppen mit fingott, vagy mit nem. Előfordul, hogy vásárolok tőlük terméket. De másoktól is.

Így működik a piac. Ha neked ez sérti a lekiismereted, érzéseid, szívesen szidok én mást is, nem csak az Apple -t.

Értem a problémát, de biztos, hogy erre ez a legjobb megoldás? Pl. permanens mágnes helyett lehetne használni elektromágnest, ami csak rövid ideig aktív, amikor érzékeli, hogy rátetted vagy amikor elmozdult a telefon. Így amikor felveszed nem jönne vele a töltő, de mégsem kellene a pozícionálással bajlódni. Esetleg lehetne egy (nem fizikai) gomb a telefonon (vagy a töltőn, ha előbbi nem megoldható) amivel be lehetne kapcsolni az elektromágnest manuálisan, ha úgy akarod kézbe venni a telefonod, hogy közben tölt.

Ez egy multifunkcionális csatlakozó. Nem csak töltésre használatos.
 

Példa: mivel szeretnéd a telefont úgy látni, ahogy azt a tervezők megálmodták, de biztonságban is szeretnéd tudni véletlen leejtésekkel szemben, akkor reggel, mikor elmész otthonról felpattintod a mágneses tokot, amikor hazaérsz, akkor egy mozdulattal leveszed. Így otthon, relatív biztonságosan és nagyon könnyen tudod a telefont tok nélkül használni.

Másik példa: tárca helyett csak egy tokba épített kártyatartót használsz. Mikor otthon vagy, tök felesleges, hogy rajta legyen. Mikor elmész otthonról, egy mozdulattal felpattintod, így nálad is vannak a kártyáid, meg nem is zavar otthon feleslegesen.

Egy cikkben hoztak még ötleteket: mágnesesen csatlakoztatott extra objektív, mágnesesen felpattintható játék kontroller, stb.

Ez a csatlakozó a töltésen kívül még sok minden másra lesz használatos. Szóval az ötleted jó, csak nem arra, amire ezt a MagSafe-t kitalálták.
 

Mondjuk igaz, az elektromágneses rész lehetne a töltő részben a telefon helyett (valószínüleg erre gondoltál eredetileg is, csak nekem nem esett le), ebben az esetben meg majd jön egy 3rd party gyártó és megvalósítja, ha valós piaci igény. Ha az Apple minden lehetőséget lefedne önmaga, éhenhalnának a 3rd party kiegészítő gyártók :)

Mondjuk igaz, az elektromágneses rész lehetne a töltő részben a telefon helyett (valószínüleg erre gondoltál eredetileg is, csak nekem nem esett le), ebben az esetben meg majd jön egy 3rd party gyártó és megvalósítja, ha valós piaci igény

Igen így gondoltam, de sokféle megoldást el tudok képzelni. A 3rd party megoldással csak annyi lehet a probléma, hogy nem garantált a tökéletes integráció akár hardver, akár szoftver oldalon, azzal kell dolgozniuk amit kapnak. Az Apple házon belül olyan változtatásokat implementálhat amilyet akar.

A watch kisebb. Van aki letesztelte, ott a videó amit linkeltem. Tudom, hogy nem kell megvenni (nem is fogom), ettől függetlenül próbálom megfejteni, mire gondolt az apple, mikor megtervezte a vezetékmentes, de a telefonhoz tapadó (->tehát kvázi vezetékes) töltőt. Btw a telefonba dugott kábelt is ki lehet húzni egy kézzel, ez megint nem előnye a mágneses töltőnek, mégha valahogy tudod is kezelni egy kézzel (akkor is arrébb mozdul, stb). A vezetékmentes töltő egyetlen előnye a kábeleshez képest az, hogy nem rögzül (tapad) a telefonra. Ezt az előnyt ezzel a termékkel kiherélték.

A vezetékmentes töltő egyetlen előnye a kábeleshez képest az, hogy nem rögzül (tapad) a telefonra.

 

Nem. Az az elonye, hogy nem kopik vagy adott esetben nem torik el a telefonban levo usb aljzat.

Ezutan lehet tenni oda egy dugot (meg jobban vizallo), majd a jovoben el is lehet hagyni a csatlakozot (es nyomogombokat) a telefonrol. Igy tuti vizallo, sohaszetnemszedheto cuccot kapunk, ami tenyleg javithatatlan. Mint az airbuds. Nesze neked zold planeta.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Anno amikor meg jobban szetszedhetoek voltak az okostelefonok,

raktam (utolag) vezeteknelkuli tolto-fogadot a telefonomba(a hatlap ala, az usb csatlakozora forrasztottam ra a nyakon)

Meg vettem rengeteg toltot. Vagy 5-ot.

Nemelyik baromi erzekeny volt a poziciora, ha egy mm-rel arrebb tettem a telefont a tolton mar nem toltott. Volt ugy, hogy ejszaka abbamaradt a toltes.

 

Volt olyan amelyik tokon keresztul nem toltotte a telefont (tul nagy tavolsag).

 

Namost az apple fogta es az osszes ilyen hibalehetoseget kilotte azzal, hogy a megfelelo helyre cuppan(magnes), es nem mindenfele random tokokkal probalkoznak az emberek, hanem dedikalt tokot ad hozza.

Raadasul ugy oldotta meg, hogy mindent tole kell venni, es kelloen serulekeny, igy tobbet vesz valoszinu atlagban egy ember.

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

A magsafe egyik előnyeként az Apple azt mondta, hogy azért jó, mert így (vezetékmentes) töltés közben is fel lehet emelni a telefont és használni. Ez történetesen igaz, csak épp érzek némi ellentmondást. Ha fel tudom venni úgy, hogy közben tölt, akkor vagy kell a két kéz a leszedéshez, vagy feszegetni kell a kábelt, ami (függetlenül attól, hogy Apple vagy sem) egyetlen kábelnek se tesz jót hosszú távon. Szóval el kéne dönteni, hogy ez egy asztalra fixált töltőnek lett szánva, vagy egy olyannak, amit töltés közben a telefonnal együtt lehet mozgatni. A 'mindkettő' rossz válasz.

Veszel egy ilyet is, meg egy olyat is, aztán nincs probléma. De még azt se kell, ha eddig is volt wireless töltőd, azt továbbra is tudod használni.

Hogy feszegetni kell-e? Majd kiderül. Megfoghatod a korongot is és lehúzhatod a mágnesről. Karcolni nem fog, az érintkező része puha.

Nem veszek ilyet is meg olyat is, normál wireless töltőm van, ahogy az XS-t tölti, úgy tölteni fogja a 12-t is. Te meg nézd meg, hogy kell-e feszegetni vagy sem. Én a videotesztek alapján (amiket megnéztem, ott a tesztelő nem volt apple-hater) eldöntöttem, hogy ez kimarad az életemből. (gyanítom, hamarabb fog kimúlni ez a fajta magsafe, mint a force-touch - ami pedig nem volt hülyeség, csak épp meg lehetett oldani sokkal olcsóbban).

Jon magsafe allvany is, azt tuti nem kell feszegetni. Amugy az apple watch is leszedheto egy kezzel, szerintem ez is menni fog, majd kiderul.

Apple watchnal csak ket ujjal benyulok a ket szelen es mar le is jott, az is magneses.

Kocsiban biztos jobb megoldas lesz h csak radobod a tartora es kesz is

Akkor a meglévő QI töltést, megfejelték egy mágnessel??? Ha ez igaz, nice!

( •̀ᴗ•́)╭∩╮

"speciel a blockchain igenis hogy jó megoldás, ezért nagy erőkkel keressük hozzá a problémát"

"A picsat, az internet a porno es a macskas kepek tarolorandszere! : HJ"