Raspberry Pi fanokat figyelmeztetett márkaneve használata miatt a Raspberry Pi Foundation

Címkék

Majd elnézést kért emiatt:

Hozzászólások

nagyon fontos, hogy szivárványszínű legyen a logó. ez még a community szétverésénél is fontosabb.

~ubuntu, raspbian, os x~

Szerkesztve: 2020. 10. 20., k – 16:39

Keményen tolják. Mármint korábban is durván rámentek arra, ha valahol az üzleti érdekeik elleni információ/tartalom került fel. Például, amikor tévedésből korábban kiküldtek a vásárlóknak bejelentés előtt példányokat a forgalmazók, akkor keményen leszedették a szivárgó infókat. Mégiscsak sok milliárdos üzlet ez. De legalább új piacot teremtettek az olcsó mini masináknak, amibe más, kedvező áron nem mert belevágni. Szóval, tagadhatatlan, hogy nagy érdemük a pi termékvonal és az ő példájukon bátorodott fel som más gyártó is. Az meg, hogy időnként elég arrogánsak lehet azért van, mert britek :D

Az oldal először engedélyt kellett volna kérjen a logó és névhasználatra. De úgy valószínűleg nem lett volna ingyen. Így meg lehet megúszták, mert nem akartak botrányt :)

Szerkesztve: 2020. 10. 20., k – 18:22

Érdekel, de nem értem. Első levélben szépen belekezdenk, gondoltam brittek, így tolják. A végén mindent meg akarnak szűntettetni és az oldalt is kérik. Ez egy kemény beleállás. A második levélben pedig visszakoznak a hangvétel miatt? Nem is tudják, hol fogják meg őket. BananaPi a nevük régóta, nem véletlenül. És van a logóban egy ördögszamóca. Hát igen, ez ilyen világ. Nem szabadna nekem sárga pólót venni, mert a Shell egy idő után beszól a sárga miatt (ablakunk alatt egy shell kút, azért ez a példa)? Ezidáig engedte, kéretik korábban szólni!

szerk: még 2x átfutottam, valóban RPinek igaza lehet a domain név már félrevezető. Ha nekem sikerülne a shell-benzin.hu-t beregelni és közben olajszőkítő vagyok, akkor jogos lenne a dádá.

Szerintem ennyivel ki is nyirtak az oldalt.

 

Ennek a sracnak nem volt bevetele, csak az idejet tolta bele. Ezzel a levellel megadtak az alaphangot. Van egy fogadasom, hogy egy ev mulva mar alig fog frissulni.

 

A kezdet kezdeten en is hasonloan jartam veluk. Szerintem kocsog banda. De a cuccuk elterjedt, egy csomo dolgot mas nem ad (pl. erintokepernyo out-of-box plusz hdmi egyszerre).

Egyebkent az olimexeseket is megszivattak anno. Pedig ok aztan tenyleg nyilt hardware-ban utaznak. 

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Azt mondták hibát követtek el és elnézést kértek 

Tehát ha neked megy az utcán egy nagy 120 kilós ember aki fellök és kékre zöldre rugdos, kiveri két fogad,

majd utána azt mondja, hogy bocsi hibát követtem el, akkor minden rendben van?

 

Régebben ezért illett legalább a pénztárcát kinyitni és valami távolról is jól látható összeget átadni belőle.

 

Ez a látványos  bocsánatkérés egy valami mostani új módi.

Híradóban is csak újabban látni ilyet, hogy a gyilkos a bíróságon áll neki bocsánatot kérni.

de csak miutan a twitteren vilaggakurtolte a sertett.

Ha nem fordul a nyilvanossaghoz, akkor adhatta volna oda nekik.

Raadasul rengeteg olyan weboldal van, aminek a neve tartalmaz  egy ceg nevet, es forprofit is. (pl. appleinsider.com, vagy eppen projectskilledbygoogle.com)

Saying a programming language is good because it works on all platforms is like saying anal sex is good because it works on all genders....

Talán akad aki nem tudja, a raspberry pi mögött egy alapítvány áll. Amelynek a célkitűzése a számítástechnika népszerűsítése.

Ebből a nézőpontból szemlélve kifejezetten gusztustalan, amit ez az alapítványnak álcázott, profitorientált vállalkozás sokakkal megtesz és tett már a múltban is.  

Az alapítvány tulajdonában lévő raspi corp kőkeményen fellép az üzleti érdekei mellett. Ami bizonyos mértékig érthető, hiszen kell pénz a fennmaradásához és hogy finanszírozni tudja a fejlesztéseket, egyéb népszerűsítő tevékenységeket. De miért halmoz fel font milliókat... mi lehet a célja hosszú távon... Ha jól látom már 29 millió font tőkével játszanak 2019 végéig. Amúgy 44 millió forgalmuk volt az évben. Kp-ban volt majd 8 misijük, a befektetések és kintlévőségek mellett.
https://static.raspberrypi.org/files/about/RaspberryPiFoundationReport2…

A nyugati kultúrában az alapítványok nem másokról szólnak, hanem elsődlegesen a tulajdonosi vagyon adókedvezményeiről és a vagyon adómentes örökléséről. Amikor azt halljuk, valamelyik dollármilliárdos valamelyik alapítványa milyen sok filantróp dolgot csinál, ne essünk hasra. Még mindig olcsóbb, mint adóznia.