Nos, nyerni fog a Trump?

Fórumok

https://444.hu/2020/09/03/trump-megnyerheti-a-2020-as-elnokvalasztast-e…

 

Trump megnyerheti a 2020-as elnökválasztást, és még csak csoda sem kell hozzá

Hozzászólások

Szerkesztve: 2020. 09. 03., cs - 16:13

Az Index cikkével szemben itt nem igazán éreztem a kiegyensúlyozottságot; inkább az érzelmi töltettel rendelkező szavak/kifejezések használata ütötte meg a szememet.

A voksom egyelőre az új/régi Index-é.

Tobben vagyunk vele ugy, hogy Trump a kisebbik rossz, pedig kinosan muveletlen egy ilyen poziciohoz, azt elismerjuk. Nem tudom Trey eseteben ez-e a helyzet.

Egyebkent szerintem 2016-ban Trump is jobban eszenel volt meg, a 2020-as Trump is elindult a Biden eseten mar jobban lathato demencia utjan. A 2020-as Trump mar nem tudna Jeb Bush-sal es Ted Cruzzal felmosni a padlot egy elovalasztasi vitan.

De a 77 eves full demens Bidennel a 74 eves feldemens Trump meg mindig fel fogja mosni a padlot a 3 TV debate-en. Ez boritekolhato.

Attol tartok, Biden emberei lemondjak majd a TV debate-et es azt hazudjak majd, hogy Trump nem mert kiallni. De ne legyen igazam.

Trump a federal governmentet vezeti, az allamoknak/kormanyzoknak/polgarmestereknek eleg nagy szabadsaga van. Az elnok igy a lezarasokat (eleg nagy orszag, hulyeseg lett volna egysegesen reagalni, fertozottek szamatol fuggetlenul) ezekre bizta. Igazan felrekezelt dolgot szerintem DeBlasio es Cuomo csinalt azzal, hogy a fertozotteket bekuldte az idosek otthonaba (ok ugye a leginkabb veszelyeztetett reteg). Ertelmes ember nem zart volna be rokakat a csirkeolba, de ezek a kretenek megtettek. Ja, meg elkezdhettek volna a lezaras fellazitasat korabban (ahogy republikanus vezetesu allamok/varosok csinaltak).

Az meg kulon vicces, hogy a fosztogatas es gyujtogatas jo, a lezaras elleni tuntetes rossz, a hazibuli szinten rossz. De hat ugy tunik, a demokrata vezetesu teruletek gazdasagat direkt be akarjak donteni (azt tudjak), mert Trump erossege korabban epp a gazdasag volt. Kerdes, hogy ezt a szavazok mennyire fogjak benyelni. Bar ha a BLM&Antifa felgyujtja a fel varost, akkor mar nem ez fog szamitani.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Hamarabb jelent meg naluk a virus, mint Europaban, megis kesobb tort ki a jarvany. Ket korai jo huzasuk volt: China Travel ban, EU travel ban. A tobbi nem feltetlen Trumpon mulott. Persze mondott hulyesegeket, mint az "injektaljunk fertotlenitot" pl. (viszont azt nem mondta, hogy igyanak az emberek bleach-et, az fake news).

Egyebkent nem ok reagaltak a legrosszabbul a jarvanyra: lakossagaranyosan csak 10.-ek case-ek tekinteteben, es szinten 10.-ek halottak tekinteteben. Egy 300 millios lakossagrol van szo.

USA egyebkent jarvanykezelesben tetszoleges jarvany eseten hatranybol indul: mert draga a no-fault healthcare-juk is, raadasul a magan egeszsegbiztositok megfizetik mindket versenykepes partot, hogy ez igy is maradjon, Bernie Sanders-t is miattuk kellett mar a masodik elovalasztasrol eltakaritani.

Hamarabb jelent meg naluk a virus, mint Europaban, megis kesobb tort ki a jarvany.

De ezzel te is pont azt mondod összességében, hogy mennyire inkompetens a vezetés. Több idejük volt felkészülni, mint más hasonlóan fejlett országnak, mégis szinte minden elbénáztak. Trump február végén még just-a-flu-zott. De igazából csak tág becslésük volt a fertőzöttek számáról, mert a tesztelés felskálázását is elbénázták, amivel fontos heteket/hónapot elpazaroltak. Abban gondolom te sem kételkedsz hogy az országban ne lett volna meg a kellő tudás és erőforrás egy járvány kezelésére, csak megfelelően és _időben_ ki kellett volna őket használni.

 

Egyebkent nem ok reagaltak a legrosszabbul a jarvanyra: lakossagaranyosan csak 10.-ek case-ek tekinteteben, es szinten 10.-ek halottak tekinteteben.

Hahaha, te, aki állandóan szóvá teszed, hogy az újságok csúsztatnak a szenzációhajhász címeikkel, látom nem veted meg ugyanezt... Igen, 10.-ek a rangsorban, olyan népes országokban is rosszabbak a mutatók, mint pl. San Marino meg French Guiana...

 

USA egyebkent jarvanykezelesben tetszoleges jarvany eseten hatranybol indul: mert draga a no-fault healthcare-juk is

Tehát levágták az egyik lábukat önszántukból térdig, hogy fizessen a biztosító, és ezért el kéne nekik nézni, hogy nem futják 10 s alatt a 100 m gyorsat? :D Vagy mit akartál ezzel mondani?

"Vagy mit akartál ezzel mondani?"

Azt, hogy a demokrata vezetok ugyanugy nem szoktak loszart se kezdeni az irrealisan draga USA healthcare-rel. ahogy a republikanusok sem. Ugy csinalni, mintha ez most hirtelen Trump hibaja lenne, okorseg. Mindket part a gyogyszergyarak es az egeszsegbiztositok zsebeben van. Soha senki nem szokta bolygatni, hogy miert olyan sokara jar le egy gyogyszerszabadalom, miert hagysz ott egy autobaleset utan tobbtizezer dollart a korhazban, miert kell meg a gyerek kotelezo vedooltasaert is fizetni, tobbezer dollaros szamlat kapni amiert mentot hivtal, stb.

Es ilyen korulmenyek kozt ki megy be Covid gyanuval enyhe tunetekkel a korhazba, hogy aztan otthagyja a megtakaritasat?

Ironikusan amugy a teljesen ingyenes healthcare-eknel a "jelkepes osszegu", vagy ha ugy tetszik "vizitdijas" orszagok (Nemetorszag, Kina) amugy jobban teljesitettek. De USA-ban mindegy ki van hatalmon, mert az a lo legrosszabb oldala a draga healthcare-jevel, es a valtoztatas akaratanak politikai okokbol ketoldalrol valo teljes hianyaval.

Ha te lettel volna Trump, hogy oldottad volna meg? Hallgassuk az okossagot.

Ugy csinalni, mintha ez most hirtelen Trump hibaja lenne, okorseg.

Ilyet nem mondtam. Te fogalmaztál úgy, hogy "USA hátrányból indul", mintha ez mentség lenne a kialakult helyzetre. De ha még emlékszel a választási ígéreteire, a fal után jött az Affordable Care Act megszüntetése és valami "sokkal jobbra" történő lecserélésre. 2 évig mindenhol republikánus többség volt, szóval lett volna idejük rá, hogy megcsinálják, de semmi nem lett belőle. E szempontból Trump is sáros (időarányosan) a jelenlegi egészségügyért.

 

Es ilyen korulmenyek kozt ki megy be Covid gyanuval enyhe tunetekkel a korhazba, hogy aztan otthagyja a megtakaritasat?

Pontosan! Nem ilyenkor kéne egy talpraesett vezető, aki nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megoldja valahogy a helyzetet? Hogy a felvázolt állapot miatt legalább ne terjedjen a vírus. Ha a hülye falra einstandolni tudott több milliárd dollárt, ezt is meg lehetett volna oldani.

 

Hallgassuk az okossagot.

Ööö kezdésnek talán hallgatni kellett volna a sok $-ból fenntartott szakértőkre és nem just-a-flu-zni hónapokig, ezzel elpazarolva a kritikus időt, amikor meg lehetett volna fogni a járványt lezárások nélkül... Elég lett volna megnézni mit csinált Dél-Korea.

Az Obamacare megszunteteset pont az a par hisztis RINO akadalyozta meg, akikrol mar volt szo a forumban. A hulye falara is pont emiatt nem jutott annyi, amennyit szeretett volna.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Wiki:

 

On July 27, 2017, the Health Care Freedom Act, also known as the "skinny repeal", was introduced. This bill was defeated 49–51, with Republican senators Susan Collins, John McCain, and Lisa Murkowski voting against it along with all the Democrats and independents.[52]

 

On September 13, 2017, an amendment to the American Health Care Act, commonly known as Graham-Cassidy, was submitted. The bill was sponsored by Lindsey Graham of South Carolina, with Bill Cassidy of Louisiana as a co-sponsor.[53] A spokesman for the Senate Majority Leader Mitch McConnell said that a vote was planned to occur before September 30th, which was the deadline to pass bills under budget reconciliation.[54][55][56] Rand Paul and John McCain indicated that they would vote against the bill.[57] Ultimately, McConnell announced on September 26th that the Senate would not vote on the Graham-Cassidy bill.

 

Susan Collins, John McCain, Lisa Murkowski és Rand Paul hisztis RINO? :D

"De ha még emlékszel a választási ígéreteire, a fal után jött az Affordable Care Act megszüntetése és valami "sokkal jobbra" történő lecserélésre. 2 évig mindenhol republikánus többség volt, szóval lett volna idejük rá, hogy megcsinálják, de semmi nem lett belőle."

A repubok egyik veglete ugyanis jobbnak tartotta az Obamacare-t, a masik veglete meg "sokallotta az ingyenes ellatas merteket" a tervben. A partfegyelem ott nem jott ossze. Ez egyebkent veletlen bizonyitja, hogy az Obamacare nem is olyan rossz a lehetosegekhez kepest, es igy technikailag ervenyes is maradt. Amikor egy Dem ma szidja az egeszsegugyet, ironikusan az Obamacare-t szidja. Viszont a H1N1-nek is tobb aldozata volt USA-ban, mint kb. barhol mashol: es mar akkor is volt Obamacare.

"Nem ilyenkor kéne egy talpraesett vezető, aki nemzetbiztonsági okokra hivatkozva megoldja valahogy a helyzetet?"

De, de szerintem az elmult 50 evben nem volt USA-nak olyan elnoke, aki ezt bevallalta volna, hogy "pont a Covid kezeles kivetelesen pont ingyenes lesz" federal szinten. Ettol meg ez lenne a helyes. De Obama se vallalta volna be. Talan Bernie Sanders-bol kineztem volna, de ot kipicsaztak az elovalasztasokrol masodjara is, mert veszelybe sodorta a part finanszirozasat a privat egeszsegbiztositok altal.

"Just the flu"

Nem egeszen just the fluzott. Es nem csak neki lett volna alkalma tenni valamit, hanem dem es repub governoroknak es mayoroknak is. Ami rajta mult (hatarzar) azt aranylag hamar meghozta.

Viszont a H1N1-nek is tobb aldozata volt USA-ban, mint kb. barhol mashol: es mar akkor is volt Obamacare.

H1N1 US: 2009 April - 2010 January.

Affordable Care Act: March 23, 2010

Nem érzed kicsit ironikusnak, hogy állandóan panaszkodsz arra, hogy a sajtó csúsztat és ferdít, amikor itt a HUP-on te vagy az egyik csúsztató- és ferdítő mester? :) Vagy mondhatnám, hogy fééééééknyúúúz.

Arra forrás, hogy több áldozat volt US-ben mint bárhol máshol? A CDC 8-18k közé becsüli az US haláleseteket, világszerte meg 151-575k közé.

 

Nem egeszen just the fluzott.

Jah, általában ennél sokkal nagyobb hülyeségeket mondogatott. Pl. "It's going to disappear. One day it's like a miracle, it will disappear." (feb 27) meg "You can call it a flu. You can call it a virus. You know you can call it many different names. I'm not sure anybody even knows what it is." (márc 27.) :D

 

Es nem csak neki lett volna alkalma tenni valamit, hanem dem es repub governoroknak es mayoroknak is.

Ez igaz. De szükség van az összehangolt stratégiára, ami a szövetségi kormány feladata lenne. Ehelyett sikerült politikai témát csinálni a maszkviselésből, a lezárásokat meg túl hamar feloldották, így nem volt valami hatékony. Most meg már Trumpék kvázi feladták az egészet: "It is what it is.".

A H1N1-est beneztem, sorry. Ugy emlekeztem hogy hamarabb volt az Obamacare.

Viszont az "osszehangolt strategia" temakoreben szimplan nem ertek egyet: mar Magyarorszagon is korhazankent es megyenkent maskepp kene megoldani. Mint ahogy az oktatasnal is latszanak az "egyseges, kozpontositott" KLIK hibai.

Ahogy EU-n belul se szerettem volna Spanyolorszag tavaszi szabalyait, ahol valaki a szemetet alig merte kivinni, es boltig is 1 km-t mehetett max, mikozben eset az lehet, hogy az egesz megyejeben nem volt.

Ugy tunik a local lockdownok amugy is jobban bevalnak. Es a turizmus-vendeglatas szektor is feherebb marad.

A baj csak az, hogy semmilyen bizonyitek nincs arra, hogy Trump losernek meg suckernek hivta volna oket. Egy "nevtelenseget kero volt kollegaja" allitja. Falusi pletyka hitelessegi szintjen all a vad, csak a media felkapta. "If it's true" ahogy Biden is mondja, o se meri meg politikuskent se tenykent allitani, hogy ilyet mondott.

Biden doesn't even know he's alive! :)

De a "China virus" is jó. Magyar wikipédián említeni sem lehet azt, hogy "kínai koronavírusnak" hívta mindenki mielőtt megkapta a COVID-19 nevet (ráadásul most is sokan így hívják). Azonnal törölnek a szerkesztők minden ilyen bejegyzést, tehát hamisítják a történelmet. Hiába hivatkozol cikkekre, törlik mert nem illik a világképükbe.

Később megjelent tanulmányokban az elsőként Kínában észlelt esetek dátumai közt a 2019. november 17-i dátum is megjelent, miután a szakértők úgy vélték, hogy utólag megtalálták a feltételezett „első” fertőzött egyént.

https://hu.wikipedia.org/wiki/COVID–19

Nekem úgy tűnik, hogy hivatkoznak a feltételezett eredet helyére. Te mit hiányolsz?

Pontosan azt, amit írtam. Olvasd el még egyszer, ha nem érted!
Ezért nem írok és nem javítok a magyar Wikipédiában már semmit. A történelem hamisításához nem asszisztálok, mert az szégyen ami a magyar Wikipédián folyik.

Külön vicces volt a Polgár Tamásról szóló lap, ami miatt be is perelte Wikipédiát. Bár nem szimpatizálok vele, de azért azok a rágalmak, amiket a szerkesztők / moderátorok megfogalmaztak egy élő emberről, nem volt semmi. Érdemes megnézi a vitalapot, jó olvasmány. Ha engem rágalmaztak volna, akkor én mondjuk letiltattam volna az elérését Magyarországról az egésznek.

Van egy kulon terminology resz, ahol leirjak ki mikor hogy hivatkozott ra, mert a jarvany kitoresekor mindenki mindenfele modon hivta. Az elejen van egy link erre is. Egyebkent a korabbi nevezektannal (hogy arrol a helyrol nevezik el, amirol ismertte valik) a kinai koronavirus/Wuhan virus teljesen osszhangban volt, legyen szo a mar emlitett spanyolnatharol, MERS-rol (Middle East ugye), vagy az afrikai Ebola/Legbala folyorol.

Amugy ezt a hisztit mar korabban eljatszottak, igy lett a Mexican flu (jaj, jaj, a mexikoiakat ki fogjak rekeszteni) es swine flu (sertestenyesztok panaszkodtak) utan H1N1.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

During the initial outbreak in Wuhan, China, various names were used for the virus; some names used by different sources included the "coronavirus" or "Wuhan coronavirus".[30][31]

Onnan, amit linkeltem, a Terminology-s reszrol.

A linked szerintem nem jo. Ha a sima COVID-ot irod bele, akkor a Coronavirus_disease cikkre iranyit. Ha a -19 is belekerul (ahogy irtad, csak a forummotor a kotojeltol levagta), akkor a https://en.wikipedia.org/wiki/Coronavirus_disease_2019 linkre iranyit, aminel van egy ilyen bekezdes:

Name

During the initial outbreak in Wuhan, China, the virus and disease were commonly referred to as "coronavirus" and "Wuhan coronavirus",[319][320][321] with the disease sometimes called "Wuhan pneumonia".[322][323] In the past, many diseases have been named after geographical locations, such as the Spanish flu,[324] Middle East Respiratory Syndrome, and Zika virus.[325]

In January 2020, the World Health Organization recommended 2019-nCov[326] and 2019-nCoV acute respiratory disease[327] as interim names for the virus and disease per 2015 guidance and international guidelines against using geographical locations (e.g. Wuhan, China), animal species, or groups of people in disease and virus names in part to prevent social stigma.[328][329][330]

The official names COVID‑19 and SARS-CoV-2 were issued by the WHO on 11 February 2020.[331] WHO chief Tedros Adhanom Ghebreyesus explained: CO for corona, VI for virus, D for disease and 19 for when the outbreak was first identified (31 December 2019).[332] The WHO additionally uses "the COVID‑19 virus" and "the virus responsible for COVID‑19" in public communications.[331]

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Az angol Wikipédián szerepel, igen. Valamint gyakorlatilag mindenki így hívta, amíg Kína politikai nyomást nem gyakorolt ellene. Elég csak visszanézni a magyar cikkeket. Sőt ma is sokan így hívják, valahol még a tag ugyanez "kínai koronavírus". Szerencsére a Wikipédia magyar szerkesztői nem tudják eltűntetni az újságok archívumait, de aki szerencsétlen és nem beszél nyelveket, az mondjuk 10 év múlva már a hamis történelmet fogja olvasni. Szánalmas és szomorú is egyben.

Na vééégre tudtál valami konkrétat linkelni ebben a szálban! Hurrá.

Mostmár csak az a kérdés, hogy melyik magyar wiki oldallal van a gondod, mert azt még mindig nem tudjuk. A hu/en wiki/covid-19 oldalakon egyiken se szerepel az általad oly nagyon áhított kifejezés.

Teljesen felesleges a kozvelemenykutatasokat nezni. Amig a balosok a Trump szavazokat terrorizaljak meg lelovik, nem fogjak elmondani, hogy valojaban kire szavaznak. Trump mar valoszinuleg messze Biden felett van, nem ezen fog mulni.

A DNC be akarja vezetni mindenhol a levelszavazast, a "voter ID" ellen van (ez nalunk kb. felfoghatatlan, hogy ugy szavazz, hogy nem tudjak ki vagy), es egyeb trukkokkel (a halottak jellemzoen rajuk szavaznak) megprobaljak majd elcsalni a valasztast. Ha sikerul, akkor mindegy Trump tamogatottsaga, Biden nyer, a szavazatok 110%-aval. Ha meg tudjak allitani, akkor Trump.

Ahogy a masik, hires baloldali vezeto mondta, "Nem azok döntenek, akik szavaznak, hanem azok, akik a szavazatokat számlálják." Itt is valami ilyesmi lesz.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Amugy tippre Trump fog nyerni. Annyival tobb szavazatot kap a "bekes tuntetesek" miatt (hany halalos aldozatnal tartanak most? olyan 30 korul abbahagytam a szamolast), hogy azt mar nem lesz pofajuk elcsalni. A masik, ha Pelosi javaslata ellenere Biden megis kiall Trumppal vitazni, akkor nagyon szep tiszta lesz a padlo. :)

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Ebből még bármi lehet, nagyon érzelemalapú lesz ez a választás, az meg kb. az utolsó héten fog múlni...

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Úgy gondoltam, hogy inkább hirtelen fellángolásból fog menni a szavazat. 

Ha Magyarországon valaki érzelmi alapon Fidesz szavazó, akkor nagyon nagy eséllyel az az lesz két hónap múlva is. Most az USA-ban úgy össze-vissza fognak szavazni... republikánusok kampányolnak Biden mellett pl., aztán, hogy jutnak-e valamire? 

 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Szerintem is borzasztó mindkét jelölt. Az is érdekes, hogy amerre én olvasok cikkeket, szinte mindig Trump fikázó cikkek jönnek fel, de Biden-ről szinte semmit nem lehet olvasni, se jót se rosszat. A média is borzasztó mindkét oldalon, ugyanolyan elvetemültek, buborékban élnek.

Viszont azon gondolkodtam, hogy nem pont ez a demokrácia lényege valami kifacsart módon? Lehet, hogy hülyék a szavazók, amiért beszavaznak egy főhülyét, és lehet, hogy objektíven nézve ez végső soron nekik is rosszabb, de a főhülye mindig direkt olyanokat nyilatkozik, amit a birka szavazótábora elhisz, és ettől jól érzik magukat. Szomorú olyan oldalról nézve, hogy így vagy úgy, de hazugságban él mindenki, és a választók közel fele meg boldogtalan. De az elnök pont azt teszi, amire felkérték, és a többség boldog(nak hiszi magát). Ha valaki úgy irányítaná az országot, ami az embereknek valójában jó, de ők rosszul érzik magukat tőle, azt a többség pont elnyomásnak és nem demokráciának venné. Ugyanez magyar helyzetre átfordítva: objektíven borzalmas állapotban vannak a kórházak, de ha a Fidesz-tábor szerint ez teljesen jól van, és ők vannak többségben, akkor a kisebbség lesz szíves demokratikusan elfogadni, hogy a kórházak szar állapota a kívánatos, vagyis pont a rossz a jó :(.

Szerintem vagy nyer, vagy nem.

Az elmélet az, amikor mindent ismerünk, de semmi nem működik. A gyakorlat az, amikor minden működik, de senki nem tudja, miért.

Nem kell sok mindent vizionálni a számokba, csak racionálisan kell gondolkodni.

Országszerte rengeteg fosztogatás, lövöldözés, megfélemlítés megy a "BLM" csürhe által, akiket a demokraták támogatnak. Ezt mindenki tudja, csak kevesen mondják is ki. Rengeteg helyen olvasni, hogy aki eddig Trump ellenes is volt, még az is inkább rá fog szavazni, de semmiképpen sem a demokratákra.

Trump is nyíltan hangoztatja, hogy ez már nem békés tüntetések, ahogy a demokrata sajtó folyamatosan hangoztatja.

Viszont a demokraták is látják, hogy kezd kicsúszni a kezükből az irányítás, mert bár támogatják a zavargókat, mégis már azt kommunikálják kifelé, hogy ezt Trump amerikája idézte elő, meg a zavargók nem az ő embereik, hanem jobboldali aktivisták...

 

Azon városokban ahol vannak a zavargások az értelmes emberek, akik azt szeretnék, hogy vége legyen ennek a hülyeségnek úgy is arra fognak szavazni, aki ígéretet is tesz a megállításra. Eddig csak Trump nyilatkozott, hogy ennek véget kell vetni. A demokraták most kezdenek efelé menni, ahogy írtam, tehát kész vicc.

A probléma, hogy Trump már most megtehetné, hogy a nemzeti gárdát kirendeli a kérdéses helyekre, nem kellene várnia, hogy adott kormányzó vagy polgármester szóljon, hogy jó lenne a segítség... Csak hát Trump sem olyan hülye. Amíg más kéri az intézkedést, addig ő mossa kezeit ha bármi komolyabb összecsapás alakul ki. Ha ő rendelné oda a fegyveres erőket, akkor nagyot tudna esni a népszerűsége... Tehát így lényegében azért tart ott az ország, ahol mert közelednek a választások...

"Errors are red
My screen in blue
Someone help me
I've deleted Sys32"

"Országszerte rengeteg fosztogatás, lövöldözés, megfélemlítés megy a "BLM" csürhe által, akiket a demokraták támogatnak. Ezt mindenki tudja, csak kevesen mondják is ki. Rengeteg helyen olvasni, hogy aki eddig Trump ellenes is volt, még az is inkább rá fog szavazni, de semmiképpen sem a demokratákra."

Rengeteg helyen meg azt olvasni, hogy republikánusok nem fognak Trumpra, mert iszonyatos mértékben elbaszta a koronavírus-ügyet, és ha van pár halott a környezetedben (neadjisten családtag) aki erre ráfaragott, akkor nehéz lesz őt támogatnod tovább.

Nagyon nem egyértelmű ez a mostani helyzet.

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Nagyon magabiztos, ahogy sokan mások is ebben a topicban, de szerintem még simán veszíthet. Még csak jövő héttől indulnak a TV viták, ahol simán lejárathatja magát bármelyik fél. A Jonathan Swan féle interjún pl. eléggé beégett Trump. Persze Biden is felsülhet, még semmi sincs eldöntve.

"Everything fails, all the time."

Szerkesztve: 2020. 09. 27., v - 19:44

Egyvalaminek egyebkent soha ne becsuljetek ala az erejet:

Trump SZEMELYESEN jarja korbe az orszagot - raadasul az utolso pillanatokban, aminek hatasat mar nem nagyon merik a pollok a legtobb allamban. Nem valami kampanycsicskat kuld maga helyett. Minden allamban belenez tobbszor az atlagemberek szemebe. Covid idejen raadasul ez meg utosebb kulonbsegeket hozhat.

Farage is ezzel szerzett eleg sulyos szazalekokat pont az EU parlamenti valasztasok elott szo szerint a semmibol.

Ironikusan magyar peldakent Dobrev Klara EU valasztas elotti kampanyat lehet ehhez hasonlitani. Ami 5.5%-os (2018) "majdnem kieses szelen allo" partbol eros 17%-os (2019) masodik hellye erositette a DK-t.

Ma lesz az elnöki vita. Állítólag Biden inkább kihagyta volna, amit - ismerve verbális képességeit és mentális állapotát - nem is csodálok. :D

trey @ gépház

"Mai világban ez nem lehet kifogás, virtuálisan is lehetnek egy képernyőn."

https://telex.hu/kulfold/2020/10/10/egyesult-allamok-dr-anthony-fauci-k…

"Az elnökjelölti vitákat szervező bizottság pénteken bejelentette: hivatalosan is törölte a második országos televíziós vitát Donald Trump elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden között. A második elnökjelölti vitát a floridai Miamiban tartották volna, de a koronavírus-járvány és Donald Trump vírusfertőzése miatt a szervezők virtuális, azaz interneten tartott vitát szerettek volna.

Ebbe Joe Biden beleegyezett, Donald Trump azonban nem. "

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

"Elvileg azt nyilatkozták, hogy pont néhány nappal ezelőtt látogatott meg valakit, aki pozitív Covid tesztes lett, tehát még az indok is meglett."

Közben : https://444.hu/2020/10/02/trump-koronavirusos

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Valószínűleg már elkezdték telepumpálni vérplazmás antitest-koktélokkal.

Bár amilyen eddig ez az év, simán el tudom képzelni, hogy 2 héten belül belehal, a vitán meg megfertőzte Bident is, aki ugyancsak belehal még a választások előtt. Így Pence vs Harris csata lenne. Extra furcsa helyzet lenne, hogy ha Pence is belehalna, így januárig a házelnök Pelosi lenne az elnök és jó eséllyel Harrisnek adná át az elnökséget, aki így hirtelen "csak" a 2. női elnöke lenne USÁ-nak. :)

En nem arra gondoltam.

Hanem hogy:

- Boris mielott elkapta es 3 napig bent fekudt: "jatszunk herd immunity-re"

- Boris miutan kijott a korhazbol: "oke fiuk, le kell zarni mindent is"

- A nala joval idosebb, 80 folotti Berlusconi szinten bent toltott a korhazban 3 napot tudogyulladassal. De mikor kijott, azt mondta:

"A járványhullámok miatt az országot nem állíthatjuk le ismét, mivel ez precedens nélküli gazdasági katasztrófához vezetne" - (erdekessegkent ezt a magyar hirportalok leforditottak az olasz forrasokbol, az angol hirportalok kozul viszont egyik sem.)

Erre ertettem, hogy remelem "Berlusconisan" epul fel, nem "Boris-osan".

De te is jól tudod, hogy Trump egyáltalán nem így viselkedik. Ő, ha max enyhe tünetekkel felépül, akkor "See? It's just-a-flu." mondattal fogja kezdeni az első beszédét, mivel ezzel imponál a szavazóbázisának. A választás előtt bő 1 hónappal politikai öngyilkosság lenne kiállnia a nyilvánosság elég és azt mondani, hogy "Bocs, eddig egy hülye segg voltam, mostantól komolyan veszem a helyzetet. De légyszi azért válasszatok meg ismét azzal az ellenfelemmel szemben, aki az elejétől kezdve komolyan vette a helyzetet."

Boris-rol ugyanigy gondolkodtam. Megis csinalt egy U-turnt.

"De légyszi azért válasszatok meg ismét azzal az ellenfelemmel szemben, aki az elejétől kezdve komolyan vette a helyzetet."

Az az ellenzek retorikaja, hogy "Trump nem veszi komolyan", a sajat retorikaja az, hogy "a dem-ek nem zartak volna le a kinai hatart meg kesobb az EU-st es mar 2 millio aldozat lenne, ha ok kesobb leptek volna". Ebbe belefer (sajnos) egy Boris-os U-turn.

A maszkellenessege mondjuk meredek. Azzal kivancsi vagyok mi lesz, abbol nem johet ki arcvesztes nelkul, akarhogy csinalja.

Egy olyan random embernél, mint Trump, semmilyen "így viselkedik" kijelentésnek nincs értelme :)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

"Állítólag Biden inkább kihagyta volna, amit - ismerve verbális képességeit és mentális állapotát - nem is csodálok. :D"

Hát, távolról sem ez volt az évszázad vitája, de Biden semmiben nem maradt Trump alatt. 

Na jó, persze nagyon alacsony ez a léc...
 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Azért tesztelték mert kontaktnak minősül, meg valami elnökféle. Még az elején van.

Az akitől elkapta reggel még negatív volt, délutánra tünetei lettek, gyorstesztelték, pozitív lett, ennek ellenére nem vonult azonnal karanténba, sőt elhallgatták, Trumpot se vonták vissza.

Ja, amúgy a Repi szóvivő is koronás, és ő is simán elhallgatta.

Azóta Pence-et, Bident és még Pelosit is tesztelték.

mindenesetre, ha történne vele valami komolyabb, akkor bizonyoz emberek összeesküvés elméleteit eléggé igazolná :-)

 

Európában is terjed az USA-ban lábra kapott QAnon. A tengerentúlon már a politika felső köreiben is megjelent, Trump elnök hazafiaknak nevezte tagjait. A QAnon-hívők körében is első számú ellenség az univerzális háttérhatalommá minősített Soros György.
 

Tom Hanks és más hollywoodi hírességek az ártatlan gyerekek véréből kinyert adrenokrómmal igyekeznek fiatalok maradni, s ugyanennek köszönhetően gyógyultak ki a koronavírusból. Amit amúgy is egy kínai laboratóriumban fejlesztettek ki Barack Obama segítségével, csak azért, hogy tönkretegyék Donald Trump újraválasztási esélyeit. Akik szájmaszkot viselnek, azok a sátánisták uralma alá kerültek,

 

 

 

https://hvg.hu/360/202040__qanon__osszeeskuveselmeletek_felturbozva__tr…

"ártatlan gyerekek véréből kinyert adrenokrómmal "

Tegyuk hozza, hogy USA-ban egeszen mas a pedofilia kerdeskore. Tobb allamban az futtatta fel a szervezett bunozest (tobbek kozt Californiaban is), hogy 18 a beleegyezesi korhatar. Buliban hajnal 3-kor arrol beszelgetni, hogy milyen jo volt 17 eves csajt megkurni, kb olyan elmeny, mint errefele elszivni egy jointot. A tobbseg nem lesz tole heroinista, de kap egy kepet arrol, hogy a torvenyek mennyire elternek az ember termeszetetol. USA-ban egyenes es bizalmi lepcsozetes ut van a pedofilia es a pedofil halozatok kiepulesehez, ahogy egyre fiatalabb korosztaly kerul szoba ahogy telnek az evek. Ezek miatt a kreten torvenyek es az emiatt letezo pedofilia miatt eleg szar a vegeredmeny. :( Ezekutan nem csodalkozom, ha valaki elhiszi a "gyerekek vere" okorseget. Ettol meg okorseg.

Szerkesztve: 2020. 10. 04., v - 16:35

2016-os és 2020-as közvélemény-kutatások összehasonlítása a RealClearPolitics aggregátorában:

Az USA politikájában az országos átlagnak nagyon kicsi a jelentősége. (Politikailag nulla, esetleg trendek követésére lehet hasznos.) Trumpnak még mindig jók az esélyei szerintem.

Ez már Origó színvonal, nem kellett sok idő hozzá...

https://www.nytimes.com/2020/09/29/us/politics/john-ratcliffe-russian-d…

President Trump’s top intelligence official on Tuesday released unverified information about the 2016 campaign that appeared to be a bid to help Mr. Trump politically and was said to be disclosed over the objections of career intelligence officials who were concerned that the material could be Russian disinformation.

(...)

Other officials — including Robert S. Mueller III, the special counsel appointed by the Justice Department, and the Republican-led Senate Intelligence Committee — had evaluated and rejected the information in the years since, according to three current and former officials familiar with those inquiries.

(...)

“It’s very disturbing to me that 35 days before an election, a director of national intelligence would release unverified” rumors that originated from Russia, said Senator Mark Warner of Virginia, the top Democrat on the Senate Intelligence Committee.

 

Tehát: Trump kinevez egy hűséges pártkatonát a NI élére, aki - surprise, surprise - a választások előtt pár héttel kihoz egy - surprise, suprise - nem igazolt, sőt korábban megcáfolt orosz dezinformációt, ami - surprise, surprise - pont Trumpot segíti. Miért nem tavasszal jött elő az információkkal? Akkor lett volna idő meghallgatásokat tartani és Clinton már börtönben is lehetne. De most ezekre ugye nincs idő a választásokig, így marad a "hidd el légyszi-légyszi, neeeem orosz kamuhír".

Azért ebbol az unverifiedbol elég ügyesen lett magyarul bizonyították, hogy igaz a hír :)

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

manapság indexet olvasni már ciki

 

 

bár azért még van az indexnek hova fejlődnie (azért ez már tényleg nagyon komoly :-) ):

 

A Magyar Nemzet arról írt, hogy Pikó az apja cégével újíttatná fel az önkormányzati bérlakásokat, miközben a férfi már nem is él

 

https://444.hu/2020/10/07/a-magyar-nemzet-arrol-ir-hogy-piko-az-apja-ce…

 

 

Vajon mennyi idő kell, hogy az index is elérje ezt a színvonalat? És vajon az én adómból mennyi pénz megy erre???

így még durvább, amit ez a Pikó tervez! Halott rokonokat dolgoztatni? 

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

"unverified"

A "tobb tudos szerint" (forrasmegjeloles egy darab tudos papirjara sincs), "forrasaink szerint" (egyetlen forras megnevezese nelkul), "nevtelenseget kero forrasaink szerint" mennyivel jobb? A "nemlakaj" media ugyanezt csinalja, csak rutinosabban fogalmazott kulfoldi cikkeket vesz at, ahol ez eggyel kevesbe szembetuno.

Regen leirtak egy hirt, hogy mi tortent, es eldonthetted, hogy hogy erezd magad miatta.

Ma elmondjak egy hirben, hogy hogy kene erezned, neked meg el kell dontened, hogy megtortenhetett-e.

Jobbrol-balrol megvan ez a szinvonal-csokkenes a mediaban :(

(off: ez közelebb hozza a formát a tartalomhoz: https://www.gizmodo.com.au/2020/07/trump-crayon-google-chrome-extension… )

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

Legutóbb Nancy blokkolta a kétpárti csomagot: Pelosi Is Blocking Second Skinny Stimulus Plan, This Time From Moderate Democrats.

Amúgy tényleg van abban valami, hogy a demokrata kormányzók lezárják az egész államukat, lényegében ellehetetlenítve az üzletet, majd a központi költségvetésből akarják pótolni a saját elcseszett politikájuk okozta kárt.

Tulajdonképpen majdnem mindegy, csak annyi a kérdés, hogy a világvége eljövetelét késleltetheti-e még négy évig Trump, vagy pedig már most a nyakunkba szakítják a sátánisták demokraták :-)

Éppen arra gondoltam, hogy ki kellene írni egy szavazást: Szerinted szabad lesz-e karányocskor édesanyámmal (aki külön háztartásban él) együtt énekelnem a karácsonyfa előtt? Megpuszilhatja-e az unokáit? Meghívhatjuk-e egy közös vacsorára?

 * Nem, jogilag szabálysértés lesz!

 * Nem, jogilag bűntény lesz!

 * Nem, jogilag népirtás lesz!

 * Mit érdekel, lélegeztetőgépen fogsz lógni úgyis!

Emlékszik még valaki? 1-2 hétre kell lezárni a gazdaságot, hogy laposítsuk a görbét!

 

Azt hallottátok, hogy Biden mit mondott Magyarországról? Innen veszem az idézetet: https://hvg.hu/vilag/20201016_joe_biden_elnokjelolt_donald_trump_magyar… Ezt mondta állítólag: "You see what's happening in everything from Belarus to Poland to Hungary and the rise of totalitarian regimes in the world and this president embraces all the thugs in the world,"

Újra jönni fog a demokráciaexport hozzánk is? Vagy hogy kell ezt érteni?

"Vagy hogy kell ezt érteni?"

Úgy, hogy az amerikai választók előtt beszólt Trumpnak, hogy szar elnöknek tartja. Magyarország se Bident, se Trumpot nem érdekli különösebben, és nagyon nincs is miért érdekelje. Az amerikai választókat sem nagyon, meglepne ha a többség tudná egyáltalán mire próbált célozni Biden...

“May have been the losing side. Still not convinced it was the wrong one.”
"The clitoris has 8,000 nerve endings and still isn't as sensitive as a conservative man on the Internet"

A Fidesznek mindenképpen Trump jobb választás, annyira hogy már korábbi megválasztásakor is rá tettek minden tétet.

Lásd:
Orbán a világon elsőként állt be Trump mögé
https://index.hu/belfold/2016/07/23/orban_a_vilagon_elsokent_allt_be_tr…
Trump az elnök - Orbán elsőként gratulált
https://volksgruppen.orf.at/v2/magyarok/stories/2807823/

* Egyeb: A legfelsobb birosag minden ilyen tulkapast visszadob a 'csaba.

Mar a WHO is kijelentette, hogy meg kene tanulnunk egyutt elni a virussal, es nem lockdown-nal vedekezni ellene:

https://www.youtube.com/watch?v=x8oH7cBxgwE&feature=youtu.be&t=915

PS.: Videoban elhangzottak alapjan (vagyis a WHO szerint) a virus eddigi halalozasi rataja 0,1%-0,2% kozott van.

Lambda calculus puts the fun into functional programming

Később azt is mondja, hogy tesztelés, kontakt-kutatás, fertőzöttek izolálása.

Na, az első kettőn már a legtöbb ország elbukik, az USA is, ha már itt róluk van főleg szó, de mi is. Nálunk a mai pozitivitási arány 15,31%, a 7 napos csúszóátlag 12,83%. Ha elfogadjuk a WHO százalékait, akkor qrvára szarul csinálunk valamit.
A kormány persze a teljes időszakot nézi a pozitivitásra. Még egy ideig működhet, aztán valami újabb spin doctor művelet kell. Pl lehet nézni az összes koronavírust, amióta tudunk ezen víruscsoport létezéséről! Végülis se az eredeti SARS, se a MERS nem okozott gondot nálunk.

És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyit tudnak késni a teszteléssel, kezdve a kiszállástól a teszteredmény megérkezéséig, és ha nem hómofisz vagy, akkor addig nem tudod magad karanténra kiíratni. Hogy az iskolákban a kidőlt tanár kontaktjaiba nem kerül bele a tanáriban mellette ülő kolléga. Hogy a hazaküldött gyerek mellé nem tud maradni a szülő. És egészen biztos, hogy sok más hasonló helyzet van, ahol kihagynak kontaktokat.

Aztán jön a meglepett pikacsu arc, hogy miért megy még mindig felfelé.

Szerintem ne panikolj Biden miatt. Az amierikaiak valami 330 millionyian voltak par eve, amikor neztem. Ebbol 150 milliot lelottek, a maradekbol 200 millionyival vegzett a korona, a marado -20 millioval meg elbanunk.

When you tear out a man's tongue, you are not proving him a liar, you're only telling the world that you fear what he might say. -George R.R. Martin

Szerkesztve: 2020. 10. 18., v - 23:42

Közben már mennek az amerikai választások, 27 millió szavazatot már leadtak:

2020 General Election Early Vote Statistics

Mindkét oldal számára vannak jó és rossz hírek:

Early voting data in battleground states shows Trump outpacing national polls giving Biden an edge

Amik számítanak azok a csatatér államok, ahol Trump továbbra is jobban áll 2016-hoz viszonyítva a kutatások szerint:

Top Battlegrounds (2020 vs. 2016): Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Florida, North Carolina, Arizona