24 éves lett a KDE projekt!

Címkék

HB!

Hozzászólások

A KDE-ből a 3.x sorozat volt az utolsó ami bejött nekem. A 4.x már nagyon idegen volt a windows vista-ból nyúlt plasmoidos koncepció túltolásával, a checkboxokkal az ikonok mellett és az instabilitással. Aztán megnéztem egy-egy új veziót, de nem igazán lett jobb. Az 5.x után aztán leszoktam róla.

Szintén zenész, pedig próbáltam direkt kimondottan csak az összes k-s cuccot használni egy időben hogy átérezzem az élményt :) És nagyon szépen is összedolgoznak, a designjuk is egészen jól néz ki, de amint elkezdem használni az egész idegen lesz, valahogy nem esik kézre. Próbáltam szokni, volt hogy 2 hétig, 1 hónapig, 2 hónapig használtam és tényleg ismerőssé vált, jó volt, de valahogy mindig sokkal jobban "otthon" érzem magam mondjuk egy cinnamon/mate kombóban.

Mondjuk a fentiek részben igazak a gnome3-ra is, ott is koncepciószinten nagyon tetszik, egy ideig szép és jó, de mindig jólesik visszamenni a megszokott és már ösztön szinten kezeltre.

Az első KDE-t még forrásból fordítottam, nagyon kellemes érzés volt, amikor elindult, és láttam a sok csillogó üveggyöngyöt, beállítási lehetőséget, stb. aztán szép lassan átszoktam GNOME-ra, sokáig azt használtam, most visszaváltottam KDE-re, és egyelőre egy-két hülyeségen kívül elvagyok vele.

Szerkesztve: 2020. 10. 15., cs – 18:45

Én is a 3-assal kezdtem. Aztán lett 4-es. A váltás körül volt is nagy problémahegy. Aztán kiforrta magát, minden megvolt benne ugyanúgy, mint a hármasban (sőt). Aztán jött a plasma. Megint kezdhettem előlről, fagyások, malfunction-ok, stb. Aztán kinőtte magát ez is és mindent be tudok állítani rajta úgy, ahogy én szeretném. És kb. 2 éve teljesen jól működik. Kicsit aggódom, hogy mi lesz, ha rájönnek, hogy tök jó és elkezdenek egy újat kifejleszteni....

SuSE Linux 7.1 KDE 1.x Dobozos verzió volt a kezdet. Nagyon nem értettem hozzá és nagyon sokáig nem volt miatta számítógépem :D

Ennek a KDE verziónak az alapértelmezett háttérszíne viszont nagyon tetszett.

A színkódja #636594  akit esetleg érdekel :)

Szerkesztve: 2020. 10. 16., p – 18:22

Aki ismeri imádja. Én is. Boldog szülinapot!

Slax-ben volt 2010 környékén. Ott tetszett. Gyors is volt. Sehol máshol nem tudtam elviselni.

Mai napig KDEt használok. Boldog születésnapot a kis sárkánynak!

KaOS Linux user -because KDE is kool :)

Sokáig használtam a KDE-t, de a MATE-nek kisebb az erőforrásigénye, ahhoz szoktam hozzá, így váltottam vissza.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...