Rövidebb notch-csal jöhet az iPhone 13

Címkék

Amióta megjelent az Apple megosztó dizájnja, időről időre visszatérő pletyka, hogy dolgoznak a rövidítésén, keskenyítésén. Részletek itt.

Hozzászólások

Ugy voltam vele anno, hogy ez nagyon fog zavarni, es inkabb nem frissitek ilyen telefonra. Aztan egy kenyszeru viszont szerencses csere helyzet miatt (6s akksi doglodott, es jott egy olcso opcio X-re) valtottam, es kb 1 het utan mar eszre se vettem. Szerintem minden meg lehet szokni, a hetkoznapokban meg nagyon kiraly a faceid, mar ha nem maszkban probalod a botban nyomogatni a telefont :D. 

http://szoftvervasarlas.co.hu - szoftverek legjobb áron

Egy kicsit pontosítom: https://cdn.techmesto.com/wp-content/uploads/2019/02/status-bar-style-5…

A felső status bar átlátszóságát lehet 0-ra csökkenteni (fekete háttér, ikonok maradnak), így a hasznos képernyőterület mindig téglalap formájú lesz. Csak a két lepkefingnyi területet veszted el ami a kamera mellett van.

Ez egy customizálási lehetőség, nem kötelező vele élni.

"hogy lehet kikapcsolni a notchot? fizikailag lemászik a telefonról?"

Mókamester :)

ez az iphoneál is ugyanígy van. bónusznak ott van fent az óra stb.. nem látom a különbéget. ha valakinek nagyon fontos akkor van app (ha esetleg valamelyik itteni mindenben szuper profi IT szakember sokkalja a 300 forintot akkor szóljon, küldök rá pénzt, szeretek szegény rászorulóknak adakozni) rá hogy ott legyen a fekete sáv. bár nem értem, hogy ez mit tesz hozzá a használathoz, de biztos nagyon jó.

Ez az app 300 Ft-ért csak a lock screenen tüntei el a noccsodat, nem rendszer szinten. Androidon általában ez gyári opció, hogy az embernek legyen választási lehetősége.

Használathoz nem ad hozzá semmit, viszont sokan vannak, akik szerint így jobban néz ki - nekik szól ez az opció. A mellékelt ábra szerint iOS-en is lenne erre igény, csakhát ott nem lehet egy appal rendszer szinten megcsinálni.

Btw engem a noccs nem zavar, de ez a fajta hozzáállás igen, te meg itt karatézol folyton és véded őket, mintha muszáj lenne. Egy kibaszott opció nem férne el a display beállításokban?

Ugyanez volt a widgetekkel, meg app drawerrel. Azán nézd meg, most tele van a youtube azzal ,hogy a shorctutokkal meg widgetekkel hogy lehet VÉGRE egyedi ikonokkal tarkított egyedi kinézetű home screeneket gyártani (mondjuk sok sebből vérzik androidhoz képest), mert az emberek nem egyformák, van igény a kusztomizálásra. Csak az apple szarik rá. De látva a hype-ot én borítékolom, hogy lesznek még Designed by RandomNagyEmber ikon készletek az appstore-ban 10-20-30 dollárért. 

"ha valakinek nagyon fontos akkor van app "

Szánalmas.

" bár nem értem, hogy ez mit tesz hozzá a használathoz, de biztos nagyon jó."

Amit te nem értesz, és nem haragszunk érte, mert hozzá vagy szokva, az, hogy nem minden ember működik egyforma droid módjára, van akinek ez jön be, van akinek meg az. Az ios -ban meg nem divat a customizálhatóság.

akkor majd nem veszed meg. nem ertem azokat az embereket akik fikaznak ugy dolgokat, hogy semmi kozuk hozza. bazdki, ott a piac, menj el, vegyed a csimcsung bt szarjat aliexpresszor, aztan hasznald cloud nelkul - latod, ez a szabadsag, senki nem gatol meg ebben.

Hogy mennyire hiányzik a kusztomizálhatóság, az jól látszik azon, hogy az iOS 14 után mekkora hype lett abból ,hogy végre lehet -béna módon, de lehet- egyedi ikonokkal appokat kirakni a desktopra, meg widgeteket customizálni, stb. Keress rá a youtube-on, már van külön reddit csatorna meg minden. Zabálják az iOS userek.

Egy kicsit túl sok energiát fektettünk abba a vitába hogy evone -nak nem fontos a customizálhatóság és nem érti, hogy egy ilyen funkció miért jó.

Nem is arról van szó hogy megváltaná a világot, de a sok millió user 1-2%-a lehet hogy örül neki, ezért - valamennyire - pozitív. Se több, se kevesebb.

Oszinten szolva en tenyleg orulnek neki, ha akarmi tortenne, a notch bal oldalan MINDIG az orat latnam, a jobb oldalan meg MINDIG az aksit. Akkor is, ha el van forgatva, full screen video megy, kepeket nezegetek, OpenGL irja felul a pixeleket (ami a szamomra idealis esetben azokhoz a pixelekhez nem is nyulhatna), stb.

Leginkabb ahhoz hasonlitanam ezt a "szamomra idealis" allapotot, hogy a notch bal oldala egy Display 2, a jobb oldala egy Display 3, nem a szoftverek altal hozzaferheto Display 1 resze.

De ilyet Androidon se lattam soha megvalositva. Ott is barmit csinaltal, a nap vegen a notch mogotti resz a barki altal irhato "Display 1" volt. Le lehet kenni cukormazzal a menut, de nem az igazi.

Ezert engem zavar a notch. Mert "pakolhat ala az osszes random szoftver akarmit".

Szerintem ezt típusa válogatja. 
Asusban már láttam olyat, ami csak fekete sávot húzott, hogy ne látszódjon a kivágás, de volt olyan opció is, hogy a notch melletti kijelzőt is teljesen kikapcsolta, mint ha annyival lentebbről indulna a képernyő. Utóbbinál tulajdonképpen tényleg lehet mondani, hogy kikapcsolta a notch-ot, csak csökken a telefon kijelzője kb. 0,3 collal. Valakinek ez még kapóra is jön, mert amúgy sem érte fel a kijelző tetejét.

Nagy Péter

Ehhez először definiálni kéne a tökéletest, ami lehetetlen, mert ez relatív és nem vagyunk egyformák.

Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a gyártó gyártson egyféle tökéletes ruhát (cípőt, autót, akármit) és kész, nincs variálás, 1 szabás, 3 méret, 3 szín (like apple) aztán jónapot. Kicsit rövid, kicsit hósszú? Rosszul hordod. Majd megszokod. Nem lehet rá másik színű gombot varrni (customize)? Így jártál.   

Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy[...] Rosszul hordod. Majd megszokod.

Jesszus, dehogy! Én azt mondom, hogy akinek nem erre van szüksége, az vegyen mást, de utána ne kelljen vele ideológiákról vitatkozni. Iszonyú felesleges időpazarlás Android/iPhone usereket hallgatni, akik próbálják osztani az észt, hogy "dehát szar az iPhone/Android, te miért használod?"

Ez kb olyan, mintha azt mondanád, hogy a gyártó gyártson egyféle tökéletes ruhát (cípőt, autót, akármit) és kész, nincs variálás, 1 szabás, 3 méret, 3 szín (like apple) aztán jónapot.

Plot twist: egy csomó gyártó így működik, a Teslától a Tisza Cipőig. :D

Szerintem itt alapvető félreértések vannak. Amit az Apple gyárt, az nem tökéletes. Szimplán kihoztak egy pár modellt, amivel lefedik a vásárlók 15-20%-nak az igényeit/ízlését. 
Sosem törekedtek arra, hogy mindenkinek iPhone-ja legyen, ők azt a 15-20% vásárlót akarják kiszolgálni, akinek minden pont úgy jó, ahogy egy iPhone tudja.

Valószínűleg csináltak egy felmérést, amiben látták, hogy 100 korábbi iPhone vásárlóból 95 azt mondta, hogy egy ilyen hatalmas notch sem zavarná, így nyugodtan megléphették ezt a váltást.
Az, hogy a Samsung/Huawei tulajdonosok meg mondjuk 70%-ban azt mondták, hogy őket ez zavarná, az nem sokat befolyásolt, mert ha kisebb lenne a notch, a 95%-uk akkor sem venne iPhone-t.

Szóval nem tökéleteset kell gyártaniuk, csak éppen annyira jót, amivel a saját felhasználótáboruk már elégedett. De ugyanezt csinálja az összes többi telefongyártó is, csak náluk mások a vásárlók/igények. 

Nagy Péter

Az tök jó lenne és akkor kisebb is lesz és befér a kisebb tokba? :) :) 

Miért nem kapcsolják le az egész képernyőt és csak egy ikon lenne alul (hogy el lehessen érni!) attól függően, hogy épp mit szeretnél csinálni a telefonnal? Ha hívás jön be, akkor csak a felvesz ikon lenne és a többi rész kikapcsolva! Szerintem kb. 50-75 usd lenne érte reális.

Az tök jó lenne és akkor kisebb is lesz és befér a kisebb tokba? :) :) 

Nem a tokkal van gond, abból lehet akkorát kapni, ami jó a mostani méretéhez is ☺

Az emberek tenyere eltérő méretű, én a 6,67 colos kijelző tetejét is elérem, míg ismerek olyat, akinek jóindulattal is csak a felső harmadáig ér fel az ujja. Amíg a kezünket nem szabványosítja az Apple, addig ez így is marad (vagy csak rosszul fogjuk a telefont, nem tudom). Mindenesetre ha lehet egy fél centit állítani a kijelző tetején, az azért nem az ördögtől való; és a gyártás is olcsóbbra jön ki, ha négy helyett kettő modellel feded le 4 különböző tenyérméret igényeit.

Nagy Péter

"Amíg a kezünket nem szabványosítja az Apple"

Nem is, cserébe van 4,7-es telefonja és 6,5-ös is. Szerintem okos döntés volt a 4,0-s SE -t 4,7-re emelni, mert az még pont az a méret, ami a kis kezűeknek is jó, de az átlagos kezűek se kapnak tőle sírógörcsöt.

 Szerintem okos döntés volt a 4,0-s SE -t 4,7-re emelni, mert az még pont az a méret, ami a kis kezűeknek is jó, de az átlagos kezűek se kapnak tőle sírógörcsöt.

Hát, ezzel nem ért egyet nálunk a korábbi iPhone SE tulajdonos, aki minden nap fut, futóversenyeken indul. Azt mondja, hogy neki 4 col fölött már egyszerűen túl nagy a telefon, nem tudja hova tenni futás közben. Bár én is kicsinek tartottam a 4 colt, nem hiszem hogy annak ma még jelentős piaca lenne, de látom, hogy azért még van rá igény. 

Amúgy ha jól látom, 4,7"; 5,8"; 6.1" és 6,5" -ból lehet választani az Apple telefonok közül. Ha mondjuk fontos a pro kamera, akkor 5,8 vagy 6,5 col a lehetőséged.
Az Asusnál találtam 5"; 5,2"; 5,5"; 6"; 6,2"; 6,3"; 6,4" és 6,67"-os telefonokat. Ebből ha leszűrtem a kamerából a legjobbra, akkor 5,2"; 5,5"; 6" és 6,67" maradt. 

Szóval azért még mások sem csak 1 méretet gyártanak, csak azért, hogy a notch esetében egy kicsit még lehet állítani szoftveresen is rajta. De például a 6,2"-os modellen lejjebb véve a kijelző tetejét használható 6,1"-osként is.
Én nem mondom, hogy az Apple rosszul csinálja, csak azt, hogy attól, hogy a notch "kikapcsolhatósága" igen is hasznos funkció lehet egyesek számára, ha nem is nélkülözhetetlen.

Nagy Péter

iOS 14 elott nem mukodott jol X, XS es 11-esen. De iOS 14-nel vegre be lehet rakni accessibility settingkent (double tap on back). De a "reachability" 3 even at hasznalhatatlan volt a csucsmodelleken. :( Az egykezes hasznalat meg tenyleg fontos, ehhez anno Jobs is igy allt.

A topik mondjuk SE 2020-rol szol, ott a home gombbal pont jol hasznalhato a reachability.

"Mukodik", de inkabb kikapcsoltam, mert rendszeresen a sima "home-swipe"-ot erzekelte helyette, vagy forditva, reachability-t erzekelt a home-swipe gesture helyett. Nem tudtam megoldani, hogy egyertelmu legyen, melyik melyik, igy muszaj voltam kikapcsolni es ket kezzel hasznalni. Es ezzel nem voltam egyedul, tobben ekkor kapcsoltak ki.

A telefon nem való profi futáshoz, arra megvannak a megfelelő dedikált eszközök (okos- és fitness órák). Nem vagyok szakértő a témában de szerintem van olyan ami kiváltja a telefont zene, telefonálás, és tracking ügyileg is.

Megértem hogy ez gond, de lássuk be hogy 10 emberből 9 boldog a 4,7-es telefonnal a 4,0 helyett (nekem egy kicsivel átlag alatti a kezem, és utálok rajta gépelni, mert szörnyen kicsi).

Van fitness tracker órája, csak ha kimegy futni a Margit szigetre, akkor az oda-vissza úton még használni szeretné a telefonját. (gyalog tőle ez kb 40 perc séta oda-vissza)

De amúgy én is megértem, hogy nem gyártanak már 4 colos telefont, tényleg ma már szerintem az mindenhez kicsi. Sem videót, sem képet nézni nem élvezetes olyan kis kijelzőn, és a weboldalak közül is sok már nem jelenik meg rajta helyesen.

Nagy Péter

Az iPhone mini külső méretben (zsebredugásnál futás közben a külső méret számít igazán) hosszúságban 7 mm-rel, szélességben 6 mm-rel nagyobb, mint az SE. Mindezt 4+ helyett 5,4" képátlóval. Az SE2020-nál minden dimenziójánál kisebb. A TouchID és a felső káva sokat foglal.

A faceID tényleg jó dolog, nekem bejött. A notch viszont attól még ronda, még akkor is, ha nem is tűnik mindig fel. Nem lenne semmi problámám vele, ha szoftveresen be lehetne állítani, hogy az alkalmazások képernyői csak a notch aljáig mehessenek, a többit elfogadnám értesítési sávnak. Az éjszakai mód egyik nagy előnye, hogy sok esetben eltünteti a notchot, de egy világos hátterű alkalmazásnál az se tud mit csinálni.

Általában csak pislogok az itteni szifonos tévhitek kapcsán, de hát egy idő után megszokja az ember, hogy olyan eszközökről formálnak sokan véleményt, amiről csak olvastak, vagy másnál láttak. Az egyetlen dolog nekem eddig aminél kilóg a lóláb 12 év iphone használat után, az a szájba****ott face id. Itt az ellenkezője történik: nincs olyan elvakult iphone-os ismerős/kolléga/barát aki ne helyeselne megértően amikor szidom, és ne kontrázna rá valami példával, hogy de őt még ennél is jobban idegesíti ezért és ezért. Ezzel szemben hitvitáknál rendszeresen látom felmerülni a commentekben hogy ez mennyire fasza dolog, és próbálom magamban keresni a hibát, de nem találom.

A maszk egy dolog, remélem átmeneti állapot lesz csak, ha meg nem, akkor az apple-nek se esne a hiúságán csorba, hogy kihátráljon ebből a szarból erre hivatkozva. Nade minden más: nem lehet a telefonon csak úgy megnézni a lock screenen néhány gyors infót, vagy üzenetet az asztalnál ülve (és nem tudom itt ki hogy van vele, de nekem elég gyakori usecase az asztalnál ülés, és a jobb/bal kéznél levő telefon), hanem fölé kell hajolgatni mint egy idióta, vagy felkapkodni és belebámulni. Ágyban fekve, éjjeliszkerényre kinyúlva ugyanez. Autóban ugyanez, állok a pirosnál, megnéznék valamit, dölők előre a tartó felé, forgatom a fejem így/úgy, de semmi. Persze a próbálkozást látja, ezért gyorsan le is tilt, és kéri a pint. Írnám be, zöld a lámpa, krvanyád. Nőne köröm a pöcsére komolyan annak aki kitalálta, és azt gondolta hogy ez így jó. Persze biztos az arcommal van baj, rosszul hordom, túl nagy, stb..

Abban a nem tudom hány évben amíg volt touchid, olyan faszára kireszelték, hogy ugyanazt az élményt nyújtotta mint egy fizikai gomb, ami lenyomásra nyitja a telefont, 100-ból 100-szor, oldalra kinyúlva, kocsiban, maszkban, izzadt kézzel, mindenhogy. Kérném vissza ha lehet, és bár már megfordult a fejemben, de egyelőre nem, az SE nem megoldás.

"kocsiban ne telefonozz"

Ne legyunk ennyire alszentek. Tenyleg balesetveszelyes a FaceID require attention funkcioja. Egy 1-2 seces pillantasbol 4 seces koncentralas + 1-2 seces pillantast csinal.

Ne csinaljunk ugy, mintha mindenki arra hasznalna a Face ID-t, hogy SMS-t irjon a kocsiban, meg Messengeren a tegnap estejet irja le.

Egy normalis sofor egy 3-4 oras vezetesi sessionbol 10-30 secre osszeadva azert nyulhasson mar a telefonjahoz. Az vesse rajuk az elso kovet, akinek tenyleg sose kellett.

Es ha mar ezt hozzanyul, sokkal kevesbe volt balesetveszelyes a Touch ID, mint a Face ID.

Pirosnál állva a lock screenen elolvasni egy üzenetet az előtted tartóban levő telefonon miért gond? Miben különbözik attól, hogy az előtted levő kisbusz hátulján elolvasol egy reklámfeliratot, vagy netán a műszerfalon nézel valamilyen infót az autó menüjében? De ezt írtam is amúgy részletesen _direkt_. Nagyvonalúan az lett belőle persze, hogy "vezetés közben telefonozik a marha". Értem.

Ha a kamionosoknak van idejuk nestea-s uvegbe pisilni vezetes kozben, nekunk is van idonk 3 uzenetre rapillantani vagy masik zenei playlistet gyors elinditani, vagy waze-n benyomni hogy gyorsan kell utkozben egy benzinkut vagy WC. Vagy ha crash-el a waze, es tudod hogy mostanaban jon a kihajtod, ott is sokszor a legsafe-ebb ujra elinditani.

Megallas/felreallas meg sokszor nem opcio, es sokszor balesetveszelyesebb, mint "pillantgatva" touch id, harom erintes, es 100% figyelem ujra az uton.

Viszont aki 4 karakternel hosszabb uzenetet gepel vagy hosszasan emojit keres vezetes kozben, annak en is adnek egy fel jogsielvetelnyi buntetopontot.

Ha a kamionosoknak van idejuk nestea-s uvegbe pisilni vezetes kozben

Az, hogy mások hogy veszélyeztetik mások életét nem jelenti azt, hogy neked is szabad. 

nekunk is van idonk 3 uzenetre rapillantani

Nem. Nincs. Ne veszélyeztesd az ÉN életem azért, mert te sietsz, és nincs 20 másodperced kisorolni, megállni, elolvasni, majd visszasorolni. Az a 3 üzenet 3x5-10 másodperc. Ne haragudj, de kerékpáron, motorkerékpáron ülve, vagy gyalogosan nem szeretném túlvilágról hallgatni a bírósági vallomásodat, "dehát csak pár másodpercre vettem le a szememet az útról Biz Isten, nem láttam!! És amúgyis, a kamionosok is ezt csinálják!!44". Az autót csak azért nem említem, mert ott max. totálkárt okozol nagy eséllyel, de mivel van öv és légzsák, szerencsére kisebb az esélye, hogy megölj.

Nem. Ha vezetsz, akkor vezetsz. Ha olvasol, akkor azt vagy az út szélén teszed, vagy a könyvtárban, vagy megkéred Siri-t, hogy olvassa fel neked.

vagy masik zenei playlistet gyors elinditani

https://www.tomsguide.com/uk/how-to/how-to-use-siri-to-control-spotify-…

vagy waze-n benyomni hogy gyorsan kell utkozben egy benzinkut vagy WC

Ennek semmi köze a FaceID-hoz, hiszen Waze közben jellemzően oldva van a képernyő. De nem igazán szeretem azt se, ha az emberek a navigációval baszkolódnak, szintén elveszi a figyelmet az útról; A TÖBBI KÖZLEKEDŐRŐL.

Vagy ha crash-el a waze, es tudod hogy mostanaban jon a kihajtod, ott is sokszor a legsafe-ebb ujra elinditani.

Szóval neked egy esetleges 20-40 kilométeres kitérő megéri a kockázatot, hogy esetleg balesetet okozol? Amúgy ezért nem szabad elfelejteni a régi beidegződéseket, és ezért érdemes egy (mentális) itinert készíteni az útról, hogy ha esetleg valami gebasz is ütne be, akkor se essél kétségbe... Btw, ennek a pontnak szintén nincs köze a FaceID-hoz.

Megallas/felreallas meg sokszor nem opcio, es sokszor balesetveszelyesebb, mint "pillantgatva" touch id, harom erintes, es 100% figyelem ujra az uton.

Bocs Bezos, nem tudtam, hogy veled beszélek. Nyilván, ha nem tud az üzenet várni 5 percet, mert dollár milliók múlnak rajta, akkor egyrészt nyilván lehet veszélyeztetni más emberek életét, másrészt van della lóvéra, szóval a top ügyvéd nem akadály. Az arisztokráciának tőkéseknek persze ezt szabad, hiszen ők ti irányítjátok a világot. Nekem, egyszerű munkás embernek ez nem fér sajnos bele, nem dől el milliók sorsa azon, hogy 10 perccel később válaszolok egy üzenetre. Ne haragudj, nem mértem fel a szituációt; nyilván, akinek mindent szabad, annak mindent szabad.

Viszont aki 4 karakternel hosszabb uzenetet gepel vagy hosszasan emojit keres vezetes kozben, annak en is adnek egy fel jogsielvetelnyi buntetopontot.

Egyetértek.

Pirosnál állva nincs gond vele. De abban az esetben nem is gond a FaceID, hiszen odapillantassz, visszapillantassz a keresztező gyalogos lámpára, ha az villog, akkor a telefont leteszed, kocsit beteszed 1-be és felkészülsz a sárgára, mikor is lassan elkezded felengedni a kuplungot, hogy mire zöldet kapsz, ne tartsd fel a mögötted sorakozókat. Mert ugye nem csak VincentV van az utakon, hanem azért mások is szeretnék azt használni, mit ne mondjak, esetleg haladni. Netántán biztonságosan, de ezeket csak úgy mellékesen említem, mert ez sci-fi. Mindenki várja, hogy eljöjjön, de valahogy mindig majd csak a jövőben lesz olyan...

Persze, ha nagyon fontos ember vagy, akkor tellik Apple Watch-ra, aminél nincs FaceID "probléma". Mondjuk akkor tellik sofőrre is. Legalábbis azt hallottam, hogy az Apple az méregdrága. Szóval lehet, hogy tévedek, és a helyzet inkább az, hogy vagy Apple Watch, vagy sofőr. Nem tudom.

Ha nem vagy fontos ember, akkor inkább húzódj félre és akkor nézegesd a telefonod.

Pirosnál állva nincs gond vele. De abban az esetben nem is gond a FaceID, hiszen odapillantassz, visszapillantassz 

Na, köszönöm hogy végre nem tudom hány darab comment után sikerült eljutni az eredeti állításomig (csak pirosnál nézem meg, és nem működik). És tényleg nem működik sokszor. Megbököm a kijelzőt, és nem unlockol, hajolok előre, hogy hátha, de erre jelzi hogy sikertelen, és bekéri a pint (ismét: a telefon tartóban van a szélvédőre cuppantva). A pin beírása után (ami kinyújtott kézzel vagy sikerül elsőre, vagy mellényomok) a lock screen eltűnik az üzenettel együtt, lehet keresgélni valamelyik értesítési felületen, ami ugyancsak plusz lépés. Ugye sikeres faceid auth esetén ez úgy néz ki, hogy a lock screen marad, de megmutatja rajta az üzenetek tartalmát. Annak függvényében, hogy mikor érkeztem a piroshoz, vagy el kell kezdenem azt a folyamatot amit írtál (készülés a sárgára), vagy meg tudom nézni az üzenetet, inkább az előbbi szokott lenni.

De ez csak egy végletes példa volt, amit kiragadtál a "vezetés közben nyomkodja a telefonját" mantra miatt, írtam mást is. Számtalanszor fordul elő, hogy a faszom se akarna mászkálni a menükben, pont jó lenne nekem a lcokscreenen látni egy-egy üzenet tartalmát, de nem megy, és manuális (pin kód) auth esetén pedig elveszik ennek a lehetősége, mert a home screenre jutok. És nem, nem szeretném azt a funkciót bekapcsolni, hogy auth nélkül látható legyen a lock screenen az üzenetek tartalma.

TouchID esetén ez az egész soha nem jelentett gondot, vagy annyira ritkán jött elő, hogy az elhanyagolható volt.

Apple Watchom van (volt), de miután lerúgta magáról a kijelzőt a megdagadt akku, így már nincs. Nagyon nem haragszom rá, mert több mint 4 éve bírt (S1), és javítható is lenne akár, de ettől még ez egy elbaszott iphone funkcióra nem válasz.

A maszk tényleg kényelmetlenné teszi, de más problémám nem volt a FaceID-val, ha az asztalon van, és meg akarok nézni valamit rajta, akkor úgyis kézbe kell venni, hogy megkeressem, amit akarok. Az autós dologban igazad lehet, de ez nálam nem use case, nem vezetek.

A feleségemnek meg a TouchID-vel van baja, bizonytalan (nálam ugyanaz a telefon teljesen jó volt), feltehetőleg szárazabb a keze, és rosszabb az érzékelés, valamint nem okvetlen érzékeli a nyomáspontot, van, hogy túl sokáig tartja nyomva, és akkor jön Siri :)

Nem vagyunk egyformák, na.