Általában mit szoktál csinálni, ha csörög a telefonod, de éppen nem tudsz beszélni?

Címkék

A kérdés nem igényel további magyarázatot.

Hagyom csörögni, vagy hangosan vagy lenémítva.
45% (416 szavazat)
Kinyomom.
31% (287 szavazat)
Kinyomom egy előre megírt "Tárgyalok, majd visszahívom" típusú sms-sel.
18% (167 szavazat)
Felveszem és megmondom neki, hogy most nem tudok beszélni, de majd később visszahívom.
4% (33 szavazat)
Olyan nincs, hogy én nem tudom felvenni a telefont.
1% (11 szavazat)
Egyéb, leírom.
2% (17 szavazat)
Összes szavazat: 931

Hozzászólások

Folyamat némára van állítva. Majd visszahívom. Ha akarom.

trey @ gépház

Jellemzően kinyomom egy sms-el, de ha nem fontos csak némítva csörög.

- Indítsd újra a gépet! - Az egészet? - Nem, a felét...

Attol fugg ki hiv. Elsore lenemitom/kinyomom, ha megint felhiv, akkor jo esellyel fontos, olyankor helyzetfuggo (pl mennyi ido van meg hatra, stb.).

Szerkesztve: 2020. 10. 07., sze – 10:40

Magyarorszagon felvettem, nagy ritkan kinyomtam es visszahivtam. De UK-ba koltozve annyi robocaller volt, hogy teljesen megvaltozott ez a szokasom, es csak amikor hivast varok, akkor erdekel az idegen szam. Az is kellemetlen amikor az ingatlanos hivasat varod (akinel nem feltetlen fix a caller ID), es robocaller jon helyette.

Akik a robocallingot elkezdtek, fogalmuk sincs mekkora kart tettek a tarsadalomban. Mert nem en vagyok az egyetlen akire ez igy hatott.

Hmm, en ezt nem tapasztalalom. Engem csak a "you've been involved in this car accident" hivott 4-5x de ekes szoloan elkuldtem oket a p****ba es azota semmi ilyesmi nem tortenik. Az lehet, hogy a szamod korabbi tulajdonosa tul sok helyen adta meg a mobiljat es most te iszod levet nekem meg szerencsem van? 

Már nem emlékszem pontosan, csak arra, hogy mindig felhúzott :)

De lehet hogy igen. Aztán visszahívod, és közli, hogy TE kerested őket, és akkor az van hogy ... ding ding ding. Akkor szoktam kinyomni. Sosem árulnak el új információt, csak elkérik a véleményedet az elvégzett supportos munkáról, vagy hasonló.

Én mindent felveszek még, valóban nincs sok robocall itthon még.

Újabban indiai kiejtéssel hívogatnak angolul, mindenféle kihagyhatatlan ajánlatokkal. Pedig Magyarországon magyar számom van. Még ha bármi érdekelne is, azt sem egy olyan idiaitól venném meg, akit alig értek meg. Hogy ez mire jó nekik, és hogy hogyan lesz belőle pénzük, azt el sem tudom képzelni. Udvarias szoktam lenni, de mikor egyből mondja a magáét, és nem tart két másodperc szünetet, hogy mondhassam nem érdekel, akkor szó nélkül kinyomom.

Hagyom csörögni (néha kinyomom, hangulattól függően) Ha rövid időn belül 2x-3x hív, akkor azért keresek módot, hogy felvegyem, szerencsére nem vagyok full hülyékkel körülvéve, ez tényleg azt szokta jelenteni, hogy nagyon-nagyon fontos/sürgős dologról van szó.

“Any book worth banning is a book worth reading.”

Lenyelem a falatot és csak utána veszem fel.

Ha beszélgetés közben hív még valaki, akkor gyorsan megnézem ki az. Ha nem fontos a második hívás, akkor beszélek tovább. Ellenkező esetben ráüvöltök az ellenállomásra, hogy gyorsan tegye le, mert a 3,5kHUF-os telefonomon még nem sikerült kideríteni hogyan kell átvenni a második hívást. :(

Ha Truecaller nem azonosítja, akkor kinyomom. Ha azonosítja, de nem fontos/nem ismerem, kinyomom. Ha azonosítja, és fontos, akkor kinyomom, és küldök SMS-t/emailt, hogy mikor tud újra hívni. Hozzáteszem, hogy ha fontos, amiért nem érek rá (ügyfeles meeting, családi esemény, ebédelek valakivel), akkor szimplán kikapcsolom a telefont. (Egyszer volt az utóbbi évtizedben emlékeim szerint olyan, hogy fontos meeting közben voltam, de felvettem egy hívást, amikor anyukám kórházban volt, és róla vártam híreket.) Aki eddig el akart érni, még mindenki megtalált. Az a hozzáállásom, hogy ha egyeztetünk időpontot, akkor az alatt csak rá fogok figyelni, nem a bejövő sales hívásokra.

Csaba

A fent felsoroltakból egyet sem tudok általánosítani, a helyzettől és a hívó féltől/hívás fontosságától és/vagy az épp aktuális elfoglaltságomtól függ. Sztem aki nem  így van az neurotikus vagy arcoskodik :D

Olyankor általában szarok.

READY.
󠀠󠀠‎‏‏‎▓

Attól függ, ki hív.

Ha közeli hozzátartozó, akkor felveszem, hogy nem érek rá. Ha nagyon fontos, elmondja, és akként reagálok.

Ha főnök, dettó.

Ha távolabbi hozzátartozó, ismerős, akkor kinyomom SMS-sel.

Ha tök ismeretlen szám, dettó

Magántelefonszám: lefordítom, hadd csörögjön.

Evente beesik egy olyan r<1 "entitas" aki egymas utan 5-10x hiv par perc alatt, mikor do-not-disturb-ben van a telefon.

Ilyenkor megkerdezem, hogy milyen cellal hivott fel ilyen sokszor egymas utan es vajon tudja-e, hogy ez egy modern telefon eseten csak egy szamlalot novel a nem fogadott hivasa mellett.

Ha tudna a telefonom olyat, hogy "Kinyomom egy előre megírt "Tárgyalok, majd visszahívom" típusú sms-sel", akkor azt választanám, de mivel nem tud, ezért csak "Kinyomom".

A "Kinyomás" egy egyértelmű visszajelzés (minden rutinosabb hívó fél számára), hogy épp nem tudom felvenni. Ha hagynám csörögni, akkor nem lenne feedback, a hívó leginkább azt hihetné, hogy egyszerűen csak nem hallom a csörgést, és nagyobb eséllyel próbálkozna újra meg újra.

Néha sikerül belefutni olyan, főként idősebb korosztályba tartozó hívó felekbe, akiknek egyszerűen nem esik le, hogy a kinyomás az azt jelenti, hogy épp nem tudom felvenni. Az ilyenek végtelen ciklusban hívnak újra meg újra - van úgy, hogy a megbeszélés végére gyártanak 15-20 nem fogadott hívást is...

Ha nem akarom, hogy zavarjanak akkor nem tartom magam mellett a telefont vagy némára van állítva. Ha nálam van és nem veszem fel akkor általában beszélgetek valakivel. Ilyenkor általában megnyomom a hangerő gombot a zsebemen keresztül (lenémítom) és hagyom tovább csörögni. Ha a beszélgetést befejeztem és még mindig csörög akkor felveszem. Ha nem felejtem el időközben, hogy hívtak, akkor megnézem ki volt az és attól függ, hogy visszahívom-e. Ha többször is hosszan keresett valaki és nem ismerem akkor azt vissza szoktam hívni. A diszpécserek, ügynökök általában nem szoktak kitartóan csörgetni.

Az, hogy kinyomom-e vagy csak hagyom csörögni attól függ, hogy épp mivel vagyok elfoglalva.

Ha pl. telefonálok és közben jön egy másik számról hívás, általában kinyomom. Ha épp nincs a kezemben a telefon, hagyom csörögni (ha értekezlet van vagy hasonló fontosabb dolog, akkor úgyis néma a telefon).

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

1-4 bármelyik, függ a hívótól is.

Vezetés közben sosem veszem föl. Ott csörög a hátizsákomban, nem is hallom. Ha megbeszélés közben vagyok, kinyomom, és amint lehet, visszahívom.

> Sol omnibus lucet.

Akkor a 2006-os Honda Jazz nem normális autó. ;-) Bár mondjuk a normalitás mindig definíció kérdése volt.

Egyébként nálam is egyszerre szokott menni a zene és a navigáció. Csak ugye bejövő híváskor a térképnézetet kitakarja a hívásfogadó képernyő, ami nem vicces városban, ha a navigációdban van sávszintű navigáció is.

Nem akarok Apple marketinges lenni de pont az ios14ben jött be, hogy ha a képernyőn aktív egy alkalmazás akkor a bejövő hívás csak egy ujjnyi sávot foglal el, és amíg kicsöng, addig is látszik a térkép.

"Akkor a 2006-os Honda Jazz nem normális autó. ;-)"

Normális az, csak régi :) A '19 -es Swiftben van radio + phone kezelő is az ujjadnál.

https://car-images.bauersecure.com/pagefiles/85641/045_swift_sport.jpg

Kipróbáltam, valóban: álló módban 1 ujjnyi van Android esetén is, de fekvő módban kb. a felső felét kitakarja. Ezek szerint a régi telefonomon takarta ki kompletten.

Én itthon nem fogok új autót venni, mert a jó ég tudja, hányszor nyitották már rá erre is az ajtót. (Ja és garázs sincs.) Úgyhogy marad ez a régi járgány, így legalább lényegesen kisebb az ideg, ha valamelyik beletolat vagy rányitja az ajtót.

(x) Egyéb

A felsoroltak közül bármelyik, szituációtól és hívótól függ.

Mondjuk a "hagyom csörögni" opció csak akkor van, ha identified spam hívás, akkor hagyom csörögni (némítva), mert addig sem tud másokat baszogatni. :D

Megnezem hogy ki hiv, es ezt utkoztetem azzal, hogy miert nem tudok beszelni.

Van akinek a budin ulve is felveszem, es van olyan aki ha hiv, akkor elnezest kerek a megbeszelesen, es kimegyek a szobabol fogadni a hivast, - de ez nagyon ritka szitu.

Siman csorogni nem hagyom, minek lopjam az idejet? Kinyomom, mert az egy akaratlagos jelzes, amit lehet ertelmezni, hogy most nem jo.

De van hogy felveszem, mert peldaul egy hosszabb meeting alatt, ha eppen nem olyanrol van szo amire fokuszalnom kell, akkor egy telefonon bejovo trivialis problemat parhuzamosan van hogy el tudok vegezni, igy mindenki jol jar. (Pl. Egy negyed eves allomany gyules alatt egy jelszo reset hat kattintasa belefer.)

De ellen pelda, hogy amig a gyerek kicsi volt, es az alvas zavara miatt az ejszakai csend abszolut prioritas volt, addig nalam ejszakara le volt nemitva a telefon, es nem volt kivetel senki szamara. 

Régen kinyomtam, jelezve ezzel, hogy most nem tudom felvenni, de észleltem a hívást, vissza fogom hívni.

Viszont ezzel az a baj, hogy ilyenkor nincsen a telefonomon értesítés nem fogadott hívásról, mert ugyebár reagáltam a hívásra. Az értesítés hiánya miatt így könnyen elfelejtem visszahívni. Most már inkább lenémítva hagyom csörögni, mert akkor nem fogadott hívásként feltünő helyen marad. A MIUI rendszer még külön zenél is pár perccel később, hogy kezdenem kellene valamit ezzel itten.

Nem veszem fel, csak kinyomom a hangját. Ha főnök hív munkaidőn kívül, akkor pláne. Ha munkában hív, akkor később visszacsörgök, jelezve, hogy ez a privát mobilom, úgyhogy hívjon vissza.

Délután 5 és délelőtt 10 között. DND módban van a telefon, csak pár fontos ember tud hanggal hívni, a többit leszarom.

openSUSE Leap 15

"Felveszem és megmondom neki, hogy most nem tudok beszélni, de majd később visszahívom."

- ebben azért érezni némi ellentmondást.  :)

"Nem akkor van baj amikor nincs baj, hanem amikor van!"
Népi bölcsesség

A munka telefonon üzenet, és visszahívás mindenkinek. A magántelefonon ha ismerem a számot, üzenet, és visszahívás. Ha nem ismerem, nem veszem fel, és nem is hívom vissza.

"Always code as if the guy who ends up maintaining your code will be a violent psychopath who knows where you live." John F. Woods

Fú de utálom ezt a "kinyomom (üzenet nélkül) mert annyira fontos vagyok" stílust. Akkor hagyd lehalkítva csörögni, én a 4. csörgés után úgy is leteszem, majd visszahív, ha akar. Ha nem, az is egy jelzés 

Miért gondolod, hogy nincs lehallkítva? Én akkor is kinyomom, ha csendben van.

És elnémításhoz nem kell kinyomni, elég, ha lefordítom a telefont, elhallgat.

De én személy szerint ilyenkor nem szoktam kinyomni, hanem inkább olyankor, amikor épp valamit csinálok. Vagy mással beszélek, vagy videót nézek, vagy emailt írok, stb. Ilyenkor nem akarom 30 másodpercen át azt nézni, hogy private number hív. Piros, aztán folytatom azt, amit eddig csináltam.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Megint egy szavazás, ahol a válasz: "attól függ..."

Mikor hív, ki hív, hol vagyok, mit csinálok?

Ezek együtt határozzák meg, hogy hogyan reagálok. Nincs alapeset.

"A megoldásra kell koncentrálni nem a problémára."