[Megoldva] Google maps fake kft adatai

Egy igen rossz vicc az egész. Az egyik helyi plébánia címére valaki bejegyzett egy tele van mint a plébános gecivel kft-t. Természetesen jelentettem a google felé a dolgot, de szeretném tudni ki lehet mögötte. Mi ennek a módja?

Tud valaki segíteni ebben?

Hozzászólások

Szerintem max akkor derül ki, ha feljelentést teszel és a hatóság érdeklődik, vagy még akkor sem.

A Google ezt átlagembernek nem fogja kiadni, ez már a GDPR előtt is így volt.

Lehet feljelentést tenni, de esélyes, hogy rövidúton lezárják a nyomozást. A Google csak minősítetten súlyos esetekben ad ki információt hatóságnak.

Nem fog ezen az úton. De ha ez segít neked. Pár éve úgy működött ez Gmaps-nél, hogy nem lehetett csak úgy vállalkozást bemondásra bejegyezni. Miután beregisztráltad a Gmaps-en a cégedet címmel - nyilvánvalóban, mivel ez egy térkép - a Google küldött neked egy hagyományos postai levelet egy ellenőrző kóddal. Annak beírása után tudtad csak aktiválni céged Gmaps-es megjelenését. Ha azóta nem liberalizálta a folyamatot a Google, akkor ehhez a területi Posta egyik dolgozójának közreműködése kellett. 

Te csak mostanában kezdtél el internetet használni?

Most komolyan, felháborodsz azon, hogy egy troll valami hülyeséget kiír? Mi a következő, megpróbálod az internet összes trollját egyesével meggyőzni, hogy ne trollkodjanak?

Tényleg nem értem.

Valaki beírta, röhögött a markába, te bejelented, letörlik, röhögsz a markodba. Esetleg ezt ismételitek egy darabig, amíg valaki nem talál jobb elfoglaltságot. Welcome to the Internet.

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Tett és védelem alapítványról hallottál-e már? 

Igen lehet, hogy csak törölni lehet és annyi. De könnyen hibázhatott valahol. Például egy képen rajta marad a GPS koordináta, amit ha a lakásában csinált már meg is található. Sokszor nem lehet megtalálni őket de néha igen.

úgy írd meg a feljelentést a góglénak hogy kiderüljön hogy valaki gender indentitása sérült vagy zsidózás/négerezés esetleg zsidónégerezés van a dologban. akkor ráugranak.

nalunk ugy kellett a kft-t feltenni a mapsra, hogy a keresre kuldtek postan egy levelet a kft cimere es a benne levo koddal kellett ervenyesiteni a kerest. lehet hogy ki lehet ezt jatszani vagy mar nem igy mukodik, de ha igen akkor elvileg hozza kellett ferjen a postaladahoz is.

neked aztan fura humorod van...

Szerkesztve: 2020. 10. 02., p – 13:07

Ha megalapítod Te ezt a Kft-t akkor Te kennél a név jogtulajdonosa és oda rakja Neked a google ahová fizetsz érte. Egy cégtemető az alapítást és megsemmisítést pár tízezerét megcsinálja, talán még pénzt is keresel vele.

Esetleg a cím tulajdonosa kérheti az eltávolítást.

irigylem a problémáidat. bárcsak nekem is ez lenne a legnagyobb gondom.

Jelentettem, talán nemsokára leszedik. Személyes adatot ne várj.

Szerintem itt a feljelentés sem ér semmit sem, nem hiszem, hogy ez bűncselekmény lenne. Ez egy ízléstelen és alpári vicc, de emiatt még nem csuktak le senkit sem.
Legegyszerűbb jelenteni, és pár nap alatt leszedik.

Nagy Péter

Én a topiknyitó helyében töröltetném a topikot vagy legalább a nyitó hsz-t átírnám, mert kapott már elég segítséget, de túl sok éretlen személyiséget vonz ez a "téma" és kicsit kontraproduktív lesz a helyjelző törlése, hiszen helyette itt marad ez a topik ilyen hozzászólásokkal, mint pl az előző is.

Pont ezért én be is fejeztem az írást ebben a témában, miattam ne maradjon tovább a főoldalon és remélhetőleg hamar elsüllyed vagy eltűnik a téma.

Vajon mi okból akarná valaki tudni, hogy ki volt az, aki valami neki nem tetszőt tett? Ha nem akar valamiféle bosszút állni, akkor kb. teljesen mindegy, hogy ki volt az. Nem?

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Hát, ha pl nem ilyen Semjén típusú keresztény (amiből azért a struktúra alján lehet találni), akkor pl azt is el tudom képzelni, hogy pl szeretné megérteni, hogy mi váltotta ki a frusztrációt, mert pl segítene annak az embernek, akiből így tört ki a frusztráció. De ha csak arról van szó, hogy pl a teljesen normális bevett utakon, pl egy becsületsértési perben megpróbál valamit, az tulajdonképpen miért is lenne probléma?

És továbbra is, ez a bosszút esküdött gyerekesen ez inkább tűnik a kommentelő kolléga lelkivilágának kivetülésének, mintsem bármi konkrét alapot tartalmazó megállapításnak.

ha csak arról van szó, hogy pl a teljesen normális bevett utakon, pl egy becsületsértési perben megpróbál valamit, az tulajdonképpen miért is lenne probléma?

Egy szóval se mondtam, hogy probléma az ha valaki bosszút akar állni

disclaimer: ha valamit beidéztem és alá írtam valamit, akkor a válaszom a beidézett szövegre vonatkozik és nem mindenféle más, random dolgokra.

Ha ez most egy zsinagógával kapcsolatban történik és sikerül beazonosítani az illetőt, megvárják egy este valamelyik utcasarkon majd beverik az orrát. Utána elég nagy valószínűséggel befejezi az internetes trollkodást. Még cég is van erre, fekete kocka névvel. A kocajogászoknak: nem lesz belőle büntetőügy. Szvsz ez helyes hozzáállás. Érdekvédelemnek hívják. 

Szerkesztve: 2020. 10. 04., v – 01:14

Ha a keresettaferi.hu-t ugyanaz csinálta, mint aki ezt a céget oda bejegyezte, akkor egyébként könnyű dolga lenne a rendőrségnek, mert domain regisztrátor tudja a felhasználó adatait. Azonban én biztos nem foglalkoznék ilyan dolgokkal, nem is tudom hogy megüti-e valamilyen szabálysértés küszöbét ez. Google pedig úgyis el fogja távolítani.. Ráadásul lehet, hogy a két személy nem is azonos.